maandag 07 augustus 2017
  28 Replies
  5.1K Visits
  Subscribe
Hoi,
Dit weekend zijn we thuisgekomen van onze eerste verre reis met kinderen: Maleisië
Wat hebben we genoten!

Etappe 1: Amsterdam-Singapore-Johor Bahru

We zijn via Londen naar Singapore gevlogen; daar meteen een taxi genomen naar Johor Bahru: drukte bij de grens maar al met al waren we in ongeveer 1,5 uur van het vliegveld in ons appartement in Johor Bahru.
Bij booking.com hadden we 3 nachten geboekt in het Impiana Condo appartement. 3 slaapkamers, 2 badkamers, gratis wifi en 5 minuten lopen van winkelcentrumpje met foodcourt. Ongeveer 50 euro per nacht.
Taxi vanaf vliegveld had ik op voorhand geregeld via SGMYTAXI. Helemaal prima.

Na aankomst douchen en naar bed en de volgende dag zijn we naar het waterpark van legoland gegaan. Erg leuk en voor 30 ringgit (iets meer dan 6 euro) een kluisje te huur met code; geen gedoe dus met sleuteltje.
Dag daarna dagje legoland themapark. Helemaal niet druk, geen wachtrijen. Onze kinderen zijn 10 en 8 en de attracties waren voor hen niet heel spannend maar ze vonden het toch erg leuk.

Als je de site van legoland in de gaten houdt kun je leuke kortingsacties tegenkomen. Wij hadden het 2e kaartje voor de halve prijs bijvoorbeeld.

Etappe 2: Johor Bahru- Kuching

Na deze 2 dagen van acclimatiseren zijn we naar Kuching op Maleisisch Borneo gevlogen. Ook hier weer met een taxi naar het hotel. 6 nachten in Permai Rainforest Resort.
De cabins zijn erg basic en zonder slippers durfden we niet te douchen maar de hele ambiance van dit resort maakt alles goed. 2 strandjes waarvan het 2e strandje echt zo idyllisch is....geen heldere zee hier maar wel een mooi strand en aangezien het resort aan de rand van de jungle ligt zie je hier apen, slangen, spinnen en allerlei andere dieren. Wij hadden in de bomen naast ons huisje gewoon neusapen zitten! Overigens ook een zeer giftige dodelijke slang....kinderen dus goed geïnstrueerd.

Vanuit Permai zijn we naar Bako NP gegaan met de taxi. Ter plekke een gids geregeld (ik geloof 120 ringit voor een dag)
Een gids vind ik echt een must; je ziet veel meer dan en bovendien is het veiliger. We zouden eigenlijk overnachten in Bako maar besloten dat niet te doen vanwege de hoge luchtvochtigheid en de slechte staat van de accommodatie. We waren van 9 tot 16 in het park en hebben alles gezien wat we wilden. Nog een dag zou voor ons niks toevoegen en de trails zijn echt zwaar vanwege de hitte en de vochtigheid. Een trail van 800 meter kost bijvoorbeeld al een uur en dat moet je ook nog terug (wij namen de watertaxi haha)

Vanuit Permai zijn we ook naar het Semengoh Oerang Oetang rehabilitatiecentrum gegaan. We hadden geluk, een paar oerang oetangs gezien! Van daaruit een minuut of 20 verder gereden (hadden taxi voor hele dag die ook steeds op ons wachtte, voor 350 ringgit) naar Jong's krokodillenfarm. Erg leuk voor de kinderen; ze mochten een krokodilletje vasthouden en de voedershow was spectaculair. Krokodillen van 5 a 6 meter sprongen het water uit om een kip te verorberen.
Leuk voor anderhalf/2 uur. Niet duur, geloof iets van 5 euro p.p
Op de terugweg in Kuching gestopt om te pinnen; verder geen aantrekkelijke stad vonden wij.

Permai biedt zelf ook wat excursies aan; wij hebben de mangrovetour gedaan; helaas geen dolfijnen gezien, wel krokodillen en vuurvliegjes. Eten in Permai is ok; veel van wat op de kaart staat hebben ze niet maar er is altijd wel iets wat je lekker vindt; de kinderen hebben hier wel vaak frietjes gehad ;-)

Strategisch gezien kun je voor Bako en de Oerang Oetangs beter in Kuching verblijven maar wij zijn toch blij dat niet gedaan te hebben. In Kuching heb je totaal geen jungle beleving; in Permai heb je dat zeker wel. Dat is ons die 45 minuten reistijd wel waard.

Etappe 3 Kuching- Kuala Lumpur

Na Borneo zijn we naar Kuala Lumpur gevlogen. Hier hebben we ons getrakteerd op een 5 sterren hotel (the face suites) met zwembad op het dak en uitzicht op de Petronas Towers. Waanzinnig mooie grote suite en dat zwembad op het dak is natuurlijk geweldig.
We zijn 1 dag de stad in geweest maar KL kon ons niet zo bekoren; aquarium is wel leuk! Petronas torens natuurlijk ook en even wandelen door Chinatown en de grote overdekte markt is ook leuk. Verder vonden we het vooral een drukke chaotische stad; maar dat kan ook komen omdat we vanuit Borneo kwamen; een groter contrast is er bijna niet.
Vanuit KL ook een dag met Zali , de olifantenman, op pad geweest om vrijwilligerswerk te doen bij de olifantenopvang Kuala Gandah. Dat was een geweldige en bijzondere dag. Wel hard werken (dat verwacht Zali ook echt !) We hebben kratten vol meloenen gesneden, olifanten gevoerd, gewassen, hokken gepoetst, babytjes de fles gegeven (na eerst de melk met suiker etc zelf te hebben klaargemaakt)
Het is een lange dag en toen we om 17 uur met Zali de auto instapten voor de lange weg terug naar KL waren we echt moe en toe aan een douche ;-
Terugreis duurde lang want Zali stopte eerst ergens om te douchen; vervolgens ergens om wat te eten en vervolgens ergens voor een best lange sanitaire stop. Toen wilde hij eigenlijk nog ergens stoppen om een auto te laten bestikkeren door de kinderen maar toen hebben we gevraagd of we dat konden overslaan en nu naar KL terug konden; de kinderen waren echt helemaal op. Om 21 uur waren we eindelijk terug in het hotel ;-)
We betaalden 250 ringit per persoon; veel geld maar het is wel echt een onvergetelijke ervaring.

Verder zijn we naar Batu Caves geweest; wilden ook nog naar Malakka maar we hadden tijdgebrek en vanwege de lange dag bij de olifanten de volgende dag besloten naar Batu Caves te gaan ipv Malakka waardoor we ook wat uurtjes bij het zwembad konden doorbrengen.

Etappe 4 met de bus van Kuala Lumpur naar Cameron Highlands

Via busonlineticket.com tickets gereserveerd voor de bus van KL naar CH. voor 7 euro p.p
Wat een rit....60 kilometer aan haarspeldbochten; jongste is er best ziek van geweest. Na aankomst dan ook op de kamer gebleven. Zaten in het Iris Resort (niet het Iris Hotel)
Ook hier 3 slaapkamers en 3 badkamers maar het was wel allemaal muffig en heel erg gehorig. De minste acco tijdens onze reis. Volgende dag een dagtour gedaan met eco travel&tours. Erg leuk: in een landrover naar de theeplantages, de theefabriek, mossy forest en na de lunch een 3 uur durende trail (combi van trail 3 en 5)


Etappe 5 met minibusje van CH naar Kuala Besut naar de Perhentians

Via eco travel&tours met minibusje op pad naar de haven van Kuala Besut. Reis duurde ongeveer 5,5 uur. Wat rijden ze als gekken! 2x echt op het nippertje aan een zwaar ongeluk ontsnapt. Ze halen in bij het leven; doorgetrokken strepen of verdrijvingsvlakken , het maakt allemaal niks uit. Geen riemen in het busje. Hier hebben we ons echt onveilig gevoeld.
Na 5,5 uur bij de haven; dan nog een half uur tot een uur wachten in een of ander vaag kantoortje waar je je moet registreren. Vervolgens de boot in; we hadden 3 koffers mee maar dat ging prima. Half uurtje varen en dan ben je werkelijk in het paradijs! Gelukkig iets wat voor een steiger door moest gaan waardoor we niet door het water hoefden te waden met de koffers ;-)
We zaten in New Cocohut ; prima huisje op het strand, eerste rij; vanuit je bed kijk je op een mooi strandje. Enige nadeel is de moskee op het andere eiland; pal aan de overkant; die hoor je dus en ook om 6 uur in de ochtend. Restaurant prima, keus genoeg, ook burgers (blije kinderen) Ontbijt is wel heel karig; denk aan toast met jam en omelet.
Strandje is prima en je kan voor de deur mooi snorkelen. Er ligt wel veel dood koraal op het strand dus waterschoentjes zijn handig.
Met de watertaxi naar het strand van het Perhentian Island Resort gegaan; dat is echt een super mooi bounty strand ; hier geen koraal maar echt mooi zacht strand. Meteen 2 schildpadden gezien!
Waren hier 4 nachten; 3x snorkeltour gedaan (8 euro voor volwassenen, 4 euro voor kinderen)
Erg leuk; haaien, murenes, barracuda's, schildpadden, clownvisjes en allerlei andere hele mooie gekleurde visjes. Echt heel erg gaaf!
Mochten we nog eens terugkomen dan zou ik graag bij het Perhentian Island Resort zitten of er naast bij Coral View. Coral view heeft grote stenen/rotsen op het strand; perhentian Island resort heeft echt een bounty strand; wit zand, geen stenen, turquoise water.

Prijsniveau op eiland ligt iets hoger dan op vaste land maar niet schokkend. We aten in de avond voor gemiddeld 18 euro incl drankjes met zijn vieren. Op vaste land was dit rond de 14 euro.

Ettappe 6: Via Kota Bahru naar Singapore


Na 4 nachten tijd om van het eiland af te gaan; bootjes zijn voor 14 personen; er zaten er al 22 in en toen wilden ze ons vieren er nog bij hebben; dat heb ik geweigerd. Andere boot laten komen, geen probleem verder maar als je er niks van zegt zit je dus als haringen in een ton zwaar overbeladen. Onverantwoord vinden wij. Had er al over gelezen en wist dat wanneer je weigert er een andere boot geregeld werd.
In de haven taxi naar luchthaven Kota Bahru; iets meer dan een uur rijden. Hier een vlucht naar Singapore. Dag erna Singapore bezocht en tegen middernacht weer teruggevlogen. In Singapore in het hoogste reuzenrad ter wereld gezeten; echt prachtig uitzicht! Verder Gardens by the Bay bezocht en Marina Bay Sands, het Raffles hotel en Orchard street. Er is nog zoveel meer te zien en te doen maar we hadden maar een dag.

Al met al een ontzettend leuke vakantie met heel veel diversiteit! Soms een beetje spannend omdat het onze eerste verre reis met kinderen was die we ook nog eens zelf regelden maar eigenlijk is alles soepel verlopen. Ook totaal niet het idee gehad dat je bedonderd wordt. Ons ook niet onveilig gevoeld (op die ene rit na) en het prijsniveau is top! 3 weken een stacaravan huren in Frankrijk + benzine, tol, uitjes en eten is niet goedkoper dan 3 weken Maleisie!

Voor degenen die nog gaan: veel plezier! Zijn er vragen, stel ze gerust :-)
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24658
Wat een leuke reisbeschrijving. Hadden jullie bewust voor Singapore gekozen in plaats van Kuala Lumpur? Dank je wel voor de inspiratie. Aan zo'n soort indeling van een reis zat ik ook te denken. Zouden jullie adviseren om ook naar de Cameron Highlands te gaan of is dat veel moeite en gevaar voor leven voor weinig toevoeging Ik ben daar wel benieuwd naar.
Succes met weer acclimatiseren.
6 jaar geleden
·
#24659
Hoi, nee, niet bewust gekozen voor Singapore. Had te maken met de ticketprijzen. Heb nu 550 euro betaald p.p middenin het hoogseizoen. Dat vond ik een dusdanig mooie prijs dat we gekozen hebben voor Singapore. Op die manier konden we ook legoland meenemen wat we leuk voor de kinderen vonden.

Cameron Highlands vonden we best Ok maar wel duidelijk het minst van de hele reis. Theeplantages zijn mooi om te zien maar de trails lopen zijn niet zo bijzonder omdat we op Borneo veel mooiere trails hebben gelopen. Eigenlijk vonden we het een erg lange reis voor alleen de theeplantages. Achteraf had ik liever gevlogen van KL naar Kota Bahru om naar de Perhentians te gaan, of had ik liever Taman Negara gedaan.
6 jaar geleden
·
#24660
Bedankt jill1234, leuk om te lezen!
6 jaar geleden
·
#24661
Hoi Jill,

Wat een leuk verslag. Ik heb het met plezier gelezen. Leuk dat het zo goed bevallen is om met kinderen rond te reizen.

Werkt de wat oudere mevrouw uit Australië nog in Permai Rainforest Resort? Ze had speciaal een taart gebakken voor de verjaardag van mijn man. Schat van een vrouw.

Wellicht kan je me helpen. Dit jaar ben ik eigenlijk ook niet meer van plan mijn palladiums (met groffe zool) mee te nemen. Kan ik de trail bij Cameron Highlands op gewone gympen lopen? Ik heb de rest van de reis denk ik geen betere schoenen nodig, dus waarom zou ik ze meenemen nietwaar? Met een beetje gympen kom je ook best een eind. En daarbij, meer dan tien kilometer per keer verwacht ik niet te lopen.

De Cameron Highlands vinden wij juist leuk eerlijk gezegd. Het is er iets koeler en daardoor uitermate geschikt voor outdooractiviteiten. Theeplantages kijken, naar de watervallen lopen, foto’s maken vroeg in de ochtend, op de bonnefooi een beetje rondrijden, aardbeien plukken. Daarom rijden we daar dit jaar weer langs voordat we doorrijden richting Kota Bahru om de auto in te leveren en verder te gaan naar de Perhentians.

Goede tip van de waterschoenen voor onze zoon... ik zal ze nog even in de koffer gooien.

We gaan donderdag die kant op.. heb er heel veel zin in.. op zoek naar een bordje Laksa.. daar heb ik echt wel weer zin in.
En... de supermarkt weer afstruinen naar goede kruidenpasta's voor lekkere gerechten.
En.. .we zitten vijf nachten op de Perhentians.. en gaan volop weer rondsnorkelen en eens kijken waar we met de boot kunnen komen.

Edit... hoera, ingechecked... altijd weer leuk.
6 jaar geleden
·
#24662
Het feest der herkenning!!!

Wij zitten nog in Maleisie en hebben deels dezelfde dingen gedaan. Mijn afwijkende mening/opmerking bij Jill's al zo duidlijke verslag:

- Johor Bahru: wij deden exact hetzelfde qua taxi/condo. Top! Zou het weer zo doen.
- Permai Rainforest: wij hadden een boomhut. Die zijn blijkbaar veel minder basic want ik vond het qua acco gewoon ok (douchte zonder slippers). Punt met boomhut is, is dat die voor twee personen zijn en er maar een matras bij kan dus max. drie.
Een Australische dame heb ik niet gezien bij het personeel.
Wij hadden meer mazzel met de boottour, dolfijnen en een krokodil gezien.
- Bako; met gids zie je idd veel meer. Wij sliepen er wel een nacht. Ik vond het gewelsig en had het niet willen missen maar de tweede geboekte nacht hebben wij laten lopen. De hitte, maar met name de luchtvochtigheid, maakte dat wij het na een nacht echt voldoende vonden (en pech met een nacht vol heftige regen/onweer)
- oerang Oetangs deden wij vanuit Kuching icm met een kajaktour via Semadang Kayak, goeie tip van hier! Fantastische dag.
- wij zaten op Perhentian Island bij Barat, naast Coral View. Heb div. mensen gesproken die in Coral View zaten. De huisjes op de eerste rij waren door hen allemaal ver voor 1/12 geboekt via een reisorganisatie. Los boeken kan pas per 1/12. Ik krijg er het gevoel bij dat de reisorganisaties wel voor die datum mogen boeken en je als losse boeker dus zo ongeveer altijd achter het net zal vissen.
Wij liepen vanaf de Barat naar de snorkelstranden bij Coral View en
Perhentiand Island Resort. Ons huisje bij de Barat was "eerste rij", sea view maar omdat er nog een terras tussen de huisjes en de zee zit heb je niet het gevoel vanuit je bed op zee te kijken. Hoewel de reviews van de Barat wisselend waren vond ik het qua acco best ok, weet niet hoe andere kamers zijn maar de onze was ok. Het punt is dat het daar zo mooi is dat je gewoon alleen voor de plek al veel betaald dus dan is het of veel extra bijleggen of een compromis op de kamer. En feit is, het is er zo mooi dat je (wij althans) ook wel bereid zijn tot minder luxe.
Wt betreft het vervoer van en naar Kuala Besut; wij kwamen niet uit CH maar vonden de chauffeurs ook best flink doortrappen, in ons geval met goede gordels en wel hebben ons niet cht onveilig gevoeld zoals jullie, maar er werden wel wat moves gemaakt die we zelf niet gemaakt zouden hebben zeg maar.

Wij zitten nu in Kota Bahru bij Pasir Belanda, vind ik een echte aanrader wegens de leuke activiteiten die ze aanbieden. Vandaag kook- en batikcursus gedaan en morgen gaan we fietsen.
KL en Singapore volgen nog.
6 jaar geleden
·
#24663
Hoi Jill,


De Cameron Highlands vinden wij juist leuk eerlijk gezegd. Het is er iets koeler en daardoor uitermate geschikt voor outdooractiviteiten. Theeplantages kijken, naar de watervallen lopen, foto’s maken vroeg in de ochtend, op de bonnefooi een beetje rondrijden, aardbeien plukken. Daarom rijden we daar dit jaar weer langs voordat we doorrijden richting Kota Bahru om de auto in te leveren en verder te gaan naar de Perhentians.

.


Veel plezier in Maleisië! Fijne vakantie.
Nog een vraagje. Rijden jullie vanaf Kuala Lumpur naar Kota Bahru of reizen jullie nog meer met een eigen auto? Is dat ook te doen in Maleisië?
6 jaar geleden
·
#24664
Hoi Jill. Dank je wel voor je reactie.
Wij zijn pas net terug van onze vakantie maar alvast aan het dromen over een volgende.... waarbij er denk ik meer behoefte is aan zee / zwemmen in warm water.... (wij waren in Namibië. Heel mooi maar weinig opties om te zwemmen).
Was het wandelen in de jungle wel te doen of eigenlijk te warm?
Wij gaan nog even verder dromen of dit de locatie wordt voor volgend jaar :-)
6 jaar geleden
·
#24665
Hoi Jill,


De Cameron Highlands vinden wij juist leuk eerlijk gezegd. Het is er iets koeler en daardoor uitermate geschikt voor outdooractiviteiten. Theeplantages kijken, naar de watervallen lopen, foto’s maken vroeg in de ochtend, op de bonnefooi een beetje rondrijden, aardbeien plukken. Daarom rijden we daar dit jaar weer langs voordat we doorrijden richting Kota Bahru om de auto in te leveren en verder te gaan naar de Perhentians.

.


Veel plezier in Maleisië! Fijne vakantie.
Nog een vraagje. Rijden jullie vanaf Kuala Lumpur naar Kota Bahru of reizen jullie nog meer met een eigen auto? Is dat ook te doen in Maleisië?


We halen de auto op het vliegveld van KL op en leveren hem in in Johor. Nadat we een paar dagen in Singapore zijn geweest halen we er weer op en droppen die uiteindelijk in Kota Bahru. Zelf rondrijden is heel goed te doen. Hebben we de vorige keer ook gedaan. Ik vind het voordeel van gaan en staan waar je wil, en stoppen wanneer je wil een doorslaggevend voordeel. Vaak rijden we ook lukraak wel eens een rondje, gewoon om te kijken. En dat levert vaak toch leuke dingen op. En als we ergens ineens een waterval zien, kan het ook maar zo zijn dat zeggen... laten we er heen lopen. Heerlijk is dat.

We rijden... KL - Melaka - Johor
Johor- Taman Negara - Cameron Highlands - Kota Bahru.
6 jaar geleden
·
#24666
Zou ik mogen vragen wat je nu ongeveer betaald voor een huurauto in Maleisië? Ik wilde dit jaar namelijk een auto voor 9 dagen in Marokko huren maar ik vond €573 en €1435 borg toch wel erg veel, het openbaar vervoer koste ons uiteindelijk maar ongeveer €200
6 jaar geleden
·
#24667
Wij rijden niet zelf maar zien het heel erg veel Nederlanders wel doen.
6 jaar geleden
·
#24668
Zou ik mogen vragen wat je nu ongeveer betaald voor een huurauto in Maleisië? Ik wilde dit jaar namelijk een auto voor 9 dagen in Marokko huren maar ik vond €573 en €1435 borg toch wel erg veel, het openbaar vervoer koste ons uiteindelijk maar ongeveer €200


Ik zal het moeten nakijken... op dit moment hebben we alleen de auto voor het eerste stukje geregeld.. voor het tweede deel moet nog.
(doen we denk ik vandaag toch nog, to be sure). Ik schat zo rond de € 50 euro per dag.
Borg van 1400 euro is inderdaad bizar veel.. dan zou ik ook afhaken.
6 jaar geleden
·
#24669
Ik snap dat dit nu lastig te beantwoorden is, geniet nog lekker van jullie reis, ik hoor het later wel, heel veel plezier nog!
6 jaar geleden
·
#24670
Wat een leuke beschrijving. Wij waren eind juni/begin juli in Borneo en Perhentians

Hier vonden we het Permai Rainforest niet zo een succes eigenlijk. De cabins waren redelijk verouderd (5 personen dus geen boomhut), de activiteiten die we op voorhand hadden geboekt konden enkel doorgaan op eigen risico omdat het s nachts geregend had. Dus hebben we niet gedaan. Speeltuintje ook verouderd. Ik heb de indruk dat alles wat aan vernieuwing toe is. Ook het eten viel serieus tegen. Eerste avond waren we zo goed als alleen daar, dus konden we a la carte bestellen, maar daarna was het invasie van o.a. Chinezen en werd het buffet naar boven getoverd. Had het gevoel dat het enkel gericht was op Chinese gasten. We wonen in China dus zijn dit eten gewoon, maar op vakantie is het net leuk om wat anders te hebben. Ontbijt was vanaf toen ook veel minder, eitjes die nog veel snot hadden, aanschuiven voor toast, alles was snel op en werd niet echt goed bijgevuld.
Verder vonden we het gewoon saai. 's Avonds niets te beleven en dan beland je al snel in je cabin, waar er eigenlijk niets is. Een boekje lezen lijkt dan leuk, maar dan moet je wel het licht aandoen en dat is veel te fel, krijg je hoofdpijn van.
De cabins deden mij ook eerder aan een gevangenis of een internaatkamer uit de jaren 50 denken: lelijke groene muren met vuile vegen overal, kraan van de gootsteen die lekt, verroeste ijskast, ...
Maar wel mooie strandjes en de jungle maken veel goed. Man en oudste dochter een wandeling ter plaatse gedaan en vonden ze ook leuk.

Ik zou het dus niet onmiddellijk aanraden... Was de minst goede accommodatie van onze hele vakantie.
6 jaar geleden
·
#24671
Ook wij zijn terug van een fantastische reis.

Aanvullingen op wat eerder geschreven is…

Wij vonden een dag op pad met Zail wel echt top. We hebben in KL een auto gehuurd voor 2 dagen, betaalden daar 300 RM voor.
Met de auto zijn we naar de olifanten opvang gereden en de dag daarna naar de Batu Caves en toen doorgereden naar de vuurvliegjes.

We sliepen in, 5 Twenty @ Ampang Hilir, 15 min lopen naar het centrum, maar een rustige oase in KL met fijn zwembad.
In KL ook nog the canopy walk gedaan, vonden we ook een aanrader.


Vanuit daar naar Kuching, waar een een fijne plek hadden, echt aanrader, Basaga Holiday Residences. Ook weer stukje buiten centrum, maar taxi is erg goedkoop, erg leuke sfeer, heerlijk eten, en mooi zwembad. Je kan daar ook uitstapjes boeken. Wij hebben het zelf gedaan. Met een taxi kun je makkelijk zelf naar de orang oetangs ed

Vanuit daar zijn we 1 nacht naar bako gegaan, we vonden het fantastisch. Inderdaad bij de boot al een gids bespreken.

Daarna 2 nachten Permai, en wij vonden dat ook tegenvallen. Cabins, verouderd, en bed vol mieren. Dat werd wel direct opgelost. De excursies daar zijn erg duur. Boottocht dolfijnen/krokodillen de korte variant 160 RM pp, kinderen half geld. Het a la carte eten, bij de lunch, was super. Maar ontbijt en avondeten was echt erg basic, slechte wat we de hele reis gehad hebben.
De strandjes zijn wel erg mooi, maar met de krokodillen zo dicht bij, toch maar niet zo ver het water in…

Daarna nog een mooi hotel voor laatste nacht Kuching, the Waterfront, heerlijk even bij komen. Wij vonden Kuching wel een fijne stad. De waterfront is s avonds een leuke plek om langs te lopen en wat te shoppen.

Vanuit daar naar de Perhentians, voor 5 nachten, we hadden ook de barat geboek. We zijn na 1 dag verhuist naar Coral View. Bij de Barat hadden we een basic familie kamer en die was erg vochting. Na de jungle van Borneo, wilden we wel wat laten drogen. Het schijnt dat de kamers die op de tweede verdieping liggen beter zijn. Maar Corel View was zoveel mooier…

Het eten is bij de Barat is wel het beste het lijkt wel of het hele eiland daar eet.
Fantastisch om te snorkelen, zwemmen en heerlijk bij komen.

Vanuit daar doorgevlogen naar Penang, een hele andere beleving, Veel westerser, maar ook weer erg leuk. Uitstapjes naar Spice garden, natuurlijk Geroge Town en naar Kek Lok Si tempel.
Nog 2 laatste dagen in een airb&b in KL

Nu na genieten...
6 jaar geleden
·
#24672
Leuk om jullie ervaringen te lezen. Er komen dan weer veel herinneringen bij me boven van onze reis naar Maleisie. Wat jammer dat permai bij een aantal van jullie is tegen gevallen. Bij ons was het een hoogte punt van de reis. Zowel qua acco (wij hadden wel een boomhut) als qua eten. Maar zo zie je, dat er in 3 jaar tijd veel kan veranderen.
6 jaar geleden
·
#24673
Ik probeer sinds dinsdag al te reageren maar krijg steeds een foutmelding. Even een test dus
6 jaar geleden
·
#24674
Wat een verschil met 2 jaar geleden! Wij verbleven in 2015 ook in permai, in een cabin, maar wij vonden het prima, geen ongedierte in de cabin gezien en echt oud kon ik ook niet zeggen, niet dat het net gerenoveerd was hoor.
Wij konden ook in de middag en avond alleen maar van de kaart eten en er was volop keus, je had er een Aziatische en een westerse kaart en voor die paar nachten dat wij er verbleven konden we daar makkelijk een keus uit maken.
Buffet was er alleen maar tijdens het ontbijt, wat meestal het geval is.
De excursies zijn er inderdaad duur maar dat had ik voor vertrek al gezien, hebben we daar dus ook niet geboekt.
6 jaar geleden
·
#24675
haha wij hebben nog 2 dagen permai - cabin in het verschiet.
Naja, hopelijk gaan wij het anders ervaren!
6 jaar geleden
·
#24676
Wij vonden het ondanks de mindere cabin wel echt een top locatie bij Permai hoor! Die hele ambiance en zeker het 2e strandje: ik zou zo terug gaan!
6 jaar geleden
·
#24677
Wij vonden Permai ook één van de hoogtepunten van onze reis maar wij verbleven niet in een huisje maar een boomhut. De boomhut was echt fantastisch! We werden in de ochtend wakker, gingen ons balkon op om uit te rekken en wat zagen we rondom ons huisje? Apennn!!! Zo mooi wakker worden. Zucht, ik mis het zo. We konden er helaas maar één nacht verblijven omdat alles al volgeboekt was. Dus als we ooit weer gaan dan ga ik nog ruimer op tijd boeken :))
Verder vonden wij Basagajuist niet zo fijn. De kamer waar wij verbleven was vochtig en stonk heel muf. Wij zijn er dan ook niet lang gebleven en zijn naar Kuching stad verhuisd. Maleisië is echt prachtig, adembenemend. Fijn om te lezen dat iedereen het fijn heeft gehad. Gaan jullie binennkort nieuwe plannen maken?:)) Ik heb voor december al geboekt:) Niet ver, naar Athene voor een citytrip van 6 dagen, maar toch heel erg leuk. Ik ben al lekker plannen aan het maken. Nog plannen van anderen hier?
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!