1. peerke
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. dinsdag 02 juni 2009
 4.  Abonneer via e-mail
We willen graag volgend jaar met ons gezin ( 3 kinderen van 14,12, en 9) naar het verre oosten. We hebben 5 weken ter beschikking.
Ons idee was het volgende:
vliegen naar Bankok, dan een dag of 10 thailand
per trein van bankok naar maleisie en daar 10 dagen voor uittrekken (reis en bezoek land)
dan 2 dagen signapore en vliegen naar Bali
10 dagen bali en dan terug naar amsterdam of zo
wie kan me zeggen of:
deze reis haalbaar is que tijdsplanning
de treinreis bankok signapore goed te doen is met d nodige stops onderweg

mvg
peter
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dag Peter,

Wij gaan deze zomer hetzelfde doen, maar zonder indonesie en we nemen 5 weken voor Thailand - Maleisie - Singapore. Ik heb zelf al een beetje het gevoel dat dat meer dan gnoeg is.

Tot nog toe heb ik de vluchten (in Chiang-Mai, uit Singapore) vastgelegd en de eerste 4 nachten hotel en de laatste 2. De rest moet zich gaan vullen.

Als het gaat om zuivere reistijd is het wel te doen. Trein Chiangmai - Bangkok - Butterworth -Kuala Lumpur - Singapore is 2, 5 dagen. Wij hebben hem niet met kinderen gedaan, maar hij is best confortabel. Overweeg ook om stukken met het vliegtuig te doen (Air Asia is belachelijk goedkoop). Met 10 dagen Bali houdt je dan max 3 weken over voor de rest. Het lijkt me dat dan erg ren je rot wordt.
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Balkan* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo Peter,

5 weken voor de reis die je voor ogen hebt lijken mij wel erg kort. zeker als je dat met kinderen wil doen.
in 2008 hebben we 6 weken gedaan over Thailand alleen en dat was wel relaxed alleen hebben we nog niet eens alles gezien wat we wilden.
Zoals hans aangeeft denk ik ook dat thailand en maleisie ( event incl signapore) wel de max is wat je kan doen als je ook nog wat wil doen en zien.
2010- 6 1/2 maand Zuid Oost Azie
2012- 6 weken Myanmar/Birma,Thailand.
2013- 5 weken Mexico, Guatemala en Belize.
2014- 3 weken Marokko.
2015- 4 weken Filipijnen.
2017- 4 weken Panama en Costa Rica

http://mawekaflo.blogspot.nl/
 1. meer dan een maand geleden
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik lees graag even mee want wij zijn ook al bezig ons te bedenken waar onze volgende reis naar toe zal gaan. We hopen 3 maanden te reizen en willen o.a met de trein van BKK naar Singapore. Wij willen graag vanuit BKK vertrekken en ook in zuid thailand nog verschillende eilandjes aan doen. Ook in Maleisie willen we graag bepaalde plekken aan doen. Ik heb al even gegoogeld maar kom uit op de orient express, maar als ik deze site bekijk dan is het een erg luxe trein die ook nogal wat kost. Mijn vraag kan iemand me links / tips geven over andere trein verbindingen?
Is het mogelijk om op bepaalde plekken uit te stappen en later weer op te stappen?
Rijden er ook nachttreinen op dit traject?

Mijn dank !

Groet Greetje
 1. meer dan een maand geleden
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo Peter,

Qua tijd moet het haalbaar zijn om van Bangkok naar Singapore te treinen en dan nog naar Bali te vliegen in vijf weken. Wij waren/zijn dat treintraject ook nog van plan (wellicht andersom) en zouden voor de treinreis dan twee weken uittrekken. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel stops je wilt maken in die trip. Je zou ook makkelijk vijf weken kunnen doorbrengen tussen Bangkok en Singapore. (Wel maanden als je zou willen!) Er valt genoeg te ontdekken.

Ik kan me ook voorstellen dat het met tieners prettig is om een beetje de 'vaart' in je reis te houden. Ze zullen het ook vast heel spannend vinden om door vier verschillende landen te trekken die toch ook weer heel anders zijn. En Bali (we zijn er net ruim twee weken geweest) is heerlijk, ook al heb je maar tien dagen.

Het nadeel van zo veel landen en snel reizen is dat je niet echt de kans hebt om de 'diepte' in te gaan. Het wordt een vluchtige kennismaking maar wellicht prikkelend genoeg voor je kinderen om er later nog veel meer van te willen zien.

Veel plezier met jullie voorbereiding!

Groet,
Els

@ Greetje,

Leuk om te horen over jullie nieuwe reisplannen. Vast een teken dat jullie thailandreis goed is bevallen!

De Orient-express is inderdaad giga-duur en lijkt me niet leuk met kinderen. Of die van jullie moeten van galadiners houden :-). De site van de Thaise spoorwegen is: http://www.railway.co.th/english/index.asp" target="_blank Onder 'timetable' vind je de routes en tijden. Het is overigens ook mogelijk om tickets van te voren te bestellen. Deze kun je dan tot een aantal uren van te voren ophalen. Bestellen doe je via email. Als je dat adres wilt, laat maar even weten.

Als je van plan bent om 'local' te gaan, en veel 2e of 3e klasse te reizen, is een trainpass handig. http://www.railway.co.th/English/Railpass.asp" target="_blank Zelf vinden we het altijd wel prettig om airco te hebben & zachte stoelen. Zeker bij lange afstanden.

Een andere handige site is: http://www.seat61.com/Thailand.htm" target="_blank Handige info.

Als je googled op 'trains thailand' kom je nog meer interessants tegen.

Wij hebben een paar dagen geleden de treinrit Kalibaru - Probolingo gedaan op Java, Indonesië. Prachtig was het. Wat is het toch leuk om per trein te reizen! Voor de kinderen echt het ideale vervoermiddel. Lekker veel bewegingsruimte.

Veel plezier met het plannen en voorbereiden van jullie reis. Wanner zijn jullie van plan om te vertrekken?

Groetjes, uit Yogyakarta,

Els
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo Els,

Dank voor de tips.
Ja inderdaad Thailand is goed bevallen en smaakt naar heel veel meer. Als alles mee zit willen we ongeveer volgend jaar december voor drie maanden reizen. Als het aan mij lag vertrok ik nu al maar ja, geld en tijd!!
Het plan is dat we van BKK naar Vientianne (laos) reizen (met de trein) en dan via loas naar het noorden van Thailand. Vervolgens van BKK per trien door Maleisie en vliegen naar Indonesie (mogelijk Java en bali). Alhoewel ik zo'n kleine twintig jaar terug op Flores was en dat ook super vond. Dit is tot nu toe ons het plan , maar ik heb gelukkig nog wel de nodige tijd om me er op te orienteren . Want ik lees ook mooie dingen over de fillipijnen . Ook nog wel twijfels over of ik wel het hele traject van BKK naar singapore met de trein ga doen. In zuid thailand zijn nog een aantal eilanden die ik graag wil zien, zo staat Ko Lipe en Tarutao nog op mijn verlanglijstje. Dus ook mogelijk dat we al eiland hoppend naar Maleisie gaan.
Maar goed het is nog ver weg, maar beleef al veel plezier aan het fantaseren over. T.z.t zal ik via deze site jullie wel 'bestoken' met wat de absolute aanraders zijn.

Groet Greetje
 1. meer dan een maand geleden
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
@ Greetje. A ja, zucht, Flores 20 jaar geleden. Toen was ik er ook ongeveer. Was wel een beetje primitief. maar schitterend. Ik herinner me met name Keli Mutu, de natuur, de boottocht naar Komodo, de relaxte rugzakkers, de slechte wegenen lange ritten en de ontbijtjes die standaard uit tea, fruit salad en banana pancake bestonden.

@ de rest: veel treininfo op www. seat61.com
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Balkan* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. # 6
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!