maandag 26 november 2018
  9 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal!

Wij gaan in 2019 van 24 juli tot 24 augustus met de kinderen (6 en 8 jaar oud) naar Australië.
We zijn, zonder de kinderen, al 2 keer eerder in Australië geweest (totaal 9 maanden) maar deze keer zullen we voor het eerst met een camper gaan reizen.

Onze route zal beginnen en eindigen in Brisbane. De bedoeling is dat we richting Cairns/Port Douglas reizen waarbij we zowel langs kust, als het binnenland leuke plekken willen bezoeken.

Nu hebben we zelf wel een aardig idee waar we wel (bijv Carnavon Gorge) en waar we niet ( bijv Fraser Island) naar toe zullen gaan. Waar wij vooral benieuwd naar zijn, zijn leuke tips voor overnachtingen met de camper. De Big 4 en Top tourist parken hebben we redelijk in zicht, maar de mooie camperplaatsen in bijvoorbeeld een NP weer niet. Kortom, wie heeft er leuke tips wat dit betreft?

Verder ben ik ook benieuwd of er mensen zijn die deze reis zelf hebben ondernomen met kinderen in een vergelijkbare leeftijd en wat daar jullie "must see" en "must do". Hierbij zijn alle tips welkom!

Groetjes!
Marcel & Marleen
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#28851
Hallo,
Wat een mooi vooruitzicht! Wij zijn vorige jaar 5 weken met onze kinderen gaan reizen (onze kinderen toen 7 en 8 jaar). 2 weken Fiji en 3 weken Australie. Ook wij zijn begonnen en geëindigd in Brisbane. We zijn wel veel rondom Brisbane gebleven. We hebben een aantal dagen overnacht bij een ranch langs een beekje bij Lamington Np. Super relax en groen (we zijn zonder camper gaan reizen) Lamington NP is een aanrader, je kan daar mooi wandelen naar watervallen (route max 6 km).Ook the gold coast zijn we geweest (alle pretparken wel gezien maar zeker niet de moeite waard. De kinderen vonden het erg leuk maar zeker niet zo mooi als de parken in NL). Het is in Australie nergens hoog seizoen die periode. Ergens wel jammer omdat er geen kinderen te bekennen waren. Op Fiji geen kind gezien (laat staan een Nederlands kind). Onze kinderen hebben dat erg gemist. 5 weken met ouders is dan wel erg lang.. ;)

Verder zijn we nog naar Glass house mountain geweest (mooi wandelen) ook een aanrader. Wij zijn nog naar Steve irwin Australian zoo geweest dat vonden we niet zo leuk (muv de krokodillen show) en daarna zijn we naar Sun shine coast gegaan. We hebben daar walvissen gespot. Er zijn heel veel walvissen die periode en ze komen erg dicht bij de boot. Was erg indrukwekkend!
Wij zijn wel naar fraser island gegaan. Wij vonden dat zeker de moeite waard. En omdat mijn broer in Brisbane woont hebben we ook veel van Birsbane gezien (Australian football wedstrijd meegmaakt en we naar de Eka geweest, dat is een Australisch festival met rodeo enzo).
Houd er wel rekening mee dat het fris is die periode. Wij hadden nog super mooi weer met regelmatig 25 graden maar het is winter en zelfs met 25 graden had de zon geen kracht. We hebben ook nachten van 5 graden gehad eer dat een beetje warmer was was het toch al middag.

Op de campings, waar we wel eens een stacaravan hebben gehuurd, daar zijn veel bejaarden Australiërs die overwinteren (heel relax en leuk om mee te praten). Helaas waren op de campings ook weinig kinderen.
5 jaar geleden
·
#28949
Dag Tessa,

Bedankt voor je reactie! Inmiddels zijn de reisplannen aangepast. De route zal van Brisbane naar Cairns gaan.

We zullen dus richting de warmte gaan reizen. Dat het rond Brisbane koeler is, is iets wat we ingecalculeerd hebben. Vinden we ook niet zo erg. En we gaan meemaken natuurlijk hoe de kinderen het gaan ervaren. Ze hebben er in elk geval zin in.

Groeten,
Marcel
5 jaar geleden
·
#29187
Wat leuk, wij reizen in dezelfde periode 24-7 tm 21-8 Met de camper van brisbane naar Cairns met onze kinderen van 5, 8 en 10. Dus ik hoop op nog wat meer reacties. Ook eerder geweest zonder kinderen. Toen vond ik Fraser island fantastisch, dus die staat bovenaan ons wensenlijstje. Waarom willen jullie daar niet heen?
4 jaar geleden
·
#29188
Dag Beekie,

Wat leuk dat jullie dezelfde periode gaan! En ook nog met kinderen in dezelfde leeftijd.

We zijn, net zoals jullie, al eerder geweest is Australië (zonder kinderen en in totaal 9 maanden.) en toen zijn we ook geweest op Fraser Island. Dat vonden we destijds heel leuk en mooi. De reden dat we daar nu niet voor kiezen is omdat we nu ervoor hebben gekozen om niet dezelfde route te kiezen als toen.

Tijdens het plannen hebben we gewoon andere opties bekeken die hopelijk net zo leuk/mooi zijn. We willen de planning ook niet te ‘vol’ maken door dan ook bijvoorbeeld fraser Island mee te pakken.

Wat zijn jullie van plan om nog meer te gaan bekijken?

Onze eerst stop zal de bunya mountainds zijn en vanuit daar trekken we steeds verder noordwaarts. o.a. Agnes Water, Carnarvorn Gorge staan bij ons op de planning.. Maar goed, e.e.a. In de planning is ook afhankelijk van het weer natuurlijk. Bekijken we ter plaatse.

Als je nog meer wilt weten dan hoor ik het graag. Een leuke site met tips is Ytravelblog trouwens. Daar vind je ook heel veel info/tips van een stel wat met hun kinderen 2 jaar door Australië heeft gereisd.

https://www.ytravelblog.com/things-to-do-in-queensland/

Groeten,
Marcel
4 jaar geleden
·
#29189
Ik ben in 2017 en 2018 in de zomervakantie met mijn 2 dochters in Australië geweest. De eerste keer Northern Territory en Queensland (Cairns, Port Douglas, Daintree, Atherton Tablelands, Townsville, Mission Beach, Cairns). De tweede keer reden we van Cairns naar Brisbane. Mijn dochters zijn uit 2007 en (eind) 2009.

Ik huurde beide keren een auto en we sliepen in airbnb, hostels en hotels. Dus veel camperplaatstips heb ik niet.

Op Magnetic Island heb je Koala Bay Village, leuke plek om te staan als je naar het eiland wil. Wij hadden een huisje aan de rand van kampeerveld.

Bij Agnes water heb je Kangaroo Sanctuary met plekken. Wij hebben het alleen bezocht (ook erg leuk) maar kwamen reizigers tegen die er stonden en er enthousiast over waren. Zeker de moeite om te onderzoeken of het wat voor jullie is.
4 jaar geleden
·
#29190
Wat een fijne tips sinole en Marcel, ik zal zeker op de site kijken. Wij proberen niet te veel vast te leggen, en inderdaad daar ook het weer bekijken. Ik heb het eerder in Brisbane in de winter ijskoud en best ook comfortabel gehad. we willen veel doen rond en boven Cairns, inderdaad ook Carnarvon Gorge op het lijstje staan. We willen ook graag nog een beetje de woestijn in. De pretparken aan de gold coast hoopten we over te kunnen slaan.
4 jaar geleden
·
#29202
Wij hebben veel gehad aan de app Wikicamps.
Offline te gebruiken. Routekaart zit erbij om onderweg te kunnen zoeken. Heel handig. Wij hebben op een paar showgrounds gestaan. Plekken bij dorpen of stadjes die als kleine camping gebruikt worden als ze niet voor circus of braderie ed worden gebruikt. Goedkoop en leuk
4 jaar geleden
·
#29203
dankje reisliefhebber, heb hem meteen op mijn telefoon gezet.
4 jaar geleden
·
#29204
Beste Reisliefhebber,

Ik had de app al maar dat van die showgrounds wist ik nog niet. Bedankt dus!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!