zaterdag 17 mei 2014
  19 Replies
  9.5K Visits
  Subscribe
Hallo, iemand vertelde me laatst over een middel dat je kunt nemen om bacteriële buikklachten voor te blijven. Een middel dat je bij buikgerommel kunt slikken waarna alles rustig wordt/blijft. Het zou om een natuurlijk/homeopathisch middel gaan. Degene die me er over vertelde zou nog exact navraag doen.

In afwachting daarvan ben ik zelf vast wat gaan googelen. En ook hier de vraag: zegt iemand dit zo wat?

Ik kwam een artikel over Dukoral ([url:3qeqaz1r]http://www.aroundtheglobe.nl/product-test/dukoral-oplossing-voor-reizigersdiarree-si14966.html[/url:3qeqaz1r]). Dat schijnt een middel tegen cholera te zijn dat je een paar maanden voor vertrek inneemt, en dat ook tegen reizigersdiarree werkt. Kent iemand dit?

Ik neem eea sowieso mee in het consult bij de ggd. Daarnaast ben ik benieuwd naar ervaringsverhalen van andere ouders. Het is onze eerste verre reis met de kinderen (java en bali, 11 &13) en we willen niet te spastisch doen met eten. Dat gezegd hebbende is het een schrikbeeld dat ze gevloerd worden door ziek zwak en misselijk en ik niet voor ze kan zorgen omdat ik zelf ook gevloerd ben...

Ervaring en geruststelling erg welkom!
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#15757
Niemand..?
9 jaar geleden
·
#15758
Waarom zou je iets innemen voor dat je iets mankeert?
Wij nemen gewoon iets mee voor als het zover is maar meestal moet ik het na 2 jaar gewoon ongebruikt weggooien, onzin dus.
Daarbij is er in elk land wel zoiets te koop.
9 jaar geleden
·
#15759
Waarom zou je iets innemen voor dat je iets mankeert?
Wij nemen gewoon iets mee voor als het zover is maar meestal moet ik het na 2 jaar gewoon ongebruikt weggooien, onzin dus.
Daarbij is er in elk land wel zoiets te koop.


Fijn je reactie! Het is onze eerste verre reis met de kinderen en we willen niet te spastisch doen met eten. Dat gezegd hebbende is het een schrikbeeld dat ze gevloerd worden door ziek zwak en misselijk en ik niet voor ze kan zorgen omdat ik zelf ook gevloerd ben… Dat is voor ons de reden om eventueel iets in te nemen voor we iets mankeren.

En je schrijft dat er in elk land wel zoiets te koop is. Bedoel je iets natuurlijks/homeopatisch waar je buikgedonder mee voor kan blijven? Of als het eenmaal zo ver is?
9 jaar geleden
·
#15760
Ook wij namen/nemen altijd wat mee voor het geval het zo ver is. Wel opletten met ijsklontjes e.d.
Wel dronken/drinken wij in het buitenland, en zo ook onze kinderen, iedere dag een blikje coca cola.
Puur om de eventuele bacteriën door de cola te 'killen'. Wil natuurlijk niet zeggen dat het een wondermiddel is, maar in Thailand en Langkawi (Maleisië) niet aan de dia geweest, wel van de straat gegeten. En baat het niet, schaadt het niet, in ieder geval een lekker cola'tje gedronken :-)
9 jaar geleden
·
#15761
Zowel wij als de kinderen hebben nog nooit diarree gehad op reis (alleen eens een dagje door de warmte). Wel heb ik medicijnen bij me voor het geval dat.... Ik heb ooit gehoord van bessen (jeneverbes?) die je maag zou beschermen preventief
9 jaar geleden
·
#15762
Sorry, ik bedoelde het niet kwaad.

Je kan nooit van te voren weten waarom je aan de diarree gaat, het kan van de warmte zijn, het kan een bacterie zijn maar ook een parasiet, wij komen nu net terug uit Marokko en zijn dus in contact geweest met drommedarissen (kan dus ook nog ivm mers) je kan dit echt niet voorblijven door al iets te slikken, ik vraag me ook af of dat wel zo goed is voor je lichaam.
Tot nu toe zijn wij altijd nog beter geholpen met ziektes in het buitenland dan hier in Nederland. Een paar jaar geleden had mijn dochter ineens last van een allergie, het heeft in Nederland ruim 3 weken geduurd voordat ze de juiste medicatie kreeg en nog eens een week voordat deze aansloeg, twee jaar later kreeg ze hetzelfde in Thailand en zijn we ook hier naar een arts gegaan om deze medicijnen te vragen maar deze werden meteen afgekeurd en ze kreeg iets anders. Het resultaat was dat ze binnen 1 dag van al haar uitslag en jeuk af was, onze zoon is ook al weleens in het buitenland naar de dokter geweest en ook hij was met een paar uurtjes van zijn klachten af.

Je weet gewoon nooit wat je tegen gaat komen, soms zijn dit rare dingen die bij ons in Nederland ook niet voorkomen, bedenk je dan ook dat ze hier vaak geen raad weten met dit soort "dingen".
Twee jaar geleden heeft onze dochter in Thailand een mijnworm opgelopen, heel vervelend en zeker als ze dat in Nederland niet kennen. Het heeft echt even geduurd voor ze wisten wat het was en gelukkig was het naar een aantal weken medicatie verholpen.
De mijnworm heeft ze opgelopen door in het zand te spelen op een plek waar blijkbaar "ooit" een hond heeft geplast, dat bedenk je toch niet?

Zorg dat je de gewone EHBO dingen bij je hebt, paracetamol, imodium, ORS, tube nestosyl, betadine en wat pleisters dan ben je al een heel eind.
Wel heel belangrijk is het om je goed in te sprayen tegen de muggen, ook overdag ivm de dengue mug.

Mocht je iets homeopatisch willen gebruiken tegen de diarree, op Bali vertelde ooit een oud vrouwtje tegen mij dat je dan een knoflookteentje in zijn geheel in moest slikken, of het helpt weet ik niet, echt nog nooit nodig gehad.

En inderdaad cola en chips maar ach, ti's vakantie :)

Maak je niet al te veel zorgen, de beste artsen hier in Nederland komen vaak uit Azië.
9 jaar geleden
·
#15763
Hé dank jullie wel voor reacties en meedenken...! En Fam, ik ging er niet vanuit dat je het kwaad bedoelde. No worries! ;)

Jullie verhalen zo lezend, denk ik dat het vooral een kwestie van loslaten is, van mijn angst.. Ik kan alles nog zo dichttimmeren en dan gebeurt er ineens toch iets door zoiets raars als inderdaad met zand spelen waar ooit een hond heeft geplast. Ik moet er nog steeds niet aan denken dat ze ziek worden, en dat ga ik dus gewoon niet meer doen.

Over paar weken naar GGD en daar vraag ik nog eens na. Voor nu wordt plan basis apotheekje mee, elke dag cola. Whiehoe!
9 jaar geleden
·
#15764
Heroine is ook natuurlijk. Homeopatisch werkt, als je er in gelooft. Je kunt met kinderen ook te maken krijgen met verstopping (stel je de pantomine voor die ik ooit opvoerde in zuid-rajastan om aan een klisma te komen). Af en toe naar McD helpt tegen verstopping.

Vroeger (opa vertel) een paar keer goed last gehad van ernstige diarree. Vooral in de tijd dat goed schoon drinkwater lastig te krijgen was. We passen een beetje op langs de standaard richtlijnen. Eten bij tenten met veel locals. Buffetten vermijden als de pest. Handjes wassen voor het eten, natte doekjes mee.

En als het toch mis gaat: loperamide, loperamide en loperamide (Immodium dus).
9 jaar geleden
·
#15765
Oei ja verstopping... Onze kids eten dramatisch (echt dramatisch) op reis dus verstopping was idd een groter probleem. Wij hebben in thailand magnesium melk voor gekocht. Werkte super! Klysma snapten ze daar ook niks van...
9 jaar geleden
·
#15766
Wij drinken ook iedere dag minimaal 1 blikje cola. Ook onze 2-jarige (tja, afwegingen). Geen idee of het echt helpt maar we zijn (afkloppen) nog nooit aan de diarree geweest. Diarree komt vaak door een combi van jetlag, warmte en een druk programma. Even rustig acclimatiseren is belangrijk.
Onze middelste heeft in NL vaak buikpijn agv gevoelige darmen. Voor hem neem ik probiotica mee (van Solgar of Orthica). Zodat zijn darmflora goed op peil is. Kan geen kwaad, is niet homeopathisch.
9 jaar geleden
·
#15767
Ook wij volgden het cola-dieet. We drinken thuis nooit cola, maar op vakantie is dit standaard bij ons. Ook onze kids van 2 en 4. En ook wij hebben weinig : geen last van de darmen gehad.
9 jaar geleden
·
#15768
Cola is een goede tegen diarree, werkt bijna homeopathisch als er geen suiker in zou zitten.

Magnesiummelk ga ik onthouden, maar hoe werkt dat?
9 jaar geleden
·
#15769
Deze fles hebben wij. En dan 5ml ofzo per keer, dat was meestal voldoende.
9 jaar geleden
·
#15770
hoi
ik ken het wel dukoral, de werking is nooit bewezen en waarom zou je het van te voren nemen,als je niet eens zeker weet of het helpt?
Ik zou gewoon goed uitkijken en een goede handen hygiene in acht nemen. Ik werk als reizigers verpleegkundige en we geven het hooguit 2 keer per jaar mee aan mensen,mn als ze bv vrijwilligerswerk gaan doen in tentenkampen waar cholera heerst,dan nog is het niet eens zeker of het zn werk goed doet..
Gewoon lekker genieten van je reis en van het lekkere eten,maar wel met gezond verstand natuurlijk ;-)
9 jaar geleden
·
#15771
Fijnfijnfijn julie reacties! Thanks!!
9 jaar geleden
·
#15772
Ha het cola-dieet!

Ook wij zijn echte believers!

- Ooit tijdens een vlucht van een stewardess gehoord dat dit helpt tegen misselijkheid. Ik was op dat spuugmisselijk en ja wel hoor na een glaasje cola ging het weg (schijnt vooral met koolzuur te maken hebben zij ze...)
- In de binnenlanden van Suriname ooit ORS nodig gehad (niet weg te krijgen dat spul...). De plaatselijke bevolking keek me hoofdschuddend aan: chips en cola dat zou pas helpen (en dat deed het!)
- voor afgelopen zomer adviseerde een de arts van Meditel om vooral een glaasje cola per dag te drinken (of yoghurt) om te zorgen voor een niet fijn klimaat voor die bacteriën.

En ja hoor! Tot nu toe ging alles aardig goed...

Mijn geloof is gaan wankelen toen ik een enkele weken geleden in de Volkskrant een artikel heb gelezen over de helende werking van cola. Een wetenschapper (ik dacht van Wageningen) is het eens gaan testen... Er is geen enkele werking te zien van het nemen van cola! Er was geen verschil te zien tussen wel en niet cola nemen op de darmflora (op de bacteriën die eventuele ziekte moeten tegen houden). Pas bij hele grote inname was er een minimaal verschil te zien. Het ging dan echter om zoveel cola drinken dat je dan moest worden opgenomen wegens het drinken van te veel cola...

Dat zet je tot nadenken... Wij geloven er in maar ja, nu we er zo over nadenken...onze kinderen drinken helemaal geen cola (en ook geen yoghurt) en die hebben tijdens onze reizen ook geen last gehad... En die ene keer dat ik wel verschrikkelijk last heb gehad, had ik me toch echt aan het cola dieet gehouden...

Nou, ik weet dat het bij mij in ieder geval werkt als ik misselijk word tijdens een vlucht :)

Succes allemaal met de buiken!

PS mocht je lid zijn van de volkskrant dan kan je het hier nalezen http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Arc ... rien.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
9 jaar geleden
·
#15773
Als we nou gewoon afspreken dat Cola Homeopatisch is (dat is niet zo, want dan zou je het in een zwembad of 6 moeten verdunnen en schudden, maar we spreken het gewoon af)...

Als we nou gewoon afspreken dat Cola Homeopatisch is, dan werkt het dus.
9 jaar geleden
·
#15774
Eens Hans!
Maakt mij niet uit of het tussen mijn oortjes zit, als het maar werkt ;-)
9 jaar geleden
·
#15775
Vorig jaar was ik bij hoge uitzondering op de 2de dag van onze reis door Thailand ziek geworden. Een beestje mee genomen van huis denk ik. En het wondermiddel voor mij was toch echt cola wat ik eigenlijk nooit drink. Binnen een uur was de misselijkheid verdwenen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!