zondag 19 november 2017
  14 Replies
  4.2K Visits
  Subscribe
Voor de zomer 2018 hebben we mooie tickets kunnen boeken naar Cancun! Daar willen we natuurlijk niet blijven. We zijn van plan een rondreis te maken door Yucatan, Guatemala en eventueel Belize. We hebben 30 dagen de tijd. Bij het maken van een voorlopige route merk ik nu al dat we tijd tekort komen.
Dit is zo'n beetje wat ik nu in mijn hoofd heb:

Aankomst Cancun, door naar Puerto Morelos om een paar dagen te acclimatiseren, Chitzen Itza, Merida, Palenque, San Chistobal, Quetzaltenango, Lago Atitlan, Chicicastenango, Antigua, Rio Dulce, Tikal, Caye Caulker, Tulum.

Hebben jullie tips wat betreft accommodaties, vervoer, route? Wat eventueel overslaan, wat is een echte aanrader?

We hebben 3 kinderen van 13, 12 en 10 jaar. We zijn gewend om te reizen met kinderen, maar dan in Azië. Bij het zoeken naar accommodaties viel me direct op dat Azie een stuk goedkoper is. Is het nodig om op voorhand te boeken of is er genoeg keuze?

Bedankt voor jullie info!

Groetjes Marieke
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25591
Hallo,

Wij deden deze 3 landen vorige zomer.
Leuke maar dure reis.
https://boesibai.wordpress.com

Gr. Kelly
6 jaar geleden
·
#25592
Hoi Kelly,
Ik had jullie mooie verslag inderdaad al gelezen. Leuk hoor!
Waar zaten vooral de kosten? In de accommodaties, excursies, eten? Heb jij nog plaatsen of accommodaties die je kunt aanraden?
Ik zag dat jullie ook op Caye Caulker zijn geweest. Is dat de moeite en de kosten waard? De afgelopen 3 jaar hebben we op enorm mooie eilanden in Thailand en Indonesië tijd doorgebracht. Ik vraag me af of Caye Caulker dan niet wat tegen zal vallen...
Alvast bedankt voor je info!

Gr. Marieke
6 jaar geleden
·
#25593
Hallo,

Goh vervoer was redelijke kost.
Eten viel mee, maar niet vergelijkbaar met Azië qua prijs.
Accommodatie prijs kwaliteit redelijk prijzig.

Ja wij vonden caye caulker lekker relax, maar niet dat ik het zou aanraden. Hotels onbetaalbaar enkel kamer met gedeelde badkamer zonder airco 55 EUR per nacht.

Ik denk nog eens na qua aanraders
6 jaar geleden
·
#25594
Ik vond Caye Caulker wel een heel leuk sfeertje hebben!
Wij verbleven hier: http://www.colindacabanas.com/en-gb
De goedkoopste cabana's zijn niet heel duur, en liggen heerlijk rustig en je krijgt er 2 fietsen bij, die perfect zijn om het eiland rond te fietsen. Er is verder niet heel veel te doen, behalve relaxen, duiken en snorkelen.

Voor mooie stranden vond ik Isla Mujeres ook heel leuk! Overdag wel veel Cancun-dag-toeristen, maar ook echt een fijn eiland sfeertje.

Verder ongeveer dezelfde reis gemaakt als hoe jullie plan er uit ziet en ik denk dat dat wel te doen is in 4 weken hoor! Als ik wat meer tijd heb, heb ik nog wel wat leuke accommodatie tips.
6 jaar geleden
·
#25595
Als je niet gaat duiken zou in Caye Caulker ook overslaan.
6 jaar geleden
·
#25596
Wij hebben hier afgelopen zomer gereisd. Wij hadden ongeveer 3 weken en hebben daarom niet veel van Guatemala gezien (zou ik een volgende keer zeker meer van willen zien). Onze route: Playa del Carmen, Chichen Itza, Merida, Campeche, Palenque, Flores, Tikal, San Ignacio, Caye Caulker, Laguna Bacalar, Tulum.
Wij vonden Caye Caulker heel leuk. Heel relaxt en een prachtige plek om te snorkelen. Caye Caulker heeft geen stranden, dus als je daarnaar op zoek bent, moet je hier niet zijn. Ik vond San Ignacio ook een leuke plek in Belize. Vanuit deze plek kun je veel outdoor activiteiten ondernemen, zoals grotten tour per kano, tuben of ATM. ATM schijnt super te zijn, hebben wij niet gedaan omdat wij jongste (7) nog iets te jong vonden, maar wellicht is dat met de leeftijd van jouw kinderen wel leuk om te doen.

Wat wij verder erg leuk vonden: tempels van Tikal en Palenque. Chichen Itza was erg druk (vroeg in de ochtend valt het mee) en de andere tempels in de jungle en daar mag je op klimmen. Bij Chichen Itza kan dat niet. Een cenote bezoeken is leuk, maar ook vroeg in de ochtend vanwege de drukte. Vanuit Merida naar Celestun, boottocht door mangrove en flamingo's spotten.

Wij hebben met de bus gereisd. Was goed en comfortabel.
6 jaar geleden
·
#25597
Bedankt voor jullie reacties tot nu toe. Wat ik graag nog zou willen weten is of het goed te doen is om op de bonnefooi te reizen?
Verder zijn accommodatietips en niet te missen plaatsen nog steeds welkom!

Groetjes Marieke
6 jaar geleden
·
#25598
Hallo,

Wij hadden niets vastgelegd.
Telkens wat logies vooraf bekeken en ter plaatse gegaan.
Kregen vaak een lagere prijs dan de internet prijs.

Gr. Kelly
6 jaar geleden
·
#25599
Cholula- Hostel café Cascabel: Leuke B&B bij Belgisch – Mexicaans koppel, niet ver van Puebla. Fietsen gratis te gebruiken, lekker ontbijt in een cafeetje / voormalige koffiebranderij. Uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. Goede wifi. Adres: 8 norte # 600 / San Andres, Cholula, Pue. – t: 261.66.06 – 044.2223.54.91.88

Oaxaca – Tapas & vinos TASTAVINS: Heel typisch tapas restaurantje met invloeden uit Argentinië, Spanje en andere. De Mezcal van het huis is top. Verschillende artisanale bieren, heel goede wijnkeuze uit diverse landen. Het menu en de dranken zijn naar onze maatstaven spotgoedkoop. Het eten is er vers bereid en superlekker, de wijn voor zijn prijs super. Een absoluute aanrader als alternatief van de Mexicaanse keuken. Adres: Murguia 309, Centro Oaxaca de Juarez – FB: TASTAVINS – tel: 01 951 514 37 76

Valdeflores – Casa Blanquis: Super B&B met zwembad op een halfuurtje van Puerto Escondido, het zicht op de oceaan is gewoon subliem, George (Belg) is een op en top gastheer die je bijstaat met alle nodige info. Met zijn Hummer brengt hij je waar nodig (of komt je afhalen aan de bushalte). Zijn vrouw Blanca (Mexicaanse) maakt de lekkerste gerechten voor u klaar, alles vers bereid en tot in de puntjes verzorgd. Hier kom je voor het (roof)vissen op de oceaan of zoals wij om te genieten van een fantastische kust met tripple barrels(surfers world hotspot), pelikanen in hun natuurlijke habitat (voor de deur) en zonder meer voor de rust. Gewoon doen, met onze groeten!

Comitan – Na’kan, hotel: modern en goed hotel in het centrum. Ontbijt lekker vers en goed. Vriendelijk personeel, goede douche, kluis, wifi, enz…

Quetzaltenango – Casa Moran B&B, hotel: Heel typisch gezellige B&B met binnenplaats, eigentijds rustieke kamers, goede douche, wifi, pal in het cultureel stadscentrum. Uiterst vriendelijke service van eigenaars & personeel. Top ! Very typical & nice charming hotel / B&B, in the centre of Quetzaltenango, very polite staff & service=great – location: 12 Av 8-21, zona 1 a una cuadra del parque central – <!-- e --><a href="mailto:info@casamoran.com]info@casamoran.com[/url]<!-- e --> – (502)7765-0616

Quetzaltenango – Tacorazon: In de hoek van het centrale plein in de stad. Heel lekkere en vers gemaakte taco’s en burrito’s. Menu zelf samen te stellen. Vriendelijke eigenaar Jessy, Amerikaan uit Boston die hier al meer dan tien jaren woont. Artisanale bieren te koop. Een aanrader.
6 jaar geleden
·
#25600
https://www.facebook.com/pages/Ranguana ... 2378004545

Placencia vonden wij relax en leuk plaatsje.
6 jaar geleden
·
#25601
Ik vond Sian Khaan biosfeer mooi.
Als uitvalsbasis had ik destijds Playa del Carmen en ben met een huurauto gaan rondrijden.
De weg van Tulum naar Sian Khaan was destijds volledig onverhard.

Ter plekke hebben we toen een boot gehuurd van een visser en zijn we de zee op gegaan.
Schildpadden, een prachtig rif, en baltsende freqatvogels op mangrove eilandjes op zee.

Duiken, zwemmen, snorkelen in een chenote.... ook doen. Is ook mooi.

Chitzen Itza.... heel vroeg zijn. 's Middags is het waanzinnig druk.
6 jaar geleden
·
#25602
Bedankt voor de tips!
6 jaar geleden
·
#25603
Hey
Wij hebben vorig jaar gedurende 14 maanden rondgereisd op het Amerikaanse continent. Gedurende deze trip deden wij ook Mexico, Guatemala en Belize. Wij reisden met onze eigen 4x4 dus over openbaar vervoer kan ik geen tips geven. Maar van de bezienswaardigheden kan ik wel het volgende tips geven.
Mexico :Chitzen Itza is verschrikkelijk druk. Uxmal vonden wij veel beter (en ook goedkoper), Tulum is zeer toeristisch en we zijn dan naar Punta Allen geweest. Een prachtige route die je kunt doen met een taxi (een uurtje rijden). Bijna geen toerisme en supermooi.
Laguna Bacalar , zeker doen en ook een boottocht op de laguna is een grote aanrader. Palenque is prachtige en niet zo toeristisch. Was onze 2 de favoriet van ruïnes in Mexico (op 1 staat Calakmul voor ons maar met openbaar vervoer niet te bereiken, enkele met taxi en ligt zeer afgelegen)
Guatemala: In Lago Atitlan is Pasaj Cap echt een aanrader om te verblijven ( http://www.pasajcap.com ) . Wij kampeerden in de tuin maar hij verhuurde ook bungalows. Vanaf daar kan je boten nemen overal rond Lago Atitlan. De eigenaar is een fransman die daar al jaren woont.
Een andere must do vonden wij van Guatemala is Semuc Champey. Misschien wel moeilijk bereikbaar met openbaar vervoer maar als je dit kan meenemen zou ik dit zeker niet skippen. Als je gaat doe het dan wel redelijk vroeg in de ochtend.
Tikal is prachtig!!! Wij kampeerden aan de JAcquar Inn. Maar het hotel zag er op zich ook zeer goed uit maar ik ken geen prijzen van de kamers. Als je bij de ruines van Tikal wil logeren hou er dan rekening mee dat je toegang betaalt aan het begin (want de hotels liggen in het NP)! Bv. Wil je rond 13 u naar je hotel gaan dan betaal je jou toegangsticket voor de dag zelf en als je de volgende dag wilt bezoeken moet je een nieuw ticket kopen. Maar kom je na 15 u toe aan de ingang van het park. Dan krijg je onmiddellijk je ticket voor de volgende dag. Maar je kunt die avond ook al de ruines bezoeken. Dus heb je eigenlijk 2 dagen voor de prijs van 1. En als je 's avonds de ruines bezoekt zie je veel meer dieren want er is minder volk.
Belize: de kust deden wij niet (we zijn echt geen strandgangers) maar we bezochten daar wel het Cockscomb Basin Forest Reseve. Dit is een Jaquar Sanctuary en wel het bezoeken waard. Mooie wandelingen en je kunt er ook tubing doen door de jungle. als je dit bezoekt ga dan eerst wandelen en doe het tuben achteraf . Want de meeste toeristen komen om enkel te tuben. En in de late namiddag is er bijna niemand meer. Aan dit Sanctuary kun je ook logeren (maar ook daar weet ik geen prijzen van)
Een andere aanrader is Caracol. Dit zijn ook Maya ruines die zeer afgelegen liggen vlakbij de grens van Guatemala. Zeker het bezoeken waard maar ik weet niet als je taxi 's kan nemen tot aan de ruines Want vanaf het dorpje Augustin kun je enkel onder militaire escorte er geraken. Openbaar vervoer is er zeker niet . Wij kwamen wel een gezin tegen en die hadden voor een dag een auto gehuurd in San Ignacio. Praktisch geen toerisme daar (er waren meer militairen op de site dan toeristen) maar absoluut de moeite (voor ons het hoogtepunt van Belize)!!!
5 jaar geleden
·
#25604
Hoi leliefleur,

Wij hebben dezelfde trip voor de boeg (half juli-half aug). Hebben echter het plan Yucatan nog even uit te gaan naar SAN Christobal de las Casas; is net de andere provincie maar schijnt erg mooi te zijn (iemand tips?)
Van daar richting Guatemala en dan via Belize terug.
Vanuit Cancun gaan we eerst naar Holbox (schiereiland noord) want daar komen rond die Tijs (juli-augustus) walvishaaien voorbij die je al snorkelend kunt zien...
Vandaar uit globaal het rondje chitcen - merida - palenqe en dan naar sna christobal
Laten we elkaar op de hoogte houdenvan leuke tips en weetjes..
Gr
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!