woensdag 29 april 2015
  12 Replies
  6K Visits
  Subscribe
Kiki en Daniël reizen op dit moment (met alleen handbagage!) met hun drie dochters door Thailand. Speciaal voor ons forum schreef ze een blog over minimalistisch inpakken. Dank je Kiki!

http://famhermus2.blogspot.nl/2015/04/m ... akken.html

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#18364
Hier word ik echt blij van! Wij reizen al 15 jaar alleen met handbagage ;) en het is echt geweldig!
8 jaar geleden
·
#18365
Geweldig! Ik ben inmiddels ook begonnen aan onze paklijst. We vertrekken over ruim vier weken voor een maand naar Thailand en Cambodja. Zoals ik het nu lees en zie op jullie paklijst komt het aardig overeen wat wij meenemen. Ik denk dat het makkelijk in onze koffer en backpack past, en volgens mij gaat er nog ruimte overblijven ook.
Leuk om te lezen dat zoals ik het ingeschat heb het blijkbaar ook goed kan.

groetjes Berber
8 jaar geleden
·
#18366
Wat een leuk artikel!

Wij houden ook van minimalistisch inpakken. Waren in november 4.5 week in Indonesie samen met onze dochters van 4 en 1 en hadden ook enkel handbagage bij ons. Het bevalt ons echt heel erg goed, zeker een aanrader!
8 jaar geleden
·
#18367
Knap hoor, bij mij lukt dat nooit. Vooral vanwege te veel elektronica, spiegelreflex, go pro, laptop maar ook mijn eigen duikbril is wel zo fijn.
8 jaar geleden
·
#18368
Inspirerend! Gaat mij ook niet lukken vrees ik of toch nu in ieder geval niet! Ik hoop uit te gaan komen op een 50 ltr rugzak + 28 ltr dag rugzak voor ons drieën (paar maanden koud en warm) en dat zou ik al knap vinden voor de muts die ik ben ;-).
8 jaar geleden
·
#18369
Ja, ik ben onder de indruk. Kwa gewicht zal het bij ons niet zo veel schelen (22 kilo checkinn, 10 (?) kilo handbagage, maar ik krijg het echt niet in het toegestane volume. Respect!
8 jaar geleden
·
#18370
Hans, maar toch wel in 1 rugzak/tas pp. Past makkelijk!
8 jaar geleden
·
#18371
Inspirerend! Gaat mij ook niet lukken vrees ik of toch nu in ieder geval niet! Ik hoop uit te gaan komen op een 50 ltr rugzak + 28 ltr dag rugzak voor ons drieën (paar maanden koud en warm) en dat zou ik al knap vinden voor de muts die ik ben ;-).


Dit gaat zelfs niet passen! Heb echt niet zo heel veel mee, en voor ZO-Azië zou het wel gemakkelijk gepast hebben, maar ja... die handschoenen en die extra lange broek + vest pp nemen ook plaats in beslag....helaas!!
8 jaar geleden
·
#18372
En je wil ook niet krap vol zitten want er gaat natuurlijk ook nog wat mee terug!
Overigens zijn daar ook veel mutsen en handschoenen enzo te koop (maar die moet je dan ook weer kwijt bij warm weer)
8 jaar geleden
·
#18373
Dit zou hier ook wel passen, zelfs met 1 setje kleding meer per persoon, maar die slaaptentjes... die vind ik toch wel heel handig, dus hebben we een peuter en een baby variant mee. Verder wil ik ook niet elke 2 dagen een kleine verpakking luiers moeten halen, dus daarvan heb ik ook altijd een heel pak mee en dan de cameratas... 4 lenzen en een klein statief, dat weegt samen met de camera zo'n 5 kilo en is al een rugzak op zichzelf. Tja... toch maar weer inchecken dus. :)

O ja, en ik bedenk me net dat zowel in Zuid-Afrika (juli/aug) als in India (dec/jan) het winter is als wij daar zijn dit jaar, dus gaan voor allebei de meiden ook een slaapzak en een dekentje mee voor in die tent... Wellicht heeft kids bij jou in bed laten slapen toch meer voordelen...
8 jaar geleden
·
#18374
Wat een superleuk artikel. ik ben aan het inpakken voor ons 5-en. kan wel minimalistisch, maar handbagage is erg enthousiast.
Ik denk dat ik met medicatie en EHBO spulletjes en toilet-artikelen wat minder kan. eens kijken waar ik op uit kom.
en luiers weet ik even niet. kopen we die in Indonesië gewoon? ik zweer bij pampers eigenlijk, heb een hekel aan doorlekken.
8 jaar geleden
·
#18375
Ik ga er ook voor. Wij gaan voor 3.5 week naar Bali en ik ga proberen om dit te realiseren met alleen handbagage. 7 Kilo moet te doen zijn. Op foto's heb ik vrijwel altijd dezelfde kleding aan dus meer dan drie setjes gaan er echt niet mee. Alleen voor de twee kleine dames nemen we meer setjes mee, maar kleding voor een kind van 1 jaar weegt niet echt veel.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!