1. kaya
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. woensdag 29 januari 2014
 4.  Abonneer via e-mail
Hoi iedereen,

Wij plannen een 4de Thailand-reis in 2015 (ik begin graag vroeg, voorpret = dubbel plezier). Alhoewel we Thailand al wel wat kennen nu zit ik toch weer met enkele praktische en minder praktische vraagjes. Hopelijk kunnen jullie ons verder helpen?

Onze route wordt waarschijnlijk als volgt: Bangkok (1n) - Kanchanaburi (3n) - Sanghla Buri (3n) - Kanchanburi (1n) - Ayuthaya (1n) - Bangkok (nachttrein) - Surat Thani (1n) - Khao Sok (2n) - Surat Thani (ferry) - Koh Phangan (3n) - Koh Tao (3n) - Chumpon (nachttrein) - Bangkok (2n)

Khao Sok, Ayuthaya en Koh Phangan zijn nieuw voor ons. Onze zoontjes zullen dan 7 jaar zijn.

Mijn vraagjes dan:

1. Eenmaal aangekomen in Surat Thani zouden we 1 nacht bij First Monkey School willen logeren en de dag erna doorreizen naar Khao Sok. Omwille van tijdsgebrek blijven we slechts 2 nachten in Khao Sok en hebben we dus maar 1 volle dag. Wat zouden jullie ons aanraden om daar te doen? Tuben lijkt me heel leuk met de kinderen, olifanten doen we al in Kanchanaburi (Elephants World) en Sangkhla Buri, dus dat hoeft niet. Daguitstap naar het meer lijkt me ook leuk, maar dan is er geen tijd meer om te tuben, of zouden we dit nog kunnen doen op de dag van aankomst of op de dag van vertrek (we moeten om 16u de ferry halen op de donsak pier in surat thani)? En is die daguitstap niet te zwaar voor kinderen van 7 jaar. Ze spreken over een jungle walk van 5 to 6 hours...
2. Hoe reizen we best van Surat Thani (First Monkey School) naar Khao sok en hoe regelen we dit vervoer (ter plaatse? vooraf van hieruit?)? En hoe reizen we best van Khao Sok naar de Donsak Pier en hoe regelen we dit vervoer? Hoelang zijn de reistijden ongeveer voor beide trajecten?
3. Op Koh Tao lijk ik maar geen geschikte resort te vinden. We willen graag iets met een zwembad, vlakbij een strand, niet te veel boten die af en aan varen en niet te basic (mag maximaal rond de 4 à 5000 baht/nacht kosten voor ons gevieren). Afgelegen is leuk, maar liefst ook niet té afgelegen zodat er nog andere eet- en drinkgelegenheden mogelijk zijn dan de hele tijd in het hotel zelf. Voorlopig leek het Koh Tao Resort op Chalok Baan Kao in het Westen van het eiland het enige wat me aansprak. Iemand ervaring met dit resort en dat strand?
4. Als je op de pier in Chumpon aankomt en je wilt naar het station voor de nachttrein, kan je dan ter plekke een taxi regelen of moet dit ook vooraf? En hoe lang is die rit ongeveer?
5. Iemand tips voor een goed gelegen accommodatie in Ayuthaya? We blijven er maar 1 nacht dus ligging is belangrijk! Weet iemand of je in Ayuthaya ook (kleine) kinderfietsen kan huren?
6. Die bloedzuigers blijven me zorgen baren, zelfs in die mate dat ik twijfel of we Khao Sok wel zouden doen... Heeft iemand ervaring met dit nationaal park in het regenseizoen (juli - augustus) en meer specifiek met de bloedzuigers die er in grote mate aanwezig blijken te zijn? Tips hoe je ze kunt vermijden, vooral bij kinderen?

Zo, dat was alweer een lang verhaal. Bedankt voor het lezen en voor de tips!

kaya
Waardeer dit bericht:
2004: Thailand - 2007: Thailand - 2011: Thailand (met kids, 3 jaar oud) - 2013: Costa Rica (met kids, 4 jaar oud), 2016: Thailand (met kids, 7 jaar oud), 2017: Florida (met kids, 8 jaar oud) 2017-2018: Cruise Carraïben (met kids, 9 jaar oud), 2018: Bulgarije (met kids, 10 jaar oud)

http://www.buikskesopreis.reismee.nl
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hebben 2 jaar geleden ook vanuit Khao sok tree house een jungle tocht gemaakt van ongeveer 4 uur met een kind van 7, dit was goed te doen, mede omdat de gids het ook erg leuk bracht onderweg, ze doen zoveel prikkels op onderweg dat ze totaal geen tijds besef hebben.
Wij zijn ook 2 nachten in Khao sok geweest, ik vond het genoeg, we hebben dus die jungle tocht en ook nog een kano trip gedaan, tuben lijkt me ook wel heel erg leuk maar toen wij er waren was er niet genoeg water om te tuben, dat kan je dus ook nog treffen, we zijn ook nog naar een apentempel in de buurt geweest, was ook wel aardig.
De trip van Khao sok naar Surat thani is nog best wel een eindje rijden, ik denk zo'n 2 tot 2,5 uur maar ze maakten ook nog een vrij lange lunch stop onderweg. Zou het niet handiger zijn om vanuit de nachttrein naar Surat thani meteen door te reizen naar Khao sok en dan daarna pas naar the first monkeyschool, ik denk dat je dan wat gunstiger met je tijd uitkomt daarbij ben je vanuit de monkeyschool al veel dichterbij de Ferry ( is toch ook nog wel een anderhalf uur rijden hoor) je bent dan op de laatste dag in Khao sok niet zo aan tijd gebonden.
Wij namen vanuit Khao sok een minivan en vanuit de monkeyschool kan Arjen je naar het centrum brengen waar je dan een bus/Ferry combi kan kopen, ideaal!
De first monkeyschool is echt een aanrader, wel even vooraf bespreken, het kan er behoorlijk druk zijn in bepaalde periodes.
Kijk voor een acco op Koh Tao eens naar sairee cottage, ik ben er zelf nog niet geweest maar dit zou mijn eerste keuze zijn, ik begrijp wat je bedoeld, het valt niet mee om op Koh Tao een geschikte familie acco te vinden die ook nog eens pal aan het strand en betaalbaar is.
Waarschijnlijk kan je in Chumpon ook weer zo'n combi nemen maar dan naar het station, wij hadden dat ook ooit op Koh Samui maar dan naar het vliegveld.
De bloedzuigers kan je weren door deet op je benen te spuiten en ze hebben bij de ingang van het park speciale sokken die je heel charmant over je broek kan dragen.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. :)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hai Kaya [Zwaai!],

Ik herinner me je nog van toen wij eind 2011 naar Thailand vertrokken. Ik ben ook net weer neergespreken op het forum. Met hele andere plannen, dat wel.

Echt tips heb ik niet voor je. Wij hebben destijds erg bij de dag geleefd; geen route, geen planning. Soms heel handig, soms ook niet. Maar ik zal nooit iemand worden die alles al uitstippelt.

Veel plezier met de (voor)pret!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bedankt voor alle tips fam moerkens!

De omgekeerde volgorde eerst khao sok en dan monkey school dacht ik ook al op, maar dan hebben we ook minder tijd in de Monkey School wat ik ook jammer vond.

Ligt de First Monkey School zo ongeveer in het centrum van Surat Thani dan? Je zegt dat het ook nog anderhalf uur rijden is naar de donsak pier vanuit de First Monkey school?

Ik had gedacht om na het aankomen met de nachttrein in Surat Thani direct naar de First Monkey School te gaan, daar de hele dag door te brengen, slapen in hun hutjes en dan de volgende morgen vroeg vertrekken naar Khao Sok zodat we daar nog in de namiddag iets kunnen doen (tuben bijvoorbeeld). Als we de daguitstap naar het meer willen doen is dat sowieso een volledige dag en die uitstap lijkt me toch echt wel 1 van de must-do's in Khao Sok? Na 2 nachten Khao Sok dan tijdig vertrekken om de ferry van 16u te halen naar Koh Phangan. Ik vraag me alleen af of het tuben nog geboekt en gedaan kan worden dezelfde dag of je dit niet minstens 1 dag vooraf moet boeken? Wij zouden in het regenseizoen gaan, dus ik vermoed dat tekort aan water geen probleem zal zijn?@nijn: leuke vooruitzichten heb jij!!

Wij spreken er al de voorbije 10 jaar over dat we ooit naar de zon willen verhuizen en hebben onze plannen sinds kort nu opgeborgen... Net het omgekeerde als jij dus. Eigenlijk de voornaamste reden waarom we het niet willen doen is het reizen. We zouden dat veel minder mogelijkheden hebben om nog leuke verre reizen te maken, zowel uit financieel oogpunt als familiaal (want ik zou toch minstens 1 keer per jaar mijn familie terug willen zien en dat betekent 1 x per jaar een reis naar België, dan schiet er niet zoveel tijd en geld meer over natuurlijk). Dus ja, wie weet doen we het ooit wel toch nog eens, maar voorlopig zitten die plannen toch in de kast. Als ik je de tip mag geven, overweeg latijns- of midden-amerika eens! Ik vermoed dat het daar gemakkelijker is om aan werk te geraken dan in Azië en het is er ook prachtig! Wij zijn afgelopen januari (2013) naar Costa Rica geweest en het is echt een fantastisch mooi en puur land, ik zou er zo kunnen wonen en leven! Succes!
2004: Thailand - 2007: Thailand - 2011: Thailand (met kids, 3 jaar oud) - 2013: Costa Rica (met kids, 4 jaar oud), 2016: Thailand (met kids, 7 jaar oud), 2017: Florida (met kids, 8 jaar oud) 2017-2018: Cruise Carraïben (met kids, 9 jaar oud), 2018: Bulgarije (met kids, 10 jaar oud)

http://www.buikskesopreis.reismee.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi,
Wij hebben op Koh tao gelogeerd bij Montalay Resort.
Dit is bij Tanote Bay. Een heel mooi rustig strand waar je vanaf het strand zo kan snorkelen.
Snorkelspullen voor volw. en kinderen zijn er te huur.
Er gaat heel geregeld een taxi naar het uitgaansdorp. En mis je die dan kun je wel weer meeliften met bv. de laundry-man.
Er is een heerlijk zwembad en er is goed eten. We hebben via een ober een longtail boot met gids erbij gehuurd voor een hele dag. Echt super!! Eiland rond en de mooiste snorkelplekken aangedaan helemaal zolang als je zelf wilt.
Wij vonden net superrelaxed daar. Win hebben niet van te voren geboekt waardoor we iets goedkoper uit waren alsdat ze via internet vragen.
Je kan vanaf Chumpon prima naar het station komen ze staan klaar met taxi's, geen probleem op wat voor tijdstip ook.

Wij zijn ook met de kids de jungle in geweest waar het vol bloedzuigers zat.(echt heel veel).
We hadden van die speciale sokken aan( kregen we van de gids) en die bij onze schoenen
(palladiums) in, werkte prima. Tip is om de kinderen een riem in de broek te doen. De
bovenkant van die speciale sokken knoop je dan vast aan de riem, zo blijven ze bij de kinderen ook goed zitten.

In Ayuthaya zaten wij in het Krungsri river hotel. Prima hotel, uitgebreid ontbijtbuffet, schone ruime kamers en eenn heerlijk zwembad. Via agoda een goeie aanbieding kunnen krijgen. Op loopafstand van het station en fietsverhuur. Onze zoon van 10 had eigen fiets en die van 7 zat bij me achtrrop met prima zitje.

Succes met verdere voorbereiding/voorpret. Hopelijk heb je wat aan de info.
Met kids (2003) (2006):
2008 West-USA
2013 Thailand
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Qua tijd is het denk ik maar net hoe je het bekijkt.
Je komt rond 08.00 uur aan in Surat thani (zou je eerst naar de apenschool gaan dan heb je wel een aardig voledige dag maar de dag erna zul je toch nog redelijk vroeg moeten vertrekken naar Khao sok). Je zou ook meteen naar Khao sok kunnen gaan en dan kan je die middag nog makkelijk gaan tuben, alles is gewoon op de dag zelf te regelen, evt mail je, je accomodatie van te voren dat je dat die middag wil gaan doen, boek het gewoon een beetje later op de dag bijv rond 16.00 uur, verder kan je tot die tijd lekker een beetje de omgeving verkennen.
De volgende dag heb je dan nog de hele dag voor de dag trip en de dag erna zou je dan de minivan naar Surat thani kunnen nemen, volgens mij vertrokken wij daar rond 09.30.
Je zal dan tegen 13.00 uur aankomen bij de apenschool, zorg dat je het telefoonnummer van Arjen bij je hebt en laat je geen poot uitdraaien, ze wilden ons vanuit het centrum wel naar de apenschool brengen als we 1000 bath extra betaalde, de voledige rit koste al 1500 bath en dat laatste stukje bleek nog ongeveer een half uurtje te zijn, gelukkig konden wij Arjen bellen en heeft Jai het zo met de chauffeur geregeld dat we door Arjen opgehaald werden in het centrum.
Je hebt dan nog de hele dag met de apen en de dag erna heb je ook nog behoorlijk wat tijd, zeker als je de Ferry van 16.00 uur wil nemen, deze vertrekt waarschijnlijk om 14.30 uur vanuit het centrum dus als je rond 13.30 vertrekt bij de apenschool dan moet dat volgens mij wel mogelijk zijn, anders overleg het even met Arjen.
De rit naar het centrum is volgens mij ongeveer een half uurtje en dan naar de pier iets meer dan een uur, ik kan me vergissen hoor maar volgens mij klopt het zo ongeveer wel.
Deze trip is voor ons alweer twee jaar geleden dus ik probeer het even terug te halen. :)
Je speeld zo wel op zekers mocht er onverhoopt nog iets voorvallen onderweg, ti's wel Thailand natuurlijk. :)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bedankt voor de tips en het meedenken!!
2004: Thailand - 2007: Thailand - 2011: Thailand (met kids, 3 jaar oud) - 2013: Costa Rica (met kids, 4 jaar oud), 2016: Thailand (met kids, 7 jaar oud), 2017: Florida (met kids, 8 jaar oud) 2017-2018: Cruise Carraïben (met kids, 9 jaar oud), 2018: Bulgarije (met kids, 10 jaar oud)

http://www.buikskesopreis.reismee.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik heb zonet even op google maps alle plekjes opgezocht en jouw constructie lijkt inderdaad logischer fam moerkens! Vooral qua ligging ook, want we zouden eigenlijk heel wat onnodige kilometers afleggen als we eerst de monkey school zouden doen en dan pas khao sok. Ik hoop alleen dat we zo nog genoeg tijd zullen kunnen doorbrengen op de monkey school? Want we zouden dan eigenlijk pas ten vroegste rond de middag bij hen aankomen en de dag erna ook ten laatste rond de middag terug moeten vertrekken. Dus dan hebben we eigenlijk 2 halve dagen daar.

Wat die anti-bloedzuiger-kousen betreft, zijn die van kwaliteit dan ok? Je kan ze hier in België ook kopen, maar waarschijnlijk wel een stuk duurder dan in Thailand dan. De kinderen zijn ook een stuk kleiner dan ons, dus bij hun moeten ze niet zo hoog kruipen om 'vlees' te vinden. Ik hoorde al van bloedzuigers die rond de geslachtsdelen zaten bij volwassen personen, dat betekent ongeveer op borsthoogte bij onze kinderen... Bah, ik hou niet van vieze beesten en al helemaal niet als ze bloed uit mijn kinderen willen zuigen :p
2004: Thailand - 2007: Thailand - 2011: Thailand (met kids, 3 jaar oud) - 2013: Costa Rica (met kids, 4 jaar oud), 2016: Thailand (met kids, 7 jaar oud), 2017: Florida (met kids, 8 jaar oud) 2017-2018: Cruise Carraïben (met kids, 9 jaar oud), 2018: Bulgarije (met kids, 10 jaar oud)

http://www.buikskesopreis.reismee.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Als je gewoon alleen de apenschool wil bezoeken dan is 2 halve dagen genoeg, opzich is er in de directe omgeving niet zo heel veel te beleven.
Arjen heeft nog wel een paar leuke trips die je zou kunnen doen maar daar ben je wel een dag mee zoet, bijv een boottrip naar de roze dolfijnen in Khanom, een mooie vleermuizengrot en leuk voor de avond is een boottrip opzoek naar vuurvliegjes, deze laatste is zeker wel te realiseren op de eerste avond en misschien zou je 1 van de twee andere trips ook kunnen maken maar dat zou ik even via de mail met Arjen bespreken.

Dan de sokken, ik moet bekennen dat we ze zelf niet gebruikt hebben, de kiosk was nog dicht omdat we te vroeg waren, wij waren hier begin mei en we hebben persoonlijk niet echt last van bloedzuigers gehad, ik had er 1 in mijn schoen maar die had ik al te pakken voordat hij iets kon doen, misschien dat het ook aan het jaargetijde ligt, ik heb ooit ook ergens gelezen dat je niet stil moet gaan staan.
Je zou toch wel aan mogen nemen dat deze sokken goed zijn, misschien heeft er iemand anders ervaring mee.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Nou ja,

De apenschool. De hutjes zijn schoon. Maar het stikt er van de insekten. De honden zijn wel aardig, en volgens de eigenaar te vertrouwen. Maar groot en vervaarlijk. Er is een bijennest naast de plaats waar je eet (er drie meter vandaan) Volgens de eigenaar zijn bijen niet agressief dus laat hij ze zitten.

Ik zou er niet heen gaan met kinderen. En eigenlijk ook niet met volwassenen.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Tjah, insecten, het stikt er natuurlijk wel van in Thailand, overal dan eigenlijk, tenzij in de hele dure luxe hotels misschien, maar dan nog zag ik wel eens een kakkerlak passeren, het hoort er voor mij gewoon bij (ook al zijn ze niet mijn beste vrienden).

Ik ben ook absoluut geen voorstander van het wegdoen van bijennesten. Hier in België mag je ze bij wet zelfs niet meer uitroeien! Bijen zijn ernstig bedreigd met uitsterven en doen eigenlijk ook niet veel kwaad, wespen zijn een andere zaak, maar dan nog, ook zij hebben een functie. De honden kunnen dan wel een probleem vormen, maar het zou ook niet de eerste plek zijn in Thailand waar we grote honden tegenkwamen en zoiets zou toch wel bespreekbaar moeten zijn, zowel met onze kinderen als met de eigenaar?
2004: Thailand - 2007: Thailand - 2011: Thailand (met kids, 3 jaar oud) - 2013: Costa Rica (met kids, 4 jaar oud), 2016: Thailand (met kids, 7 jaar oud), 2017: Florida (met kids, 8 jaar oud) 2017-2018: Cruise Carraïben (met kids, 9 jaar oud), 2018: Bulgarije (met kids, 10 jaar oud)

http://www.buikskesopreis.reismee.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De eigenaar is bot. We hadden brommers gehuurd op Koh Lanta we hebben instructie gekregen hoe deze te besturen en de de eigenaar van de apenscbool verklaarde ons voor gek. We wilden brommers in Surat-Thani huren. (Je kan alleen niet weg bij de apenschool) en de eigenaar wilde ons niet helpen. Hij zei dat de bijen en honden vele malen minder gevaarlijk zijn dan een brommer. We reden beel voorzichtig! Ik snap niet hoe hij zo durft te oordelen over ons..

De Thaien rijden met vier kinderen op een brommer. Ik reed met onze oudste twee en mijn vrouw met onze jongste. Volledig verantwoord. En dan bijen los laten omdat ze niets doen. Gelukkig deden ze ook niets, maar dat is dan maar toeval.

WIj gaan daar nooit meer naar toe. En ik zou iedereen hetzelfde aanraden.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 11
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dag Karel,
Ik denk dat jij het niet helemaal begrepen hebt, in Thailand kan je namelijk helemaal geen brommers huren!
Je kan er alleen maar motors huren, Arjen heeft jullie waarschijnlijk willen behoeden voor een hoop ellende, ti's namelijk zo, dat ook al rijden wij als buitenlanders heel voorzichtig en rustig, we toch een hele hoop ellende op onze nek kunnen krijgen.
Zoals ik het zo lees ben je waarschijnlijk niet in het bezit van een motorrijbewijs, dus ook niet verzekerd als een Thai je aanrijdt. Denk niet dat dit soms gebeurt, dit gebeurt namelijk dagelijks, als buitenlander zit je zonder motorrijbewijs altijd fout.
Ik ben er ook zeker van dat Arjen dit aan jullie duidelijk heeft willen maken, in Thailand vallen de meeste dodelijke slachtoffers in het verkeer, vandaar!

Dan nog even over de insecten en al het andere vee, ti's precies wat Kaya al aangeeft, in Thailand kan je nou eenmaal niet om de insecten heen, je houdt van de natuur of je houdt er niet van, als je er niet van houdt dan kan je beter in Pattaya op 36 hoog in een luxe resort gaan zitten, zoek dan niet de mooie natuur in het zuiden op.
En wat is een grote hond? De honden van Arjen en Jai zijn zeker niet groter dan een labrador, daar loop je in Nederland toch ook geen blok voor om?

Wij zijn er nu een aantal keren geweest, de honden zoeken je niet eens op, die doen hun ding want er is ruimte genoeg, en Arjen en Jai zijn super aardig en vriendelijk, Karel is echt de eerste die ik zo hoor praten, waarschijnlijk omdat hij zijn zin niet kreeg!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 12
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
WIj zijn afgelopen zaterdag teruggekomen uit Thailand. Het was voor ons de eerste keer, een prachtige reis gemaakt! Wij hadden in Ayutthaya voor onze dochter van 5 een "aanhang" fiets. Onze dochter was supertrots dat ze zelf mocht fietsen. Een eigen losse fiets zou ik toch nog best gevaarlijk vinden gezien de wegen daar best druk zijn. wij hadden een fietstocht van ongeveer 3 uur en daarna een boottocht met lunch van 2 uur. Het was fantastisch! De organisatie heette iets van "Ayutthaya boat and travel"
Bijlagen
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 13
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
De apenschool, tja. Niets dan lof. Wij waren van te voren huiverig ivm wel angst voor honden in ons gezin. Die honden waren zeer zeker niet eng, kwamen je af en toe opzoeken maar keken niet eens naar je. De hond met het meeste pit luisterde ook het beste. Ik heb geen moment een probleem met de honden ervaren.

Wat de bijen betreft. Als je hun niets doet, doen ze jou ook niets. Dus dat is geheel aan jezelf. Wespen is een ander verhaal.

Wat de 'brommer' betreft, vervelend hoe je het ervaren hebt. Jammer dat je Arjen zijn reactie zo geïnterpreteerd hebt. En fijn dat het jullie wel goed is bevallen om een 'brommer' te huren.

Overigens is de apenschool al heel vol voor de zomervakantie. Dus als je nog iets wilt, moet je echt eerst even met hun contact opnemen voor je het plant in je route.

Ik zou er, zeker met kinderen, zo nog eens naartoe gaan. Zoveel service heb ik in geen ander hotel meegemaakt in Thailand.

Groetjes Dionne
Zonder kinderen: Canada, Ecuador en Galapagos, Zuid Afrika (2x), Namibie, Zimbabwe, Botswana en delen Europa.
Met kinderen: Denemarken, Canarische Eilanden, Oostenrijk, Azoren, Slovenie, Thailand 2*, Sri Lanka, Japan, Costa Rica, Polen, Noorwegen. 2020 Zuid Afrika!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 14
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Fijn om te horen dat niet iedereen zo negatief is als Karel. :)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 15
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dionne: Het is pas voor 2015 voor ons, dus we hebben nog even tijd om te reserveren :)

Ik heb geen ervaring met de first monkey school, maar het lijkt me toch echt iets voor ons, we zien wel hoe het uitdraait. ;)
2004: Thailand - 2007: Thailand - 2011: Thailand (met kids, 3 jaar oud) - 2013: Costa Rica (met kids, 4 jaar oud), 2016: Thailand (met kids, 7 jaar oud), 2017: Florida (met kids, 8 jaar oud) 2017-2018: Cruise Carraïben (met kids, 9 jaar oud), 2018: Bulgarije (met kids, 10 jaar oud)

http://www.buikskesopreis.reismee.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 16
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Mijn ouders gaan volgende week twee dagen naar de first monkey school om hun reis vanaf Krabi naar Hua Hin en het verblijf in hotels wat te onderbreken. De ervaringen en verhalen die wij hierover lezen zijn altijd positief vandaar de keuze.
Als ik eraan denk zal ik hun ervaring hier binnen 2 weken plaatsen maar zeker voor mensen met kinderen is dit een leuk alternatief om bijvoorbeeld te combineren met vervoer/ verblijf tussen de eilanden.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 17
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Anne, die fietstocht lijkt me inderdaad wel leuk, ik heb zonet even op hun website gekeken. Ze bieden verschillende tochten aan. Anderzijds vind ik het wel nogal duur, het zou in totaal 7700 baht kosten voor ons gevieren (173 euro). Is het dit bedrag echt wel waard? Ik ben nooit eerder in Ayuthaya geweest dus ik weet niet in hoeverre je er niet of wel zelf kan fietsen zonder gids? In Sukhothai en Kampaeng Phet deden wij dit wel, gewoon een fiets gehuurd en rondgereden in het park, we hadden toen wel nog geen kinderen... In Sukhothai was het 'park' met alle wats ook wel autovrij, is dit in Ayuthaya dan niet zo?
2004: Thailand - 2007: Thailand - 2011: Thailand (met kids, 3 jaar oud) - 2013: Costa Rica (met kids, 4 jaar oud), 2016: Thailand (met kids, 7 jaar oud), 2017: Florida (met kids, 8 jaar oud) 2017-2018: Cruise Carraïben (met kids, 9 jaar oud), 2018: Bulgarije (met kids, 10 jaar oud)

http://www.buikskesopreis.reismee.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 18
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Toevallig heb ik 3 weken geleden nog door het historisch park van Sukhothai gefietst en de huur van de fietsen was 30 baht.Entree voor het park 100 baht en de rit vanaf het centrum/hotel/GH met de populaire belevenis (zoals op website's aangegeven) in een houten stadsbus er naar toe 30 baht. Dit gaat je niet lukken voor dit totaalbedrag via een reisorganisatie..
Ik vind 7700 baht erg veel voor een fietstocht met boottocht, de lunch is -meestal- een kunststof bakje met fried rice, komkommer en een gebakken ei, overigens altijd lekker maar voor 30-40 baht overal verkrijgbaar.

Wij hebben jaren terug in Bangkok een fietstocht gedaan en ter plekke dit geregeld.

Ook bijv.enkele weken geleden een longtailboattocht van Chiangrai naar Thaton (3 uur) ter plekke in Chiangrai geregeld in het kantoortje waar de boten liggen voor 300 baht pp. Op website's gaan dezelfde tochten al gauw naar de 1000 baht pp (of meer).
Elk hotel kan een chauffeur regelen die je er voor 100 baht naar de boten heen brengt. Dit allemaal in het hoogseizoen, in juli/aug.is het minder druk dus zeker plaats.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 19
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Kaya, in Ayattaya kun je heel goed zelf fietsen zonder gids. Bij de fietsverhuurkantoortjes kun je een plattegrond krijgen.
De wats liggen daar inderdaad wel her en der midden in het stadsleven, het is niet te vergelijken met Sukhothai waar je lekker in een natuurlijk omgeving fietst. Daarom vond ik het in Sukhothai veel fijner/mooier.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Thailand - reizen met kinderen
 3. # 20
 • Pagina :
 • 1
 • 2


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!