woensdag 09 november 2016
  6 Replies
  3.9K Visits
  Subscribe
Hoi. Nieuw hier op het forum en direct een vraag:
Enige tijd geleden heb ik via 3opReis de aflevering over Borneo gezien. Daar zag ik ook de excursie naar het dorp Nanga Sumpa. Leek mij fantastisch. Zomer 2017 reizen we met onze kids van 5 en 8 richting Borneo. Ben zojuist gestart met een beetje plannen / onderzoeken wat leuke plekken zijn. Heeft iemand informatie over de excrusie naar Nanga Sumpa? Is dit leuk?

De link naar de excursie: http://borneoadventure.com/tours/sarawa ... g-ai-4d3n/

Groetjes Paula
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#22737
Hoi MPlive,

Wij zijn er niet geweest maar we hebben het wel overwogen. Waarom we het niet hebben gedaan:
- vanaf Kuching is het 4-5 uur rijden vanaf en daarna nog met de boot ( 1 1/2 uur?), wij wilden niet voor een paar daagjes weg zo lang onderweg zijn (hadden al veel op ons programma staan).
- je slaapt niet echt in een longhouse

Om die redenen hebben wij gekozen voor Annah Rais homestay: stuk dichterbij en dan slaap je echt in een longhouse. Ik weet niet of je de stukjes 'hoe het was' en 'Annah Rais' hebt gelezen maar wij zouden Annah Rais, nu we er zijn geweest, niemand aanraden....

Als je naar Nanga Sumpa gaat, zou ik goed uitzoeken hoe je dit gaat boeken/ of het anders kan dan via borneo adventure. Als je dit via borneo adventure doet kost het je al snel 1500 euro voor 4 dagen 3 nachten (let op: dag 1 en 4 ben je voornamelijk aan het reizen).

Andere optie is om te kijken naar hotel wat er in de buurt ligt: http://aimanbatangai.com/
en welke excursies je daarvandaan kan maken en of dit is wat je zoekt...

Vergeet echter niet dat je dan nog wel voor transport moet zorgen. Via het hotel kost je dit 150 RM pp enkele reis... (met 4 personen kost dit je dus 300 euro retour).

Heb dit toen niet meer verder uitgezocht dus kan je helaas niet verder helpen... via Tripadvisor heb ik toen wel nog andere opties gelezen voor vervoer maar helaas heb ik die info niet opgeslagen...
7 jaar geleden
·
#22738
Hoi eynd14
Dank voor je reactie. Neem ik zeker mee in de overweging om te gaan. Ik zag in het programma al dat het lang reizen is. Ik ga er nog even achterheen of de reis zelf voldoende zicht geeft. De boottocht van 1,5 uur is lang, maar je zult ook een hoop zien denk ik dan. Ik ga ook zeker even kijken of we het evt ook anders kunnen boeken, want hebt helemaal gelijk... het is veel geld. We zijn sowieso van plan om in principe alles daar ter plekke te regelen, tenzij het niet anders kan, of het onze reis enrom vergemakkelijkt. Annah Rais had ik al over gelezen en daar werd ik inderdaad niet heel warm van. Dus die doen we niet.
Dus dank! ik heb nog wel wat te puzzelen ;-)

Groetjes Paula
7 jaar geleden
·
#22739
Over die boottocht zou ik me inderdaad niet te veel zorgen maken. Zal idd het nodige te zien zijn.

Maar wij hadden al een vrij druk programma en in principe stond de beklimming van Mount Kinabalu ook op het programma. En om dan voor een paar dagen zo ver weg te zitten, was gewoon niet handig.

Ik zie dat jullie jongste 5 jaar is. Ik zou dan heel goed informeren hoe dat met die shuttle gaat. Ik ga ervanuit dat meer mensen dan mee rijden en dan ben je niet zo flexibel met stoppen wanneer je wilt...

Wat trouwens het voordeel is van al van hieruit zaken regelen is dat je ter plekke geen tijd kwijt bent met dit soort regel/uitzoek werk. Dan hoef je nog niet bijv. de taxi geregeld te hebben maar als je weet dat dat de goedkoopste optie is en je een richtprijs weet, kan je daarmee ter plekke gericht aan de slag.

Succes met uitzoeken en ik hoor graag wat het gaat worden. Het leek ons in ieder geval een hele mooie plek.
7 jaar geleden
·
#22740
Ik laat het zeker weten!
Een aantal jaar geleden zijn we naar Costa Rica geweest. Toen wilde ik ook niet zoveel regelen, maar heb ik uiteindelijk toch alle overnachtingsplekken gereserveerd. Was gewoon handiger omdat er zo weinig familiekamers waren. Toen huurden we een auto, dus dat maakt het reizen wel makkelijker. (overigens ook een land wat ik iedereen aanraadt, fantastisch). Het zou dus heel goed kunnen dat ik uiteindelijk toch best veel ga regelen. haha

En klopt, stops maken zal lastiger zijn als er andere mensen meerijden. Ze is dan overigens bijna 6 (eind aug wordt ze 6), maar evengoed iets om rekening mee te houden. Misschien dat mijn ouders ook een gedeelte van de reis meegaan. Als dat zo is, ga ik kijken of we er niet een privé excursie van kunnen maken, omdat we een groter gezelschap hebben. Geen idee of dat kan,maar t uitzoeken waard.

Hoe was Mount Kinabalu? Lijkt me echt te gek! We zijn dol op bergen. Twijfelen nog of we dit in het programma moeten opnemen. Met name vanwege de kids. De jongste vindt ik nog te klein (en ik denk ook niet dat het mogelijk is voor haar). Onze zoon is 8 (bijna 9) dan, en kan enorm goed lopen. Heeft al aardig wat bergwandelingen gemaakt. Als we oppas kunnen regelen voor onze jongste (lees: ouders), dan gaan we misschien met z'n drieën. Maar vanwege de hoogte vraag ik me af of het wel geschikt is voor onze zoon. Keuzes keuzes, haha. Wel leuk om mee bezig te zijn. Gelukkig hier op t forum ook genoeg te vinden.
7 jaar geleden
·
#22741
De beklimming van Mount Kinabalu is toen helaas niet doorgegaan. Een maand van tevoren vond die aardebeving plaats. Meestal zegt het mensen niets maar als ik je zeg dat dat die berg was waar o.a. Nederlandse toeristen naakt bovenop hebben gestaan dan gaat er wellicht een belletje rinkelen. Zij kregen de schuld van die aardbeving omdat je dit niet kan doen op een heilige berg. (zie <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=113&t=3058&hilit=mount+kinabalu&start=40]viewtopic.php?f=113&t=3058&hilit=mount+kinabalu&start=40[/url]<!-- l -->;)

We hebben toen heel kort van te voren een alternatief moeten zoeken. Was even lastig maar is gelukt. Wij zijn naar een onderzoekscentrum geweest en van daaruit hebben we diverse wandelingen gemaakt met gids met als doel de oerang oetang in het wild te spotten (wat overigens is gelukt! Echt een machtige ervaring).

Maar als je de berg wilt beklimmen, moet je je even goed inlezen. De top haal je alleen als je 's nachts opstaat en dan gaat lopen. Ik denk dat je dat inderdaad niet met een 6 jarige moet doen. Verder moet je erg bedacht zijn op hoogte ziekte en hoe je dat dan weet of dat bij jou kind speelt. Onze jongste zou dan 10 geweest zijn en dan is het denk ik ook nog moeilijk om te weten of het wel/niet hoogte ziekte is (voelen ze zich niet lekker door de inspanning of is het ernstiger)) Er mogen maar beperkt aantal mensen per dag die berg beklimmen dus je moet van te voren reserveren. Op de top zijn weinig voorzieningen, de meeste zijn slaapzalen en wij wilden per se prive kamers. Dat is ons gelukt door via Nederlander te boeken. Hij kon reservering maken terwijl onze datum toen officieel nog niet open was. Deze kamers zijn als eerste weg en er zijn er maar 3 van.... (uit mijn hoofd hebben we in oktober/november deze reservering gemaakt voor zomer erop).

Er is geen leeftijdsbeperking voor de beklimming maar na de aardbeving zijn er wel nieuwe regels. Voor kinderen onder 16 zijn deze strenger geworden (meer gidsen nodig, en terecht denk ik). Hierdoor wordt de beklimming natuurlijk nog duurder. (was al behoorlijk aan de prij)... Zie http://www.mountkinabalu.com/faq

Je moet maar even zoeken bij mijn stukjes over Borneo want daar heb ik van alles verteld over de voorbereidingen (het is erg koud op de berg, dus winterspullen moet je ook meenemen en welke schoenen je moet nemen (het is op de top erg glad)). Ik heb over Borneo ook veel stukken geschreven over 'hoe het was' dus daar kan je ook de nodige info in vinden.
7 jaar geleden
·
#22742
PS wij hebben toen niet via Mount Kinabalu.com of Borneo Adventure geboekt want dat was vele malen duurder. Via tripadvisor kan je genoeg andere mogelijkheden vinden om het goedkoper te vinden (maar het blijft een dure grap).

Wij hebben via Olaf geboekt: http://www.sabah-borneo.com/nl/tours/ko ... lu-summit/
Hier kan je nog de nodige info vinden.

En ik zie dat hij ook Batang Ai aanbiedt! Wie weet ook een optie?

Verder had hij voor ons ook een offerte gemaakt voor de rest van onze reis maar dat was vele malen duurder dan wat wij zelf hebben geboekt. Wij zijn wel mensen onderweg tegengekomen die super te spreken waren over hem maar volgens mij was dat hun eerste verre reis. Het bedrag dat zij voor 3 weken moesten betalen hebben wij met onze 4 weken (en dure trip naar onderzoekscentrum) niet gehaald.

Maar het blijft gewoon puzzelen want Mount Kinabalu was bij hem toen 'slechts' 5540 voor ons (dus 1385 RM pp), voor 3D/2N. De prijzen via Mount Kinabalu waren toen 1700 RM pp voor 3D/2N, privat heated room). Op de website van Mount Kinabalu zie ik nu prijzen van 2100 RM pp voor 2016 en 2400 RM pp voor 2017. Dus de prijzen van Olaf zullen nu ook hoger zijn geworden (hij moet immers van die organisatie de slaapplekken afnemen).

Mocht je serieus overwegen dan kan ik nog even uitzoeken wie wij nog meer hebben aangeschreven. Want we zijn goedkopere opties tegengekomen (scheelde toen niet veel met Olaf maar bij Olaf waren wij zeker van die privat rooms, de anderen konden dat niet garanderen). En waarom wij perse die privat rooms wilden: dan heb je nog kans dat je slaapt (om 2 uur 's nachts klim je verder en met een slaapzaal... ik denk niet dat je slaapt tussen 21:00 en 2:00 am als steeds iemand binnen komt lopen), hebt het niet koud wat de kans verhoogd dat je de top gaat halen wat toch het uiteindelijke doel is van die hele onderneming. Enneh nadat je om 2:00 's nachts bent gaan klimmen, de top wel/niet hebt gehaald moet je dezelfde dag afdalen!

Wij hebben daarvoor getraind door veel trappen te lopen en veel lange wandelingen te maken met wat hoogte verschil (best lastig om dat in NL te vinden :-)). We hadden echt een berenconditie toen we weggingen!!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!