maandag 31 augustus 2015
  4 Replies
  3.8K Visits
  Subscribe
Beste reizigers,
Ik ben nieuw op dit forum! Ben hier terecht gekomen nadat ik de afgelopen week op internet heb rondgeneusd in onze zoektocht naar de mogelijkheden om verre reizen te maken met een baby. Wij zijn sinds kort trotse ouders van een meisje(nu 4 weken). Voorheen hebben wij met z'n tweeën veel verre reizen gemaakt. Omdat wij in maart 2016 nog een week of 4 vrij van het werk hebben ontstond het idee en begon het toch weer te kriebelen om een reis te maken naar een land dat hoog op ons lijstje staat: nieuw Zeeland. In principe hebben we een reisvoorstel via een organisatie. Inclusief kamper et cetera. Maar net als veel ouders wat we lezen op internet zien ook wij op tegen de vliegtrip. We vragen ons dan ook het volgende af wAt we graag aan jullie willen voorleggen:
- vanaf welke maand kan en is het medisch verantwoord met een baby een dergelijke reis van 30u maken? We lezen hier verschillende verhalen over variërend van 4 tot 10 maanden.
- is het verstandig en haalbaar om als eerste reis meteen zo lang te vliegen? Stel ze heeft last van haar oren en we moeten dan zolang in het vliegtuig zitten. Dit maakt ons tot heden meest twijfelachtig.

Wellicht dat jullie ons kunnen voorzien van tips of ervaring over bovenstaand. Alvast dank daarvoor!!
Jaap
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19447
Wat een leuke plannen zeg! Medisch advies kan ik je niet geven, ook heb ik geen ervaring met een vlucht van 30 uur. Wel zijn we twee keer met onze dochters die allebei 7 maanden oud waren naar Vancouver gevlogen, een vlucht van 9,5 uur. Dit is beide keren goed gegaan. last van de oren was alleen een beetje tijdens het opstijgen, door te drinken tijdens het stijgen en dalen hadden ze er weinig last van. Ik vind die leeftijd echt de perfecte leeftijd om met ze te vliegen, nu ze lopen en je ze veel meer moet vermaken (nu 1 en 3) is het veel ingewikkelder. Veel succes met de voorbereidingen!
8 jaar geleden
·
#19448
Leuke plannen en met een baby kun je vrijwel alles nog doen! Dat is inderdaad wel anders als ze zelf willen lopen, of niet meer op de rug kunnen.

Met die oren weet je het nooit, tenzij...je een proefrit maakt!

Jullie kunnen misschien een korte vliegreis maken om het te testen. Dat geeft geen 100% garantie voor de volgende vlucht maar je bent wel een stuk wijzer.

Bij een vlucht van 14 uur gaf ik de jongste nog borstvoeding, dat is wel heel erg handig. Bij het opstijgen/dalen aanleggen (of tussendoor), lekker vertrouwd dichtbij en door het slikken de oortjes open. Dit kan natuurlijk ook met een flesje maar die is niet zo snel paraat.
8 jaar geleden
·
#19449
Ik vond juist hoe jonger hoe makkelijk. Met 6 maanden gingen wij naar ijsland en canada, niet zo ver maar nog steeds een eindje. Ging prima de kleine dame sliep nog heerlijk in een draagdoek.
8 jaar geleden
·
#19450
Hallo Jaap,

Leuke plannen en ook met een kleintje erbij goed te doen. Net als jullie houden wij van verre reizen en die kriebel bleef ook na de geboorte van onze zoon. Wij zijn met hem 4 weken naar Australie en Nieuw Zeeland geweest toen hij 8 maanden was (nu 11 jr). Anderhalf jaar later zijn we naar NZ verhuisd (oa nav deze reis), maar dat is weer een ander verhaal ;-). Verder ben ik nog alleen op en neer geweest (NZ-NL) met onze toen 5 maanden oude dochter (nu 7).

Om op je vraag terug te komen, met een beetje voorbereiding is de vlucht goed te doen :-).
Beide keren hebben we voor Singapore Airlines gekozen, oa omdat ze een ruim babybedje hebben waar de kinderen in verhouding met andere maatschappijen langer in kunnen (max leeftijd 2 jaar/max gewicht was toen 16 kg), maar ook de route, overstaptijden en prijs spelen natuurlijk mee. Onze ervaring is dat Aziatische maatschappijen sowieso erg goed zijn met kleine kinderen.
Singapore Changi Airport is ideaal om over te stappen: goede transit hotels (transit 1 heeft een zwembad), meerdere speeltuintjes en andere activiteiten en genoeg plekken om te relaxen of te eten.

Tijdens de vlucht:
Oortjes: beetje (baby) otrivin in beide neusgaten vlak voor opstijgen (en dalen) en flesje bij de hand (melk of water).

Babybedje/bassinet:
Kijk voordat je een vlucht boekt wat de voorwaarden zijn per maatschappij voor het gebruik van een bassinet en neem het in je keuze mee. Bij sommige maatschappijen mogen ze er met 6 maanden al niet meer in en bij anderen is het maximale gewicht erg laag, waardoor een wat groter kind er mogelijk niet in mag. Wel of niet 30 uur met je kind op schoot scheelt behoorlijk.
Je mag tegenwoordig je kind niet meer voor je op de grond laten spelen en met 8 maanden had onze zoon nog erg veel lol in z'n 'boxje': lekker spelen, rechtop zitten en mensen kijken (en vooral veel aandacht krijgen), al was het bassinet al wat aan de korte kant.
Tijdens de vluchten met onze dochter hadden we veel last van turbulentie en moest ik haar er vaak uit halen. Toch was het bassinet handig, al is het maar om 'je spulletjes' bij de hand te hebben of je bord met eten neer te zetten tijdens de genoemde turbulentie.

Indien flesvoeding wordt gebruikt:
Ik zorgde ervoor dat ik meerdere porties poeder bij de hand had in zo'n stapelpotje (blik zat boven in bagagelocker) en een flesje met water. Ruim voor de volgende voeding vroeg ik om wat heet water in een ander flesje om te mengen. Dit ging stukken sneller dan een flesje laten opwarmen (heet water hebben ze zo bij de hand en geen risico dat je een te hete fles terug krijgt). Vergeet niet om je kind (en jezelf) in het vliegtuig meer te laten drinken (water, melk), je droogt sneller uit door de continue airco.

Indien je kind er al aan toe is, dan is het leuk om elke paar uur iets 'uit je tas te toveren': een klein cadeautje (kleuren, stickers, enz) of favoriet speeltje oid. Pret en afleiding gegarandeerd :-).

Tip ter plekke:
Neem als het kan een rugdrager mee, je kunt hier fantastisch wandelen, kort of lang. Kortere wandelingen zijn vaak ook wel met een (robuuste) wandelwagen te doen, maar kijk niet gek op wanneer je toch trappen tegenkomt. Wij hebben zowel in NZ als Australie vaak de rugdrager gebruikt.

Wij hebben met een auto gereisd en geslapen in motels of backpackers (wij zijn geen kampeerders), een eigen reisbedje (lichtgewicht) voor de kleine mee en hij had elke avond z'n eigen vertrouwde bedje/huisje. Dit ging uitstekend.

Alvast een hele goede reis gewenst en mochten jullie in de buurt zijn van Wellington ......laat maar even weten ;-).

Gr. Annemieke
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!