maandag 16 mei 2016
  19 Replies
  8.5K Visits
  Subscribe
Ik heb even het forum nageplozen... en kon niet vinden wat ik zocht (wie weet dat ik er overheen heb gelezen) maar wie weet wat mooie prijzen zijn voor tickets naar New York in de mei vakantie?

Nog niet zo lang geleden (in onze zoektocht wat te doen in de zomer) hebben we nog voor aankomende zomer naar New York gekeken (in combi met IJsland). Tja, dure hotel overnachtingen in IJsland en vooral volle hotels in IJsland en we zagen ook dat de ticketprijzen stegen. Eerst 2400 euro en dan weer 2700 euro (3 volwassenen en 1 kind). Om te kunnen vergelijken of meivakantie goedkoper zou zijn dan zomervakantie heb ik toen (dus paar weken voor afgelopen meivakantie) naar tickets voor afgelopen meivakantie gekeken (volgen jullie het nog?). Drie weken voor de meivakantie kon je voor 1600 euro naar New York!!

Maar wat zijn nu reële ticketprijzen voor New York? Nu zijn de tickets voor volgend jaar 2000 euro (inmiddels voor 4 volwassenen). Ik had gehoopt dat omdat we er zo vroeg bij zijn (tickets zijn net in de verkoop) dat ze dan ook rond de 1600 zouden zijn... Te optimistisch?? Te vroeg? Of waren de tickets een paar weken voor vertrek dump prijzen en is 2000 euro voor 4 volwassenen mooie prijzen?

Wie o wie weet dit toevallig en kan mij van de nodige info voorzien?
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#20860
Niemand? Hierbij de info die ik heb bijgehouden:

Wij konden niet wachten en hebben inmiddels geboekt. Steeds prijzen in de gaten gehouden, vanaf Amsterdam naar New York, 1 overstap en rond de 10-11 uur reistijd (er zijn wel vluchten van 16-17 uur die iets goedkoper zijn maar dat is max 100 euro tot nu toe).

- Prijzen waren steeds rond de 2080 euro voor 4 volwassenen (met mooie vliegtijden) met SAS.
- Opeens kwam British Airways met nog mooiere vliegtijden (op terugweg later weg). Prijs 2020 euro.
- Paar dagen hierna vlogen de prijzen voor deze vlucht omhoog naar 2300, 2400 euro...
- Iceland air had toen nog wel mooie vluchttijden maar minder laat terug op de terugweg. Prijzen ook rond de 2080 euro.

Na aantal dagen was opeens de mooie vlucht van British Airways terug, nu voor 1990 euro. We hebben vorige week geboekt! Het is een paar dagen geweest dat overdag deze vlucht 2300 -2400 euro was en toen opeens was het patroon dat 's avonds na 20:00 uur de vlucht die we op het oog hadden daalde naar 2000 euro (steeds via Gate 1, ook die hogere prijs)

Afgelopen dagen waren de prijzen weer hoger maar nu vanavond is Air France erbij gekomen. Zelfde mooie tijden en laat terug op laatste dag: 1800 euro.

Ok, waren we dus toch te vroeg en hebben we ons laten foppen door de mooie vlucht die opeens veel duurder was en toen weer opeens goedkoop en we toen dachten 'we moeten boeken!'... hopelijk hebben anderen wat aan deze analyse...

Tot nu toe is het vanaf Brussel en Düsseldorf steeds 100 tot 200 euro duurder dan vanaf Amsterdam.
7 jaar geleden
·
#20861
Op dit moment zijn de prijzen naar New york heel erg laag als je in augustus zou gaan, het goedkoopste zou dan nu vanuit Brussel zijn.
Nog goedkoper, voor komende zomer dan wel weer, is vanuit keulen naar Boston, voor reizen vanaf 24 augustus betaal je daar nu maar €245 pp voor, je kan voor zo'n €300 met z'n vieren met de trein naar new york reizen of je neemt de bus voor €150 of je huurt een auto, je bent dan hooguit zo'n 4,5 uur onderweg.
Ik heb er wel serieus naar gekeken maar ik vind een overnachting van minimaal €350 in Boston dan weer veel te duur, dan ben ik mijn voordeel weer meteen kwijt zeg maar :)
Wat weer wel een leuke optie was, je kan via http://www.vakantiediscounter.nl ook losse overnachtingen boeken in New york, het is wel een eindje buiten de stad maar het is betaalbaar, er zijn wel mogenlijkheden met een gratis shuttle naar een winkelcentrum waar je dan weer voor €5 de bus naar het centrum kan nemen en er zit een behoorlijk groot zwembad bij. Hier de link van het hotel http://www.vakantiediscounter.nl/vereni ... ecked=true Ik ga het zelf nog even nader bekijken, de aanbieding naar Boston stond vandaag pas online bij ticketspy.

Misschien dat je er iets mee kan ook al is het niet de juiste periode.

Hier een deel van de post van ticketspy


Wanneer boeken: nu, OP=OP!
Wanneer reizen: vertrek tussen 1 juni en 7 juli 2016 en tussen 22 augustus en 31 oktober 2016
Vertrekken vanaf: Keulen
Minimum verblijf: nacht van zaterdag op zondag
Maximum verblijf: 3 maanden
Handbagage: 1 stuk met een maximaal gewicht van 8kg
Ruimbagage: voor ruimbagage geldt een toeslag, check de site voor de tarieven
Opmerking 1: inclusief hapje en drankje aan boord
Opmerking 2: er gelden mogelijk aanvullende reserveringskosten
Opmerking 3: het genoemde tarief is een vanaf prijs en zijn te boeken op moment van publicatie
Betalen via: iDEAL (gratis), Visa, Mastercard en American Express


Misschien is de herfstvakantie ook nog een optie?
7 jaar geleden
·
#20862
Voor New York zie ik vaak aanbiedingen voorbij komen, een paar maanden of weken voor vertrekdatum. Maar of dat in een schoolvakantie viel dat weet ik niet, muv de zomervakantie dan.

New York (mss Boston ook wel fam moerkens) is een leuke combi met Jamaica! Het lijkt me overigens geweldig om daar te zitten met de Olympische Spelen. Jamaicanen zijn gek op sport en als Usain Bolt een afstand loopt staat het eiland op zijn kop. Daarnaast is Jamaica om zijn mensen, sfeer, stranden en binnenland ook echt een aanrader. Sorry beetje off topic maar New York is een leuke bestemming om iets anders mee te combineren.
7 jaar geleden
·
#20863
Omdat kennelijk op het forum niet bekend is hoe het zit voor New York in de vakanties, zal ik in ieder geval met regelmaat de laatste stand van zaken posten (voor de meivakantie) tenzij de daling zodanig hard inzet dat ik er wel erg depri van wordt dan mag iemand het stokje overnemen :-)
7 jaar geleden
·
#20864
haha eynd14, ik zou maar oppassen
7 jaar geleden
·
#20865
Ha, ha, ik heb afgelopen nacht wel goed gelezen.......vandaag dacht ik bij jou laatste post "waarom depri bij daling?"
Nu lees ik net dat jullie al geboekt hebben :) dat ging sneller dan de zomervakantie!

Ik ben er inmiddels al wel achter dat je qua acco niet midden in NY moet gaan zitten, dit is echt veel te duur. Ga je in New Jersey zitten dan kan je voor €5 retour pp op-en-neer naar NY city.

Ik ben volop op zoek en dit begint een serieuze wending te krijgen :)
Het enige struikelblok is nog de tijd, voor deze prijs zijn we wel beperkt, het is 9 of 11 dagen, eigenlijk is het te kort om er nog iets bij te verzinnen en te lang om in NY te zitten. (Die 11 dagen dan natuurlijk dus alleen NY zou voor 9 dagen denk ik ook lang genoeg zijn)
In Boston is echt niets te doen voor zover ik het nu zie.

Maar ja ik wilde het simpel houden dus het is een hele goede optie, voor dit geld komen we nooit meer in NY.

Morgen even goed in overleg met de rest van het gezin.
7 jaar geleden
·
#20866
Ja, midden in de stad is erg duur. Voor de zomer kwam je echt ruim boven de 300 euro per nacht. Voor volgend jaar is het iets minder.

Via TUI kan (kon?) je voor aankomende zomer goedkoop (=goedkoper dan rechtstreeks) een hotel met mooi groot zwembad boeken in New Jersey. Volgens mij was het net onder de 100 euro per nacht!! Mocht je hem niet kunnen vinden dan wil ik het nog wel even voor je opzoeken.

Volgens mij is het nadeel wel dat je toch een klein uur vanaf NY zit.

Net onder Boston, aan de kust (Plymouth?), kun je walvissen kunt spotten.

Ander uitstapje vanaf NY: naar Washington (dagje heen en weer). Toch even kijken hoe wit het witte huis is...Je kan ook kijken of je tripje naar Niagra Falls wilt maken. De goedkoopste optie is met nachtbus te gaan. Dat waren onze opties om NY uit te breiden in de zomer.
7 jaar geleden
·
#20867
Ik denk dat ik het hotel gevonden heb, dat is precies dezelfde als die ik had gevonden bij de vakantiediscounter :) open de link maar eens die ik hier boven heb staan.

Dat van die walvissen had ik inderdaad ook gevonden maar ze vonden het hier zonde om daar een dag new york voor te laten schieten, straks zien we helemaal geen walvissen zeiden ze, kan ik ook wel weer inkomen.

Wat ik nu heb is 9 dagen, 1 nacht Boston, dan de bus (megabus, kost maar €10 retour pp Boston/New York) dan 5 nachten New York en daarna nog 1 nacht Boston en weer terug.

Ik zit een beetje met de dagen, als we voor 11 dagen kiezen dan komen we pas op zondag thuis en op maandag begint hier alles weer op volle gang. Ik weet nog van de vorige keer Florida dat die jetlag echt verschrikkelijk was, we hadden gewoon weken nodig om echt bij te trekken dus om nu op zondag thuis te komen en de dag erna gelijk naar school en weer werken zien we eigenlijk niet zo zitten.
Dan blijft er dus 9 dagen over, misschien kort maar van de andere kant is het voor ons doel, New York, wel lang genoeg.

Ik had bedacht om voor 3 dagen de hop on hop off bus te boeken, dit is dan incl een boottour naar het Vrijheidsbeeld, een night tour en een tour door brooklyn, daarnaast nog 2 verschillende routes door New York heen, daarnaast willen we nog naar top off the rock voor het wel bekende uitzicht en we willen fietsen huren om door central park te gaan fietsen, zoiets zou het dan moeten worden.

Ti's niet lang maar wel alles wat we willen doen, eigenlijk hebben we dan wel weer genoeg aan 9 dagen.
7 jaar geleden
·
#20868
Hi, hi, inderdaad hetzelfde hotel dus...

Zondag thuis en maandag beginnen... pff... ik begrijp dat je voor de 9 dagen wilt gaan.

Hoe laat kom je met de bus aan in NY? Hoeveel dagen heb je effectief in NY?

Hoeveel wil je max besteden aan je hotelkamer in NY? Op dit moment krijg ik allerlei mail (hotels.com / expedia, waarbij je met 10% korting kan boeken). Ook dat helpt om de kosten weer iets te drukken. (zijn niet geldig voor volgend jaar dus als je ze niet hebt kan ik je de codes geven). En ik heb ook wel hotels tegen de 200 euro..

Ik weet niet hoe duur het hotel in New Jersey nu is (ik zag vanaf 150 euro staan) maar dan zou ik kijken of ik niet toch voor iets meer dichterbij zou gaan zitten. Elke dag bus heen en terug voor 4 personen is ook al zo'n 40 dollar...

Hoe duur is de hop on off? Kom je met die kaartjes ook in het Vrijheidsbeeld (en kom je alleen tot bovenaan de sokkel of tot in de kroon?).

Leuk hoor allemaal!

Ik hoor natuurlijk graag al je ervaringen en tips :-)!
7 jaar geleden
·
#20869
Ha, ha, nu kan ik jou een keer helpen door het voorwerk te doen.

Ik heb net de tickets geboekt! Helemaal happy natuurlijk!
Voor deze prijs moet je natuurlijk niet teveel noten op je zang hebben en we gaan proberen om low budget naar New York te gaan, dat moet lukken zoals ik het nu in kan schatten.

Ja wat het hotel in "New York" betreft denk ik wel dat ik voor die in New Jersey ga, of er moet iets soortgelijks op mijn pad komen, een zwembad is natuurlijk altijd wel lekker voor de kids al is het misschien maar voor een uurtje per dag.
Die bus kost inderdaad elke dag geld maar dat is dan €20 retour voor ons met vieren, is te doen en qua reistijd iets van 45 minuten daarbij zet die bus ons af bij time square en daar vertrekt ook onze hop on hop off bus als ik dit goed begrepen heb, ik moet alles nog wel even goed checken hoor :)

De hop on hop off bus is er in verschillende soorten en prijzen, je kan voor 24, 48 en 72 uur boeken, wij kiezen dan voor 72 uur. Op deze manier hebben we uitleg, extra opties (night tour en boottrip om het Vrijheidsbeeld) en dit voor €250 in totaal.
Een metrokaart voor een hele week (kan niet korter) kost je €100 en dan zie je natuurlijk helemaal niks. Ik wil dan top off the rock nog extra bijboeken voor €100 en verder gaan we er echt heen voor de sfeer en de beleving, we hoeven niet naar ripleys believe it or not oid, gewoon lekker heel de stad verkennen en een beetje shoppen is genoeg.

We hebben inderdaad voor 9 dagen gekozen zodat we nog wat tijd hebben om bij te trekken, na 1 nacht in Boston nemen we dan de bus naar New York en dit is een trip van 4.45 uur, hier betalen we met megabus maar €40 retour voor, met zijn vieren dus!
De vertrektijden kunnen we zelf vooraf kiezen, ik geloof dat ze al vanaf 6 uur gaan rijden of zo, dat kunnen we dus zelf nog invullen.

Ik ga zeker nog even zoeken op expedia en hotels.com, weet je dat dit dezelfde organisatie is?

Dat hotel in New Jersey zit tussen de €500 en €600, wisselt regelmatig van prijs :)

Het Vrijheidsbeeld in gaan we waarschijnlijk niet doen, ik vraag me af of dit iets toevoegt?

Kijk voor allerlei hop on hop off bussen en andere leuke mogelijkheden even op http://www.viator.nl er zijn echt heel veel mogelijkheden voor hele leuke prijzen.

We hebben nu de dingen die we echt willen doen en zien opgeschreven en dat is dan,
Fietsen in central park, om het Vrijheidsbeeld varen, een mooi uitzichtpunt bezoeken, naar het 9/11 monument, de brooklyn bridge zien en natuurlijk time square zien en alle verschillende wijken van New York bekijken.

Ik kom dan in totaal, zonder zakgeld en esta op zo'n €2200 uit, niet gek toch? :)
7 jaar geleden
·
#20870
Ziet er uit als goede deal! En wat heerlijk, sit back and relax....je hebt geboekt!!

Leuk is om de oude treinroute of zoiets te lopen. Dat is een speciaal wandelpad waarlangs ook leuke tentjes enzo zitten. Ik heb het een pasr jaar geleden iemand getipt (zelf dus niet gedaan, de keren dat ik in NY was, was het er nog niet) en zij was enthousiast.

In Central Park kun je van alles doen en kijken. Het is groter dan je denkt! Je kan natuurlijk ook altijd overwegen om een dag een auto te huren voor de omgeving. Maar genoeg te zien en doen in NY!
7 jaar geleden
·
#20871
Nog een paar leuke tips:
Een paar jaar geleden zijn wij in NY geweest en hebben wij ons aangemeld bij de organisatie: Big Apple Greeters: http://www.bigapplegreeter.org
We kregen een rondleiding in een stukje NY van een inwoner van NY (gratis!). Dat was ontzettend leuk!
Je komt dan op plaatsen waar je als toerist misschien niet zo snel zou komen. Wij hadden een vrijwilligster die werkzaam was als juf in Chinatown. Ze heeft ons leuke plekjes van Chinatown laten zien.

En fietsen door NY was ook erg leuk! We hebben gefietst met een gids, ook over de Brooklyn Bridge. Was echt een leuke ervaring. Geboekt via: http://www.bikethebigapple.com
7 jaar geleden
·
#20872
@ Moerkens: wat goed, hebt geboekt!!!! Pfff wat een opluchting hè?

Ik heb het deze week heel druk maar daarna ga ik eens rustig de tips voor NY bekijken. Zullen we een nieuw item openen? New York - tips?

Ja, klopt dat expedia en hotels.com hetzelfde zijn (dat is toch niet zo lang zo of ben ik nu in de war met een andere organisatie??).
7 jaar geleden
·
#20873
Update ticketprijzen: ze zijn iets gestegen, 1844 euro voor 4 volwassen tickets (wederom mooie vliegtijden, niet te lang).

Ik laat het toch even weten zodat iemand volgend jaar rond dezelfde tijd kan inschatten of het slim is om tickets te boeken zodra de tickets vrijkomen.
7 jaar geleden
·
#20874
Jij kijkt naar de prijzen van april/mei nu neem ik aan?
Een vriendin van mij wil ook graag in dezelfde periode als jullie gaan dus dan kijk ik even voor haar mee :)
7 jaar geleden
·
#20875
Ja, ik hou eigenlijk onze reis aan (24 april - 3 mei). En dan overdag heen (niet heel vroeg, en laat terug rond uur of 23:00). Max 1 overstap, minder dan 12 reizen.
7 jaar geleden
·
#20876
Prijzen zijn nu rond 2000 euro, dus weer iets gestegen.
7 jaar geleden
·
#20877
Prijzen zijn nu 2080,- euro.
7 jaar geleden
·
#20878
Ik zie voor het eerste een (forse) daling voor de ticekts naar New York in de meivakantie. Onze dagen zijn nu te boeken voor 1680 euro. (dan kijk ik weer naar mooie vluchttijden en deze zijn resp. 8:20 en 7:25 vliegen).

Lagere prijzen zijn er ook: 1480 euro maar dan zijn de reistijden zijn dan stuk langer, 18:10 heen en 9:25 terug (op heenweg verandering van luchthaven Londen. Daar heb je bijna 9 uur te tijd voor....).

Ik zie ook voor 1560 euro vluchten die 10:30 heen zijn en 10:25 terug.

Gevonden prijzen zijn vanaf Dusseldorf met British Airways.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!