zaterdag 17 november 2018
  10 Replies
  4.3K Visits
  Subscribe
Goede avond,

Even een nieuw topic, aangezien ik weinig concrete (en recente) informatie kan vinden over Yucatan en omgeving.
Wij vertrekken begin februari naar Mexico (we vliegen op Cancun) en zullen daar ruim 3 weken verblijven. We hebben met z'n tweetjes vaker rondgereisd met de backpack, en zijn twee jaar geleden met ons eerste zoontje een maand door Maleisië en Singapore gereisd. Nu hebben we er een tweede mannetje bij, en gaan we voor het eerst met z'n viertjes langduriger op pad. Onze zoontjes zij bij vertrek 3,5 en net 1 jaar.

Momenteel zijn we ons aan het orienteren wat betreft de route.
Blijven we alleen op Yucatan, of willen we ook Palenque en San Cristobal meepakken. In het laatste geval gaan het heel wat meer auto-uren worden. Daarnaast las ik iets over malaria in deze regio?

Wie heeft er tips voor een mooie en gevarieerde route, wat mogen we niet overslaan? En wat is minder de moeite waard?

Heel erg bedankt!!
We willen trouwens gaan rondreizen per huurauto, maar deze moeten we ook nog boeken.
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#28750
San Cristobal vond ik echt een van mijn boogtepunten in Midden Amerika.

Ik ben er ruim 15 jaar geleden geweest dus over de actuele.stand qua malaria kan ik je helaas niets vertellen.

Je kan ook nog overwegen een stuikhe Belize mee te pakken. Vond ik ook echt een aanrader.
5 jaar geleden
·
#28751
Dankje voor je reactie! Een van de hoogtepunten van Midden Amerika zelfs..
Klinkt alsof we het moeten meepakken.
5 jaar geleden
·
#28752
Wij zijn een paar jaar geleden drie weken in Yucatan geweest. Omdat onze jongste toen nog best klein was hebben we ons rondje redelijk beperkt gehouden. Ondanks dat vonden wij het een hele mooie en gevarieerde reis.

We hebben de volgende plekken aangedaan:
- Puerto Morelos
- (Via Ek Balam) Chichen Itza
- Xpuijl
- Calakmul
- Laguna Bacalar
- Mahahual
- (Via Tulum) Akumal

Hoogtepunt was zonder twijfel Calakmul.
5 jaar geleden
·
#28840
Fam C: zijn jullie er al uit wat betreft Palenque en San Christobal? Wij gaan in april/ mei 2019 en hebben dezelfde twijfel, voor wat betreft de langere auto uren. Wij reizen met 3 kinderen van 4, 3 en 10 maanden. Bovendien lees ik dat het best een pittige tocht moet zijn door de bergen. Aan de andere kant zijn mensen vaak lyrisch over San Christobal...dus ergens maakt dat natuurlijk ook erg nieuwsgierig.

LJF: wat vonden jullie zo mooi aan Calakmul?
5 jaar geleden
·
#28848
Hallo allemaal,

Wij zijn in de gelukkige omstandigheden dat we in april/mei 2019 een rondreis van 5,5 week kunnen maken in Mexico met onze drie kinderen (4 jaar, 3 jaar en baby van 10 maanden). We hebben veel ervaring met het maken van verre reizen met onze kinderen. Bij het samenstellen van deze route twijfelen we aan de reisafstanden en/of het reistempo niet te hoog zal liggen. Misschien hebben jullie tips of ervaringen?

We denken nu aan het volgende rondje:
Cancun – Isla Holbox – Rio Lagartos – Merida – Campeche – Palenque – San Christobal - Calakmul – Bacalar – Tulum/Akumal – Cozumel – Playa del Carmen – Cancun.

Op Isla Holbox, in Bacalar, Tulum, Cozumel en Playa del Carmen hebben we echt langere verblijven ingepland (gemiddeld 5 a 6 nachten).

Maar tussen Rio Lagartos tot aan Bacalar zijn het allemaal kortere verblijven, omdat sommige plaatsen meer bedoeld zijn als overnachtingsplek om de reisafstand te onderbreken (en deels omdat de plaatsen zich er niet voor lenen om echt langere tijd te blijven). Het is dan ook dit gedeelte waar we aan twijfelen; ligt het reistempo te hoog? Zijn de afstanden te lang? Wie heeft ervaring?

En daar komt ook nog bij dat we erg twijfelen aan San Christobal. We lezen veel positieve verhalen, veel mensen noemen het zelfs het hoogtepunt van hun reis. Maar is het een geschikte trip te maken met kinderen? Ik lees dat je best een pittig stuk door de bergen moet rijden. Iemand hierover tips/ervaringen? En hoeveel nachten zouden jullie aanraden om hier te blijven?

Groeten Farjo
5 jaar geleden
·
#28874
Ook wij gaan dit jaar 3 weken naar Mexico maar dan in de zomervakantie, onze jongens zijn 9 en 11 jaar. , We zijn nog aan puzzelen over ons reisschema.
Aankomst Cancun, met de huurauto naar Puerto Morelos. Volgende dag richting Valladolid (chichen Iza), Uxmal, Campeche, San Cristobal (met een overnachting tussendoor maar we weten nog niet waar). In San Cristobal wat rustdagen en dan naar Palenque. Vanuit daar willen we met een bus Tikal gaan bezoeken (staat hoog op het wensenlijstje), heeft iemand dit al ooit gedaan en hoe beviel dit?
Daarna via Bacalar richting kust of Isla Holbox voor de laatste nachten.
Groetjes Patricia
5 jaar geleden
·
#28969
Sorry sorry! Op de een of andere manier lukte het met de overgang naar dit nieuwe forum niet meer om in te loggen. Heel wat reacties gemist in de tussentijd zie ik. Wij hebben na wat wikken en wegen toch de knoop doorgehakt om het rondje wat kleiner te houden. Wij hadden dezelfde twijfels gezien de positieve reacties over Palenque en San Cristobal, maar dat zou ook heel wat meer auto-uren met zich meebrengen. Onze ronde ziet er nu als volgt uit:
Cancun - Isla Holbox - Rio Lagartos - Valladolid - Merida - Campeche - Xpuijil (Calakmul) - Bacalar - Tulum. De laatste 4 dagen verblijven we in de buurt van Tulum all in. We overwegen nog om Bacalar te skippen (2 nachten) en 2 nachten in de plaats hiervan te boeken in Tulum centrum. We vragen ons af of Bacalar leuk is met een kindje van net 1 jaar en een peuter van 3. Tips?
4 jaar geleden
·
#29238
Onze reis door Mexico zit er alweer zo’n 2 maanden op. Wat vliegt de tijd! Het was fantastisch in ieder geval. Mochten er nog vragen zijn; let us know!
Groetjes
4 jaar geleden
·
#29630
Ja ik heb wel wat vragen hoor! En ben heel benieuwd hoe jullie Yucatan vonden. Wij gaan volgende zomer 3 weken. De route is nu:

Puerto Morelos 2 nachten
Isla Holbox 3 nachten
Rio Lagartos 1 nacht
Vallodolid 3 nachten
Bacalar 3 nachten

Dan hebben we nog 8 nachten over. We denken nu aan combinatie van Tulum en Playa del Carmen. Of mogen we Cozumel niet missen?

We hebben zelf Palenque en San Cristobal al gezien toen we 6 maanden gereisd hebben. Dus we kiezen bewust voor een wat kleiner rondje met een huurauto.

Vragen:
- We hebben voor Puerto Morelos gekozen omdat het lekker dichtbij de luchthaven ligt. (20 min). We willen daar even lekker bijkomen en verder niet al teveel hoge verwachtingen. Maar wie weet is het stiekem toch wel een heel leuk plaatsje. Iemand daar geweest?
- We willen graag het befaamde roze meer zien. Maar vanaf Holbox naar Valladolid is het best een rit als we dan ook het meer willen bekijken. Daarom een nachtje Rio Lagartos. Maar overnachten is best prijzig daar. Iemand tips voor leuke acco of overnachten in een andere plaats?
- Sowieso zijn tips voor leuke accommodaties welkom net als advies over onze route. Blijven we ergens te lang of te kort?
1 jaar geleden
·
#30204
Hoi!

Wij plannen ook een reis van bijna 3w door Yucatan. Ik denk dat onze route too much is met 3 kids (4.6&8). We dachten Hollbox, Merida, Campeche, Palenque (vooral deze denk ik te ver & uitdagend) Xpuijil (Calakmul), Bacalar, Tumul (relax). Is het OK om Palenque te skippen. Ook twijfel ik over Merida om eerlijk te zijn, ik hoor vaak dat het gewoon een drukke stad is..
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!