1. Reisliefhebber
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. maandag 07 november 2016
 4.  Abonneer via e-mail
De kogel is nog niet helemaal door de kerk, dus misschien gaan we toch voor een andere bestemming kiezen maar Australie spreekt ons wel heel erg aan. We hebben dit jaar vier weken vrij en de kans is groot dat dat de komende jaren niet meer gaat lukken, vandaar dat we het als een kans zien om Down Under te gaan.
We denken erover om te vliegen op Sydney en dan naar Cairns te trekken. Eventueel nog een binnenlandse vlucht Alice Springs maar dat lijkt me wel duur worden.
Ik wil dan een airbnb oid boeken voor de eerste dagen. Kunnen we verder op de bonnefooi gaan? Althans, steeds een paar dagen van te voren boeken als we weten waar we naartoe willen? of is het aan te raden toch bepaalde accommodatie (bv Daintree NP) van te voren vast te leggen?
Ik ben zelf bang dat Ayers Rock nogal toeristisch is. Of is het toch een must see?
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo Sieneke,

Wat leuk te horen dat jullie (waarschijnlijk) naar Australië gaan!

Om antwoord te kunnen geven op je vragen, is het wel van belang te weten wanneer jullie naar Australië willen gaan, in bijvoorbeeld juli/augustus of rond Kerst en Oud&Nieuw?

Wij zijn twee keer met onze kinderen in december/januari/februari geweest (10 weken Oostkust, Red Centre en van Adelaide naar Sydney en een keer 6 weken van Cairns naar Sydney). In de zomer van 2017 gaan we opnieuw 6 weken naar Australië, omgeving Darwin en opnieuw de Oostkust.
De eerste keer vlogen we ook naar Alice Springs en reden vanaf daar naar Uluru. Het was daar toen bloedheet (dochter gaf er zelfs van over) en vanwege nog een nare ervaring zijn we er destijds korter gebleven dan gepland. Wij vonden Ayers Rock zeker een must see en troffen het dat het er op dat moment niet superdruk was en we een leuke gids hadden die ons veel vertelde wat we niet uit reisgidsen hadden kunnen halen. Achteraf gezien had ik ook graag The Olgas en Kings Canyon gezien maar daar waren onze kinderen echt te klein voor (15 maanden en 3 jaar). De binnenlandse vlucht kostte ons destijds niet heel veel want we vlogen met Qantas vanaf Amsterdam (tussenstop in Frankfurt en Singapore, veel andere maatschappijen hebben maar 1 tussenstop op weg naar Australië) en de deals voor binnenlandse vluchten met Qantas zijn dan heel voordelig.

Wil je rondtrekken met een camper of met een auto en dan in cabins/hotels? De eerste keer konden wij rond kerst en oud en nieuw zonder problemen een campingplaats vinden. Tijdens de tweede reis bleek dit een stuk lastiger en waren we blij dat we op die dagen de camping vooraf hadden geboekt.
Voor de aankomende reis hebben we tot nu toe de camper vastgelegd, de huurauto voor omgeving Darwin en de accomodatie die we nodig hebben op onze route van Darwin naar de nationale parken Kakadu, Katherine en Litchfield. En nu, zo'n 9 maanden voor vertrek, zitten die accomodaties al bijna vol (maar is ook beperkte accomodatie aanwezig én hoogseizoen in dat gebied).

Hoe oud zijn je kinderen en hebben jullie al meer ervaringen met (verre) reizen als gezin?
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Beste Els,

Bedankt voor je snelle reactie. Ik had het er inderdaad niet bij gezet, maar het gaat om de maand juli. Onze kinderen zijn dan bijna 9, 11 en 13. We hebben al vaker verre reizen gemaakt (vorig jaar oa Sumatra), dus we zijn wel wat gewend.
Mijn idee zou dan inderdaad zijn om bv Daintree Forest park al vast te leggen en de route van Sydney naar Cairns onderweg te bekijken.
Als je via Qantas boekt hoe kun je dan goedkope binnenlandse vluchten boeken?
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik heb net zitten kijken naar accommodaties en schrik enorm van de prijzen. Of kijk ik verkeerd? Simpele hostels al voor meer dan 100 euro per nacht. Wat kost een camper? Waar hebben jullie de camper gehuurd? Nogmaals dank voor de reactie
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik heb net zitten kijken naar accommodaties en schrik enorm van de prijzen. Of kijk ik verkeerd? Simpele hostels al voor meer dan 100 euro per nacht. Wat kost een camper? Waar hebben jullie de camper gehuurd? Nogmaals dank voor de reactie


Hallo Sieneke,

Australië is één van de duurdere landen om vakantie te vieren. Niet alleen de vliegtickets zijn duur (zo vroeg mogelijk boeken loont maar dan nog kost een retour € 1000,- +), ook verblijf en boodschappen zijn daar erg aan de prijs.

Jullie zijn, net als wij, met vijf personen. Dit komt vaak neer op 6-persoons accomodatie of meerdere hotelkamers per overnachting. En de maanden juli/augustus zijn dan niet het meest voordelig...
Wij huren wederom een 6-persoons camper, die inclusief benodigdheden als buitentafel, buitenstoelen, beddengoed tussen de € 150 - € 200,- per dag kost. Wij kiezen er altijd voor de voordeligste verzekering te nemen en geen onnodige service bij te kopen. Dit moet je alleen doen als je zeker weet dat je eventuele schade uit eigen pot kunt betalen. Bij een camper komt uiteraard de brandstof er nog bovenop (en campers zijn dorstig) en je moet iedere nacht de campingplaats betalen (dit kun je zo duur maken als je zelf wilt, afhankelijk van de luxe en faciliteiten die je wenst. Voor een beetje camping moet je rekenen op € 30-50 per nacht).

Als jullie vier weken de tijd hebben en voor de eerste keer naar Australië gaan, is vier weken voor het traject Sydney-Cairns in wezen net voldoende. Van A naar B is 2500 kilometer. De wegen zijn daar anders dan hier en zeker met een grote camper is 100km per uur al optimistisch. En dan heb je nog geen enkele zijweg genomen en nog niks gezien en gedaan. In die vier weken wil je ook niet alleen maar rijden maar ook dingen zien, doen en meerdere dagen op 1 plek blijven.
Een trip naar Ayers Rock wordt erg kostbaar en kost je ook enkele dagen. Hebben jullie 4 weken vrij uit en thuis of puur 4 weken in Australië. Houd rekening met de jetlag en dat je de eerste paar dagen minder actief bent.

Om een beter inzicht te krijgen in de huidige prijzen van vluchten en camperhuur, zou ik een aantal offertes opvragen. Wij boekten dit jaar via WTC maar er zijn meer aanbieders zoals Walkabout, Pacific Island Travel. Vluchtprijzen kun je ook zelf online opzoeken, ook in combinatie met binnenlandse vluchten. Campers worden ook 'los' aangeboden, zowel door organisaties in Nederland als in Australië.
Wij vliegen ditmaal met Singapore Airlines van Amsterdam-Singapore, dan met de zustermaatschappij Silk Air naar Darwin. De binnnelandse vluchten worden verzorgd door Virgin, die vanwege de vluchten met Singapore Airlines weer voordelige deals aanbieden.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank je wel weer voor je uitgebreide reactie. Wat natuurlijk enorm in de kosten scheelt als we met een camper gaan is dat we zelf kunnen koken en niet met vijf uit eten hoeven. Onze jongste is erg klein en licht dus we zitten nu ook te kijken naar 4 persoons campers of campervans en dan kan zij op een luchtbedje op de grond in de camper als daar plek voor is.
Ik heb wtc al bekeken maar dat scheelde niks met los boeken zag ik al. Ik ga je andere tips ook bekijken. We worden wel steeds enthousiaster, maar waar we bv op Sumatra echt alleen naar de vluchtprijzen hoefden te kijken omdat de rest zo goedkoop was is het nu wel zaak goed te plannen wb budget.
En dan denk ik dat we Ayers Rock maar moeten overslaan. We hebben 4 weken Australie. Kunnen donderdagavond vertrekken en de zaterdag of zonder 4 weken later terugvliegen. Dat scheelt alweer.
Ik word steeds enthousiaster. Hopelijk gaat het lukken!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi,

Qua prijzen moet ik ElsB helemaal bijtreden, een ticket kost al gauw 1000 euro, camper idd richting 200 euro per dag. Brandstof verbruik rond de 15 liter per 100 km (prijs voor 1 liter diesel is ongeveer 1 AUD dacht ik). Supermarkten zijn ook duurder als bij ons, zeker de verse producten (fruit, groenten, vlees) maar zelfs flessenwater vond ik duur (kraantjeswater zit vaak vol chloor, dat is echt niet smakelijk!). Ook uitstapjes zijn duur, maar je kan je ook prima amuzeren aan het strand of in de prachtige natuur.

Met een camper kan je idd zelf koken en dat is natuurlijk wel handig én het scheelt behoorlijk in de kosten. Als je het echt goedkoop wil houden, neem dan een auto met daktent (maar geen idee of je dat vindt voor 5 personen), of neem zelf kampeerspullen mee. In de nationale parken kan je vrij goedkoop overnachten, en wij hadden ook een boek (Camps 7 Australia Wide) met goedkope campings en gratis plekjes. Als we ergens laat aankwamen en al vroeg weer door wilden, namen we soms een plekje op een parking. Het is dan toch enkel voor de nacht. Want een camping met wat faciliteiten kost al gauw richting 50 euro (toch voor 2 volw en 3 oudere kinderen).

Een 4 persoonscamper huren voor 5 personen .... hmmm ... als er 5 plaatsen zijn met een gordel dan kan dat nog. Maar als je maar 4 plaatsen met een gordel hebt, krijg je hem volgens mij zelfs niet mee bij het verhuurbedrijf. Veiligheid boven alles in Australië ... Op je totale budget gaat het verschil tss een 4 en 6 persoonscamper niet zo groot zijn. Huren kan direct bij Maui, Britz, Kea, Cheapa, Mighty (laatste 2 zijn de goedkoopsten), of via tussenpersoon. Wij huurden de onze via Totally campers en dat was toch wel goedkoper dan rechtstreeks bij Mighty.

Veel plezier met het plannen!
Reizen met kinderen ver weg : Nieuw-Zeeland (2010), West-Australië (2012), Oost-Australië (2015), Canarische Eilanden (2016), Ijsland (2017), Kreta (2018) & dichtbij (Polen, Tsjechië, Noorwegen, Frankrijk, Slovenië, Kroatië, Hongarije, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
We hebben geboekt! Meerdere offertes aangevraagd en gekeken of we het zelf handiger of goedkoper konden doen en uiteindelijk gekozen voor gecombineerde vliegtickets/ camperhuur.
We gaan Ayers Rock overslaan en gebruiken de vier weken om van Sydney naar Cairns en Daintree te gaan.
Super veel zin in!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
fijn dat jullie geboekt hebben! Welke camper is het geworden?

Het stuk Sydney - Brisbane wordt vaak omschreven als 'oninteressant' maar wij hebben er heel wat leuke dingen gedaan! Bij Sydney kan je kamperen bij het Lane Cove NP en van daaruit kan je met de trein naar het centrum, dat is best handig!
Myall Lakes NP is heel erg mooi en er is daar een geweldige natuurcamping. Daar liepen hagedissen van wel 2 meter lang, en je zit er op wandelafstand van het strand. De weg ernaartoe zit wel voor kuilen dus het werd een rommeltje in de camper maar het was de rit meer dan waard (Yagon Beach).
Bij Port Macquary kan je naar het koala hospitaal, leuk voor de kids. En Dorrigo NP is ook de max! Er is een heel mooie, rustige (en goedkope) camping buiten het centrum van Dorrigo, bij de watervallen. Met een prachtig zicht over de heuvels! Ook het bezoekerscentrum is leuk (met "skywalk";) en je kan verschillende wandelingen doen. De absolute topper voor de kinderen was Yamba met het Blue Dolphin resort: 3 verschillende zwembaden! En qua prijs viel dat best wel mee. Je kan met de boot de Clarence River overvaren, en de kans om dolfijnen te zien is behoorlijk groot! Aan de overkant kan je wat rondwandelen of op het strandje bij de rivier spelen (één van de weinige keren dat de kids in natuurlijk water konden, meestal zijn de stranden te gevaarlijk om te zwemmen). En dan is er nog de goldcoast (overgeslagen wegens tijdsnood ...) met alle attractieparken! Onze trip stopte in Brisbane dus daar kan ik je geen tips meer over geven, maar die krijg je vast nog wel van anderen!
Reizen met kinderen ver weg : Nieuw-Zeeland (2010), West-Australië (2012), Oost-Australië (2015), Canarische Eilanden (2016), Ijsland (2017), Kreta (2018) & dichtbij (Polen, Tsjechië, Noorwegen, Frankrijk, Slovenië, Kroatië, Hongarije, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank je wel weer voor je uitgebreide tips. We nemen alles mee!
We hebben bij PIT gereserveerd. Kwam voor ons gunstiger uit dan wtc. We hebben een Cheapa 6 Berth camper gereserveerd. Fijne grootte om de ruimte te hebben maar natuurlijk wel lastiger met kleinere weggetje. Maar dat komt vast goed.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
We hebben bij PIT gereserveerd.


PIT? Er gaat even geen belletje rinkelen.
Zonder kinderen lange en kortere reizen oa door Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika

Solo met dochters ('07 en '09) ver: Jamaica ('10), Bali ('14), Zuid-Afrika ('15), Panama ('16), Bali, Singapore en Australië ('17), Beijing en Australië ('18), Thailand, Oman ('19), Sri Lanka, Kaapverdië ('20)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat leuk Sieneke dat je die kant op gaat! Wij zijn inmiddels vier keer in Australië geweest en krijgen er geen genoeg van!
We zijn twee keer naar de Oostkust geweest en ik blijf het daar zo mooi vinden. Vooral het noorden. Maar ook Fraser Island, Magnetic Island, Stradbroke Island, walvissen spotten bij Hervey Bay, snorkelen op de Great Barrier reef, vogelbekdieren spotten in Eungella NP en ga zo maar door :)
Op mijn blog vind je veel informatie over Australië, leuk als voorpret en misschien heb je er iets aan. Veel plezier alvast! Maar dat komt vast goed.

groeten Carolien
reisverslagen op http://www.dreamtheworld.nl
zonder kid: Thailand, Maleisië, Australië en veel landen in Europa
met kid: Australië (3x), Costa Rica (2x), Florida en veel landen in Europa
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 11
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Pit is Pacific Island Travel. En ik heb je site gevonden Carolien. Leuk om te lezen allemaal
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 12
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!