maandag 04 juni 2018
  46 Replies
  5.4K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

In de zomervakantie hadden we gepland om naar Nicaragua en Costa Rica te gaan. Heenvlucht op Managua over land naar Costa Rica en terugvlucht vanaf San jose.
Nu is er een negatief reisadvies voor Nicaragua. Hopelijk trekt het bij voor we gaan, maar gezien de berichtgeving verwacht ik van niet daarom nu vast aan het oriënteren op de opties.
We hebben een niet restitueerbaar ticket blijkt. Wijzigen is wel mogelijk maar zal honderden euro’s kosten voor ons vieren. We hebben een los ticket geboekt via Expedia, maar die weigeren mee te werken aan een oplossing. Annuleringsverzekering heeft een uitsluiting voor negatief reisadvies. Reisverzekering is niet geldig en we zijn niet verzekerd als we toch gaan.
Onze (ijdele) hoop is nu gevestigd op de luchtvaartmaatschappij. We hebben een tussenstop in el salvador voordat we naar Managua vliegen. Ik begreep dat we daar niet zomaar uit kunnen stappen want dan wordt het retourticket ongeldig.
Het zal dus neerkomen op wijzigingskosten voor retour San jose, mits beschikbaar en betaalbaar heeft dit de voorkeur. Of wijzigen naar el salavador daar een korte stop of een week rondtrekken en dan een goedkope vlucht naar Costa Rica (die zijn er met een lokale maatschappij).

Iemand ervaring met negatief reisadvies?
Iemand ervaring of tips voor reizen in El Salvador? Reisorganisaties bieden dit wel aan, maar op site van buitenlandse zaken wordt je niet heel vrolijk van de veiligheid.

Graag jullie tips!

Groeten,
Ingrid
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#27412
Fijn om te horen idd wat de oplossing was en vooral dat jullie alsnog een mooie reis hebben gemaakt!
5 jaar geleden
·
#27411
Oh wat fijn en goed om te horen dat er toch een oplossing was voor jullie. En super om te lezen dat jullie het er heerlijk hebben gehad.
5 jaar geleden
·
#27410
Hallo allemaal,

Even een kort verslag van hoe het afgelopen is.
Na heel lang en veel bellen met Expedia en Lufthansa hebben we bij Lufthansa een ‘out of sequence’ voor elkaar gekregen. Dit hield in dat we in El Salvador uit konden stappen en dus geen gebruik maakten van het stukje El Salvador naar Managua met behoud van de terugvlucht. We hoefden hiervoor uiteindelijk maar 20 euro te betalen. Vervolgens zijn we twee nachten in El Salvador geweest en toen zelf een ticket naar San jose geboekt met Avianca.
We waren een beetje huiverig voor El Salvador, maar het land heeft ons positief verrast. Hier hadden we nog wel langer rond willen reizen. We zijn naar Panchimalco geweest en rancho estero y mar. Geen toerist gezien.

Costa Rica was super. We vonden met name Tortuguero en Cahuita een aanrader. In Cahuita kunnen we de passion fruit lodge aanraden. Heel eigen huis met meerdere slaapkamers. Monteverde met original canopy en santa Elena ook super. Arenal vonden we wat minder, wel nodig om de afstanden op te breken. Kortom leuke vakantie gehad!

Succes iedereen met opstarten van het nieuwe schooljaar.

Groeten, Ingrid
5 jaar geleden
·
#27409
Hoe is het afgelopen met de Nicaragua reis?

Meteen doorgevlogen? Onderweg uitgestapt? Oplossing luchtvaartmaatschappij?

Ik hoop dat jullie op een of andere manier toch nog een mooie reis hebben kunnen maken.
5 jaar geleden
·
#27408
Ja, precies.

Mijn man neigt er naar om gewoon bij Univé te blijven. “Je kan je nu eenmaal niet tegen álles verzekeren”, vindt hij. Plus dan houden we pakketkorting :)
En hij denkt ook dat het wel voldoende dekking zou zijn.

Met TO bedoel ik trouwens Topic-Opener, een gebruikelijke term bij een ander forum :)
Handig, als je de naam van degene die startte even zo gauw niet meer weet hahaha.
5 jaar geleden
·
#27407
Ik haal niet twee dingen door elkaar hoor!

Ik dacht idd dat jij gewoon wou weten hoe het met jouw verzekering was (net als alle anderen die meteen hebben nagekeken of ze in een dergelijk geval wel/niet verzekerd zijn). Ik wilde alleen maar duidelijk maken dat als jij Nicaragua zou hebben geboekt (zelf je reis had geregeld) dat je weldegelijk aanspraak kan maken op je verzekering Univé.

Elisab (ik weet even niet wat je met TO bedoeld...) gaat naar Nicaragua en haar verzekering dekt het niet.

Maar in het geval aankomende zomer allerlei onlusten in Frankrijk zouden losbarsten dan ben jij (MamaOnbekend) dus wel verzekerd zijn. Laat je dan niet afschepen met 'nee, hoor wij dekken geen negatief reisadvies' maar dan kan je je dus beroepen op 'onlusten die zijn uitgebroken', mits je natuurlijk 2 losse onderdelen geboekt zou hebben ;-)
5 jaar geleden
·
#27406
Volgens mij lopen er twee zaken door elkaar...!

TO gaat dus naar Nicaragua en waar volgens de Rijksoverheid nu wordt geadviseerd “alleen te reizen indien noodzakelijk”, code oranje dus. TO is verzekerd bij FBTO die kennelijk geen dekking heeft bij code oranje/rood en dus moet zoeken naar een oplossing.

Bovengenoemd artikel is uit MIJN verzekering bij Univé, maar ik ga gewoon naar Frankrijk dit jaar, dus no worries. Ik haakte gewoon in dit topic aan en vroeg me af hoe dit in mijn geval zou verlopen. Reden voor een telefoontje naar Univé dus. Zie antwoord hierboven.
5 jaar geleden
·
#27405
Tja, officieel bestaat er geen 'negatief reisadvies' meer. Op website ministerie wordt ook niet gesproken over 'negatief reisadvies'. Maar in artikel van de verzekering staat volgende:

5.3.18 Uw reis bestaat uit meerdere boekingen
Heeft u minimaal 2 losse boekingen gedaan voorafgaand aan de reis? U heeft bijvoorbeeld zelf uw
vliegticket en vakantieverblijf los geboekt. Dan betalen wij de kosten van annulering als u de gehele reis
moet annuleren als één van de los geboekte onderdelen komt te vervallen als gevolg van:
• een aardbeving, aardverschuiving, brand, storm, orkaan, insneeuwen, mist, tsunami of vulkanische
uitbarsting;
• terrorisme;
binnenlandse onlusten of oproer in het land van bestemming;
• stuk gaan van het geboekte vervoer waardoor de reis niet mogelijk is;
• een staking;
• overboeking

In het geval je Nicaragua had geboekt en er nu dus onlusten/oproer is, moet je je geld terug krijgen. Dus idd niet met reden 'negatief reisadvies'.

Enige wat niet gedekt is, is als er een ziekte is uitgebroken... (en als op basis van zoiets het ministerie code oranje of rood afgeeft zou mijn verzekering dat dus wel dekken).
5 jaar geleden
·
#27404
Zou het zo kunnen zijn dat de vliegmaatschappijen tot het allerlaatste moment wacht met annuleren ivm de kosten? Misschien dat ze hoop hebben dat het nog bijdraaid of misschien dat ze dan mer een verzekering samenwerken? Ik zeg maar iets hoor......

Zo heb je binnen 2 weken voor vertrek bij annuleringen bijv recht op €600 per ticket, stel dat het merendeel van de passagiers nou een duurder ticket heeft gekocht dan kunnen ze volgens mij wegkomen met die €600 per ticket, weet niet zeker of het zo ook werkt hoor.
5 jaar geleden
·
#27403
Ben (nog) geen jurist, maar in de voorwaarden denk ik toch wel te lezen dat jullie uitbetaald zouden moeten worden. Belachelijk. Zou er eens mee naar het juridisch loket gaan...
5 jaar geleden
·
#27402
Naar dat artikel verwees ik ook. Maar dat is geen ‘negatief reisdvies’ aldus die mevrouw.
Want dat bieden zij gewoon niet aan als onderdeel van de verzekering. Zij meende dat er geen enkele aanbieder is die dt wél opneemt. Nou......wél dus.

Ik vond het ook maar onduidelijk.
5 jaar geleden
·
#27401
Via hun eigen website kan je ook op 'voorwaarden' klikken. Dan krijg je de laatste versie van de voorwaarden (oktober 2017). Ook dan kun je onder artikel 5.3.18 lezen dat je wel dekking hebt bij onverwacht onlusten etc in het land:

https://www.unive.nl/binaries/content/a ... kering.pdf

Ik zou zeker nog eens terugbellen dat je in de voorwaarden iets anders hebt gelezen!

Let wel: zodra je een reis via reisbureau boekt, geldt het niet want dan moet het reisbureau het oplossen. Maar zodra je tenminste 2 losse onderdelen hebt geboekt (als je dus je reis zelf hebt samengesteld) geldt juist je annuleringsverzekering mbt onverwachte onlusten etc.
5 jaar geleden
·
#27400
Gek, dat Univé zegt dat het niet gedekt is. Bij hun voorwaarden staat het wel!

https://www.unive.nl/binaries/content/a ... kering.pdf

zie artikel 5.3.18 in bovenstaande link
5 jaar geleden
·
#27399
Spannend dus, ik duim dat het meevalt!

Overigens: inmiddels gebeld met Univé en volgens hen geen dekking vanuit annuleringsverzekering. Alleen als je een reis geboekt hebt bij een reisbureau dat is aangesloten bij de ANVR, dan wordt het van daaruit geregeld.
Nog ‘es over nadenken dan of we blijven of overstappen naar een aanbieder waarbij het wel is opgenomen...
5 jaar geleden
·
#27398
Ik duim voor jullie!
5 jaar geleden
·
#27397
Helaas nog geen nieuwe ontwikkelingen. Lufthansa houdt nog steeds de vlucht aan en wijzigen kost 520 euro voor ons vieren plus de extra kosten voor een andere vlucht.
We hebben nu een annuleerbaar hotel bij het vliegveld geboekt zodat we de dag erna naar Costa Rica kunnen vliegen. De vlucht bad Costa Rica heb ik nog niet geboekt omdat ik straks niet wil zitten met een ticket als Lufthansa alsnog annuleert.
Zal een meer lastminute beslissing worden. Nog even spannend dus..
5 jaar geleden
·
#27396
Al nieuwe ontwikkelingen?

Ik hoorde dat situatie verslechterde (sommige hotels dicht totdat situatie verandert etc, veel vluchten gecanceld).

Ik hoop voor je dat eea reden zou kunnen zijn dat Lufthansa mee wil werken zodat jullie makkelijk je reis kunnen aanpassen. Tickets om door te reizen zullen nu ook steeds duurder worden.

Pff wat een voorbereiding op je reis...
5 jaar geleden
·
#27395
We vliegen naar Toronto met Lufthansa, vervolgens naar El Salvador met Air Canada en dan met Taca naar Managua. De totale vlucht wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Lufthansa (en geboekt bij Expedia).
Inderdaad gelezen dat united airlines mogelijkheid biedt tot kosteloos annuleren (Facebook pagina Nicaragua NL is heel handig, dank!). Lufthansa heeft nog geen beleid t.av. Nicaragua, vooralsnog hanteren ze overboekingskosten.
Navraag gedaan bij ANVR waar Expedia lid van is. In de kleine letters van Expedia staat dat een reis (ook een vlucht met overnachting) onder ANVR reisvoorwaarden valt (dat betekent vergoeding) en alleen een vlucht onder ANVR boekingsvoorwaarden (dat betekent geen vergoeding..).
We wachten nog even Lufthansa af en oriënteren op een hele reis Costa Rica. San salvador spreekt toch niet zo aan als we over alle criminaliteit lezen.
5 jaar geleden
·
#27394
@ElisaB: met welke luchtvaartmaatschappij vliegen jullie? Ik lees hier en daar dat mensen de luchtvaartmaatschappij zelf benaderen en dat ze geen omboekingskosten hoeven te betalen (o.a. Lufthanse en United Airlines). Dit waren ook mensen die niet rechtstreeks bij die airlines hadden geboekt.
5 jaar geleden
·
#27393
verslag van vriendin Is met ww beveiligd. die geef ik niet zomaar. dus hier wat verslagen van anderen http://waarbenjij.nu/el-salvador
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!