woensdag 19 december 2018
  5 Replies
  2.6K Visits
  Subscribe
Lieve forumleden,

Weet je dat het forum al ruim 10 jaar bestaat? Al tien jaar delen jullie als reislustige ouders jullie tips, wensen en mooie ervaringen over de verre reizen die jullie maakten of nog willen maken. Het is een prachtige groep ouders: positief, nieuwsgierig, open en behulpzaam.

De afgelopen maanden hebben we heel hard gewerkt aan het bouwen van een nieuwe website. En komend weekend (22/23 december) wordt de oude dan ook vervangen. Niet alleen de website, maar ook het forum verandert. De oude berichten blijven behouden en je kunt ook straks met je vertrouwde gebruikersnaam en wachtwoord inloggen, maar we gaan wel met een nieuw systeem werken. (Met EasyDiscuss ipv phpBB) Dat betekent mooie nieuwe mogelijkheden die we straks met elkaar kunnen ontdekken. Zo kun je straks als forumlid direct je reisverslagen en foto's met ons delen.

Wat verdwijnt, zijn de oude privéberichten. Het is helaas niet mogelijk om die mee te verhuizen. In het nieuwe forum bestaat natuurlijk wel weer de mogelijkheid om elkaar privéberichten te sturen.

Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie straks van de nieuwe website en het forum vinden. Daarom wil ik voorstellen om dit topic te gebruiken voor je feedback. Heb je vragen, of weet je juist het antwoord? Schrijf het hier. Je kunt me natuurlijk ook altijd mailen: <!-- e --><a href="mailto:els@verrereizenmetkinderen.nl]els@verrereizenmetkinderen.nl[/url]<!-- e -->.

Laat je horen!

Hartelijke groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#29063
Wow :o Els, de 1ste pagina ziet er zo al een stuk overzichtelijker uit :D . Dank je.
5 jaar geleden
·
#29061
Beste Annemieke,
Dank je wel voor je uitgebreide en zorgvuldige reactie met opmerkingen en tips. Gisteren heb ik met de websitebouwer gesproken, en we gaan jouw en alle andere opmerkingen zoveel mogelijk verwerken. Dat zal alleen niet in één dag klaar zijn. Ik vind het heel prettig dat zoveel mensen hebben laten weten wat ze van het forum vinden. Daar spreekt veel betrokkenheid uit. Dat is waardevol. Dank daarvoor.
Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

5 jaar geleden
·
#29060
Hallo Els,

Ik ben me ervan bewust dat elke verandering moeilijk is en het lastig is om het iedereen naar de zin te maken. Mijn dank dan ook voor al het werk dat je in de nieuwe site hebt gestopt en stopt.
Ik hoop dat je onderstaande punten niet persoonlijk neemt, het zijn mijn gevoelens die ik nu heb bij het bezoeken van de site.

1) Het blijft wennen helaas, ik ben het overzicht kwijt die je bij de oude indeling had: in een oogopslag kon je op de eerste pagina alle topics zien of er in een topic iets had plaatsgevonden en wanneer.

Voorbeeld: toen ik een reis naar Thailand en Laos aan het plannen was, keek ik regelmatig even snel op de eerste pagina van het forum of er 'activiteit' was geweest in 'mijn topics'. Nu moet je naar 'recent' gaan, maar daar krijg je een chonologische opsomming van alle posts waar iets in heeft plaatgevonden. Daar moet je dan weer eerst doorheen scrollen, om te zien of er iets in jouw topic heeft plaatsgevonden. Ik merk dat ik hierdoor afhaak.

Is het mogelijk om op de eerste pagina iets terug te krijgen, waaruit je kunt opmaken dat er activiteit is geweest in een topic? Dat je daarna dan in 'recent' door alle posts heen moet scrollen, is dan minder bezwaarlijk, omdat je weet dat er iets nieuws te vinden is in 'jouw' topic.

2) Is de tijdsaanduiding wanneer iemand gereageerd heeft met een datum te krijgen (ipv 1 uur geleden, dag, week)?

3) Verder zou het fijn zijn als de eerste pagina van het forum gewoon weer op een pagina zou passen. Dus per topic een regel ipv een blok met tekst. Er staat nu te veel 'onnodige' informatie op de eerste pagina (mogelijk goed voor nieuwe, maar onnodig voor regelmatige bezoekers). Die uitleg van wat er in een topic wordt besproken, zou op de pagina erachter kunnen. De tekst op de eerste pagina maakt dat het forum overdreven vol en onoverzichtelijk overkomt en vraagt om onnodig gescroll om bij de landen informatie de komen.

Misschien is het een optie om de landen indeling bovenaan te zetten, omdat dat in mijn ogen de meest bezochtte items zijn. Informatie over 'hoe te reizen met kinderen, schoolplicht' ed zou onderaan kunnen. Dat is belangrijke informatie als je begint met reizen met jonge kinderen, maar na je eerste trip heb je het meeste daarvan wel onderzocht en is het handig dat het als 'naslagwerk' nog te vinden is op de site, maar hoeft niet elke keer doorlopen te worden wanneer je naar de site komt om een nieuwe reis te plannen. Dit probleem speelde voorheen veel minder omdat alle topics op dezelfde pagina te zien waren.

4) Zou het mogelijk zijn de landenlijst weer naar continent te structureren? De landen zitten nu nogal door elkaar. Gegroepeerd per continent was erg fijn.

5) Is het onderschrift weer in een kleiner lettertype mogelijk? Met al onze reislustige leden ;) worden de onderschriften erg groot en vullen de pagina's onnodig wanneer iemand op een post reageert.

Kortom om een lang verhaal kort te maken:
Een herstructurering van de eerste pagina, waardoor deze overzichtelijker, informatiever en tegelijkertijd minder druk wordt, zou fantastisch zijn.

Alvast hartelijk dank voor de eventueel mogelijke aanpassingen.

Mvr, Annemieke
5 jaar geleden
·
#29058
Ik zie dat je wat veranderd hebt, ik vind dit al wel veel fijner :p

:D

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

5 jaar geleden
·
#29055
Ik zie dat je wat veranderd hebt, ik vind dit al wel veel fijner :p
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!