woensdag 25 september 2013
  9 Replies
  5.3K Visits
  Subscribe
Wij zijn Walter (30jr), Eveline (28jr) en Loïs (4mnd) Troost. Uiteraard zijn wij bij dit forum gekomen omdat wij graag willen leren van jullie gezamenlijke ervaringen qua reizen. Ons plan is om volgend jaar december (2014) drie weken naar Vietnam te gaan en daar een rondreis te maken met onze kleine. Deze is dan al ruim 1,5 jaar en, volgens ons, geschikt om mee te reizen. Wat wij in ons hoofd hebben is om te starten in Hanoi en zo richting het zuiden te gaan. Bezienswaardigheden die wij graag willen zien zijn:
-Hanoi
-Halong Bay
-Rijstvelden van Sapa
-Saigon
-Vietcong tunnels en overige bijzonderheden uit de oorlog
-Phu Quoc
-????
-????
Mochten jullie een dergelijke reis al hebben gemaakt, tips hebben qua bezienswaardigheden, tips in het algemeen dan horen wij dit heel graag. Ondertussen zijn we veel in het boek Chopstick en Motorcylces aan het lezen.
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14267
Hoi Walter en Eveline,

Wij zijn in 2010 4 weken in Vietnam geweest met onze kids van toen 8 & 10 jaar.
Vietnam heeft mijn hart gestolen.

Wij hebben ook van noord naar zuid gereisd. Benieuwd naar onze ervaringen? Neem eens een kijkje op ons weblog: Hoeksema.waarbenj.nu. Ww: hoeksema4

Groet

Christel
10 jaar geleden
·
#14268
Bedankt Christel,

ik ga zeker jullie blog goed bestuderen!
10 jaar geleden
·
#14269
Leuk Christel, met plezier gelezen! Hoeksema is wel met een hoofdletter....
10 jaar geleden
·
#14270
Hallo Troostjes,

Over een paar weken, medio februari, gaan wij met onze dochter van dan 20 maanden ca. 3 weken reizen door Vietnam. Wij hebben de reis uitgedacht en verschillende lokale reisorganisaties benaderd en gevraagd wat het moest kosten en op basis van reactie, service en prijs een keuze gemaakt. Wij zijn geen echte backpackers dus wij doen de 'luxe' variant. Wij hebben op reisdagen een busje (wat extra ruimte is nooit weg + dat we dachten om de autostoel mee te nemen) met chauffeur en afhankelijk van de activiteiten een engels sprekende gids tot onze beschikking. Hotels zijn ook allemaal geregeld waarbij we zijn gegaan voor nette hotels en ruimere kamers evt. met zwembad want we hebben een waterratje. Qua maaltijden hebben we enkel het ontbijt bij de hotels geregeld. We hebben 2 binnenlandse vluchten want een nachttrein met een ukkie leek ons niet optimaal + dat we zelf niet zouden slapen. We reizen max 4u per dag en kunnen de indeling aanpassen aan gup en dus ook even de benen strekken als het nodig is. Op sommige momenten hebben we ook een late check-out geregeld bijv. bij een avondvlucht en terugvlucht. Gewoon wat rust ingebouwd.

Visum on arrival is gratis geregeld door de touroperator. Degene die wij hebben gekozen kunnen we via beveiligde omgeving betalen met credit card en reageert vrijwel direct op mail en vragen. Heel keurig. De recenties die we konden vinden waren ook positief. Over een 3 maanden weten we of dit terecht is. Betalen via cc is prettig omdat je gewoon kopersbescherming hebt, mocht er toch niet geleverd worden kan mijn vakantie toch doorgaan.

De autostoel doen we toch niet; meenemen op de binnenlandse vluchten leek lastig + het gezeul met zo'n zware stoel. Ik heb een asiatische autostoel gekocht. Een stoffen harnas wat vastgemaakt wordt aan de bank/stoel met daarin heup- en schoudergordels en een begeleiding voor de 3-puntsgordel. Die gaat dus over d'r onderbuik. MInder veilig dan die kunstof kolos die wij in de auto hebben maar veiliger dan los op schoot.

Een opblaasbaar zwemvest gaat mee omdat we naar halong-bay gaan, nog in het midden 2 boottochtjes doen en 2 dagen mekong-delta.

Dat waren wel de belangrijkste waar ik zo aan denk. Wij hebben er voor gekozen de reis zo veel mogelijk zelf te regelen maar dit jaar met een beetje lokale hulp. Tickets ed. zelf gedaan. We hebben ook wat quotes van nederlandse organisatoren opgevraagd maar voor een kortere en minder uitgebreide reis waren we minimaal €2.000,- extra kwijt waarbij onze dochter geen eigen stoel zou hebben. Die heeft ze nu wel. Qua ticketprijs was aero flot een optie maar gezien de overstaptijd van ca. 2u en het feit dat ons rusisch niets voorstelt en je bij vertraging de luchthaven niet afmag omdat je een visum nodig hebt en ons dat met een gup geen optimaal scenario leek hebben wij gekozen voor een asiatische luchtvaartmaatschappij. Telefonisch geboekt en kregen een superservice incl. vrije stoelkeuze ed.

Als er nog vragen zijn; laat het ons weten!

Groeten,

Petra
10 jaar geleden
·
#14271
Wij gaan in maart reizen met onze dochter die dan net 1 jaar is. Alleen Ho Chi Minh stad en de mekong delta en dan gaan we door naar Cambodja.

We hebben een heel andere manier van reizen, gewoon op de bonnefooi met het openbaar vervoer. Alleen de eerste nacht hebben we een hotel van te voren geboekt. Mocht het allemaal niet zo gaan als we willen kunnen we altijd nog een strandbestemming opzoeken en in een bungalow gaan zitten. Als je van alles vast hebt vastgelegd dan kan dat naar mijn gevoel niet.

Onze dochter heeft al een aantal keer gevlogen o.a. naar Canada en dat ging altijd prima. Ze slaapt gewoon lekker wellicht juist van het monotone vliegtuig geluid. Voor onderweg nemen we een Deryan tentje mee. Neem meer kleertjes mee dan je denkt nodig te hebben op een of andere manier hebben wij op reis meer ongelukjes dan thuis. Verder zit heel veel in je eigen instelling hoe ga je om met een baby jetleg of lange wachttijd etc.
10 jaar geleden
·
#14272
Leuk al die verschillende reisplannen. Ben wel benieuwd hoe alle ervaringen achteraf zijn. Wij zijn nog druk bezig en gaan waarschijnlijk in februari. De Deryan en Deuter Kidcomfort III zijn al binnen en nu al ideaal.
10 jaar geleden
·
#14273
Hoi

Misschien had je het al gezien, op de site van vrmk staat ook ons reisverslag van 2 maanden Vietnam in 2012. Onze jongste was toen 1,5 jaar dus dat sluit wel aan.
Tja wat wil je high lights of weg van de snelweg? Wij hebben super genoten, zou het zo weer doen. Weet ook eigenlijk niet wat ik zou schrappen om het in 3 weken te kunnen doen......
Succes!

Groetjes Saskia
10 jaar geleden
·
#14274
Hallo,

Wij zijn 2 jaar geleden met onze jongens van 2 en 4 jaar oud in Cambodja en Vietnam geweest. Ons reisverslag is te lezen op: http://pastisvogels.waarbenjij.nu/reisv ... kinderen/1

Voor ons was Hoi An een leuke plaats om te verblijven. Wij hebben daar heerlijk gefietst (met kinderzitje) en genoten van de relatieve rust.

Wij hebben de nachttrein vanuit Hue naar Hanoi gepakt. Dit was voor ons allemaal een onvergetelijke ervaring. De overige reisdagen hebben we gebruik gemaakt van een busje. Dit is ons goed bevallen, de ruimte en het hoger zitten is erg prettig.

Onze reis was vooral georganiseerd door DimSum. Omdat dit onze eerste verre reis met kinderen was hebben we dit als heel prettig ervaren!
10 jaar geleden
·
#14275
Deze topic is voor ons niet meer van toepassing want we gaan naar Indonesië. Wij konden alleen nog maar in oktober op reis dus was Vietnam uitgesloten. Maar we zijn uiterst tevreden met ons vooruitzicht!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!