1. fam moerkens
  2. Verenigde Staten en Canada - vakantie met het gezin
  3. zaterdag 03 september 2016
  4.  Abonneer via e-mail
We zijn weer thuis van een fantastische week in NYC!
Ik was voor vertrek niet zo heel erg enthousiast maar het is me echt 100% meegevallen, zo ook de vlucht met Eurowings.

Zoals jullie waarschijnlijk al wel ergens op het forum hebben gelezen was onze terugvlucht vanuit Boston geannuleerd, na verschillende telefoontjes met Eurowings wisten we voor ons vertrek vanuit Nederland helemaal niets, best eng eigenlijk.

Aangekomen op het vliegveld zijn we gelijk naar "een desk" van Eurowings gegaan maar werden tot 3 keer toe naar een andere desk gestuurd. Toen we uiteindelijk bij de goede desk stonden waren we heel blij verrast toen bleek dat we eigenlijk zelf een terugvlucht mochten uitzoeken, ik opperde nog even via de Bahama's maar daar trapte ze helaas niet in. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om vanuit NYC (we hadden eigenlijk een terugvlucht vanuit Boston geboekt) via Munchen terug naar Keulen te vliegen.
Alles was dus zo geregeld, ik heb later nog even onze terugvlucht gegoogeld en die koste gewoon €10170 voor ons vieren, volgens mij had niemand die vlucht nog geboekt voor dat geld.

De vlucht met Eurowings,
Wij hadden ervoor gekozen om low budget te vliegen met deze maatschappij, dus geen eten, drinken, dekentje, kussentje of gereserveerde plaatsen en we hadden maar 1 koffer van 23 kg bijgeboekt, verder hadden we 3 kleine handbagage koffertjes van max 8 kg en 1 rugzak. Bij het inchecken bleek dat ze ons gewoon automatisch al bij elkaar hadden geplaatst en aangekomen bij onze stoelen lag er een flesje water voor iedere reiziger klaar. Later tijdens de vlucht werden er nog koeken uitgedeeld, hadden we gewoon allemaal een eigen schermpje waarop we gratis films konden kijken en spelletjes ed konden doen, ideaal dus voor de kids, en dat allemaal voor dat geld, €236 per ticket :)
We zijn eigenlijk best enthousiast over deze maatschappij, alles was prima geregeld en zelfs de stoelen zaten behoorlijk goed, voor zover dat dan mogelijk is in een vliegtuig.

Onze terugvlucht was met Lufthansa, ook prima allemaal en deze vlucht was vanzelf wel all-in omdat lufthansa niet met datzelfde systeem werkt als Eurowings.
We kregen dus wel eten, drinken, dekentje, kussentje en we mochten gewoon 20 kg of meer mee terug nemen aan bagage, dit heb ik niet meer precies opgezocht want daar kwamen we toch niet aan.
Het was volgens mij een behoorlijk nieuw vliegtuig, midden in het vliegtuig had je een trap naar beneden en daar had je dus een hele hoop toiletten, deze waren ruim en schoon en alles was modern afgewerkt met led-verlichting, echt chic allemaal, hadden we nog nooit gezien. Verder ook prima service en prima stoelen.

Aangekomen in Boston hebben we de bus naar het centum genomen, dit was het eerste stuk een gratis bus naar het busstation en vandaar moesten we dus de bus richting ons hotel nemen, deze kosten €1,75 pp.
Aangekomen bij ons hotel kregen we echt de schrik van ons leven, ik wist dat het 2 kamers waren zonder douche of toillet op de kamer, deze zaten in de hal.
Als ik de kamers moet beschrijven kan ik ze het beste afwerkkamertjes noemen denk ik, het waren hokjes van 3x3 met een bed waarbij mijn benen hoger lagen dan mijn hoofd en ongewild Rolde ik ook nog eens telkens naar het midden, was echt niet te doen!
De douches zagen er redelijk uit gezien de hoeveelheid mensen er moesten douchen, dit waren er denk ik wel 40. Ook had ik sterk de indruk dat er mensen woonde, sommige kamertjes waren echt helemaal ingericht, de deuren stonden ook open ivm met de hitte, en je kon de mensen dan in hun ondergoed op bed zien liggen :)
Dit hotel, 40 berkeley hotel koste ons maar liefst €165 per nacht en was daarbij ook nog eens het goedkoopste hotel dat ik heb kunnen vinden in Boston, de rest kwam al snel tegen of over de €300 per nacht.
We waren er gelukkig maar kort, aangekomen rond 18.00 uur, vroeg gaan slapen en de volgende dag alweer om 6.00 uur vertrokken. Mijn fijnste herinnering aan dit hotel is dat we kosteloos voor de laatste nacht konden annuleren!

Opweg naar NYC,
Ik had een tijdje geleden al een retourtje bij megabus geboekt van Boston naar NYC, dit kosten ons incl gereserveerde plaatsen $45 retour voor ons vieren, dit was incl airco en goedwerkende WIFI, ideaal voor een ritje van zo'n 5 uur, dit kan ik ook echt iedereen aanraden, ze rijden verschillende trajecten.

Aangekomen in NYC,
Zijn we lopend naar het port authority bus terminal gegaan, dit was goed te doen, vanuit daar konden we de bus naar ons hotel (holiday inn hasbrouke heights) in New Jersey nemen.
Dit hotel was echt een schot in de roos, ze hadden er geweldige bedden, een leuk zwembad en een geweldige service. Ze brachten je gratis naar de wallmart, de outlet, een andere grote mall en naar de busstop om de hoek van waar je dan weer de bus kon nemen naar NYC, ze kwamen je ook weer ophalen als je vanuit NYC aankwam bij de busstop, even een belletje naar een gratis telefoonnummer en ze kwamen voorrijden.

NYC,
Het was geweldig! Wat een belevenis! Dit moet je gewoon meemaken!
Voor vertrek had ik al wel wat huiswerk gedaan en dat is denk ik ook wel heel erg belangrijk, ook ivm de prijzen.
Zo was bijv onze fiets huur €40 voor 2 uur voor 4 personen, maar als we terplaatse hadden geboekt dan was het €80 geweest. Ook had ik thuis al verschillende wandelingen uitgestippeld langs verschillende bezienswaardigheden, doe je dit niet dan weet je echt niet meer waar je moet beginnen.
Dag 1 in NYC, we zijn vandaag met de metro naar beneden gereisd om daar een wandeling langs ground zero, de gratis Ferry naar staten island en de Brooklyn bridge te starten.
Ground zero is echt een belevenis, het is zo appart om daar te "mogen" staan, het geeft je echt een heel raar gevoel, we hebben daar ook gelijk het nieuwe winkelcentrum meegenomen, deze is ook echt de moeite waard om te bezoeken, geweldige architectuur! Kijk ook even goed op de grond, het gebouw is zo gebouwd dat wanneer de zon naar binnen schijnt je de twin towers op de grond ziet, echt mooi bedacht!
De gratis Ferry naar staten island is ook echt de moeite waard, als je toch niet van plan bent om het Vrijheidsbeeld in te gaan is dit een heel goed alternatief en ben je gek als je een hoop geld betaald voor een andere boot, ze zullen het voordat je het gebouw van de Ferry in gaat wel proberen, gewoon negeren en doorlopen!
De Brooklyn bridge geeft je ook een geweldig uitzicht op NYC, dit mag je ook zeker niet missen, echt een geweldige plek om gave foto's te maken!
Dag 2, hebben we een rustdag in New Jersey gehad, eerst zijn we naar de outlet gegaan, daarna zijn we gaan zwemmen en in de avond zijn we nog even naar de mall gegaan.
Dag 3, zijn we vanaf het busterminal lopend naar de fietsverhuur nabij central park gegaan, hier hebben we 2 uur rondom het park gefietst en zijn we hier en daar even van de route afgeweken om de omgeving wat beter te kunnen bekijken. Daarna zijn we via 5th avenue naar Rockefeller plaza gelopen om vanuit top of the rock NYC te bekijken, dit is echt heel erg gaaf, wat een geweldig uitzicht heb je hier! Echt een plaatje! We zijn ook nog even de Trump tower binnen gelopen maar daar moet je niet te veel van verwachten, wij vonden het tegenvallen.
Daarna onze wandeling vervolgd richting Times square "by day".
Dag 4 zijn we weer met de metro gegaan richting Soho, echt een hippe wijk met dure en betaalbare winkels waar we veel tijd kwijt waren om onze kids uit de winkels te trekken, vanuit hier wandelden we verder naar little Italy en China town, verwacht hier geen Bangkok want dan valt het echt tegen, wel leuk om te zien.
We waren deze dag wat later vanuit het hotel vertrokken omdat anders de dag te vermoeiend zou zijn omdat we ook nog 's avonds naar Times square wilden gaan. Times square is super om te zien maar eigenlijk is er verder niet veel te doen en het is veel,kleiner dan dat ik had gedacht, wel een must hoor, echt schitterend met al die verlichting!
Dag 5 zijn we nog even naar de outlet gegaan en hebben we nog lekker even gezwommen om nog een beetje op kleur te komen.
Dag 6 bestond vooral uit reizen, veel mensen namen vanuit ons hotel de taxi naar JFK airport maar de prijzen varieerde tussen de $155 en $185, dit vonden wij echt te veel dus gingen we voor het alternatief. Eerst de gratis shuttlebus naar de busstop, dan de bus naar het busterminal, vandaar met de metro naar Jamaica center om daar dan weer de airtrain naar JFK te nemen, totale reistijd was zo'n 1,5 uur en de kosten waren nu zo'n $48 in totaal, met de taxi was het ivm de drukte in NYC niet sneller geweest, wel makkelijker maar ik zou het zo weer doen.

Onze indruk van New York,
Het is echt een fantastische stad, alles leeft en beweegt daar 24/7 echt super druk en we vonden het heerlijk om ons na een lange dag in de stad terug te kunnen trekken in ons hotel, heerlijk die rust!
Om te winkelen ga je in principe niet naar NY, veel dingen waren er zelfs duurder dan hier in Nederland, de outlet bij ons hotel was dan wel weer een uitkomst met super lage prijzen.
Eten in NY vonden we voor hetgeen je er voor kreeg best duur, een gemiddelde smoothy koste zo'n $4 een klein bakje pasta bij de Italiaan was ook $4 en een pizza punt varieerde van $4 tot $9, we hadden dan voordat moment onze buiken weer vol maar 2 uur later hadden we weer honger. Een ijsje op straat koste $7 tot $8 per bolletje, een biertje $6, een salade $8 en een klein bekertje yoghurt $5 tot $6, nadeel is dat je hier gewoon niet aan gegeten en gedronken hebt dus je eet vaker en bent dan per dag tussen de $150 en $200 kwijt aan eten voor 4 personen, vonden wij best veel en dan was het ook nog eens heel vaak ongezond, vonden de kids verder geen probleem hoor :)
We hebben mensen gesproken die voor 3 dagen de hop on hop off bus hadden geboekt maar ze hebben er maar 2 X opgezeten, dit was geen succes ivm de drukte en te veel wachten op de bus. Het beste kan je gewoon alles lopen en daarbij gebruik maken van de metro, een metro kaart voor een week kopen kost $32 maar is zinloos als je er niet elke dag gebruik van maakt, een los kaartje is dan voordeliger, $2,75 per rit.
En wat zijn de mensen er behulpzaam! Echt iedereen wil je helpen, als ze je met je stads plattegrond zien stoeien (deze is echt onmisbaar) dan schieten ze je gelijk te hulp.

We zijn heel blij dat we het hebben mee mogen maken, het is echt een geweldige stad en we hebben er echt van genoten maar 1 week is echt wel genoeg en als je er geweest bent dan heb je het ook wel gezien.

We kunnen weer terug kijken op een fantastische vakantie!!!
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat fijn dat jullie het ondanks alle toestanden en onzekerheid vooraf toch leuk gehad hebben en terugkijken op een fijne vakantie!!
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat leukkkk. Ik hoor altijd dat New York fascinerend is.
Wij mogen ook over een paar maanden. Ik zag net dat Delta onze beide vluchten heeft geannuleerd :O Gelijk gebeld natuurlijk. We zijn op een andere vlucht gezet. Raar dat ze dat niet automatisch doen.
Verre reizen met zoon: Turkije elk jaar, Ghana 2014, Thailand 2016, Verenigde Staten 2016 , Maleisië 2017, Vietnam 2018(solo), Laos 2018, Cambodja 2018

http://www.ardaenayseopreis.reislogger.nl
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat een leuk en praktisch verslag.
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Balkan* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
@Ayse1979, even 1 advies! NIET ANNULEREN,!!! Hun moeten het oplossen, niet jij! Ik heb voor vertrek natuurlijk heel internet afgestruind over het hoe en wat mbt het annuleren van vluchten door de maatschappij. Ik heb verschillende verhalen gelezen maar het viel me wel op dat iedereen die uiteindelijk toch nog zelf opzoek ging naar een alternatieve vlucht uiteindelijk veel meer geld kwijt was. Ze hebben mij ook tijdens die 4 telefoon gesprekken wel zeker 8 keer verteld dat ik ook kosteloos mocht annuleren, ik kon natuurlijk nooit meer voor dat geld een vlucht boeken, de prijs was ook de aanleiding voor ons om naar NY te gaan. Het zou voor de maatschappij wel handig zijn als je zelf annuleert maar hun moeten het oplossen! Moet je kijken wat uiteindelijk dat enkeltje terug zou hebben gekost bij ons, dat betaald toch niemand voor een enkeltje!

Ik heb geprobeerd om alles zo duidelijk mogelijk op te schrijven maar als er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank je wel! Ik heb het gedoe met jullie vlucht ook allemaal meegelezen. Ik schrok er wel van. Dat ze zo makkelijk kunnen omgaan met klanten. Gelukkig is het allemaal goedgekomen.
Ik knoop het goed in mijn oren, ik ga niets annuleren. Ik zou wel gek zijn. We kijken al zo lang uit naar deze reis. We hebben ervoor betaald dus ga ik ervan uit dat zij een alternatief gaan regelen als er iets gebeurd.
Fijn dat jullie een fijne tijd hebben gehad in NY.
Het verslag maakte mij ook helemaal enthousiast:)
Verre reizen met zoon: Turkije elk jaar, Ghana 2014, Thailand 2016, Verenigde Staten 2016 , Maleisië 2017, Vietnam 2018(solo), Laos 2018, Cambodja 2018

http://www.ardaenayseopreis.reislogger.nl
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Fijn om te horen :)
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Top dat jullie het zo leuk hebben gehad!

Bedankt ook voor het uitgebreide verslag. NYC staat bij mij ook nog op de to-do, gewoon omdat het 'moet'.
Hebben jullie geen musea gedaan? Dat is juist voor mij een van de redenen waarom het nog enigszins trekt.... .
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;) )

Buiten Europa met kind ('12):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 mnd backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY - ('20 Israël & Jordanië :( )
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Nee dat hebben we niet gedaan, er is zoveel te doen en dan moet je echt keuzes maken.
Ik weet ook dat mijn man en onze jongste dit niet echt kunnen waarderen en dan zou het ook zonde van het geld zijn. We vonden die 2 "rustdagen" eigenlijk ook wel heerlijk moet ik zeggen.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
ik reageer even op dit topic. Ik heb gister mijn tickets en hotel geboekt voor new york . Niet bepaald budget ;-) We vliegen op maandag heen en op zondag terug dus 5 volle dagen en dag van vertrek ook nog deels.. Lekker ruim de tijd.

We vliegen met KLM (we wilden graag met BA maar die tickets schoten omhoog) en uiteindelijk met mijn FB Miles kon ik nog mooie prijs ervan maken. Wel duurder dan BA maar rechtstreeks en fijne tijden. Hotel hebben we echt wel even moeten slikken. Prijzen zijn gewoon hoog.. of je nu ergens 3 hoog achter gaat zitten of centraal. Gezien onze beider lichamelijke ongemakken hebben we gekozen voor centraal gelegen, 32nd Street (Broadway) .. dus prijzig. maar he.. het is een once of a liftetime tripje..

Nu zijn we even bezig met details:

Die passen.. er zijn er verschillende . De New York pass lijkt ons het meest passend. Als ik de dingen optel die ik sowieso wil doen dan heb ik de pas er al uit. 1 dag hop on hop of (genoeg) en dan wat highlights. We twijfelen nog of langs het vrijheidsbeeld gaan of ook in het beeld (is dat leuk?). Googlen levert me weinig info op. De ene site zegt dit, andere dat.

Empire State building 39. usd (je kan niet naar de 102e ivm renovatie)
Top of the rock 59
9/11 45
Statue of liberty ?
Crown 21
Best of NY cruise 36
Fietsen Central Park 29
Hop on hop of online gekocht 48

Dik 270 USD alleen aan entree..

Als ik heb vandaag bestel is is 222 USD voor 4 dagen , dus alleen voor genoemde dingen al heb ik hem er uit. Ik weet nog niet exact wat we nog meer willen doen.. Musea zit hier niet in lig nog. We houden beiden niet van kunst MoMa hoeft dus al niet bijvoorbeeld. Kaart voor langer lijkt me niet nodig. Hoeveel kan je doen in 1 dag ? Echt een vaste planning is dus niet aan de orde. We maken een lijst van dingen die we graag willen zien en proberen dat te gaan doen in die dagen dat we er zijn. Maar er moet ook tijd zijn om te genieten.

Dagindeling hebben we ook nog niet gemaakt

Ik heb dit onderwerp goed doorgelezen , boekje van Action komt veelvuldig voorbij maar lag hier helaas niet. Ik kreeg als tip de Momo gids (voorheen 100%) daar staan wandelingen in . Is het misschien die ?

Verder hou ik mij uiteraard aanbevolen voor tips (ga uiteraard nog het forum uitpluizen)
Recente reizen:
'15 Ghana, '16 Thailand (met dochter) , '17 China (alleen) '17 Macau (met gezin), '18 W- Canada (met zoon), '18 Maleisisch Borneo en Thailand (met partner). '19 New York ' 19 Noorwegen , '21 Canada ' 22 Nepal '22 VS
Whislist: Korea, Taiwan, Japan, Bhutan, Botswana, Namibië
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ja volgens mij is het wel dat 100% boekje.
Ik lees dat jullie beide lichamelijke ongemakken hebben dus ik zou niet al teveel plannen dan op een dag, wij vonden al het lopen best vermoeiend.
Wij hebben de hop on hop off bus niet gedaan, ik hoorde van veel mensen dat dit niet zo geweldig werkte maar misschien dat het voor jullie fijn is om te blijven zitten zodat je veel kan zien op een dag, dus niet off hoppen :)
Schijnbaar is het zo dat als je eenmaal uitgestapt bent het moeilijk is om weer op de juiste bus te stappen omdat er verschillende maatschappijen zijn en dat de bussen ook vaak vol zitten zodat je niet mee mag. Ook staat de bus regelmatig in de file.
Voor top of de rock betaalde wij volgens mij €100 of €120 met zijn vieren, fietsen in Central park was ook geen €29 pp bij ons en 9/11 is op bepaalde tijden geloof ik gratis, staat wel ergens op dit forum.
Naar mijn mening voegde het weinig toe om in het Vrijheidsbeeld te gaan omdat ik het wilde zien, erin zie je het niet, en wij namen dus de gratis ferrie, was prima.
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!