zondag 16 november 2014
  4 Replies
  2.8K Visits
  Subscribe
Hallo,

Al een tijd bezig met onze reis in juli met onze twee zonen van 9 en 5. Elke dag ben ik wel aan het zoeken op internet en ik kom zoveel leuke dingen tegen, pfft keuzes maken is lastig. Tot nu toe heb ik deze route:

8 juli tot 14 juli Chiang Mai (Awana house, al geboekt)
14 juli willen we met de nachttrein naar Ayutthaya, 1 nacht Ayutthaya.
Vanaf 16 juli een 2,5 daagse jungle safari in Khao Yai
18 juli tot 21 juli Bangkok (4 nachten)
22 juli 2 nachten Kanachanaburi

Bangkok kanachanaburi en khao yai kunnen we ook nog in een andere volgorde doen afhankelijk van waar we nog een week naar het strand gaan.. En daar zit dus het probleem.
in eerste instantie wilden we naar Hua Hin omdat dit dicht bij Bangkok is en we al genoeg gereisd hebben. Ook kunnen we dan nog naar Amphawa en Petchaburi. Maar we twijfelen nu omdat we bang zijn dat het strand minder mooi is in hua hin vergeleken met een eiland en we lezen over kwallen in het regenseizoen.

We hebben ook naar eilanden gekeken en dan trekt koh samet en koh phangan het meest. Voordeel van koh samet is de reistijd, maar de accomodaties zijn wel een stuk duurder. En veel accomodaties hebben geen zwembad en mijn jongste vindt zwemmen in de zee niet zo heel leuk.

Wie heeft er advies? Of tips voor onze reisroute?

Groeten Miriam
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17288
Hoi Miriam,

Wij zijn afgelopen juli in Hua Hin geweest. Prachtig breed en heel wit zandstrand. Kids kunnen er paardrijden en je kan er op de jetski. Weer was erg mooi in die periode, veel zon. Alleen... wel kwallen.... en niet zulke kleintjes ook. Er zaten ook veel kleine stukjes kwal in zee waardoor de kinderen veel jeuk kregen. Stadje van Hua Hin is erg gezellig en je kan er diverse dingen ondernemen. Mooi maar niet te vergelijken met een bounty eilandje? Waarom vlieg je vanaf BKK niet naar Koh Samui? Je bent er in een uurtje en vanuit daar kan je alle kanten op op het eiland zelf of evt naar Koh PN?

Succes met plannen!

Groetjes Visgrot
9 jaar geleden
·
#17289
Voor een week strand is het goed te doen om naar het zuiden af te reizen.
Ik zou of met de nachttrein gaan of evt een vlucht van Bangkok naar Suratthani en dan daar de Ferry nemen naar Koh Phangan.
Vliegen van Bangkok naar Koh Samui kan natuurlijk ook maar is eigenlijk te duur.
9 jaar geleden
·
#17290
Ik zou ook vanaf Kanchanaburi via Nakhom Pathom de nachttrein naar het zuiden nemen en dan de ferry naar Koh Phangan. Je spaart een overnachting uit en je reist terwijl je slaapt. Eventueel zou je ook in Chumphon kunnen uitstappen en dan met de ferry naar Koh Tao.
Vanaf Koh Phangan kun je terug een combiticket boeken en ben je met boot, bus en vliegtuig in Bangkok voor je terugvlucht.

Toen wij naar Thailand gingen hadden we dezelfde twijfels. Maar het is zo de moeite waard om naar het zuiden af te reizen. Het is er zo prachtig en relaxed. En als je dan met de trein gaat, valt het qua kosten nog wel mee.

Groetjes Dionne
9 jaar geleden
·
#17291
Hoi,

De nachttrein nemen naar Suratthani is zeer goed te doen, wij hebben dit net gedaan met drie kleine kinderen en is super meegevallen. Het zuiden is zoals ze zeggen heel relaxed, dus zeker doen!

Veel plezier
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!