1. sascha
  2. Overige landen in Azië - met kinderen
  3. zaterdag 12 augustus 2017
  4.  Abonneer via e-mail
Na dit jaar gekampeerd te hebben, kijken we stiekem met een sxhuin oog alweer naar komend jaar. Nu heeft mijn man bedacht dat Japan een mooie bestemming zou kunnen zijn. Ik heb met de 2 reisverslagen hier op de site gelezen. Ik was eigenlijk benieuwd of er nog meer gezinnen recent naar Japan zijn geweest.

Hoe zijn de hotels? Wij hoeven geen enorme luxe, maar wel netjes. Is het goed te doen met OV? En kun je je een beetje redden qua communicatie? Ik weet nog van Vietnam dat het 10 jaar geleden echt handen en voeten werk was, maar we kwamen er wel altijd uit.

Ik ben benieuwd!
Waardeer dit bericht:
Zonder kids: Vietnam, tunesie, Indonesie
Met kids: 2012 Nieuw Zeeland (6mnd en 2,5 jaar), 2014 Maleisie (2,5 jaar en 4,5 jaar) 2016: Tanzania (4 en 6 jaar) 2019:???
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Voor zover ik weet zijn de vliegtickets goedkoop maar de overnachtingen heel erg duur, ik heb er een paar jaar geleden ook eens naar gekeken.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hebben met 2 kleine kinderen rondgereisd in Japan.

Onze ervaringen kan je oa. lezen op de website van Yvonne van der Laan. Zij heeft ons dit jaar geintverwiewd:
https://yvonnevanderlaan.nl/japan-met-k ... interview/

Onze reis in kaart en beeld:
http://arcg.is/1NmUkJP

Hotels zijn zeer netjes en betaalbaar.
Prijzen zijn niet vergelijkbaar met Zuidoost Azië, maar wel met Nederland en Frankrijk.

Openbaar vervoer zeer goed geregeld!
Met kinderen: Sri Lanka, Japan, Vietnam, Corsica, La Palma, Griekenland, kamperen in Frankrijk
Zonder kinderen: oa. China, Madagaskar, Bolivia, Marokko, Noorwegen, Kroatië
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij zitten op dit moment -met kinderen natuurlijk- in Japan. Geen kat spreekt Engels. We zitten nu in hotel waar werkelijk elke Engelse zin op bordjes verkeerd is, maar het stoort eigenlijk amper. Het is een supergemakkelijk land om je weg te vinden. Tokyo heeft de duidelijkste metro die ik ooit gezien heb en om de honderd meter of zo hangt een stratenplan. Treinen, treinschema's, ticketautomaten... echt allemaal een eitje.
Idem in restaurants. Eten staat vaak met foto's of plastieken modelletjes aangegeven.
Wat de hotels betreft: we zitten nu in het vierde van onze vakantie en tot nu toe zijn ze allemaal erg proper. Simpel, want aan de prijs, maar proper.
De kamers zijn wel -zoals te verwachten viel- klein.
Behalve de railpassen en de hotels is het helemaal geen dure bestemming. Musea zijn meestal iets van een 4 euro of zo, eten kun je heel duur maken, maar je vindt ook makkelijk maaltijden voor 6,5 à 7 euro. De yen staat nu laag dus dat helpt. Qua eten is het zo een van die landen waar je wou dat je zes keer per dag kon eten. Het ziet er allemaal zo lekker uit (en het is dat gelukkig ook meestal).

Ik heb hier wel ontdekt dat ik geen fan ben van de Japanse maatschappij. Ik hou niet van het zonder nadenken volgen van regeltjes (en het zijn er veel) en het overdreven onderdanig gedoe. Maar dat is natuurlijk erg persoonlijk. Het heeft ook z'n voordelen: het is hier bijvoorbeeld heel, heel veilig en heel, heel proper.
Dus, samenvattend: erg vlot rondreizen, veel te doen en te zien (steek een pretpark in de route voor de kinderen - wij deden DisneySea), lekker eten en absoluut niet zo duur als je zou denken. Het enige wat echt mist voor de kinderen, zijn zwembaden. Wij lossen dat op door straks nog een tussenstop van vier dagen te doen op een zwembadvriendelijke plek.

Veel plan-plezier!
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bedankt voor de informatie Marc en gchk! Hier kan ik zeker wat mee. Het klinkt allemaal heel positief. Langzaam komen de kriebels voor komend jaar weer. De kinderen willen ook graag ver weg volgend jaar.

Ik ga me er een goed in verdiepen. Voor de kinderen zal t gemis aan een zwembad er wel zijn, maar ik zal ook eens kijken naar opties hiervoor. De pretparken lijken me zelf ook een mooie afwisseling.
Zonder kids: Vietnam, tunesie, Indonesie
Met kids: 2012 Nieuw Zeeland (6mnd en 2,5 jaar), 2014 Maleisie (2,5 jaar en 4,5 jaar) 2016: Tanzania (4 en 6 jaar) 2019:???
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hebben gezwommen in de Seto Inland Sea, de Japanse Binnenzee.
Wij verbleven 3 nachten op het eilandje Shiraishi.
Er zijn natuurlijk ook veel onsens (warmwater baden) in Japan, maar ik weet niet vanaf welke leeftijd je daarin mag
Met kinderen: Sri Lanka, Japan, Vietnam, Corsica, La Palma, Griekenland, kamperen in Frankrijk
Zonder kinderen: oa. China, Madagaskar, Bolivia, Marokko, Noorwegen, Kroatië
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi,

Even een korte reactie. Wij zijn twee jaar geleden in Japan geweest met onze kinderen van toen 6 en 8 jaar.
Kijk naar kamers in Japanse stijl. Die zijn vaak ruim. En je kunt met zijn vieren op drie futons.
Japan is superduidelijk, router voor de wifi kun je huren, dan heb je altijd wifi bij je en kun je alles opzoeken.
Ik vond het geweldig maar de kinderen wat minder. Maar wij zaten te veel in de stad. Ik zou dus echt stad en platteland afwisselen.
Staar je niet blind op hotel met zwembad want de zwembaden zijn extra bij te betalen en superduur. Wij zijn wel in Hiroshima naar een openbaar zwembad geweest. Dat was heel leuk.
Ook gezwommen in zee.
Qua overnachting kun je voor hostels kijken. Dan kun je zelf koken en dat scheelt in de kosten. Maar eten valt mee, je kunt vaak goedkoop eten.

Wij vonden Japan echt gestructueerd, je weet waar je aan tie bent. Heel fijn. Heel veilig rn echt schoon. De standaard voor hotelkamers enzo ligt zeer hoog.

Als je meer wilt weten, vraag maar raak.

Groetjes Dionne
Zonder kinderen: Canada, Ecuador en Galapagos, Zuid Afrika (2x), Namibie, Zimbabwe, Botswana en delen Europa.
Met kinderen: Denemarken, Canarische Eilanden, Oostenrijk, Azoren, Slovenie, Thailand 2*, Sri Lanka, Japan, Costa Rica, Polen, Noorwegen. 2020 Zuid Afrika!
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Aanvulling: net in Kyoto gearriveerd. Hier spreken ze plots wel Engels. Beter dan in Tokyo. We komen nu van Koyasan. Overnachting en diner in een tempel kost wat, maar echt een ervaring. Doen!
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!