donderdag 20 september 2012
  11 Replies
  7K Visits
  Subscribe
Nog maar net een paar weken thuis, maar de vluchten voor de nieuwe reis zijn zojuist geboekt!
We gaan in ieder geval naar Panama, we vliegen heen over Chicago en slapen dan een nacht bij vrienden slapen en terug via Atlanta
Verder hebben we zes weken de tijd voor Panama in combinatie met Costa Rica, Nicaragua of Colombia
Heel wat anders als Azie, en ook spannend, altijd trouwens wel dat boek moment
We hebben al allemaal ideeen en plannen, maar er is nog niets rond
De tickets stonden nu op gunstige prijzen (voor midden amerika dan he) vandaar nu geboekt!
We hebben er al weer erg veel zin in en horen graag jullie tips en aanbevelingen waar heen te gaan

groetjes van Susan, Jan en kids
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11565
Wouw Susan!
Dat doen jullie lekker snel. En dan weer 6 weken....daar kan ik wel wat jaloers van worden ha ha.
Wij hebben net tickets geboekt voor Tansania, heerlijk weer inlezen en voorbereiden!

Gr Saskia
11 jaar geleden
·
#11566
Hee, da's ook toevallig. Wij willen volgend jaar zomervakantie Panama combineren met Costa Rica. We zullen niet zo heel lang in Panama blijven (6 dagen), we willen vooral rondom Panama stad dingen doen.

Wanneer gaan jullie en met wie vliegen jullie? Wij overwegen KLM.
11 jaar geleden
·
#11567
Wat leuk Susan! Zijn de kinderen ook weer enthousiast? Veel plezier met de voorbereiding!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

11 jaar geleden
·
#11568
Ja Saskia , wij voelen ons ook wel erg bevoorrecht dat we weer zes weken gaan!
En dan naar een stuk van de wereld waar we nog niet geweest zijn, spannend!
Wij vliegen met Delta airlines, waarbij de vluchten van amsterdam naar amerika door KLM worden uitgevoerd en van amerika naar Panama met Delta airlines, terug net zo
We gaan van 7 juli tot en met 17 augustus, en jullie Denise?
Heb je al veel uitgezocht? Ik heb me al wel ingelezen en t ziet er allemaal prachtig uit, wordt wel een uitdaging om het wat betaalbaar te houden.
Ja Els, de kinderen zijn ook weer enthousiast, gelukkig. Alleen Jesse, de oudste begint wel met ik vind zes weken wel lang, en een x Spanje of Italie is ook leuk! Maar hij heeft afgelopen jaar wel genoten, dus dat loopt wel los. Bovendien was het voor de kinderen ook wel erg snel, zijn we net weer thuis en een beetje aan het settelen, is het nieuwe avontuur al weer gepland. Dan merken wij wel verschil, de jongsten gingen t liefst morgen weer weg en de jongens hebben thuis hun voetbal, school, vrienden en vinden dat ook belangrijk. We willen wat meer rust in bouwen dit jaar, dat vinden de kinderen ook fijn. En dus toch niet Azie, we zijn erg nieuwsgierig naar de andere kant van de wereld

groeten Susan
11 jaar geleden
·
#11569
De afgelopen tijd hebben wij wat gesleuteld aan een standaardreis van SNP (http://www.snp.nl/reis/costa_rica/met_de_kids). We hebben 'm iets aangepast (1 hotel erbij, 2 hotels eruit, op sommige plekken een extra nacht) en vervolgens geboekt! Tussen het eennalaatste en laatste hotel in de reis hebben we nog een 'vrije' week, die we zelf nog zullen plannen. We vliegen naar Costa Rica met de KLM, met een tussenstop in Panama City. Op de heenweg blijven we 4 dagen in Panama City. We vertrekken op 26 juli en zijn terug op 17 augustus.

We hebben er nu al zin in!
11 jaar geleden
·
#11571
Hallo allemaal,
Dit jaar gaan wij met onze 3 kids iig richting Costa rica en panama. We hebben bijna 6 weken de tijd en vertrekken 21 juli. Tickets zijn gekocht maar verder hebben we nog helemaal geen plannen. Wilden we eerst ook helemaal niet maken maar het begint nu toch wel een beetje te kriebelen om er mee bezig te zijn. Hebben jullie nog tips waar we zeker naar toe moeten?
11 jaar geleden
·
#11572
Ik weet niet hoe het beleid hier is met linken naar andere fora (als dit niet mag, verwijder de post gerust), maar er is pas geleden op costarica.pagina.nl een tweetal interessante discussies geweest over Costa Rica met kinderen.

http://costarica.startpagina.nl/prikbor ... s-wijsheid

http://costarica.startpagina.nl/prikbor ... 3-kinderen

Vooral bij de eerste link zitten wat interessante opties!

Persoonlijke ervaring (zonder kinderen en 10 jaar terug). Tortuguero is erg mooi (maar mogelijk wat saai voor kinderen); Cahuita vond ik paradijselijk (erg mooie baai), maar waarschijnlijk is dat nu een beetje te toeristisch geworden; Manuel Antonio is een beetje een dierentuin, niet echt mijn ding, maar mogelijk wel leuk voor kinderen, mooie stranden en goed bereikbaar; Jaco is gewoon een vrij saai strand; Rincon de La Vieja schijnt erg mooi te zijn. Monteverde is mooi, maar ik weet niet of het top is met kinderen (vrij nat en kan koud zijn).

Ideaal met kinderen zou voor mij zijn (denk ik) een verblijf van een week of zo op het platteland ergens in de central valley, weg van alle toeristen en gewoon het dorpsleven opsnuiven (hoewel het dan wel handig is om Spaans te spreken).
11 jaar geleden
·
#11570
Onze laatste vakantie zonder kinderen hebben we in Panama en CR gedaan, maar ik kan me heel goed voorstellen dat het ideale landen zijn om mét kinderen te doen! Over CR kan ik niet zo heel veel vertellen... wij vonden het iets te toeristisch allemaal, dus hebben we ons geconcentreerd op Panama. Afhankelijk van hoe oud je kinderen zijn zou je in CR Tortuguero kunnen overwegen... het dieren ontdekken vanuit een boot is erg de moeite waard!

In Panama zeker doen:
1. San Blas - met kinderen, zonder kinderen... San Blas is waarschijnlijk een van de mooiste plekken op aarde. Wel erg basic, maar zeker te doen met kinderen en super-relaxed.
2. Santa Catalina - strand is niet briljant, maar een heel fijn plaatsje met een leuke vibe. Ook het vertrekpunt voor Coiba, als je wilt wandelen, duiken of snorkelen. En een biertje in de Dive Bar. Leuk: je kunt hier voor bijna niks je eigen villa-tje huren.
3. Bocas del Toro - wel even het weer checken, het kan hier enorm regenen! Echte Caraïbische sfeer op deze eilandjes. Ze zijn druk, maar je kunt er fietsjes huren en zelf de boel verkennen, of met een bootje gaan strandhoppen en schildpadden kijken.
4. Portobelo - heel vaak vergeten, maar juist daarom de moeite waard. UNESCO site met een echt Pirates of the Caribean gevoel. Groot fort en veel bijzondere kerkdiensten.
5. Boquete - Weet nog steeds niet wat ik er van denken moet. Het plaatsje heeft teveel pensionados voor de leuk, maar de omgeving is schitterend. Wij hadden een brommer om te verkennen, maar dat is met een kleine wellicht geen optie. Alleen voor het plaatsje zou ik het niet doen.
6. Chitré en omgeving - wat er te doen is? Vrijwel niks, maar dit is echt, authetiek, centraal-Panama: koeien, boeren, rust. Heel leuk voor enkele dagen als je echt wat lokale sfeer wilt opsnuiven.
7. Panama city - superleuke stad met mooi oud centrum, heerlijk eten, het Panama-kanaal en goedkoop kleding shoppen... what's not to like?

Hopelijk heb je er wat aan!
11 jaar geleden
·
#11573
Bedankt voor alle goede tips en reacties

Wij willen ook vooral Panama verkennen en wel een uitstap van 10 dagen , misschien 2 weken naar Costa Rica (we gaan 6 weken)
We hebben ons huis geruild met een huis in Panama aan de kust, niet zo ver van de Anton vallei (met zwembad en auto) en dat zal onze uitvalsbasis worden
Misschien dat we nog met een huis ruilen, aan de kust onder David
Lijkt me leuk om het land zo te verkennen

Omdat wij erg veel van snorkelen houden stond San Blas en Isla Coiba al op ons lijstje en waarschijnlijk Bocas del Toro ook
Goed te weten dat het er veel kan regenen
Chitre en Portobello stonden nog niet op het lijstje, leuke toevoegingen
Panama stad en het kanaal natuurlijk wel
Zelf twijfel ik ook nogal over Boquette

In Costa Rica willen we graag Tortuguero en Corcovado bezoeken. Omdat Tortuguero wel een eind reizen is zitten we er ook aan te denken om wat meer in het zuiden van Costa Rica rond te kijken.

Hou me aanbevolen voor leuke en goedkope adresjes, bijvoorbeeld in Santa Catalina, want ik vind het best lastig om leuke goedkope adresjes te vinden, zeker vergeleken met Azie is het een stuk duurder wat ik zo vind. Ben daarom blij dat we een huis met auto als uitvalsbasis hebben. Kunnen zo ook veel meer zelf koken.

groet, Susan
10 jaar geleden
·
#11574
Vandaag heeft mijn man op het werk van twee collega's gehoord dat Panama City zeer crimineel zou zijn. Zij zouden amper de straat op zijn gegaan en konden niet reizen met OV in de stad. Herkent iemand deze bewering?
10 jaar geleden
·
#11575
Dag,

Via welke site heeft u uwhuis geruild en ks dat goed bevallen?

Mvg Hanneke
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!