vrijdag 26 september 2014
  16 Replies
  6.2K Visits
  Subscribe
Laatst werd ik erop geattendeerd dat de douane van een land je mag weigeren als je pasfoto in het paspoort niet meer lijkt op hoe je er nu uitziet. Dat dit ook voor kinderen geldt. Wie heeft dit daadwerkelijk wel eens meegemaakt? Onze dochters hebben straks een pasfoto waarop ze resp. 2 en 6 maanden oud zijn, ook als ze bij bijna 3 en bijna 1 jaar naar Zuid-Afrika gaan. Ik wil geen risico lopen dat we straks, na alle voorbereidingen (en voorpret) het land niet in mogen... graag ervaringen van anderen...

groetjes,
Yvonne
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#16724
Ha, ha, hier is al wel eens eerder een discussie over geweest op het forum.
Onze kinderen hebben inderdaad ook met een oudere foto gereisd en hier hebben we nog nooit een problemen mee gehad hoor. Onze dochter was op de foto 4 maanden en ze mocht gewoon mee tot dat het paspoort niet meer geldig was, meestal werd er volop gelachen door de douane, geen enkel probleem dus!
9 jaar geleden
·
#16725
hoi Yvonne,

vanaf 1 oktober heb je voor zuidafrika ook gelegaliseerd geboortebewijs nodig, dat bevestigt dan ook de gegevens.
maar niet de foto, haha.
volgende weekgaan we het ervaren, later zal ik indruk laten weten.

wanneer gaan jullie!

gr Ilse
9 jaar geleden
·
#16726
Fijn Ilse, als je jullie ervaringen nog even wil laten weten. Ik had juist het idee dat ze er in Zuid-Afrika strenger op zouden zijn, omdat ze juist dat van dat geboortebewijs gaan invoeren. Overigens is dit uitgesteld van 1 oktober tot 1 juni. Wij gaan in juli, dus zullen het dan toch wel moeten regelen tegen die tijd. Ik wens jullie alvast een hele mooie reis toe!

Yvonne
9 jaar geleden
·
#16727
Ik wist niet dat het al eerder op het forum aan de orde was geweest, kon er niks over terugvinden. Ben hoe dan ook geïnteresseerd in de ervaringen van meer mensen!
groetjes,
Yvonne
9 jaar geleden
·
#16728
Oh!, is dat uitgesteld?
wij hebben het wel geregeld, omdat we 1 oktober daar aan komen.
we nemen het gewoon mee!
je hoort van me, gr Ilseh
9 jaar geleden
·
#16729
Hi Yvonne

Is inderdaad een raar idee dat een 5jarig kind met een pasfoto van een baby kan reizen maar het is echt zo (anders zou je bij kleine kinderen om de paar maanden een nieuw paspoort moeten aanvragen.... Was trouwens afgelopen vrijdag op de NL-ambassade en ook zij bevestigden dit).

Dus gewoon lekker genieten van de voorbereidingen! :)
9 jaar geleden
·
#16730
Dank je wel Eef voor je bericht. Als de ambassade het zelfs zegt zal het toch echt zo zijn lijkt me. :)

En inderdaad Ilse, ik las een week of 2, 3 geleden een nieuwsbericht dat het was uitgesteld tot 1 juni. Maar ja, aan dat bericht hadden degenen die het al geregeld hadden niks meer. En beter te veel meegenomen dan te weinig, toch?! Fijne reis toegewenst!!
9 jaar geleden
·
#16731
Ik werd er zowel op de heen- als terugreis op gewezen dat er naar een geboortecertificaat kan worden gevraagd. Ik reis altijd alleen met mijn kinderen, ze zijn van een donor dus hebben wel mijn achternaam.
9 jaar geleden
·
#16732
Bij ons nooit een probleem geweest. Braaf blank gezinnetje, zelfde achternamen in de paspoorten en zo. Trouwens ook nooit problemen over gehoord (die foto's dan, wel gescheiden en of samengestelde gezinnen; ze zijn nogal bang voor ontvoeringen).
9 jaar geleden
·
#16733
Ja precies, misschien is het meer een issue als je met slechts 1 ouder reist, dus als je met 2 ouders met dezelfde achternaam als de kids bent (en de kids ook nog eens blond zijn, net als papa) er niet zoveel aan de hand zal zijn. Dank voor het reageren allemaal.

Yvonne
9 jaar geleden
·
#16734
Geen ervaring met oude pasfoto's maar wel met vliegen met mijn dochter die een andere achternaam heeft dan ik.... Als je pech hebt gaan ze moeilijk doen (had ik gelukkig niet). Als je het zekere voor het onzekere wil nemen dan kan je een koptie van de legitimatie van de vader meenemen + een verklaring met toestemming.
9 jaar geleden
·
#16735
Ik werd er tweemaal expliciet op gewezen dat ze hier strenger mee omgaan en dat ze me sterk aanraden een geboortebewijs mee te nemen. Maar nogmaals ik reis natuurlijk wel alleen met kinderen.

Voor ouder(s) die alleen reizen met hun kind(eren) en/of met verschillende achternamen een overweging om een keer een bewijs op te vragen of tezijnertijd na te gaan hoe er bij de douane mee wordt omgegaan. Als je daar staat en ze willen het zien dan kun je niet veel meer.
9 jaar geleden
·
#16736
Voor onze reis naar Zuid-Afrika volgend jaar hebben we toch zo'n geboortecertificaat nodig, dan stop ik 'm vanaf dan gewoon bij de paspoorten in het mapje... baat 't niet dan schaadt 't ook niet. :)
9 jaar geleden
·
#16737
Met pasfoto nog geen problemen gehad! Wel met de achternaam (ons kind heeft mijn achternaam en niet die van mijn vriend) en dat zelfs in NL waar het dus gewoon mag dat een kind de achternaam van zijn moeder draagt ipv de vader! Wij hebben dus altijd (de kopieën van) de papieren van de rechtbank bij ons waarin vermeld staat dat wij allebei de wettelijk vertegenwoordiger zijn. Het is wel in het NL's, maar als er na het overleggen van dit document nog problemen zijn, dan kan de NL ambassade gebeld worden, dan is het geen probleem (vooralsnog ;-) ).
9 jaar geleden
·
#16738
Wat een gedoe Anne! Ik wilde ook heel graag dat de kinderen mijn achternaam zouden krijgen (maar heb de 'strijd' helaas verloren thuis...). Ik had over die consequentie alleen nog niet nagedacht....
9 jaar geleden
·
#16739
Hoi Francine, wat jammer! Ik weet natuurlijk jouw situatie niet, maar wij wonen niet samen (heel ander verhaal) en mijn vriend kwam er zelf mee dat ons kind beter mijn achternaam zou krijgen (ik heb niet tegen gestribbeld ;-) ).

En met dat gedoe valt het wel mee hoor, we zijn er nu op bedacht, dus ik ga met zoontje door de douane en vriend volgt later alleen. Works like a charm! Het was alleen een keer wel schrikken toen ik dacht dat ze achter me aan zouden komen en ik vervolgens niemand meer zag (en ook niet meer terug mocht lopen).
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!