dinsdag 26 mei 2015
  10 Replies
  8.2K Visits
  Subscribe
Over een paar weken vertrekken wij naar Japan. De hotels/ryokans etc. zijn geboekt. We hebben dus een schema. Gelukkig, want het blijft de kunst van het weglaten.

Ons schema is als volgt

1 nacht vliegtuig
3 nachten Tokyo
3 nachten Kyoto
2 nachten Nara
2 nachten Koya San
2 nachten Osaka
2 nachten Miyajima
2 nachten Hiroshima
3 nachten Izu Peninsula
1 nacht bij Narita Airport

We zijn nu in de fase dat we globaal willen bedenken wat er waar allemaal te doen is en wat wij in ieder geval willen doen.
Ik zou graag van de Japan reizigers de must see's willen weten. Wat zijn mooie ervaringen geweest. Waar kunnen we het beste een thee ceremonie bijwonen? Wat moeten we in in ieder geval doen in 'maar' 2,5 dag Tokyo. Rekening houden met onze kids van 5 en 8 en een jetlag.

We gaan reizen met openbaar vervoer. Waar kunnen we goed en betrouwbaar de railpassen kopen?

Ik hoor het graag.

Groeten Dionne
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#18578
Iemand?
8 jaar geleden
·
#18579
Volgens mij zijn er nog niet zoveel mensen hier naar Japan geweest. Heb je het reisverhaal op de website al gelezen van Edith en Maarten?
8 jaar geleden
·
#18580
Hierbij onze reis (oktober 2013 met 2 kleine kinderen) in kaart en beeld: http://arcg.is/1Q5zU7D

Japan rail pas hebben wij aangeschaft via http://www.jrpass.com/

Via http://www.hyperdia.com kan je treintijden en treinprijzen zien. super handig!
De treinpas hoeft niet per se goedkoper te zijn. (let er op dat het geldt voor aansluitende weken)
Is voornamelijk goedkoper als je (veel) gebruik maakt van de shinkansen (de snelle bullet-trein) en grote afstanden wilt overbruggen. Gewone, lokale treinen zijn goedkoop in Japan.
Wij hadden een treinpas van 2 weken. Laatste week hadden we geen treinpas, omdat we toen op 1 plek (Kyoto) bleven.

Nog een tip: Wij hadden voor 3 weken een WiFi routertje gehuurd en hadden iedere dag onbeperkt internet. Super handig voor treintijden, restaurants, skype, google maps etc!
Ipad en smartphones verbonden we met deze router.
Router (klein, even groot als smartphone) werd opgestuurd naar hotel en zelf doe je m op laatste dag in brievenbus.
Geregeld via: https://www.econnectjapan.com/

Meeste indruk: alles :)
Koyasan: met name de begraafplaats en uiteraard de overnachtingen en ochtendgebed in de tempels.
Tokyo: Tsukiji markt, de grootste vismarkt ter wereld (tonijn veiling moet je heeeeeel vroeg aanwezig zijn (4:30u?, maar de markt zelf is al eenl lust voor oog EN mond; volgens mij 9 uur open (?) ).
Hattoji: overnachting in oude/gerestaureerde boerderij. Op het platteland midden tussen de rijstvelden.
Kyoto: zeer relaxte stad; gouden paviljoen, Higashiyama = oude wijk en Fushimi Inari schrijn
Miyajima: ga eind van de dag de tempel en schrijnen bezoeken. Want dan zijn alle japanse toeristen weer terug naar vaste land :). er is ook groot aquarium. ga smorgens met eb de beroemde Torii poort. (of vraag hoe laat het eb is/wordt). en loop dan ook met je blote voeten door het lage water (krabbetjes en visjes) naar.
Osaka: groot aquarium en kasteel
Hiroshima: museum et atomic bomb site, kasteel
8 jaar geleden
·
#18581
Heerlijk Japan!

Wij zijn er in de herfst van 2010 geweest, met onze kinderen, toen 2 en 5 jaar. De informatie is dus al iets ouder.
Wij hebben de jr railpass bij een japans reisbureau in Frankrijk, waar we wonen, via internet besteld. Dit stond zo op de site van het japanse toeristenbureau. We kregen vouchers die we, geloof ik, al op het station van het vliegveld hebben omgewisseld. Alles ging heel goed.
Wij waren maar 2,5 week in Japan, wij waren alles bij elkaar meer dan een week in Tokyo, 5 dagen Kyoto en 3 dagen Hiroshima.
We hebben het heel rustig aan gedaan, de kinderen waren nog klein. Ons viel vooral op dat de japanners hun land net zo bezichtigen als Europa, met de bus en in groepen. Wij hadden dan ook al vrij snel genoeg van de bekendste tempels en toeristenattracties, al hebben we dat in Tokyo toch gedaan.
In Kyoto hebben we fietsen met kinderzitjes gehuurd en zijn we daarmee iedere dag op pad gegaan. We hadden gelukkig elektrische fietsen dus daarmee kwamen we nog een eind buiten de stad. Wij vonden het vooral leuk om door d verschillende (woon)wijken ge fietsen en de kleinere tempels te zien, daar hebben we dus ook toevallig een thee ceremonie bijgewoond en een of ander kimono festival.
Je zei dat je de hotels en ryokans al gereserveerd hebt, onze leukste adressen waren in Tokyo, Family Inn Saiko in Ikebukuro en the World Frienship Center in Hiroshima.
Ik hoop dat ik je wat heb kunnen helpen. Wij vonden het echt geweldig en gaan misschien deze herfst waarschijnlijk weer. Dan met een huurauto om de bonnefooi.
8 jaar geleden
·
#18582
Ik ben in 2007 2 weken in Japan geweest (Kyoto en Tokyo) en in 2008 3 weken. Beiden zonder kids. JR pass kan heel voordelig zijn, maar niet altijd! Vooraf goed bedenken waar je heen wilt, opzoeken wat het kost via Hyperdia en dan berekenen of de JR pass t waard is. In beide vakanties hebben we er 1 gehad (1e keer voor 1 week, want 2e week zaten we in Tokyo en 2e keer voor 3 weken). De 2e keer hebben we de kosten eruit gehaald, maar dan alleen omdat je met de JR pass gratis plaatsen kan reserveren. Hadden we dat niet gedaan, dan was de pass flink duurder geweest dan losse kaartjes. Maar goed, het gemak van een gereserveerde stoel is wel groot! Ik heb de kaarten gekocht bij de Treinreiswinkel in Leiden, maar inmiddels kan je ze op meerdere sites bestellen. Er zijn ook regionale passen, kan ook voordelig zijn.

Aanraders:
- In Tokyo de Senso-ji tempel en Asakusa. Verder is er heel veel te doen met kids (google Tokyo with kids), ook gratis. Uitzichtplatform in the Tokyo metropolitan building is gratis en vooral als het donker wordt leuk.
- 30 min meemaken van een Kabuki voorstelling in Ginza. Hebben wij niet gedaan want toen was het theater gesloten, helaas.
- Kyoto gaan we nu voor de 3e keer heen (najaar) en we verblijven er wederom 6 nachten. Super stad! Barst van de tempels, leuke buurten, geweldig station met congresgebouw, hotel, 3 winkelcentra etc. Fiets huren is een aanrader, maar Kyoto ligt wel in een heuvelachtig gebied. En dat viel ons met die kleine japanse fietsen wat tegen. Die elektrische fietsen lijken me wel wat!Hier moeten ook thee ceremonies goed te regelen zijn.
- Hiroshima en Miya-jima zijn al genoemd, zeker aanraders. De kabelbaan op Mija-Jima is ook erg leuk, mooi uitzicht over de zee.

Ik vond toen dat Nara vooral een heel groot hertenpark was. Wel met een mooie tempel, maar vooral veel herten... We hebben het gedaan als dagtocht uit Kyoto en dat was heel goed te doen.

In Japan is vooral je accomodatie vrij prijzig. En wat verstandig is, is vooruit boeken. Japanners reizen zelf niet op de bonnefooi en het is lastig iets te herkennen als een hotel wanneer je aankomt in een stad...
8 jaar geleden
·
#18583
Bedankt voor de reacties. Er zijn zeker tips bij die we zelf nog niet gehoord hadden. Heel fijn.
Fietsen huren in Kyoto is een geweldig idee. Gaan we zeker doen.

De railpass, we hebben hem gekocht en het zal erom hangen of we hem eruit halen. We gaan wel een aantal keren met de shinkansen en daarnaast nog met de trein vanaf vliegveld, lokale treinen en een veerboot naar Miyajima.

De accomodaties hebben we inderdaad allemaal geboekt. Ik zie het niet zitten om op de bonnefooi te gaan. En nu hebben we de tijd om leuke hotels uit te zoeken. En we willen graag met zijn vieren op een kamer. We wisselen af tussen hotels, backpackershotels met privekamers en ryokans. Komt vast goed.

We tellen af.

Groeten Dionne
8 jaar geleden
·
#18584
hoi Dionne,

Wij zijn met onze 3 kinderen een paar weken geleden naar Japan geweest. Kijk maar even op onze blog, wij vonden Japan echt geweldig. Veel plezier.
<!-- w -->http://www.glurenbijverreburen.reislogger.nl<!-- w -->
8 jaar geleden
·
#18585
Ik ben op zoek naar leuke/goedkope hotels/hostels/slaapplekken! Wij landen op Osaka en moeten 2 weken later in Tokyo zijn.

Iemand tips, leuke dingen? Plekken die qua overnachting geweldig waren?

Ik hoor het graag!
8 jaar geleden
·
#18586
Hoi Pollies,

Hierbij ons reisverslag.

http://www.travelpod.com/travel-blog/ji ... /tpod.html

Krijg je een indruk ;)

De hotels waar wij gelogeerd hebben:

Tokio Asakusa view hotel. Via booking.com goede aanbieding. Groot hotel maar fijne locatie.
In Kyoto K's house, een hostel. Was prima maar onze minst leuke accomodatie. Wel goede locatie.
In Nara Sakuraya guesthouse. Was supergeweldig. Incl ontbijt.
In Koyasan Ekoin temple lodging incl eten
In Osaka U-en. Een superleuk hostel. Schoon en heel gezellig vlakbij de metro.
In Miyajima Sakuraya. Een guesthouse aan de zee (badhuis in de kelder)
In Hiroshima Crowne plaza hotel, ongeveer naast het Peace Memorial Park. Groot hotel.
En in Ito, fijn plaatsje. Weer K's house. Ook een hostel met onsen in de kelder en loopafstand van het strand.
Wij zijn met 4. En kamers voor 4 zijn vaak met tatami's en futons. Ook in de hostels. Alleen in de grote hotels hebben wij in een echt bed geslapen.

Verder tips, ik zou zeggen, lees mijn reisverslag. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag.
8 jaar geleden
·
#18587
In oktober 2013 met 2 kleine kinderen rondgereisd: http://arcg.is/1Q5zU7D
Hier hebben wij overnacht:

Osaka: Namba Oriental Hotel; geboekt via Booking.com
Wij hadden grote kamer voor goede prijs met balkon bij de patio.
goed hotel, grote kamer, zeer goede locatie.

Kyoto: 5 nachten in appartementje, een echt Japans huisje: Shirakawa_Machiya_townhouse: ideaal!
eigen keuken en 2 slaapkamers.
http://suisenkyo.com/Shirakawa_Machiya_townhouse.html
Goede locatie. op loopafstand van de oude wijk en wijk Gion.

Nara: Guesthouse Sakuraya.
Leuk, gezellig en mooie guesthouse in zeer leuke wijk in Nara.
http://www.guesthouse-sakuraya.com/

Miyajima: http://www.nakaya-bandb.com/
Erg leuk en goede guesthouse!

Hiroshima: Aster plaza hotel: goedkoop, prima hotel. grote kamer.
Prima locatie. loopsafstand van Atomic Bomb side en museum.

Koyasan: overnachting in tempel Jimyoin! fantastische ervaring!
(zie Tripadvisor)

Hattoji: Oude boerderij op het platteland, tussen de rijstvelden:
http://www.international-villa.or.jp/vi ... to0904.htm

Shiraishi: Guesthouse op eilandje in Inland Sea; op loopafstand van het strand!
http://www.international-villa.or.jp/vi ... ra0904.htm


Zie ook Tripadvisor, homeway en airbnb voor appartementjes, guesthouses etc.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!