vrijdag 07 oktober 2016
  10 Replies
  6K Visits
  Subscribe
Is iemand hier naar Ngwe Saung geweest? Is dat de moeite waard? Het past niet lekker in mijn voorlopige (!!) schema, maar als het de moeite is ga ik schuiven al weet ik niet hoe/waar... .

Sinds gisteravond is dit het schema, alles over de weg tenzij anders aangegeven:
Bangkok - Ayutthaya - Sukhothai - Mae Sot/Myawaddy (grensovergang) - Hpa-An, boot naar Mawlamyine - Kin Pun - Yangon (Pathein - Ngwe Saung - Yangon), vliegen/nachtbus?! naar Inle lake - Bagan, boot naar Mandalay, vliegen naar Bangkok.
(of andersom, maar dan Bagan - het te verwachten hoogtepunt - wel heel snel bereikt)

Wil iemand hier eens op schieten?! We hebben 31 dgn daar te besteden.

Reizen met bus/over de weg is nogal tijdrovend volgens de diverse boekjes/reisverslagen en heb gelezen dat nachtbussen geen aanrader zijn in Myanmar, iemand daar een mening over?

Hiervoor was het schema grofweg:
Bangkok - Ayutthaya - Sukhothai - Chiang Mai - Chiang Rai - grens over, vliegen naar Heho, Mandalay, boot naar Bagan, vliegen naar Yangon en daarna wist ik het nog niet, want te weinig tijd 'over'. Veel meer tijd in Thailand dus, wat we altijd gemeden hebben, maar waar ik nu met inlezen toch wel enthousiast over word dus ik denk dat we daar nog wel een keer terecht gaan komen.
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#22502
Ik ben jaloers die route wilden we eerst ook doen maar toen uiteindelijk voor het Heho alternatief gekozen. Ik vond Ngwe Saung en Inle Lake erg mooi hoor maar volgens mij heb je nu ook al fantastische plekken. Als het niet past dan past het niet denk ik maar zo.
7 jaar geleden
·
#22503
Tikva, bedankt voor je reactie. Ik heb deze week bijna alles op je site gelezen wat je over Myanmar geschreven hebt, maar zo zuidelijk zijn jullie toch helemaal niet geweest? Ngwe Saung ligt ten zuid westen van Yangon, strandbestemming.

Inle lake staat op de planning en hoe de route ook gaat worden, ik denk niet dat ik die bestemming over ga slaan.
7 jaar geleden
·
#22504
Niemand anders die commentaar wil leveren?! Help.... .
7 jaar geleden
·
#22505
Ah sorry die lastige namen ook in Myanmar, ik haalde Ngwe Saung en nyaung shwe door elkaar.
7 jaar geleden
·
#22506
Zeker geen sorry nodig!!! Ik word er ook gek van ja... . Nyaungshwe (Inle lake) komt in bijna elke planning van mij terug, dus dat is blijkbaar een blijvertje.


Voor de mensen die er geweest zijn: hoe is de Golden Rock?! Hij komt in alle boekjes naar voren als een 'must see', maar ik haal uit de omschrijvingen niet goed waarom nu eigenlijk. Is het een 'must-see'?!
7 jaar geleden
·
#22507
Ik heb juist begrepen dat bussen het betere alternatief voor treinen zijn.
Wat je wel eens mee kan maken is dat de airco op standje vriezen staat.
7 jaar geleden
·
#22508
De nachtbus zou in dit geval een alternatief voor vliegen zijn.
7 jaar geleden
·
#22509
De nachtbus zou in dit geval een alternatief voor vliegen zijn.


Dat is zeker een mogelijkheid.. Maar hou je ogen even open voor goedkope vluchten... (en trouwens... een lokaal vliegveld in Myanmar is ook wel eens grappig om te zien).
Wij zaten met zeven man in het vliegtuigje. De piloot + copiloot, 1 stewardess, 1 klant en wij drietjes.
De wc zat achter de schuifdeur. Geen licht, en ik zat op het toilet met uitzicht op de koffers en voorraad toiletrollen. Haha.... was weer erg bijzonder.
7 jaar geleden
·
#22510
De nachtbus hebben wij gepakt vanaf Mandalay naar Nyuang Shwe.
Het is te doen hoor maar was wel een avontuur... ;-)

hieronder een stukje uit onze weblog dat ik daarover schreef.

[i:ttsdw2x3][size=85:ttsdw2x3]" Om zes uur ’s avonds vertrokken we zoals gepland uit Mandalay. Alleen de bus zelf was wel een zorgenkindje... Zo waren we binnen het eerste uur al drie keer gestopt omdat de bijrijder handmatig vanaf buiten de airco op moest starten omdat deze er steeds na een minuut of tien de brui aan gaf. Na de derde keer hebben ze het maar opgegeven en moesten we de ramen maar een beetje open zetten voor wat koelte. Gelukkig gingen we naar het wat hoger gelegen oost Myanmar zodat we steeds minder gingen zweten.

Om de drie uur was er een stop bij een wegrestaurant dus om negen uur, middernacht en drie uur ´s nachts werden we wakker gemaakt. Erg `fijn’ voor je nachtrust die toch al lastig is opgevouwen in een stoel. Toen we uiteindelijk rond een uur of vier in de ochtend aankwamen in Nyuang Shwe en uit de bus gezet werden waren we dus ook `op ons best’ toen de diverse taxichauffeurs meteen op ons afkwamen om een ritje te slijten. " [/size:ttsdw2x3][/i:ttsdw2x3]
7 jaar geleden
·
#22511
Wij hebben uiteindelijk gekozen voor de nachtbus van Yangon naar Nyaung Shwe, we hadden een bus met VIP service. Ontzettend goed te doen, maar wij zijn ook nachtbussen gewend, dus dat scheelt wellicht. Een stop zo midden in de nacht hadden we niet, maar waren wel ontzettend vroeg op de plaats van bestemming. Voordeel was wel dat we gelijk in het dorp waren (dat is niet met elke maatschappij zo). Ik vond de kosten ook wel meevallen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!