vrijdag 18 mei 2012
  6 Replies
  3.4K Visits
  Subscribe
Graag zouden wij advies krijgen over het volgende. Wij zijn druk bezig onze reis naar Vietnam verder in te plannen (augustus 2012). Nu hadden wij eerst voor ogen na Hanoi, Ha Long Bay, Hue, Danang en Hoi An naar Nha Trang te reizen voor wat dagen aan het strand. Hierna zouden we onze reis beëindigen in Saigon. Nu willen wij toch ook 2 dagen Mekong Delta inplannen maar komen dan wat dagen te kort en overwegen daarom Nha Trang over te slaan en in Hoi An of omgeving onze stranddagen in te vullen (scheelt toch een reisdag).
Is het heel erg Nha Trang links te laten liggen?
Welk strand/hotel in de omgeving van Hoi An zouden julie aanraden als je hier dus wat langer dan 2 dagen verblijft? Of misschien eerst 2 nachten in centrum Hoi An en dan naar strandresort?

Grt
Nancy
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#10778
Hoi Nancy,

Wat een heerlijk vooruitzicht! Wij zijn in 2003 naar Vietnam geweest (van Zuid naar Noord) en ik zou Nha Trang de volgende keer overslaan. Alhoewel het natuurlijk in de tussentijd best veranderd kan zijn. Ik heb pas geleden van iemand die afkomstig is uit Vietnam, gehoord dat Nha Trang helemaal veranderd is, en dat er nu veel activiteiten voor kinderen zijn. Maar dit is natuurlijk van horen zeggen, dus ik weet dit niet zeker. Wij hebben toen een paar dagen gedoken in Nha Trang (hebben daar niet op het strand gelegen). Wij vonden Hoi An een heerlijk sfeervol plaatsje met een mooi strand (lekker rustig) en het plaatsje is ook nog eens dichtbij voor een bezoek aan de tempels van My Son. Wij zaten trouwens in een hotel op loopafstand van het strand, maar ik kan nu niet op de naam van het hotel komen. In die periode waren er niet veel hotels vlakbij het strand, maar nu is dat vast wel veranderd. Dus keuze genoeg, lijkt mij.

Succes met jullie keuze en alvast veel plezier in Vietnam. Dat gaat zeker lukken, wij hebben er zulke mooie herinneringen aan!!

Groetjes, Diana
11 jaar geleden
·
#10779
Hallo,

Wij zijn in 2007 (zonder kids) in vietnam geweest en wij vonden Nha Trang het minst leuk. In Hoi An hebben wij heerlijk aan het strand gelegen en het stadje zelf is leuk met een leuke markt. Ik zou dus zeggen: overslaan
11 jaar geleden
·
#10780
Diana en Sascha, bedankt voor jullie reacties, we zijn er uit :-))
11 jaar geleden
·
#10781
Wij waren 5 nachten in Hoi An, en ik vond dat persoonlijk nog te weinig. Hoi An heeft zoveel te bieden, en het is er gewoon heeeeeel gezellig!
Wij zijn zelf van Saigon naar Hoi An gevlogen met Jet star Pacific (lowbudget) en hebben het strand overgeslagen. Persoonlijk zou ik ook liever voor Mui Ne als voor Na Trang kiezen. Maar goed, als je naar Hoi An hoef je niet eens te kiezen, want ook daar heb je echt een superheerlijk strand. Bovendien is het er lekker rustig. Er is een gedeelte strand met parasollen en ligbedden, en een heerlijk gedeelte palmbomen bos op het strand, ook lekker als je schaduw wil. Er zijn verschillende strandtentjes waar je heerlijk kunt eten. Je kunt daar ook je fiets stallen. Vanuit Hoi An fiets je in 15-20 minuten naar het strand op je gehuurde fiets van 1 euro per dag.
Ik zou het wel weten, een volgende keer blijven wij gewoon een hele week in Hoi An!

Lianne
11 jaar geleden
·
#10782
Bedankt Lianne, we hebben dus de goede beslissing genomen :-) !
11 jaar geleden
·
#10783
Wij waren ook helamaal weg van Hoi An. Gezellige sfeer, leuke drukte, leuke restaurantjes, franse invloed. Wij zaten daar in het centrum aan de rivier in het Longlife Riverside hotel (http://www.longlifehotels.com/). Met zwembad en heerlijk ontbijtbuffet. Dat is ons heel goed bevallen. Kids hebben het er nog steeds over.
Na Thrang hebben wij overgeslagen. Wij wilden naar http://www.junglebeachvietnam.com/welcome.html in de omgeving (ten noorden) van Na Thrang, maar omdat wij toch enigzins verbrand waren van het strand in Hoi An, hebben wij het overgeslagen en zijn gevlogen op Saigon. We hebben toen eerste de Mekong delta gedaan en de Cu Chi tunnels (die zou ik zelf niet meer doen trouwens) en zijn daarna nog voor een paar dagen naar Mui Né geweest voor de laatste kleur.

Hoi An heeft een prachtig strand. Je kunt er 's avonds ook op matjes op het strand eten. Super leuk bij lantaarntjes. Als je in de namiddag gaat en het begint te schemeren verschijnen er opeens allemaal lichtjes. Dat bleken dus de zitjes te zijn van de eettentjes.

Fietsen hebben wij één dag gedaan, maar met onze dochter van toen 10 vertrouwden wij het toch niet al te erg. We vonden sommige stukken weg erg druk en zij wil nogal eens een vreemde slinger maken.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!