dinsdag 27 oktober 2009
  9 Replies
  4.3K Visits
  Subscribe
Nu wij over drie weken naar Maleisie vertrekken en er in nederland wordt gepraat over het vaccineren van kleine kinderen tegen de mexicaanse griep, dacht ik daar vandaag eens wat informatie over in te winnen.
Eerst het consulaat gebeld. Daar werd mij door een hele blije maleisier gemeld dat ik me ner gens ongerust over moest maken. Er is geen mexicaanse griep in Maleisie. Dat geloofde ik niet dus internet geraadpleegd. Daar vond ik dat er in Maleisie al zo'n 1800 slachtoffers zijn waarvan er 80 zijn overleden. Nu wilde ik helemaal meer informatie.
is het bijvoorbeeld zinvol om Tamiflu mee te nemen op reis?
Dus met de GGD te bellen. Die konden mij geen informatie verstrekken. Zij gaan over reizigersvaccinatie's en daar valt deze niet onder.
Dus ik werd doorverwezen naar een speciaal nummer van postbus 51 dat voor de mexicaanse griep is intgesteld.
Daar konden ze me niet helpen.
Zij gaan alleen over de griep in nederland.
Dus zij verwezen me naar het ministerie van buitenlandse zaken.
Die vertelden me echter dat zij niet over medische zaken gaan en verwezen me naar........de GGD.
Ik weet het niet meer.

Weet iemand hier wat wijsheid is?
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6170
Hoi Myra,

Nou ben ik geen dokter, en is het onderstaand geen doktersadvies. Ik kan je alleen mijn eigen mening na wat veldwerk over dit onderwerp geven. (Aangezien wij deze zomer naar mexico toe gaan, is het onderwerp ook bij ons van interesse!!) Na je eigen grondig telefoneerwerk is het duidelijk, dat het onderwerp eigelijk voor geen enkele instelling duidelijk is. Wellicht kan je eigen huisarts je vragen beantwoorden.

Via deze link, kreeg ik in ieder geval meer duidelijkheid over het onderwerp.
http://home.tiscali.nl/gibbon/waterput/ ... -griep.htm
Belangrijk is om te weten dat je zeker niet zelf Tamiflu of Relenza via het internet moet bestellen.
In Maleisie is het niveau van de zorginstellingen/ziekenhuizen gelijk (al dan niet beter) aan Europees niveau, dat moet een zekere geruststelling geven.

Ik zal dit onderwerp met interesse volgen!
Succes en veel vakantieplezier!

G Jurma
14 jaar geleden
·
#6171
Zo daar zeg je wat!!
Vandaag ook geconfronteerd met de Mexicaanse griep al dan niet PERSOONLIJK! Ik hoorde van een analiste ([i:2aqzre32]die nam bloed bij me af voor Hep B titer bepalin[/i:2aqzre32]g) dat ze zich ook zorgen maakt, vooral voor haar kinderen (pre pubers). Er ligt (weer) een kind van 16 op de IC ligt in Hoofddorp (MIJN ZIEKENHUIS) en zijn werkt er.....pff wat komt het dichtbij.
Zij had, net als ik, een oproep gehad en dacht eraan te laten vaccineren. Normaliter is ze ook niet zo "prikkerig", vertelde ze. Ik ook niet maar gezien we zo bezig zijn met de vaccinaties ter voorbereiding moeten we deze ook maar meenemen in de overwegingen, ik heb nog 5 weken voor vertrek.
Ik lees dus ook graag mee of iemand wat meer weet en ga straks als de kindjes slapen (de jongste heeft flink koorts) ook maar weer achter het scherm zitten en het www afzoeken!!
[color=#BF0040:2aqzre32]PS Ik ben aan het zoeken op de WHO website (<!-- w -->http://www.who.int<!-- w -->;) maar daar noemen ze Maleisie niet?? hoe dat kan? Thailand wel, misschien moeten we daar even verder lezen[/color:2aqzre32]
14 jaar geleden
·
#6172
Het lijkt er op dat iedereen de Mexicaanse griep heeft, bij een gewone griep sterven er jaarlijks een paar duizend mensen alleen al in Nederland, maar daar hoor je niemand over. Bij de Mexicaanse griep zijn er in Nederland twee mensen overleden (het meisje van 16 jaar is niet aan griep overleden) Als ik naar Maleisië zou gaan zou ik me niet druk maken over de Mexicaanse griep, wel met: hou voorkom ik diarree. Vooral voor jonge kinderen kan dit gevaarlijk zijn.
Beide landen zijn overigens gemakkelijk te bereizen met jonge kinderen.

Roland
Ciudad de Mexico
<!-- w -->http://www.anwarwoutersen.nl<!-- w -->
14 jaar geleden
·
#6173
En nu is er weer een kindje van drie overleden dat helemaal gezond was.
Het gaat me toch echt aan het hart.
Op de school van mijn dochter zijn al ouders die hun kind preventief thuis houden.
Zo ver wil ik niet gaan maar ik vind het wel spannend.

Niemand hier nog een idee over vaccineren?
14 jaar geleden
·
#6174
wij hebben de kindjes (vorige week) wel al laten vaccineren, kon net met de rabies vacc, om en om elke week wat (dan is de tijd om en vertrekken we) jullie??
14 jaar geleden
·
#6175
wij hebben het ook gedaan. Maar alleen de eerste prik. Andere landen kunnen ook met 1 af, en de bescherming zal niet veel meer verhogen met een tweede prik. Hoe minder spul hoe beter.
Het geeft echter wel een (schijn?) veilig gevoel voor straks op vakantie (nog 3 weken!!)
14 jaar geleden
·
#6176
Wij zijn morgen aan de beurt... de hep A/B prik van 2 weken geleden ging zonder een kik te geven dus hopelijk morgen weer. En over 3 weken ook. Zit wat in Diana, waarom eigenlijk die 2e? Nog eens even onderzoeken hoe dat zit. Jullie zijn zeker al bijne/net weg tijdens de 2e ronde?
14 jaar geleden
·
#6177
hallo,

Ik heb me dat ook afgevraagd "waarom die 2e", een (vaccinatie poli) arts legde het me uit: na een 1e vaccinatie heb je 40% minder kans de griep te krijgen en na de 2e nog 30% extra dan ben je dus 70% beschermd en niet 40 of niks.Ik vond dat wel een goede uitleg en ga voor beide. Als je ze te dicht op elkaar geeft heeft het lichaam niet genoeg tijd om in te werken en 'doet' de 2e niet genoeg om tot die percentages te komen.
Begrijpen jullie? soms moeilijker op te schrijven dan uitleg te krijgen...

succes,
Marjan
14 jaar geleden
·
#6178
Hoi Marjan, prima uitleg hoor! Ik snap m.
Maar ik was eigenlijk in de veronderstelling dat die 2 prikken samen 100% bescherming bieden... Volgens de informatie van die arts niet dus?? Hmmm. Kan ik nog dat risico op de griep niet uit mn hoofd zetten dus :-(
Maar 70% is al een stuk meer dan 0 natuurlijk. En meer dan dat kun je - behalve handen wassen enzo- niet doen toch?
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!