maandag 07 december 2009
  14 Replies
  5.2K Visits
  Subscribe
In de zomer gaan wij naar Chiang Mai. Ik heb ter oriëntatie reisgidsen bekeken en zag in die van Riksja kids, dat men daar parasols ging beschilderen met de kinderen uit de rondreis.
Weet iemand of dat ook individueel te regelen valt? Lijkt ons leuk om met de kids te gaan doen.

groet

Christel
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6438
Lijkt me zeker mogelijk. In en om Chiang Mai zijn veel kleine parasolfabriekjes. Erg leuk om te kijken hoe de dames behendig deze parasolletjes klaarmaken. Het ging er bij ons erg gemoedelijk aan toe. Ik neem aan dat je in overleg wel een workshopje kan regelen. (met geld is alles mogelijk). Ga vooral naar de wat kleinere (niet zo toeristische) fabriekjes. Alle tuktukchauffeurs weten er wel eentje te vinden. Ik had laatst marjan nog de tip gegeven om de t-shirts van de kinderen (en neefjes en nichtjes...als kadootje) mee te nemen om te laten beschilderen. Dit koste mij 125 bath per t-shirt. (Beetje onderhandelen). Je kunt er vanalles op laten schilderen. Mijn dochter wilde een paarse draak met glitters...Bij mijn kinderen nog steeds favoriet om te dragen!
14 jaar geleden
·
#6439
Jeetje da's nog een een leuke tip zeg en ook leuk om mee te nemen als kadootje voor vriendinnetjes ed. Makkelijker mee te nemen dan een parasol.
14 jaar geleden
·
#6440
Zoals Jurma al zegt: met geld is alles mogelijk! Je kunt ook vragen bij je hotel wat de mogelijkheden zijn. Als ze het al niet voor je kunnen regelen, zullen ze je vast tips kunnen geven over hoe en waar e.e.a wel te regelen.
14 jaar geleden
·
#6441
hallo allemaal,
wij bevinden ons op dit moment in Chiang Mai....en ik zal het laten weten als we iets hebben ondernomen in deze geest, lijkt me ook geweldig, ik heb er speciaal een t shirt meegenomen die blanco is...jullie horen van ons.
groetjes Marjan
14 jaar geleden
·
#6442
Richting Bo Saeng rijden en stoppen bij SA Paper and Umbrella Handicraft Center. Parapluutje 50 Baht en het schilderen (de spulletjes 100).
14 jaar geleden
·
#6443
Gelukt!! Ik heb een gave draak voor Morris en een mooie ROZE (tuurlijk) vlinder voor Mayra. Ik had witte shirts meegenomen en die heb ik nu in mijn reistas met beschildering. De foto komt zeer binnenkort (misschien vanavond al) op onze website en hier op de site dan ook, want Els en Klaas weet dit snel te regelen weten we intussen. En de witte (die heeft die route) 'songthouw' brengt je naar de parasolfabriekjes. wij keken bij Bo Sang ergens net buiten Chiang Mai bij het maken van de houten frames van de parasols, het schilderen zelf deden ze toen even niet..... we hebben er 2 naar Nl opgestuurd, samen met de andere souvenirs uit C M, echt geweldig. ons hart heeft het gestolen, gave stad!! Je moet eigenlijk wel zorgen dat je erop zondag bent als je het een beetje kan plannen, dan is er zondagmarkt!! hier kun je je voor heeeeeel weinig uitleven in voetmassages (voor 60 bath = 1,50 ongeveer), maar bovenal in heeeel veel souvenirs aanschaffen.....ons helemaal gelukt.
heel veeel suc6 allemaal.
13 jaar geleden
·
#6444
Naar aanleiding van dit topic heb ik blanco shirtjes gekocht om te laten beschilderen. Maar nu rest mij een practisch vraagje. Kun je ze gewoon wassen?
13 jaar geleden
·
#6445
Hoi!

Jullie gaan echt al heel snel weg, zag ik. Heerlijk hoor.

In principe kun je beschilderde t-shirts gewoon wassen. Soms moet je ze wel eerst strijken voordat je ze in de wasmachine gooit. Ik had afgelopen zomer in China voor de meiden ook handbeschilderde t-shirts gekocht. Gewoon maar in de wasmachine, en ze zien er nog net zo mooi uit. Vraag het voor de zekerheid even na bij het beschilderen.

Veel plezier straks!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

13 jaar geleden
·
#6446
Het roze shirtje met paarse draak en glitters van meas begint er inmiddels uit te zien als een naveltruitje. Mag ook wel na 2 jaar, maar de draak staat er nog steeds op. Niet ingestreken of iets...(en na wassen altijd in de droger...;-)

Volgende keer neem ik een hele batch mee!

Succes
13 jaar geleden
·
#6447
Het is helemaal gelukt. Wat zijn ze mooi geworden! Leuke tip!!
12 jaar geleden
·
#6450
Lijkt me echt heel erg leuk om te gaan doen met de kids zowel de parasolletjes als de t-shirts.
Maar kun je daar geen t-shirtjes kopen? In het kader van: ik ga nu echt proberen zo min mogelijk mee te nemen..... past niet helemaal dit idee om voor iedereen extra shirtjes mee te nemen om te laten beschilderen.......

Iemand ervaring met een pakketje (met shirtjes) naar het postkantoor in chiang mai poste restante op te sturen, zodat wanneer we aankomen we de shirts kunnen ophalen?

groetjes Saskia
12 jaar geleden
·
#6448
Saskia,

Textiel naar Thailand sturen is euh.. water naar de zee, uilen naar athene etc. Alles is te koop in Thailand in alle kwaliteiten tegen altijd lagere prijzen als in Nederland. Maak je dus geen zorgen en koop je wild.
12 jaar geleden
·
#6449
kinkt goed. We gaan inderdaad zonder extra spul op weg en zullen het wel zien.
bedankt voor het steuntje in de rug!

gr Saskia
12 jaar geleden
·
#6451
In Thailand is alles te koop. Maar ik had wel hema t-shirtjes meegenomen, omdat ik weet dat ze goed zijn en goed zitten. Effen t-shirtjes en daar laten beschilderen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!