1. MissMakena
  2. Verlof en Leerplicht
  3. zaterdag 09 februari 2019
  4.  Abonneer via e-mail
Ik ben benieuwd of er bij jullie behoefte is aan les van een online leerkracht of hulp aan de ouders die zelf lesgeven als je langere tijd onderweg bent en je kinderen op dat moment geen school bezoeken.

De vorm kan van alles zijn: hulp bij opstellen lesplan, videobegeleiding, materiaal bieden, werken met het gegeven materiaal van de school, coaching, uitleg, hulp aan de kinderen of juist begeleiding voor de ouders die zelf lesgeven, maar soms tegen dingen aanlopen, etc.

Zie het meer in de vorm zoals online bijles, niet zozeer als een heel pakket zoals de wereldschool.

Ik merk via bepaalde facebookpagina's waar ik actief ben dat sommige ouders het best prettig hadden gevonden wat begeleiding te krijgen bij het lesgeven van hun kinderen onderweg. Zeker omdat de eigen leerkracht van school het meestal druk genoeg heeft met de kinderen in de klas en al het begeleidende werk wat daar bij komt kijken.

Is hier behoefte aan, in wat voor vorm zou je dit graag zien en welke prijs zou je hiervoor over hebben?

Ik ben namelijk het 1 en ander aan het uitzoeken om te kijken of hier behoefte aan is en of ik hierin als leerkracht een rol kan spelen, begrijpend hoe het onderweg kan zijn om als ouder les te geven aan je eigen kinderen. Want mijn ervaring is, is dat dat heel anders is als leerkracht in een klas met kinderen.;)

Ik lees jullie reacties graag!
  Zou je gebruik maken van een "online leerkracht" als je (tijdelijk) zelf je kinderen lesgeeft op reis?
(2 stemmen)
http://www.travelingtheyoungones.com
Mensen inspireren het leven en de wereld te bereizen
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Reacties (1)
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi,

Ik reageer vooral omdat ik het lullig vind als helemaal niemand reageert, niet omdat ik concrete plannen heb. Onze reizen beperken zich tot de zomervakantie.

Echter, ik kan me wel voorstellen, mijn kids zitten beide op de basisschool, dat je soms tegen dingen aanloopt waarover je als ouder zou willen sparren met een leerkracht. Dus meer ter plekke als er vragen zijn. Ik denk niet per se van te voren.

Zegt maar met behulp van mail, whatsapp of FaceTime ofzo dat je een abonnementje kunt afsluiten en dan gedurende de reis vragen kunt stellen, ter coaching, bij problemen of als back up. Ik zou dat wel doen.

Hopelijk heb je hier iets aan.

Groetjes Dionne
Zonder kinderen: Canada, Ecuador en Galapagos, Zuid Afrika (2x), Namibie, Zimbabwe, Botswana en delen Europa.
Met kinderen: Denemarken, Canarische Eilanden, Oostenrijk, Azoren, Slovenie, Thailand 2*, Sri Lanka, Japan, Costa Rica, Polen.
  1. een week geleden
  2. Verlof en Leerplicht
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
U mag echter niet reageren op dit bericht.

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!