zaterdag 24 juni 2017
  21 Replies
  6.3K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Vorig jaar zijn wij met onze drie kinderen via Hong Kong drie weken in de zomervakantie naar Bali geweest. Fantastisch!!! Paar weken geleden heb ik tickets geboekt naar Panama voor de meivakantie 2018. We vertrekken 27 april en landen 12 mei weer op Schiphol. Onze kids zijn dan 11, 9 en 6.

Nu dus de route uitstippelen. Heb al een B&B geboekt iets buiten Panama maar de rest ligt nog open. Ik weet dat Tikva met haar gezin in Panama is geweest dus haar website heb ik al bekeken. Ik wil graag weten of het handig is om te gaan rijden met een huurauto?

Route die ik in gedachte heb is Panama City 3 nachten (net buiten de stad) en dan Bocas del Toro -> via Boquete naar Santa Catalina.

Iemand tips?

Fijn weekend en groeten,
Marion

Zonder kinderen: Europa, Thailand, Zuid-Afrika, Mozambique, India, Jordanië, Egypte, Hong Kong, Australië, Mexico, Jamaica, VS

Met kinderen: Portugal, Frankrijk, UK, Hong Kong & Bali en 2018 Panama
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#24406
Bedankt voor jullie reactie! Ik lees er heel graag meer over, ook wel wat betreft de kosten hoor :)
5 jaar geleden
·
#24405
Ja hoor dat ga ik doen! Ik was zelf (ondanks dat ik niet zelf heb gereden) verbaasd over de goede infrastructuur. Behalve als je van de highway af ging dan kon het weleens wat hobbeliger worden. Zoals ik al schreef was ik Azië fan maar ik zal ook aangeven waarom dat nu iets minder is (behalve misschien de kosten:-)
5 jaar geleden
·
#24404
Qua natuur is het inderdaad te vergelijken met Costa Rica.
Costa Rica is iets meer gericht op touristen dan Panama.
Het wegennet is in CR ook beter. In Panama is ongeveer 75% van het weggennet nog onverhard.
Niet dat je daar met grote regelmaat tegenaan loopt, maar het zegt wel iets over de ontwikkeling van het land.

Toch moet ik zeggen dat ik in CR meer diertjes in het wil heb zien lopen dan in Panama.

Beide landen is wat voor te zeggen. Van Panamastad vond ik het leuk dat je een heel eind over de boulevard langs de zee kon lopen.
San Jose heb ik verder overgeslagen, dit jaar slaan we de stad ook weer over.

Panama is denk ik nog iets goedkoper dan Costa Rica. Costa Rica vind ik geen goedkoop land.

Wat ik wel erg leuk vond van Panama is Bocas del Toro. Zo''n soort gebied vind je niet in CR.
Andersom... Tortuguero vind je niet in Panama.
Het Panamakanaal heeft op onze zoon best wel indruk gemaakt.
We hebben ook een keer een boottocht gemaakt over het Panamakanaal. Dat was ook erg leuk.
5 jaar geleden
·
#24403
Klinkt leuk! Zou je een wat uitgebreider verslag willen schrijven? Het lijkt me namelijk een geweldig land en ik zou er graag meer over horen.
Ik vraag me bijv af of de natuur te vergelijken is met Costa rica, en dan bedoel ik vooral wat betreft de flora en fauna. Het lijkt me geweldig om van die groene kikkertjes, doodshoofdaapjes en toekans in het wild te zien. Ik vraag me ook af of het een duur land is? En ook niet onbelangrijk, hoe is het weer er in juli, aan deze kant van Panama (deze vraag zal waarschijnlijk beantwoord moeten worden door iemand anders :) )
5 jaar geleden
·
#24402
Wij hebben 2 nachten in Panama City geacclimatiseerd en daarna vlucht genomen naar David. Van David direct naar Boca Chica en daar 4 nachten geweest. Daarna naar Boquete (2 nachtjes) en vervolgens 4 nachten Bocas del Toro. Met binnenlandse vlucht weer terug naar Panama City. Nog twee nachtjes en toen was het feest voorbij...helaas:-)
5 jaar geleden
·
#24401
Leuk dat je zo enthousiast bent Wat was dd uiteindelijke route?
5 jaar geleden
·
#24400
Zijn weer terug uit Panama en kan alleen maar zeggen dat het een geweldig land is! Is was Azie fan maar ben om. Wat een mooie stranden, prachtig regenwoud, dieren en en lieve mensen:-)

En de acco's zijn fantastisch! We hebben o.a. brulapen, dolfijnen, roggen, barracuda's,zeeschildpadden, en mooie vissen gezien.... Oh ja, en ik ook een tarantula en een schorpioen...ssst.

Volgende keer wordt het Azie of toch ...
6 jaar geleden
·
#24399
Wij waren bij Puerto Lindo opgestapt en bij de reguliere opstapplaats bij de kust (kan even niet meer op de naam komen) afgezet waar we met taxi naar Panama-Stad gingen.


Bedoel je Colon?
6 jaar geleden
·
#24398
Hoi,

Ja ik twijfel echt enorm: wel...niet...

Ik heb geen zin om in twee weken als een dolle het land door te reizen. Dan gaan we nog wel een keer terug. En ik heb zin in een echt bounty eiland vakantie met cultuur sausje. Oh ja, feit is dat alleen ik een rijbewijs heb en mijn man niet.

Dus vandaar dat de korte route in mijn hoofd kwam: Panama city -> San Blas -> vliegen naar David -> Boca Chica of Boquete -> met bus naar Bocas del Toro en hup vanaf Bocas met het vliegtuig terug naar Panama city.

Misschien minder gezien in 2 weken en weinig avontuurlijk maar lijkt mij wel prachtig:-)
6 jaar geleden
·
#24397
Wij vonden de San Blas eilanden heel leuk maar we hebben daar gezeild (3 of 4 nachten - staat vast ergens op het forum). Hierdoor kom je op eilanden waar niet de dagjesmensen of 1 nacht mensen komen. We waren dus de enigen op een eiland. Voor een dagje/nachtje zou ik het misschien niet aanraden omdat je dan altijd met meerdere andere toeristen zit en ook niet zo ver kan. Maar wel met de kanttekening dus dat wij het anders gedaan hebben en dan vind je het al snel minder als het meer toeristisch is. Wij hebben bijv geen een keer een indiaan bij de boot gehad of op eilanden die ons souvenirs wilde verkopen. Ik hoor daar ook wel andere verhalen over.

Het blijft prachtig hoor! Je bent echter altijd 2-3 dagen minimaal kwijt. Hostal Mamallena regelt San Blas vanuit Panama Stad. Wij waren bij Puerto Lindo opgestapt en bij de reguliere opstapplaats bij de kust (kan even niet meer op de naam komen) afgezet waar we met taxi naar Panama-Stad gingen.
6 jaar geleden
·
#24396
Goedemiddag,

De zomervakantie zit erop dus nu weer tijd om de Panama reis verder voor te bereiden.

Tickets vanaf Amsterdam met prima vluchttijden heb ik geboekt voor 430 euro p.p. via Frankfurt. Viel mij mee maar misschien kan het wel goedkoper hoor:-)
Bocas naar Panama stad kunnen voor zover ik heb vernomen in februari 2018 worden geboekt. Ik verwacht rond de 100 euro p.p.

Wij zijn nog steeds niet uit de route.

Wij reizen met kinderen in bijna dezelfde leeftijdscategorie. Ik twijfel nog over de San Blas eilanden...en vliegen ipv rijden.

Groetjes,
Marion
6 jaar geleden
·
#24395
Panama in de meivakantie klinkt geweldig!
De prijs van de vliegtickets valt me ook mee moet ik zeggen...

Kan iemand aangeven met welke kosten we rekening moeten houden voor de vliegtickets Bocas - Panama stad?
Ook naar een indicatie van de prijs van een huurauto voor vervoer van Panama stad naar Bocas ben ik wel benieuwd.

Wij reizen met 2 volwassenen en 3 kinderen (dan 6, 9 en 13).

Iemand? Alvast bedankt
6 jaar geleden
·
#24394
In 2014 zijn we 2 weken in Panama geweest met kinderen van toen 1 en 3. We hebben toen een auto gehuurd en zijn van Panama stad via el valle, playa Bianca, las lajas naar Boquete gereden. Daarna teruggevlogen naar Panama stad, dat had achteraf ook wel per auto gekund. Prima te doen in 2 weken.
Wij vonden las lajas geweldig:
https://www.laslajasbeachresort.com
Leuk om vanuit las lajas naar een indianendorp te gaan, leuke wandeling ook.

Veel plezier met de voorbereidingen.
6 jaar geleden
·
#24393
Goedemiddag,

De plannen wijzigen met de dag:-) Dat is ook prima als het zooo lang van tevoren is. Denk er nu over om van Panama City naar David te vliegen en geen huurauto te regelen. Maar ik denk dat we dan een hoop lol en omgeving missen.

De rest van mijn gezin is bang dat we alleen in het binnenland vertoeven. En er dus niks te vissen, snorkelen en zwemmen valt.

Fijne dag!

Groeten Marion
6 jaar geleden
·
#24392
Goedemorgen!

Bedankt weer voor de goede tips!

Net weer de website/reisverslagen Panama gelezen van Tikva..superveel info en tips! Echt super! Omdat wij maar twee weken hebben zullen we moeten kiezen. El Valle lijkt mij voor 1 nachtje op doorreis wel voldoende. Of doe ik de locatie dan tekort? Heb daar in de buurt Cabanas los Colibri gezien. Lijkt me mooie acco.

We willen combi vissen, strand jungle en snorkelen. Vooral vissen is belangrijk voor de heren:-)
6 jaar geleden
·
#24391
Wij zaten in Mamallena Ecolodge, vlakbij El Valle. Heerlijke plek! En ze koken er ook heel erg lekker. Maar je kunt ook gebruik maken van de keuken.

Vanuit de lodge zijn we naar een meertje gegaan waar de Panamezen hun weekend vieren (bootjes huren, zwemmen), naar El Valle (dierentuin en vlinderboerderij vonden we leuk). El Valle vond ik niet veel voorstellen, je hoeft niet in het dorpje te zitten wat mij betreft. We hebben daar wel de hele middag in een verschrikkelijke stortbui gezeten (onder afdakje) dus niet het hele dorp afgeweest. Omgeving is prachtig!
6 jaar geleden
·
#24390
Wauw, dat ziet er echt mooi uit! Heb uitgezocht dat de vliegtickets vanaf Bocas naar Panama City pas vanaf februari 2018 te boeken zijn. Effe geduld dus:-)

El Valle lijkt mij ook een mooie tussenstop met de auto.


In El Valle hebben we in tenten overnacht... was erg leuk. Prima ingericht.
De omgeving daar is prachtig.
6 jaar geleden
·
#24389
Wauw, dat ziet er echt mooi uit! Heb uitgezocht dat de vliegtickets vanaf Bocas naar Panama City pas vanaf februari 2018 te boeken zijn. Effe geduld dus:-)

El Valle lijkt mij ook een mooie tussenstop met de auto.
6 jaar geleden
·
#24388
Hoi adventuregirl,

Dank voor je reactie! Wij hebben helaas maar twee weken:-)

Weet jij vanaf wanneer er binnenlandse vluchten van Bocas naar Panama City kunnen worden geboekt?

Ons idee is nu: Panama City/Coconut Lodge -> omgeving verkennen/trips maken/vissen, huurauto naar Santa Catalina, door naar Boquete en dan Bocas del Toro -> terug vliegen naar Panama City.

Hebben heel veel zin in paradijselijke stranden, dieren en beetje actie:-) En ook rust in de planning. Willen wel echt vakantie vieren.


Je kan op Bocas ook dagtrips per boot maken om te snorkelen naar Zapatilla 1 en Zapatilla 2.
Dat kan ik je wel aanraden... op het water onstpant super!
6 jaar geleden
·
#24387
Hoi adventuregirl,

Dank voor je reactie! Wij hebben helaas maar twee weken:-)

Weet jij vanaf wanneer er binnenlandse vluchten van Bocas naar Panama City kunnen worden geboekt?

Ons idee is nu: Panama City/Coconut Lodge -> omgeving verkennen/trips maken/vissen, huurauto naar Santa Catalina, door naar Boquete en dan Bocas del Toro -> terug vliegen naar Panama City.

Hebben heel veel zin in paradijselijke stranden, dieren en beetje actie:-) En ook rust in de planning. Willen wel echt vakantie vieren.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!