donderdag 02 april 2009
  3 Replies
  4.2K Visits
  Subscribe
Hoi,

Wij vertrekken a.s. woensdag met dochter van 4 en zoontje van 8 maanden naar Thailand. Ik vroeg me af of je ORS ook preventief kunt geven om uitdrogen tegen te gaan. Mijn dochter drinkt wel, maar van de baby weet ik niet of hij genoeg wil drinken. Ik vroeg me af of ik dan elke dag wat ORS zou kunnen geven. Heeft iemand hier ervaring mee? Bedankt alvast
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#5230
Hallo Eetje,

Wat een heerlijk vooruitzicht!
Wat betreft de ORS, ik heb er persoonlijk geen ervaring mee in preventief gebruik, maar ik denk dat het wel zou moeten kunnen. Het is niet zoveel anders dan water met suiker en zout.
Staat het niet in bijsluiter van ORS (junior)?

Ik herken het wel hoor dat baby's van die leeftijd niet heel veel drinken, maar zij krijgen natuurlijk nog steeds wel veel vocht binnen door het drinken van hun melk- of borstvoedingen. In Thailand kun je overal vruchtenshakes kopen, wellicht kun je dat in een bananenvariant aanbieden. Vraag dan wel of ze er geen suiker in willen doen. In de meeste shakes gooien ze ijswater met daarin opgelost suiker.
Als je je kinderen elke dag een beetje frambozenlimonade geeft, percentage framboos minstens 30%, dan heb je kans vervelende buikklachten te voorkomen.

Heel veel plezier toegewenst voor jou en je familie.

Gr,

Chila
15 jaar geleden
·
#5231
Disclaimer: Internet is nooit een vervanging van medisch advies. Maar toch even mijn persoonlijke visie

NOOIT DOEN.

ORS zorgt ervoor dat vocht (water) wel wordt opgenomen in geval van diarree. Heeft iets te maken met osmotische werking en het feit dat de darmen suiker en zout nodig om voldoende vocht in het lichaam op te nemen. Normaal zitten zout en suiker in het eten, maar bij zware diarree krijgt het lichaam er onvoldoende van.

Gewoon eten en drinken dus en ORS pas gebruiken als het nodig is. Zorg voor schoon water om het op te lossen. Eventueel zelf maken (Meng 1 liter water met 40 gram suiker (8 theelepels of 8 klontjes) en 3,5 gram zout (1 theelepel))

Bij spuitpoep / waterdiarree bij babies en kleine kinderen altijd binnen maximaal een dag een dokter raadplegen.
14 jaar geleden
·
#5232
niet doen. ORS bevat veel zout wat nodig is bij uitdrogen maar niet bij een gezond kindje. Bovendien vraag ik me af of ze het wel drinken wil. Het smaakt gewoon vies! Vruchtenshakes waren ook hier favoriet en anders een extra ijsje.
Wanneer je kindje geen ORS wil maar toch te weinig drinkt kun je ook cola (prik uit laten gaan) (suiker wat goed werkt bij diarree en uitdroging) geven met een banaan (kalium) en wat naturel chips (zout)
Deze tip kreeg ik van de kinderarts.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!