vrijdag 22 januari 2016
  6 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Wij hebben geen reiservaring in midden en zuid Amerika en komen er gewoon niet uit.
Welke landen raden jullie aan om met jonge kinderen heen te gaan?

Argentinie en Peru lijken ons erg mooi, maar ik lees dat dit vanwege de grote afstanden niet aan te raden is met hele jonge kinderen.
Brazilie?
Of midden-Amerika en welke landen zijn dan het leukst, meest afwisselend en vooral te doen met twee kleintjes?
Wij vinden vooral afwisseling leuk, cultuur, natuur, contact met de bevolking.

Willen jullie meedenken?

groetjes Marijke
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#20179
Je geeft niet aan hoe jong je kinderen zijn?

Wij zijn afgelopen jaar naar Panama geweest, een geweldig en super makkelijk land om te reizen met kindje van 2 jaar. De andere landen van midden-amerika (behalve el salvador) hebben we al bezocht voordat onze geboren werd. Een stukje zuid-amerika ook. Zit een enorm verschil tussen beiden hoor. Als je kleine afstanden, warm weer, veel stranden wil dan midden-amerika. Voor extreme prachtige natuur dan Peru en Argentinië. Cultuur heb je overal net als leuke steden.
8 jaar geleden
·
#20180
Hoi Tikva,
Bedankt voor je reactie!
De leeftijd van onze kinderen staat in het onderschrift;-)

De extreem prachtige natuur trekt ons meer dan de stranden en warmte.
Ik lees alleen over grote afstanden in argentinie en peru. Weet jij waar we rekening mee moeten houden als je kijkt naar reisduur in deze regio?
8 jaar geleden
·
#20181
Oeps... even overheen gekeken.

Afstanden zijn wel lang ja. Als je in Peru kijkt wat mensen tijdens een gewone vakantie doen. Lima-Cuzco (vliegen) - Lake titicaca 6-8 uur, vanaf daar naar arquipa ook weer zo'n afstand. Eigenlijk is het bijna overal zo dat je ergens een paar dagen bent en dan een hele dag in de bus moet zitten in Peru voor de volgende leuke stad. Ook als je naar het noorden wil. Lima-Trujillo 8 uur, dan kan je wel weer naar chiclayo dat is dan een halve dag maar bijvoorbeeld chachapoyas door dan weer een hele dag.

Ik hoor wel veel goede verhalen over bijvoorbeeld Salta in Argentinie als goed plek om ook een auto te huren dan kan zelf wat kortere dagen maken en regelmatig stoppen.

Peru en Argentinie combineren natuurlijk ook niet echt lekker. Waar je naar zou kunnen kijken is Buenos Aires, vliegen naar Salta (auto huren zelf 1 week in de omgeving reize), Salta naar San Pedro de Atacama (chili, 1 dag), Arica/Tacna (1 dag in bus), Arequipa (1 dag), (eventueel Puno) Cusco (en Machu Picchu) minimaal een week blijven. Dat zou net te doen moeten zijn in 6 weken, 8 weken lijkt me fijner.
8 jaar geleden
·
#20182
Hallo Marijke,

Wij zijn in Argentinie (en klein stukje Brazilië) geweest toen onze kinderen 1,5 en 3 waren. We hebben het rondje buenos aires, iguazu, peninsula valdes, Bariloche, el Calafate, buenos aires gemaakt.
Dit was uitstekend te doen met de kinderen. We hebben 2 keer voor een nachtbud gekozen. Dit was niet duur en nog luxer dan business class vliegen en allemaal prima geslapen. En een enkele keer een binnenlandse vlucht.
Het voordeel was dat we op Valdes en bij Bariloche er lekker met een huurauto op uit konden. De natuur van Argentinie is echt adembenemend mooi en de omstandigheden (accommodaties/ eten...) verder redelijk westers dus ook met hele kleintjes makkelijk te bereizen.
Wij hebben genoten (zie ook ons verslag op deze site) en hadden juist bewust gekozen dit te doen terwijl ze nog klein zijn omdat we hierdoor heel veel reiskosten hebben bespaard! Geen kosten voor vluchten en bus voor de kids en ook alle nationale parken etc waren veelal tot 6 jaar gratis.
Veel plezier met de voorpret!
Gr Hilde
8 jaar geleden
·
#20183
Je hebt dus 6-8 weken?! Lekker! Wanneer zou je willen gaan?

Als je voor Peru zou willen gaan (prachtig, zeker een aanrader!!) dan zou ik zeggen:

Vlieg in in Quito (Ecuador) en zak langzaam af naar Peru en vlieg terug vanaf Lima of La Paz (Bolivia).
Ecuador is lekker compact om even in je reisritme te komen en het noorden van Peru is ook echt schitterend en net zo makkelijk te bereiken vanaf Quito dan vanaf Lima... . De meeste toeristen doen enkel het zuiden (waar je ook makkelijk 6 weken over kan doen hoor!), maar ik ben heel blij dat wij het noorden niet overgeslagen hebben (hebben wel met het idee gespeeld ivm dus afstanden. ALLES meegevallen!)
Als je Titicaca ook wilt zien zou ik er een volgende keer voor kiezen alleen de Boliviaanse kant te doen (bussen van Arequipa gaan direct naar Copacabana). Vandaar zit je in een uurtje of drie wel in La Paz en dat is logischer dan helemaal vanaf Puno terug te moeten naar Lima. Of... je bewaart Cuzco tot het laatst (wij waren daar bijna 2 weken en nog niet alles gezien/gedaan).... . Dan zou ik wel terugvliegen vanaf Lima.
Als je dit zou doen, neem dan van Ecuador naar Peru niet de grensovergang bij Zumba. Voor een kind van onder de één lijkt me dat killing (een dusdanig slechte weg dat je helemaal door elkaar geschud wordt: 2 uur over 10 km). Het is overigens wel een te gek stukje natuur, dus wij zouden het zo nog een keer doen, maar onze smurf was net drie geworden toen wij het deden.


Of Yucatan (Mexico) combineren met Guatemala? Relaxen in Belize of in Tulum. (retourtje Cancun boeken en Cancun zelf overslaan)

Of Colombia/Ecuador op het gemakje?! Colombia is zeker zo mooi als Peru, maar de afstanden zijn er een stuk kleiner. Wij vonden het prettiger reizen iig dan Peru. Ik las ergens dat je voor Colombia wel een ervaren reiziger moet zijn, maar ik heb dat geen enkel moment ervaren. Alles ging zo ontzettend makkelijk.


Argentinië is inderdaad te gek, super mooi, maar ik zou Peru echt boven Argentinië verkiezen. Financieel, cultureel, afstanden, bevolking... . Maar goed, wij houden dan ook van afwisseling natuur, mensen en 'oude stenen' (zoals onze smurf die noemt), in Peru dus Inca en pre-Inca ruïnes. In Argentinië vonden wij de Jesuit missions weer super mooi (in het noorden, combinatie maken met Paraguay, ook te gek!!.... en zo blijven we bezig hahahaha).

Kan je hier wat mee?
8 jaar geleden
·
#20184
Bedankt voor jullie super reacties! Wat een info!
Ivm werkomstandigheden hebben we onze reis naar voren gehaald. Dit betekend dat we zullen reizen met een kindje van 4mnd op moment van vertrek. We durven het daarom niet goed aan naar zuid of midden Amerika te gaan en zijn ons nu aan het verdiepen in de U.S.A.

Maar heel erg bedankt voor het meedenken!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!