1. JessTijnPuk
 2. Filipijnen
 3. maandag 07 januari 2013
 4.  Abonneer via e-mail
Hallo!

Wij willen volgend jaar voor twee maanden naar Maleisië en waarschijnlijk ook de Filipijnen. We kunnen alleen zo weinig info vinden over Filipijnen met kinderen. Ons lijkt de Visayas eilanden erg mooi en als het even kan Donsol, om te snorkelen met de walvishaaien. Maar is dit te doen met een kindje van bijna 4 jaar erbij? Wat is de makkelijkste manier om rond te reizen (en om in Donsol te komen)? Is de Filipijnen qua hitte en vochtigheid te vergelijken met Maleisië of is het er nog heter? Welke periode is dan het beste om te gaan? Tips voor mooie/ leuke plekken voor kinderen zijn meer dan welkom!

Alvast bedankt!

Groet,
Jessica
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik blijf wel even meelezen.... onze vakantie gaat misschien die kant ook wel op aangezien we iets te laat in het seizoen op vakantie gaan om nog naar Kirgizie te gaan.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Filipijnen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij zijn in 2009 zes weken zonder kinderen op de Filipijnen geweest en afgelopen januari / februari drie weken met een dreumes van 12 maanden.

We hebben in 2009 in Donsol gesnorkeld met walvishaaien en in februari in Oslob. Er zijn ook walvishaaien te zien in padre burgos, Leyte maar daar ben ik nooit geweest. Wij zijn van Manilla naar Legaspi gevlogen en van daar uit met het ov naar Donsol. Oslob is ongeveer drie uur met de bus vanaf Cebu city of een half uur met de boot vanaf Dumaguette.

Wij waren in mei in Donsol en dat is het eind van het seizoen waardoor er niet heel veel walvishaaien meer waren, dat kan van invloed zijn geweest op onze ervaring. Wij vonden het een hectisch gebeuren. Er zijn teveel boten (2 mensen op onze boot werden zelfs overvaren). Als er een walvishaai wordt gespot moet je vliegensvlug in het water in springen en omdat het zo' n stressvol gedoe is waren de walvishaaien die wij zagen binnen twee minuten weg. Heel anders dan het beeld dat wij vooraf hadden van het rustig een half uur oid meezwemmen (dat hebben we later overigens wel kunnen doen in Mozambique).

In Oslob worden de walvishaaien gevoerd (paar honderd meter vanaf de kant). Je kunt ervoor kiezen om te snorkelen of om de walvishaaien vanaf de boot te zien. Dat laatste is wel bijzonder omdat ze normaal gesproken in planktonrijk (en dus niet helder) water zwemmen en je ze dus niet goed vanaf een boot kunt zien. Wij waren de dag ervoor al aangekomen en hadden een bootje voor ons alleen. Mijn man heeft gesnorkeld en ik heb met onze dochter vanaf de boot kunnen kijken. Ik hoorde later van een Filipijns stel dat we tegenkwamen dat het walvisspotten in Oslob in opspraak was geweest omdat het niet was gereguleerd en de dieren werden aangeraakt enz. Toen wij er waren was dat absoluut niet het geval maar im durf niet te zeggen of dat toeval was of dat er strikter op wordt toegezien (we kregen zowel in Donsol als in Oslob een filmpje van het WNF te zien met instructies maar dat zegt natuurlijk niet zoveel over de toepassing inde praktijk).

Ik vind de Filipijnen overigens echt geweldig land. De mensen zijn ontzettend aardig, vrijwel iedereen spreekt Engels, het is gemakkelijk te bereizen en de natuur is prachtig. Het is ons favoriete land in Zuid Oost Azie!

De beste reistijd verschilt volgens mij per regio dus dat kun je het beste even googelen. Verder is het misschien wel handig om te weten dat sommige eilanden malariagebied zijn. Ik vond bijvoorbeeld Palawan heel erg mooi maar ben daar dit keer niet naar toegegaan omdat ik niet met een dreumes naar malariagebied wil (dat moet iedereen natuurlijk zelf bepalen). Rond Cebu kan ik je de Camotes eilanden aanbevelen (bv mangodlong rock resort), Bohol (maar dan niet Pang Lao), Cabilao (bv Polaris) en Malapasqua. Maar er zijn echt heel veel andere mooie plekjes.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Filipijnen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik heb zelf een heel andere ervaring in Donsol (2011) ging er juist allemaal wel respectvol aan toe. Makkelijkst is vliegen naar Legaspi en dan nog uurtje met busje, als je op tijd boekt heel goedkoop. De busrit is anders erg lang vanaf Manilla.
Ik heb voor een andere site reisinfo geschreven over Donsol en Legaspi. Als je daarna nog concrete vragen hebt dan hoor ik het graag.
[url:102l943y]http://www.aroundtheglobe.nl/reizen/filipijnen/whalesharks-donsol-si12258.html[/url:102l943y]
Met dochter 2013:Curaçao, IJsland&Canada&NY 2014:Vietnam&Cambodja&Thailand. 2015:Panama 2016:Thailand&Myanmar&China 2017:2mnd Colombia&Peru&Bolivia&Chili 2018:Thailand&Maleisie
http://www.gezinopreis.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Filipijnen
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!