Onze allereerste verre reis met ons gezin begint nu op te schieten.. nog 26 schakels aan de aftel ketting en dan is het zo ver. En wat heb ik al veel tips gelezen hier op het forum en op websites van reizigers! Echt heel fijn dat dit bestaat en dat ik het gevonden heb hihi.
Nu zijn we echte fruit liefhebbers en ik vroeg me af hoe jullie dat doen als je gaat ontbijten (ontbijtbuffet) en er staat een schaal vers fruit klaargemaakt waar je een schepje van mag pakken... Ondanks dat het een mooi verblijf is toch maar laten staan?? Alleen zelf geschild fruit eten??
Sla, rauwkost, fruit ed laten staan bij een buffet? (soms heb je even geen keus en is de maaltijd in buffetvorm en zit je niet in de buurt van andere restaurants)
Of ook al lees je dat het water in bepaalde delen van een land drinkbaar is uit de kraan, toch uit voorzorg alleen water uit flessen drinken?
En ik blijf het irritant vinden dat er op de verpakkingen van DEET staat ; vanaf 13 jaar. Terwijl LCR toch echt in hun DEET advies folder schrijft dat je 40% DEET mag gebruiken vanaf 2 jaar. De keus tussen DEET of risico op malaria is snel gemaakt natuurlijk.. en het gaat ook maar om 4 weken smeren. We gaan gewoon een stukje arm met 40% insmeren voordat we vertrekken om te kijken of er geen reactie optreedt... En als dat niet gebeurd.. dan gaan we dus gewoon elke dag smeren met 40%! Ook bij de 2 kids die nog geen 13 jaar zijn
Yep, ook bij de jongste van 2,5 jaar. Er zullen vast ouders zijn die me een slechte moeder vinden dat ik mijn kids insmeer met die troep... Maar ik kan niet met mezelf door 1 deur als ik ze volledig bloot stel aan zo'n ziekte.. "Dan moet je naar Texel gaan..".. ja misschien wel maar daar lopen geen leeuwen
Groetjes Mirtje