dinsdag 21 oktober 2014
  18 Replies
  8.2K Visits
  Subscribe
Na onze reis door China in mei/juni dit jaar zijn we aan het zoeken naar een nieuwe bestemming voor januari 2015. We wilden eerste nog een zonvakantie boeken voor deze maand (oktober), maar na veel zoeken kwamen we er toch achter dat Spanje, Portugal, Turkije etc niets voor ons is.

De bedoeling is dat we rond 15 januari vertrekken, maar de grote vraag is: Waar gaan we heen? Zowel in 2013 (Vietnam en Thailand) als 2014 (China) zijn we richting het oosten gegaan, maar we willen deze keer toch iets anders. We hebben ons oog laten vallen op Midden-Amerika (Costa Rica), maar ook Zuid Afrika lijkt ons wel interessant. We willen sowieso met een auto of camper gaan reizen, omdat er een kleintje op komst is (uitgerekend in april 2015).
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#17005
Leuk, dat nadenken over volgend jaar.

Zuid-Afrika. Doen!

Je kunt daar prima met de auto rondreizen. Op de bonnefooi, langs bed and breakfast. Gaat gewoon goed. Het is in februari zomer in Zuid-Afrika.
Maar het land is zo mooi. En je kunt err zoveel kanten op. Van Kaapstad naar Johannesburg of andersom. Alleen de westkaap, of alleen rondom Johannesburg. Veel dieren te zien. Geweldig.

Succes met kiezen.

Groeten Dionne
9 jaar geleden
·
#17006
Zuid Afrika zou ik liever doen dan Costa Rica, met name omdat ZA meer afwisselijg biedt. Wij gaan dat overigens volgend jaar ontdekken, dus ik spreek niet uit ervaring.

Bij Costa Rica stel ik me alleen natuur voor, Zuid Afrika heeft meer te bieden dan natuur. Dat zou voor mij de voornaamste reden zijn want ik houd van de afwisseling.

Maar ik zou ook kijken hoe het klimaat is in januari, maar dat is geloof ik ook in CR goed in januari. En de ticketprijs en of je het een bestemming vind die je ook met je kinderen zou willen doen als ze wat ouder zijn.

Als je naar wildparken wilt, geldt nog weleens een minimum leeftijd. Ook iets om aan te denken. En of het CR in de natuurparken goed te doen is met klein kind en zwangerschap qua paden ed.

Dat was wat er in mij opkwam..

Succes met kiezen!
9 jaar geleden
·
#17007
Wij waren in september in Costa Rica met zoon van 20 mnd en ikzelf 28-30 weken zwanger. Is prima te doen, zeker als je langs de kust blijft. Maar wil je het maximale uit je reis naar Costa Rica halen, dan ga je veel wandelen, rijd je over hele slechte wegen en dat is misschien op een ander moment prettiger. Costa Rica is wel fantastisch met een kind en naast de overweldigende natuur zijn vooral de stranden top voor de kids.

Verslagen: joseluken.blogspot.com

Groetjes,
jose
9 jaar geleden
·
#17008
Wij gaan in februari naar Panama ook nog een idee. We hebben ook een huurauto en de prijzen liggen een stuk lager dan Costa Rica.
9 jaar geleden
·
#17009
De beslissing is gevallen, onze vakantie gaat naar Sri Lanka en Maleisië. De tickets zijn iig geboekt, maar de vlucht naar Maleisië nog niet. Op 22 januari vliegen we vanaf Brussel (hopen dat ze niet gaan staken) richting Colombo, 3,5 week (vervelende werkgever) later vliegen we terug vanaf Kuala Lumpur. Op het moment hebben ze in beide landen last van wateroverlast, maar we hopen dat het tegen die tijd voorbij is. Het zal een rustige reis worden dan de vorige aangezien er een 2e op komst is. In Maleisië willen we een auto gaan huren.
9 jaar geleden
·
#17010
Haha heel herkenbaar dat je gaandeweg toch op een andere bestemming uitkomt dan je in eerste instantie had bedacht.

Succes met plannen en aftellen ;-)
9 jaar geleden
·
#17011
Klopt sinole, maar op één of andere manier voelen wij ons thuis in Azië. Sri Lanka zal daarentegen weer een andere ervaringen zijn, maar toen wij in 2011 in Maleisië waren voelde het ook goed. Toentertijd hebben we alleen Kuala Lumpur (5 dagen) bezocht, omdat we daarna doorvlogen naar Australië. Overigens waren we toen nog met zijn tweeën :)

Wel balen dat de werkgever zo moeilijk doet over het aantal weken vakantie, maar dat bied weer een mogelijkheid om rond oktober nog op reis te gaan.
9 jaar geleden
·
#17012
Kijk voor autohuur eens bij Hawk.
Goede prijzen, prima auto's.

Voor de navigatie heb ik in Nederland op markplaats het kaartmateriaal van Maleisie gekocht voor iets van 20 euro.
Daarmee werkte mijn navigatie ook in Maleisie en dat was superpraktisch.

In Sri Lanka hebben we een auto met chauffeur gehuurd. Dat was daar de meest praktische oplossing.
9 jaar geleden
·
#17013
Bedankt Adventuregirl! Hier hebben we wat aan!
9 jaar geleden
·
#17014
Een leuke uitvalsbasis in Sri Lanka is in Negombo.
Colombo is redelijk druk.... Negombo is iets relaxter.
Wij zaten in het Morning Star Guesthouse.
Zeer betaalbaar (euro of 50), kamers met ruimte genoeg voor 1 of 2 kinderen.
Mooie afgesloten binnentuin en een klein zwembad.
's Avonds kan je er niet eten, maar dat is geen bezwaar.
Aan de overkant van de weg zitten her en der restaurantjes.
Die liggen dan aan zee...en daar lopen weer allemaal Sri Lankaanse kinderen.

Ook vervoer voor de rest van je reis kan de eigenaar je bij helpen.
Hij hielp ons aan een auto met chauffeur voor zo'n 10 dagen.
8 jaar geleden
·
#17015
Yes! Na een korte vakantie naar Spanje in november gaan we half mei wederom richting Azie. Het wordt de eerste verre reis met zijn vieren.

Na lang twijfelen hebben we er voor gekozen om terug te gaan naar Hong Kong en Thailand. Na 5 dagen Hong Kong vliegen we om 22 mei naar Bangkok. De rest plannen we pas als we in Bangkok zijn. We zullen in tegenstelling tot andere reizen veel minder grote afstanden afleggen.

In totaal gaan we 3 weken weg.
8 jaar geleden
·
#17016
Leuk, weer iets om naar uit te zien en terug te zien!
7 jaar geleden
·
#17017
Het is weer tijd! Ons zoontje wordt deze maand twee en onze dochter heeft nu te maken met de leerplicht dus we zijn nu helaas gebonden aan de schoolvakanties.

Ondertussen alweer gekeken naar een aantal landen, namelijk USA (te duur), Zuid-Afrika (deels te koud), Indonesië (te lang vliegen) en Mexico (hoge kosten voor het droppen van de auto). Nu zijn we serieus aan het kijken naar Zuid-Korea... Schijnbaar erg veilig, goed openbaar vervoer en niet te lang vliegen.

Nu zag ik slechts één reisverhaal op de website maar iemand anders ook nog ervaringen?
7 jaar geleden
·
#17018
Beste Denny,

In 2015 zijn we een kleine twee weken in Zuid Korea geweest met onze jongens van toen 3 en 4 jaar. We kwamen vanaf Japan (Fukuoka) aan in Busan. Daar hebben we overnacht in busan yellow hostel songda beach. Songda beach is een prima strand. Hostel was niet duur voor een vier persoonskamer (Ok, maar niet geweldig). In de buurt veel leuke eet gelegenheden. De vismarkt is leuk om te bezoeken. Verder hebben we een dag last van een tyfoon (viel gelukkig mee) gehad en toen zijn we in eeen binnenspeeltuin geweest in een groot winkelcentrum.
Vervolgens met de trein naar Gyeongju geweest. Trein is prima beetje zoals in Japan. Gyeongju is leuk en veel te doen. Wij vonden Bulgaksa prachtig. Verder is een pretpark waar we niet geweest zijn en koninklijke graftombes.
We hadden een leuke accommodatie polaris toerist pension. Appartement met zwembad en leuke eigenaar die goed Engels spreekt.
Seoul vonden we een geweldige stad. Childrens grand park is super met dierentuin, veel speeltuinen. DMZ is ook interessant en bij Imjimgak (grens met noord Korea) zit ook een pretpark. Koninklijk paleis met wissel van de wacht is ook leuk.
We hadden een appartement gehuurd hub op Seoul.

Het eten in Korea is ook goed. Ze hebben ook veel sushi (bij ons een hit). Kortom een aanrader.

Groeten,
Ingrid
7 jaar geleden
·
#17019
Hallo Ingrid,

Enorm bedankt voor je reactie!

Cindy houdt wel van sushi, ik wat minder. Wat aten jullie kinderen vooral?
7 jaar geleden
·
#17020
Auto met chauffeur is en prima oplossing in Sri Lanka, maar dat hoeft niet voor de hele periode. Als de bus niet geweldig is, zoek ik er een uit een dag voordat we doortrekken.
6 jaar geleden
·
#17021
We gaan terug naar Thailand...

Na heel (erg) lang twijfelen gaan we toch voor de derde keer naar Thailand. We hadden een hele reis door Zuid-Korea en op de terugweg Beijing uitgestippeld maar hebben op dit moment behoefte aan strand.

We gaan 3 weken en vliegen met Emirates.
6 jaar geleden
·
#17022
Haha zo gaat dat, herkenbaar! Maar je hebt wel al mooi een route klaar liggen voor een andere keer!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!