maandag 03 mei 2010
  2 Replies
  1.6K Visits
  Subscribe
Een rare ervaring was dit. Die brutale APEN!!

We gingen er naartoe omdat er een crematie ceremonie plaats ging vinden in dit park (een must als je dat kan bijwonen). na de ceremonie waren we van plan om de tempels te bekijken in het park. De eerste aapjes liepen rustig langs ons heen, mar al gauw zagen we er 1 die een haarspelt van een dame op een muurtje uit haar haar plukte; ze schrok zich een hoedje. Ze waarschuwen bij de ingang (waar je trosjes banaantjes kan kopen om te voeren??!!??) wel voor je zonnebril (op je hoofd) en voor kinderwagens en baby's!! zie springen blijkbaar in je wagen...

Toen was er 1 was die de buggy erg interessant vond. Er zat een bloemetje achter het kijkvenstertje van de zonnekap en dat had meneer/mevrouw aap gezien, hij sprong in de buggy en hapte en krabde het venstertje kapot. hij nam het gedroogde bloemetje en vertrok, de kindjes (net 3 en 4,5) vonden dit niet zo leuk. Maar we wandelden verder.... mijn man had van een vriend van ons en eerdere bezoeker van dit park een tip gekregen om de apen te foppen door ze ipv iets lekkers een "sterke vissermansvriend' aan te bieden..? (denk er van wat je wil, wij vonden het een leuk grapje, en we zijn wel dierenvrienden hoor). De eerste grote aap die in de buurt kwam wilde het zakje wat mijn man in zijn hand had ipv de snoepjes die hij hem toegooide...hij ging zelfs zover dat hij zijn sarong vastpakte en zijn tanden erin zette...toen mijn man hem niet het zakje wilde geven...Hij was bijna niet weg te krijgen en ik stond met de kinderen op afstand te kijken hoe hij dit opolaste want de aap ging niet opgeven zoals het leek. brutaal nest!! Oke, nu zijn er vast mensen die zeggen eigen schuld, en daar kan ik inkomen, maar we waren echt een beetje bang.
Ik weet niet een meer hoe jan hem weg heeft weten te krijgen maar meneer aap gaf op en wij zijn regelrecht naar de uitgang gegaan, zonder ook maar 1 tempel te zien....De kinderen vertellen aan iedereen die het horen wil over "de aap die papa zijn jurk kapot at", ha ha, er zat idd een gaatje onderin zijn sarong.

Wikipedia verteld:
The Ubud Monkey Forest is a nature reserve and temple complex in Ubud, Bali. It houses approximately 340 Crab-eating Macaque (Macaca fascicularis) monkeys (32 adult males, 19 male sub adult, 77 adult females, 122 juvenile and 54 infants).[1] There are four groups of monkeys each occupying different territories in the park. The Sacred Monkey Forest is a popular tourist attraction in Ubud, and is often visted by over 10,000 tourists a month.[2] The forest comprises approximately a tenth of a square kilometer (approximately 27 acres)[3] and contains at least 115 different species of trees.[4] The Monkey Forest contains the Pura Dalem Agung Padangtegal temple as well as a "Holy Spring" bathing temple and another temple used for cremation ceremonies.[5] The Monkey Forest is owned by the village of Padangtegal and village members serve on the Monkey Forest's governing council. The Padangtegal Wenara Wana Foundation manages the Monkey Forest and serves to maintain its sacred integrity and to promote the sacred site as a destination for visitors.[2]
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7238
Wij zijn er ook geweest met onze dochter van toen 1,5 jaar en hebben niets meegenomen. Geen bananen of andere spullen. Dus ook geen last gehad van de apen. Denk ook dat je ze een beetje uitgelokt hebt. En dat zullen weer meer toeristen doen en daar wordt je als aap natuurlijk stront vervelend van... ;) Maar ik ken de verhalen van Ubud.
13 jaar geleden
·
#7239
Hoi,

Wij vonden de makaken op Bali ook erg brutaal. Wij zijn in het Bali Barat N.P. geweest (in 2003 nog zonder kids) en toen onze gids een sage aan ons vertelde, was het nog grappig. De apen luisterden allemaal mee (tenminste zo leek het, het zag er leuk uit in ieder geval). Na het verhaal pakte 1 van ons de rugzak op van de grond en vanaf dat moment werden we door de apen achtervolgd. En dat was echt angstwekkend, het leek er steeds op dat ze ons wilden aanvallen. Uiteindelijk heb ik zelfs een lange stok gepakt, voor het geval dat. Ik ben een grote dierenvriend, maar met die grote tanden vlak achter je, moet je toch wat... Na een lange wandeling kwamen we op het gebied van een andere groep makaken, dus die brutale apen die ons achtervolgden, gingen terug. En omdat we de rugzakken al op onze rug droegen was er gelukkig niets meer aan de hand en konden we relaxed verder genieten van de omgeving. Ik vind de waarschuwing van Jan en Marjan fijn, want je moet er toch niet aan denken, om met je kinderen zulke apen tegen te komen. En als je er naartoe gaat, dan ben je in elk geval gewaarschuwd en zul je de apen niet plagen met een snoepje of je tas op de grond zetten. Alleen je tas oppakken, was bij ons al genoeg. En ook dat verhaal van dat bloemetje in de buggy, wat is dat eng voor ouders en kinderen om mee te maken. Brutale aap, ik snap dat jullie gelijk zijn vertrokken, wij waren al ver in het N.P., dus we konden niet anders dan doorstappen.

Groetjes, Diana
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!