1. karoline
  2. Birma / Myanmar - op reis met kinderen
  3. zondag 15 juli 2012
  4.  Abonneer via e-mail
Hallo iedereen

In november vertrekken we eindelijk voor 4 1/2 maand richting ZO Azië met onze 3 kleine kinderen (bijna 6, 4 en 11maanden op het moment van vertrek). Na lang wikken en wegen hebben we toch overwogen om Myanmar erbij te nemen.
Maar we zitten nog met een heleboel vragen omtrent rondreizen met de (kleine) kinderen in Myanmar.

* We hebben besloten om geen binnenlandse vluchten te nemen en ipv daarvan een auto met chauffeur te huren. Komt even duur uit dan als we binnenlandse vluchten zouden nemen. Maar we hebben wel meer vrijheid en zo ook de kans om meer van Myanmar te zien.
Is er iemand van jullie die ervaring heeft daarmee?

* onze jongste spruit zal op moment van vertrek 11 maanden zijn. Is er iets van babyspullen te verkrijgen in Myanmar? Vb. pampers, babyvoeding??? Of moet ik een hele voorraad in babyvoedingpotjes en pampers op voorhand inslaan?
Melk is geen probleem want ik geef nog steeds borstvoeding.

*Ik zag ook dat de hotels enz redelijk prijzig zijn in vergelijking met rest van ZO Azië. Hebben jullie tips ivm met logement.
En dan een volgende vraag die daarbij aansluit. Hoeveel moet je per dag voorzien van budget qua eten en logement etc. ???
En is het nodig om een muskietennet mee te nemen (die vraag telt eigenlijk voor onze reis in het algemeen) ?

Heel wat vragen en hopelijk kunnen jullie mij wat op weg helpen

groeten
Karoline
Waardeer dit bericht:
zonder kinderen: Benin, Argentinië, Chili, Singapore, Sri Lanka, Europa
met kinderen: Europa, de balkanlanden, Thailand, Laos, Myanmar, Cambodia
2016: Panamerican highaway: Canada => Argentinië gedurende 14 maanden
http://www.tangatanga.com/met5opreis
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo Karoline,

Wat leuk dat jullie naar Myanmar gaan. Wij zijn er in 2010 een maand geweest. Ons zoontje was toen 4 jaar. In Yangoon zijn er wel een paar winkels waar zij luiers verkopen, verderop weet ik het niet.

Wij hebben een aantal binnenlandse vluchten gedaan, maar een auto met chauffeur is ook een goed idee.
Ik vond het een fascinerend land en wil er zeker nog eens naar terug.
Wij betaalden voor een hotelovernachting tussen de 15 en 30 dollar. Dit is inclusief ontbijt.
Let er wel op dat jij "crispy clean" dollars meeneemt. Zij kunnen daar nogal moeilijk over doen.

Volgens mij zitten jullie dan in de droge tijd in Myanmar. Dus een muskietennet is dan minder nodig. Wij hebben 8 maand rondgereisd in ZO-Azië met muskietennet, maar nergens gebruikt....
Op advies van de GGD hebben wij ook geen malariatabletten geslikt. Wel hadden wij een noodvoorraad bij ons voor het geval dat.

De mensen in Birma zijn erg vriendelijk en hebben veel aandacht voor de kinderen. Met name in de minder toeristische gebieden werd de aandacht voor ons zoontje soms te veel (knijpen in de wangen en voelen aan de blonde haartjes). Hij heeft daar bijna continue een pet met flappen opgehad zodat zijn blonde haren wat minder opvielen.

Ik kan Birma zeker aanraden met kleine kinderen.

Groet,
Christien
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Karoline,

Mooie reisplannen heb je. Wij zijn net een paar weken terug uit Myanmar en kunnen je het land zeker aanraden.
Met privéchauffeur heb ik geen ervaring maar wel weet ik dat je ook zonder alles met binnenlandse vluchten te doen goed kan rondreizen. Wij hebben helemaal geen enkele binnenlandse vlucht genomen en alles met lokaal vervoer of gedeeld minibusje. Gezien de leeftijd van je kinderen kan ik me alleen voorstellen dat je dat niet meteen als eerste optie kiest.
Met een privéchauffeur ben je natuurlijk wel afhankelijk van een "klik" met de bestuurder, je moet er wel een paar weken mee rondreizen..
Babyspullen zoals pampers en babyvoeding ben ik behalve in Yangon niet meteen tegengekomen maar eventueel zijn deze in Mandalay ook wel te krijgen gezien de ontwikkeling die de stad meemaakt. zou je nog even verder moeten nazoeken bij bijvoorbeeld grote luiers/kindervoeding leveranciers. stuur Procter & Gamble of Olvarit, Pampers een e-mail en stel hen de vraag, zij weten wel waar hun spullen (eventueel onder een andere merknaam) te krijgen zijn.
wat accommodatie betreft hebben we het "gewoon"als altijd gedaan. Met de lonely planet in de hand zochten we wat leuks op papier uit in een wijk waar meerdere hotels/guesthouses zitten. We laten ons door de tuktuk of taxi afzetten bij onze eerste keuze en zoeken van daaruit verder mocht die eerste keuze niks van onze gading bieden.
Alleen in Yangon hebben we van tevoren geboekt omdat we bij aankomst niet meteen wilde gaan zoeken. kosten voor z'n 4-en ( dus familyroom of twee 2persoonskamers) ongeveer 50 dollar. Dagbudget inclusief (lokaal) vervoer, excursies, eten en drinken ongeveer 100 euro per dag.
Zoals Christien al zei, zorg voor voldoende Extreem nette dollar biljetten, het liefste hagelnieuw. één zichtbaar vouwtje in het midden, een vlekje of karteltje in de rand en ze nemen hem niet meer aan, ook niet op de zwarte markt.

op VRMK kan je ook ons verslag lezen en wil je nog meer recente specifieke informatie, stuur me even een berichtje en ik help je graag.
http://www.verrereizenmetkinderen.nl/re ... birma-2012
2010- 6 1/2 maand Zuid Oost Azie
2012- 6 weken Myanmar/Birma,Thailand.
2013- 5 weken Mexico, Guatemala en Belize.
2014- 3 weken Marokko.
2015- 4 weken Filipijnen.
2017- 4 weken Panama en Costa Rica

http://mawekaflo.blogspot.nl/
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hey

Bedankt voor jullie antwoorden. Ons ticket naar Myanmar is ondertussen geboekt. Nu ik aan het kijken ben om ons visum aan te vragen zit ik met een volgend probleem.
Op de site van de ambassade van Myanmar in België http://www.embassyofmyanmar.be/myanmar.HTM vind ik het niet erg duidelijk hoe de visumaanvraag nu in zijn werk gaat.
Klopt het dat je nu idd een visum on arrival kan aanvragen. Op die site staat van wel maar op een andere site zie ik dat dit enkel voor zakenmensen is. Ook moet je blijkbaar je pasfoto's op CD rom laten zetten. Hoe en waar doe je dit juist?
Moet je dan nog losse pasfoto's meehebben.
En hoe voor de visumaanvragen voor de kinderen. Ook betalen of niet.
Kortom een heleboel vragen
Hopelijk kunnen jullie mij een duidelijker antwoord geven

Alvast bedankt
Groeten
Karoline
zonder kinderen: Benin, Argentinië, Chili, Singapore, Sri Lanka, Europa
met kinderen: Europa, de balkanlanden, Thailand, Laos, Myanmar, Cambodia
2016: Panamerican highaway: Canada => Argentinië gedurende 14 maanden
http://www.tangatanga.com/met5opreis
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Karoline,

De visa hebben wij in Bangkok geregeld. De ene dag naar de ambasade van Myanmar om daar je foto´ ( twee per persoon) + 25 dollar pp in te leveren en de formulieren in te vullen. Ook de kinderen moesten een eigen visum hebben. twee dagen later terug om alles op te halen. Werkte prima maar kost je wel wat tijd als je daar bent.
Ik kreeg toen ik terug kwam van Lianne nog wel een tip:

Het visum ga ik zeer waarschijnlijk toch vooraf regelen via Berlijn. Ze kosten daar nl 25 euro + 10 euro voor opsturen van de hele stapel (5-6 personen) Ik denk dat dat een goede prijs is, en dan hebben we er in Bangkok ook geen zorgen meer over. Dit is de link om de visa in Berlijn te bestellen Link voor visumaanvraag: http://www.botschaft-myanmar.de/4.html

Dat kan dus blijkbaar ook.

een Visum on arrival heb ik ook wel van gelezen maar schijnt niet voor alle nationaliteiten te zijn en voornamelijk voor zakelijke reizigers. Ik zou dus of van tevoren of toch in Bangkok regelen.
2010- 6 1/2 maand Zuid Oost Azie
2012- 6 weken Myanmar/Birma,Thailand.
2013- 5 weken Mexico, Guatemala en Belize.
2014- 3 weken Marokko.
2015- 4 weken Filipijnen.
2017- 4 weken Panama en Costa Rica

http://mawekaflo.blogspot.nl/
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Beste Karoline,
Wij zijn deze zomer naar Birma geweest en hebben de visa via de ambassade in Berlijn geregeld. Was erg goed geregeld en we hadden de paspoorten met visa in een week weer terug.
In Birma hebben we 3 binennlandse vluchten genomen gezien de krappe tijd die we hadden. Deze hebben we vantevoren geregeld en vastgelegd en er kwam in het hotel iemand van de reisorganisatie alles brengen, aan wie we ook de tickets betaalden.
Verder hebben we 2 dagen een auto met chauffeur gehuurd van Bagan via Monywa naar Mandalay. Dit is erg duur, zelfs duurder dan vluchten (!). Na veel onderhandelen en via via hebben we voor een auto met chauffeur USD 230 betaald (zelfs duurder dan met 4 personen vliegen).
Ook de hotels/guesthouses in Birma zijn erg duur in vergelijking met landen als Thailand, Vietnam, Indonesie etc. Wel is het land erg de moeite waard.
Een indruk kun je krijgen op onze website (hoewel deze nog steeds niet af is....) Je hebt op veel plekken geen/langzaam internet in Myanmar.
Website is: https://4downeast.wordpress.com
onze mail: <!-- e --><a href="mailto:4downeast@gmail.com]4downeast@gmail.com[/url]<!-- e -->

Groeten, Henrike
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!