woensdag 29 november 2017
  13 Replies
  4.1K Visits
  Subscribe
Het is vast al heel vaak besproken maar ik ben me aan het verdiepen in vaccinaties voor Rabiës. Het lijkt er een beetje op dat velen het advies krijgen te vaccineren maar dat er vaak wordt gekozen dit niet te doen vanwege de hoge kosten. "We passen wel gewoon op.. we voeren geen dieren, het is altijd nog goed gegaan.. enz".

Ik zou graag mensen horen die WEL hebben besloten om zichzelf en of hun kinderen tegen Rabiës te vaccineren en wat bij hun de doorslag gaf dit te doen.

Afgelopen zomer liep mijn zoontje nog niet en dus heb ik er voor gekozen niet te vaccineren. (meestal in draagzak tegen mij aan) Nu heb ik een wandelende peuter en denk ik er over na. Mijn dochters zijn pubers en snappen heel goed dat je dieren niet moet aaien. Maar er kan onverwachts ook altijd iets gebeuren. Slapende hond die schrikt.. brutale aap.. 3 kinderen tegen Rabiës laten vaccineren is DUUR! Maar ik zag op de website van het tropencentrum dat wanneer je het vaccin deelt het goedkoper per vaccinatie is. Scheelt aanzienlijk! En ik heb gelezen dat wanneer je de serie van 3 hebt gehad, dit voor levenslang is. (website vaccinaties op reis) En dus op moment van lik, krab, beet alleen nog 2 vaccinaties nodig hebt en je meer tijd hebt. (kan handig zijn als je in de jungle zit of wanneer het vaccin niet voorradig is in het land waar je bent)

Ik ben benieuwd naar jullie beweegredenen... is het puur financiële reden het niet te doen? Of zijn er meer redenen dit niet te doen?

Groetjes Mirtje
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25688
Ik heb het idee dat bijna niemand het advies krijgt om zich tegen Rabiës in te enten. Dit gebeurt namelijk in de meeste gevallen pas bij een verblijf langer dan 3 maanden...

Wij hebben het een keer overwogen omdat toentertijd op Bali veel voorkwam en onze jongste op de een of andere manier vaak pech heeft met dieren (ook al loopt hij er met grote boog omheen). Wij hebben het uiteindelijk niet gedaan met het idee dat we indien nodig binnen de tijd bij een ziekenhuis zouden kunnen zijn die het vaccinatiespul had. We hebben hier expliciet naar gekeken omdat toen ook speelde dat de vaccinaties ter plekke niet op voorraad waren.

Dus de extra tijd die je krijgt door vooraf te vaccineren, hadden we niet nodig. Daarnaast was ons verblijf op Bali kort (weekje). Dit heeft ons doen besluiten niet te vaccineren.

Voor ons was het geen financiële kwestie.

Als het voor jullie om de financiën gaat, kijk dan of je voor volgend jaar een aanvullende verzekering neemt waar vergoeding van deze vaccinatie wel in zit en zet je kinderen ook op die verzekering. Bij ons zijn de kosten van de aanvullende verzekering niet hoger dan (in ons geval) 3 personen reisadvies/vaccinaties etc. per jaar.
6 jaar geleden
·
#25689
PS ik meen me te herinneren dat ze toen niet levenslang waren... Dan hadden we wellicht andere afweging gemaakt.
6 jaar geleden
·
#25690
dankje voor het delen. Nee het gaat ons niet om financiën.. ik calculeren dit in bij verre reis ;) Maar het LIJKT alsof mensen het laten vanwege de hoge kosten van deze vaccinaties. En ik ben benieuwd of dit dus de hoofd reden is om het niet tree doen of dat er andere redenen zijn.

Ik kan me vinden in jouw beredenatie. Ik wil ook eerst weten of het anti serum ter plaatse voorradig is. Als dat nl niet het geval is dan vind ik dat een absolute reden om wel van te voren te vaccineren.

Het is ook voor het eerst dat ik lees dat deze 3 vaccinaties levenslang gelden hoor.. ik dacht nl dat het maar voor 2 of 3 jaar was..
6 jaar geleden
·
#25692
Toen wij naar Tanzania gingen hoefden de kinderen en ik geen vaccinatie. Mijn man wel omdat hij daar 3 maanden woonde/ werkte en in afgelegen gebieden kwam.

Voor gewone reizen wordt het volgens mij meestal niet geadviseerd. Kosten zouden voor ons geen afweging zijn. We zorgen er voor dat we een goede aanvullende verzekering hebben.
6 jaar geleden
·
#25693
Wij hebben het wél gedaan, maar kregen inderdaad het advies omdat we langer dan 3 maanden reisden in risico gebieden. Zoontje en ik kregen alle vaccinaties vergoed incl. consult behalve rabiës. Is inderdaad dure grap geweest: 2 x 3 x € 70 = € 420, maar het was mij de onrust niet waard en dan is de reis alles bij elkaar gewoon iets duurder, jammer dan. Mijn vriend kreeg wel alles vergoed.

Achteraf gezien zou ik het voor een week met een bepaald schema ook overwogen en waarschijnlijk ook gedaan hebben, waarom?!

* een beet/krab kan al voldoende zijn en dat kan je op de eerste dag ook overkomen
* grotten met vleermuizen stonden op mijn lijstje
* als je niet op tijd het juiste (!) serum krijgt in geval van een ongelukje hebben we het niet over een griepje, maar over overlijden. In een aantal landen op onze route was niet het juiste serum beschikbaar en wij ook niet altijd binnen een straal van een dag reizen van een vliegveld.

Mij is verteld dat het maar voor 3 jaar bescherming zou bieden (was in 2015), geen idee of dat inmiddels anders zou zijn.
6 jaar geleden
·
#25694
Hoi,

Wij gaan onze kinderen (2 en 4 jaar) idd laten vaccineren ook al zijn we ‘maar’ 7 weken weg. Bescherming is levenslang en als ze gebeten worden zonder dat ze gevaccineerd zijn dan is het eerste dat nodig is het antiserum wat niet overal beschikbaar is terwijl dit wel binnen 24 uur moet worden toegediend.

Groeten,
Martine
6 jaar geleden
·
#25695
Wij doen het wel.
Kosten houden me in dit geval niet tegen. Ook al is de kans klein, de consequenties kunnen te groot zijn.
Ik vind het lastig rijmen dat het bij een verblijf van een week of 3 niet zou hoeven. Ook dan kan je een krab of beet oplopen, net als dat je 4 maanden weg bent?

Wij gaan 3 maanden. Morgen krijgen we de benodigde prikken. Ik ben alleen nog in twijfel over de Japanse encefalitis. Of we die moeten doen.
6 jaar geleden
·
#25696
Wij ook! Volgende week laatste van 3 prikken. Ik had er nooit bij stilgestaan dat je het ook via een lik of kleine krab op kan lopen. Kinderen kan je 100 keer waarschuwen, maar dieren trekken nou eenmaal. Blij we ons nu hebben laten vaccineren en het gelukkig ook vergoed hebben gekregen.
6 jaar geleden
·
#25697
Wij doen het nu ook, aangezien we voor een jaar vertrekken werd het sterk aangeraden. Toen we vorige keer (zonder kinderen) drie maanden rondtrokken in Latijns-Amerika deden we het dan weer niet. De consequenties bij niet vaccineren, zeker nu met de kindjes, zijn gewoon te groot vinden we.
6 jaar geleden
·
#25698
Wij waren in 2016 in Thailand en hebben toen vooraf geen rabiës vaccinatie gehad. Helaas. Want op de 3e dag ben ik tijdens een fietstocht door Bangkok gebeten door een hond. De rompslomp die dat met zich meebrengt (en stress) is niet bevorderend voor de vakantiepret dus deze zomer wordt de rest van ons gezin (man en 2 zoons) wel ingeënt voor onze reis naar Java, Bali en Lombok. Overigens heb ik in Bangkok de beste zorg gekregen die je je kunt wensen maar het is voor de rest van je reis toch wel veel gedoe. Na het vaccin en het antiserum op de eerste dag, moet je de 3e, 7e en 14e dag ergens zijn waar je een vaccin kan krijgen. We hebben onze plannen daardoor wel moeten wijzigen.
6 jaar geleden
·
#25699
Wij hebben het niet eerder overwogen, pas sinds het afgelopen jaar hebben we er serieus over nagedacht.

Op Bali was een toeriste in Monkey forest door een makaak in haar onderarm gebeten en het zag er lelijk uit. Volgens haar is de wond alleen schoongemaakt bij de eerstehulppost in het park en hoefde ze niet bang te zijn voor rabiës. Wij hebben haar toch aangeraden om naar het ziekenhuis te gaan. Ook liepen er 's avonds in Ubud erg veel straathonden rond of ze lagen op de stoep. We ontweken ze, maar het kan natuurlijk toch mis gaan. In 2016 waren we o.a in Ayutthaya, Thailand en het viel ons toen op dat er daar erg veel straathonden rondliepen.

Dus nu hebben we besloten, dat als we weer naar een land gaan waar er rabiës heerst, we ons van tevoren zeker laten inenten om in geval van een lik, beet of krab, we meer tijd te hebben om het serum te halen.
4 jaar geleden
·
#29920
Univé vergoed het in onze verzekering. Maar driekwart van de familie heeft hem niet. Ik wel, maar nog van dienst.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!