vrijdag 27 mei 2016
  3 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Hallo, heeft er iemand ervaring met reizen in Nieuw Zeeland in onze zomervakantie (juli -augustus)? We willen in de zomer van 2017 2,5 weken naar het zuider eiland met onze 2 kinderen (7 en 8 jaar). We willen best graag gaan skien maar hoe is het dan om daar te reizen? Is het 'te' koud en is er wel iets te onderenemen met kinderen? ...
We gaan ook 2,5 weken naar Brisbane. En een aantal dagen naar Azie (tussenstop)

Groet Tessa
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#20941
Ik heb zelf geen ervaring met Nieuw Zeeland, maar ik heb een vriendin uit Nieuw Zeeland en ze vermijdt bewust de winters ginds omdat het meestal grijs en nat is. Ze vindt er niets aan. Wij wonen - net als zij - in Chongqing in China. Ze gaat enkel tijdens de Kerstvakantie naar NZ en Australie (haar echtgenoot is van Australie) en in oktober of maart, maar zeker niet in de winter (voor ons zomer). Australië vindt ze nog wel te doen om even familie te bezoeken, maar NZ niet.
We hadden het er woensdag nog over: ik ga naar Belgie, de Amerikanen gaan naar de VS en de meesten gaan gewoon naar hun thuisland, maar zij gaan dus naar India en blijven hier.
7 jaar geleden
·
#20942
Wij zijn in 2010/2011 en 2013/2014 in onze winter naar Australië geweest. De heimwee naar Australië is enorm groot maar met inmiddels drie schoolgaande kinderen dachten we dat het onmogelijk was ooit nog een week of 6 met het gezin Down Under te gaan. In onze zomer is het daar immers winter, en een deel van het genot en plezier daar kwam voort uit het heerlijke, warme weer.

Toch zijn we de mogelijkheden gaan onderzoeken om in juli en augustus door Australië te reizen en te kijken naar een route waarbij we alsnog zoveel mogelijk profiteren van mooi weer, ook al is het daar dan winter.
Inmiddels is de knoop doorgehakt en gaan we na aankomende zomer tickets boeken voor juli en augustus 2017!!

Hoe het in die periode in Nieuw Zeeland is, weet ik niet. Wel hoor ik van mensen die er zijn geweest dat, ook in de zomermaanden daar, het weer er anders en (iets) minder warm is dan in Australië. En dan verschillen het Noorder-eiland en Zuider-eiland onderling ook nog wat weer en temperatuur betreft. De natuur is er hoe dan ook prachtig hoor ik van Nieuw Zeeland-gangers!
7 jaar geleden
·
#20943
Beste Tessa,
wat gaaf dat jullie naar NZ gaan, het is zo'n mooi land!

Wij zijn in 2014 in onze zomer 5 weken op het Noordereiland geweest. Dit was ons derde (en zeker niet het laatste) bezoek aan NZ. Alhoewel het weer op het Noordereiland wel wat milder is dan op het Zuidereiland kan ik je wel wat tips meegeven;

-skiën kijk eens op deze site http://www.newzealandski.co.nz/
-neem laagjes kleding mee. Het mag winter zijn, het weer in NZ doet wat het wil. Wij hebben sneeuw gehad maar ook 18 graden, gevolgd door nachtvorst. "4 seasons in one day" geldt ook voor de winter
-Ik weet jullie route niet, maar in het noorden van het Zuidereiland doen de kiwi's graag of er niet zoiets als winter bestaat. Dit betekent koken onder een afdakje en douchen in een douchegebouw zonder deur en verwarming. Is goed te doen, als je van snel douchen houdt ;-)
-Er is meer dan genoeg te doen in NZ met kinderen, ook in de winter en ook met slecht weer. Google maar eens op Puzzling World in Wanaka (goede ski regio ook) en Caddyshack City in Queenstown. Zo leuk!~

Dit was even iets from the top of my head, als je meer vragen hebt hoor ik het wel.

Linda
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!