maandag 13 maart 2017
  10 Replies
  4.6K Visits
  Subscribe
Beste Marokko-kenners!

Wij plannen een allereerste bezoekje aan Marokko en willen vooral heel graag de prachtige natuur zien!
Ook dieren spreken ons erg aan, dus hebben jullie misschien tips voor een leuke route?
We reizen met 3 kids.
Erg bedankt!
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#23791
Qua dieren valt het misschien een beetje tegen hoor!
Ik weet niet wanneer je precies wil gaan?

Je kan vanuit Marrakech naar de ouzoud watervallen, hier zitten berberaapjes en je kan natuurlijk de woestijn in op een kameel, een kamelen trip kan je ook op heel veel andere plaatsten maken in Marokko maar door de woestijn is toch wel de mooiste route.

Is dit een beetje wat je bedoeld?

Wat de route betreft, tis maar net wat je wil gaan doen maar doorgaans neemt wel iedereen dezelfde route. Deze standaard route is wel echt een aanrader, wij vonden het een geweldige reis. Deze zomer nemen wij een andere route die vanuit het noorden meer langs de kust naar Essaouira gaat maar als je voor de eerste keer gaat en echt Marokko wil zien dan zou ik de standaard route nemen.
7 jaar geleden
·
#23792
super dank je wel alvast voor je antwoord!
Kan je in Marokko misschien ook ergens met dolfijnen zwemmen?
We hebben nog maar net de knoop doorgehakt dus moeten nog veel opzoekwerk doen ;-) Dus de standaardroute enzo kennen we voorlopig nog niet, is hij niet te druk/toeristisch dan? Want enkele jaren terug hebben we Costa Rica gedaan en je kwam overal dezelfde mensen tegen die ook diezelfde route aan het doen waren :-D
7 jaar geleden
·
#23793
Met dolfijnen zwemmen ben ik nog niet tegen gekomen maar wij starten dit jaar in Spanje om hier Dolfijnen, Walvissen en Orka's in het wild te kunnen zien, het gekke is dat deze dieren voor de kust van Tanger zwemmen maar dat deze excursie alleen maar aangeboden wordt vanuit Spanje.

Bij de standaard route moet je denken aan, Marrakech, Ouarzazate of Ait Benhaddou, Boumalne of Dades Gorge of Todra Gorge of Tinerhir, Merzouga.
Dit zijn een beetje de plaatsen waar je langs zou kunnen komen op weg naar Merzouga maar je kan ook kiezen voor de woestijn bij Zagora.
En je kan natuurlijk vanuit Ait benhaddou doorrijden naar de kust, Essaouira of Agadir, ik zou dan wel even een extra tussenstop nemen onderweg. Toen wij naar Agadir gingen kozen wij voor 1 nachtje Taroudant.

Verkijk je niet op de afstanden, 300 km over het Atlas gebergte kan je zomaar een uurtje of 6 aan tijd kosten dus wij rijden doorgaans niet meer dan ongeveer 200 tot 300 km per keer.

Als je graag die excursie in Spanje wil doen kan je ook kiezen voor, Malaga, Chefchouen, Fes, Midelt of Er rachidia, Merzouga, Boumalne, Ait benhaddou, Marrakech.

Je kan ook kiezen voor de Koningssteden maar dat zou ik persoonlijk voor zo'n eerste keer niet doen.

Toeristisch vonden wij Marokko zeker niet, natuurlijk kom je wel wat Nederlanders tegen, zeker in een stad als Marrakech maar in de kleinere plaatsen valt het echt reuze mee hoor.
7 jaar geleden
·
#23794
Hi, leuk Marokko! Wij vertrekken op 7 augustus voor drie weken met twee kids van 8 en 6.
Onze route is:
Casablanca
Rabat
Fes
Midelt
Merzouga
Ouarzatate
Marrakech
Essaouira
El Jadida
Casablanca

Wij doen de steden, woestijn, bergen en kust, dus eigenlijk het hele rondje. Wij hebben tot Marrakech alles gepland, daarna moeten we het nog invullen.
7 jaar geleden
·
#23795
@famglorie: Doen jullie een blog? Nu de route voor 2017 (Japan) hier zo goed als gepland is, ben ik heel, heel stiekem al aan het denken aan 2018 en Marokko komt hoger en hoger op het verlanglijstje te staan. Jullie route lijkt mij dan precies wat ik ook zou willen doen met ons gezin dus ik ben heel benieuwd naar je ervaringen.
7 jaar geleden
·
#23796
Hi, wij houden inderdaad een blog bij. Ik heb voor dit jaar nog niets aangemaakt maar ik zal de link hier wel even opzetten zodra ik die weer heb.
Wij kijken ook ontzettend uit naar Marokko. We hebben prachtige verhalen gehoord dus ik ben heel benieuwd.

Japan klinkt ook fantastisch! Wij zoeken vooralsnog naar landen zonder dengue omdat ik dit vorig jaar heb opgelopen en het risico niet nog een keer durf te lopen. Tips zijn van harte welkom!

Groeten,
Joyce
7 jaar geleden
·
#23797
Wat toevallig! Hier heeft mijn man 2 jaar geleden dengue opgelopen dus wij gaan ook naar dengue-vrije bestemmingen, vandaar Japan.
7 jaar geleden
·
#23798
Nou dat is zeker toeval. Ik ben ook heel benieuwd naar Japan. Voor ons klinkt dat als een hele dure trip. Mag ik zo brutaal zijn wat jullie budget ongeveer is?
7 jaar geleden
·
#23799
In 2003 met de kinderen in Japan geweest; Yvonne van der Laan heeft mij erover geinterviewd:
http://yvonnevanderlaan.nl/japan-met-ki ... interview/

Marokko vonden wij trouwens ook fantastisch! Mooie landschappen, lekker eten, leuke steden en dorpen, vriendelijke mensen.
Wij vonden de Anti-Atlas en de palmoases erg mooi!
Staat ook nog steeds hoog op het lijstje om er met de kinderen naar toe te gaan.
7 jaar geleden
·
#23800
Marokko is geweldig!

Wij zijn in januari voor de 2de keer geweest en de kinderen hebben genoten! Vooral het rijden op de ezeltjes was een topper en qua natuur kan ik de route die wij hebben gevolgd zeker aanrader als je van een mix van woestijn, bergen, oases en strand houdt. Wij hebben deze route gevolgd: https://yvonnevanderlaan.nl/de-anti-atl ... cte-route/

Als je wat doorklikt op de blog kan je meer foto's en tips over de plaatsen vinden en ook een andere route, die we 4 jaar geleden iets noordelijker deden. Deze 2 routes zijn perfect te combineren tot 1 route als je minimaal 2 weken wilt gaan ook.

Mocht je vragen hebben: shoot!! :)

groetjes,
Yvonne
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!