vrijdag 03 augustus 2012
  4 Replies
  3.9K Visits
  Subscribe
Vanaf 1 okt t/m eind dec willen wij drie maanden gaan reizen met onze zoon van dan 1 jaar oud. We zouden heel graag naar Midden-Amerika gaan: van Panama of Costa Rica, via Nicaragua omhoog richting Guatemala, Belize en misschien Mexico. Nu twijfelen we of dit te doen is met een kindje van 1 jaar: in hoeverre heb je met Malaria te maken? hoe groot is de kans dat hij ziek wordt? En zijn de afstanden te doen? Kun je het beste een auto huren of is OV met een baby ook te doen?
We zijn eerder naar Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia geweest en zijn dus wel wat gewend, al was dit zonder kind.
De andere optie is Argentinie/Chili maar we zijn bang dat dit erg westers is terwijl we juist dat echte Latijns Amerikaanse leuk vinden. Bovendien zijn de afstanden daar erg groot.
Ik ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen!
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11163
Heeft iemand hier meer informatie over (Wendy?). Mogelijk willen wij dit ook doen over een paar jaar!
10 jaar geleden
·
#11164
Hoi,
Ben je ondertussen al geweest, zij zijn aan het denken om naar Nicaragua te gaan met onze kids, van 1 en 3 jr oud
9 jaar geleden
·
#11165
Afgelopen jaar hebben wij Midden Amerika gedaan ( Mexico, Guatemala, Belize). welliswaar niet met een kind van 1 - 3 jaar, maar kan wel goed inschatten wat de mogelijkheden zijn.

Het is volgens mij wel mogelijk om met zulke jonge kinderen in deze regio te reizen, maar vereist wel wat reizigerservaring en dat je kind makkelijk reist verwacht ik.
Jezelf verplaasten van A naar B zou ik zovel mogelijk met een minivan oid doen, de reguliere bussen in met name Guatemala zijn nogal hectisch en vol. In Belize is het al een stuk makkelijker en relaxter. Mexico is gen probleem, die hebben een prima bus kwaliteit en organisatie.
voor het overnachten hebben wij vooral gebruik gemaakt van hostels en kleinschalige accomodaties en dat is daar prima bevallen, met kleine kinderen ook goed te doen zeker als je bijvoorbeeld een deryan tentje bij je hebt.
Eten is uiteraard veel gericht op bonen, mais, tortillas als hoofdbestanddeel. Voor kleine kinderen komt dat in mijn ervaring vooral neer op tortillas eten en "bijvoeren" met fruit en groenten voor de vitamines...

als je nog meer vragen hebt...
9 jaar geleden
·
#11166
Ook wij hebben een waanzinnige vakantie gehad in 2010 door Mexico, Guatemala, Belize en Cuba....Met kids van toen, 4 en 7. Het reizen ging prima met openbaar vervoer. Vooral Guatemala vond ik een pareltje! De overige landen die je noemt, ben ik niet geweest, maar ik vermoed dat de reisomstandigheden te vergelijken zijn.

Wat betreft Malaria. Het is denk ik in dit geval een pré om je reisroute toch wel goed te definieren en advies te vragen. De tropenarts kan je goed vertellen welke gebieden Malaria gevoelig zijn. Laat je goed informeren over welke medicijnen je daarvoor moet/kan nemen. Het kan ook zijn dat je kind op die leeftijd deze medicatie nog niet mag. Wij slikten Paludrine. Dit is goed bevallen, geen rare bijverschijnselen. Maar je moet het helaas wel 4 weken, nadat je uit het gebied bent, doorslikken. Met wat vla schoof de pil zo naar binnen bij de oudste. Onze jongste zoon moesten we omkopen. Die vertikte het om elke dag een pil te slikken.
Alle baby/kind artikelen zijn makkelijk aan te schaffen. Elk buurtwinkeltje heeft wel luiers/billendoekjes of babyvoedsel. Maar onze kinderen (ook toen ze baby waren op onze verre reizen) eten met de pot mee. Let op, bij veel hitte gaven wij onze kinderen wat vaker naturel chips en cola. Zout en Suiker.Zeg maar, de zelfmaakversie van ORS. Vaak maakt het niet uit hoe ze de mineralen binnen krijgen;-) Met natuurlijk extra veel flesjes water!!!
En dat eten! Oh zo verschrikkelijk om elke dag lekker te eten! hahaha!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!