zaterdag 09 februari 2019
  3 Replies
  2.6K Visits
  Subscribe
Ik ben benieuwd of er bij jullie behoefte is aan les van een online leerkracht of hulp aan de ouders die zelf lesgeven als je langere tijd onderweg bent en je kinderen op dat moment geen school bezoeken.

De vorm kan van alles zijn: hulp bij opstellen lesplan, videobegeleiding, materiaal bieden, werken met het gegeven materiaal van de school, coaching, uitleg, hulp aan de kinderen of juist begeleiding voor de ouders die zelf lesgeven, maar soms tegen dingen aanlopen, etc.

Zie het meer in de vorm zoals online bijles, niet zozeer als een heel pakket zoals de wereldschool.

Ik merk via bepaalde facebookpagina's waar ik actief ben dat sommige ouders het best prettig hadden gevonden wat begeleiding te krijgen bij het lesgeven van hun kinderen onderweg. Zeker omdat de eigen leerkracht van school het meestal druk genoeg heeft met de kinderen in de klas en al het begeleidende werk wat daar bij komt kijken.

Is hier behoefte aan, in wat voor vorm zou je dit graag zien en welke prijs zou je hiervoor over hebben?

Ik ben namelijk het 1 en ander aan het uitzoeken om te kijken of hier behoefte aan is en of ik hierin als leerkracht een rol kan spelen, begrijpend hoe het onderweg kan zijn om als ouder les te geven aan je eigen kinderen. Want mijn ervaring is, is dat dat heel anders is als leerkracht in een klas met kinderen.;)

Ik lees jullie reacties graag!
  
Zou je gebruik maken van een "online leerkracht" als je (tijdelijk) zelf je kinderen lesgeeft op reis?
(3 stemmen)
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#29078
Hoi,

Ik reageer vooral omdat ik het lullig vind als helemaal niemand reageert, niet omdat ik concrete plannen heb. Onze reizen beperken zich tot de zomervakantie.

Echter, ik kan me wel voorstellen, mijn kids zitten beide op de basisschool, dat je soms tegen dingen aanloopt waarover je als ouder zou willen sparren met een leerkracht. Dus meer ter plekke als er vragen zijn. Ik denk niet per se van te voren.

Zegt maar met behulp van mail, whatsapp of FaceTime ofzo dat je een abonnementje kunt afsluiten en dan gedurende de reis vragen kunt stellen, ter coaching, bij problemen of als back up. Ik zou dat wel doen.

Hopelijk heb je hier iets aan.

Groetjes Dionne
5 jaar geleden
·
#29176
Toevallig de afgelopen 2 weken met een paar mensen contact gehad over dit onderwerp. Op dit moment ben ik een website aan het opbouwen waar onze reiservaringen op staan en waar ik informatie en tips deel over reizen met kinderen, als een reisblog.
Ik wil de komende tijd de site uitbreiden met informatie m.b.t. leerplicht, uitschrijven, de voorbereidingen rondom het schoolwerk en de afspraken die je maakt met school. Daarbij wil ik ook kijken wat ik eventueel onderweg voor mensen kan betekenen als ze begeleiding willen.

Veel ouders geven aan prima zelf hun kinderen les te kunnen geven en ik ben van mening, ook als leerkracht, dat dit prima kan als je een duidelijk plan hebt opgesteld. Toch kun je onderweg tegen dingen aanlopen of vragen krijgen.

Waar zou je als ouders behoefte aan hebben, waar loop je nu het meest tegenaan als je informatie of begeleiding zoekt? En onderweg?
4 jaar geleden
·
#29250
Dank je wel Dionne, nog voor je reactie! Ook als er geen reacties komen, geeft dat informatie. ;-)
Ondertussen wel bezig met voorbereidingen van precies zoiets als jij voorstelt; laagdrempeling voor ouders en kinderen en maatwerk. Omdat ik door gesprekken met ouders merkte dat er wel een bepaalde behoefte is.
Maar lief dat je de moeite nam om even te reageren!
groetjes,
Tessa
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!