woensdag 24 december 2008
  2 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
hallo...
Even een vraagje over het bezoeken van olifantenkampen.
Wij willen in Chaing mai een olifanten kamp bezoeken. maar ik krijg de indruk dat er in die omgeving meerdere zijn. Iemand die me een tip kan geven welke te bezoeken? Of wat de verschillen zijn.


Groet Greetje
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4843
Hoi Greetje,

Wij zijn twee jaar geleden bij het Mae Sa olifantenkamp geweest. Het ligt wel een aantal kilometer buiten Chiang Mai. De eerste keer hadden we er twee uurtjes voor uitgetrokken, maar we vonden het zo mooi dat we er een weekje later nog een keer een hele ochtend zijn geweest. Het ligt echt in de jungle, een heel mooi plekje. Het olifantenkamp was trouwens groot met veel verschillende 'attracties'. De olifantenshow die gevoerd wordt, vonden wij grappig en sensationeel. (Misschien wordt dit niet door iedereen politiek correct gevonden omdat olifanten normaal gesproken natuurlijk niet voetballen of schilderijen maken...) Wat ik begreep is dat de olifanten in het dagelijkse leven niet direct meer 'bruikbaar' zijn. In dit olifantenkamp worden ze opgevangen. De opvang kost geld, en dat wordt verkregen door er een toeristische attractie van te maken.

Al met al, wij vonden het een erg leuke en mooie plek om te bezoeken.

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4844
Hoi Greetje,
Wat wil je doen bij het olifantenkamp? Wij hebben een 2-daagse olifantentraining geboekt met onze jongens van 8 en 11 jaar. Het was een geweldige ervaring. Je leert zelf de olifanten te rijden (met alle commando's), verzorgen, met ze badderen etc. De tweede dag hebben we de olifanten nog gevoerd en in de middag zijn we wezen raften (bamboo en gewoon). Als je 1 dag boekt, ga je niet raften en wordt je aan het eind van de middag teruggebracht naar Chiang Mai. Het was een groot succes en is nog steeds een van de hoogtepunten van onze reis (ook van de jongens). Voor het verslag en foto's verwijs ik je naar onze site: <!-- w -->http://www.downeast.nl<!-- w -->
Het olifantencentrum waar wij de goede ervaring hebben en prijstechnisch interessant is het Baan Chang Elephant Park. Je kunt het boeken bij alle toeristenbureaus/guesthouses. Ook hebben ze een eigen kantoor in Chiang Mai: Tic Travel adres: 147/1 Rachadamnoen Rd Chiang Mai tel: 6653-814174. Wij waren erg te spreken over de service van Tinar, de eigenaresse van het bureau.
Groeten, Henrike
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!