woensdag 21 juni 2017
  30 Replies
  6.1K Visits
  Subscribe
Wij vliegen dit jaar op Singapore en op dezelfde dag door naar Bali met Air Asia. We vliegen alleen met handbagage. Weet iemand of je dan even goed door de douane moet? Vlucht Air Asia kan ik thuis of op vliegveld online inchecken.

Omdat BA mss gaat staken kan het zijn dat we andere vlucht hebben die onze overstaptijd in Singapore gaat verkleinen. Niet door de douane gaan zal veel tijd schelen. En mss sowieso fijn, ook als onze vlucht gewoon gaat.
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#24356
Volgens mij hoef je niet door douane. Je bent gewoon transit passagier. En aangezien beide airlines op/van terminal 1 gaan moet dat goed gaan.

Gewoon transit borden volgen zou ik zeggen...
7 jaar geleden
·
#24357
Eens. Als je doorreist ben je Transit passagier. Je bent in NL als door de douane geweest en hoeft dan pas weer door de douane bij aankomst als je geen layover hebt.
7 jaar geleden
·
#24358
Wij doen het nooit, maar heb dan ook nog nooit losse tickets geboekt met overstap op Singapore (het vliegveld dat bij ons thuis bekend staat als 'Kenny G Airport', van die vreselijke muziek draaien ze daar en nog nooit daar geweest dat Kenny G niet gedraaid werd hihi).
7 jaar geleden
·
#24359
Bedankt voor de reacties! het leek mij ook omdat ik niks met Singapore te maken heb bij uitstappen/instappen. Geen speciale stempeltjes ofzo nodig.

Is Terminal 1 voor de internationale vluchten? Wij vliegen vanuit Londen (of iig vanuit Europa, mss andere maatschappij door mogelijke staking British Airways) en vliegen vanaf Singapore dus naar Indonesië.

Als het op de ingewikkelde manier moet (andere maatschappij en aankomsttijd) dan zal ik blij zijn dat ik Kenny G hoor als ik instap bij AirAsia haha!
7 jaar geleden
·
#24360
Ja, het is wel spannend nu voor jullie met wel/geen stakingen... . Niet dat je een betere optie hebt, maar ik neem mijn petje af dat iedereen daar zo rustig mee om kan gaan.
7 jaar geleden
·
#24361
Nee, terminal 1 is niet de internationale terminal. De terminals zijn verdeeld over diverse luchtvaartmaatschappijen. Hier een linkje hoe de verdeling is (handig als je ja/nee moet zeggen bij overboeken naar andere maatschappij)

http://www.changiairport.com/en/flight/ ... inals.html
7 jaar geleden
·
#24362
@eynd14 bedankt voor het linkje, handig! Zijn de terminals groot, maw kan het veel tijd kosten om te lopen tussen de terminals als de verste gates hebt?
7 jaar geleden
·
#24363
Dat valt - in verhouding tot de grootte van de luchthaven - best mee. Aan beide kanten van de terminals heb je treintjes die de terminals met elkaar verbinden, maar lees wel dat er nu werkzaamheden zijn waardoor er eentje niet in werking is (tot wanneer?!).

[url:3fyz8zo6]http://www.changiairport.com/en/maps.html[/url:3fyz8zo6] Kan je ook de tijden zien als je lopen wilt
[url:3fyz8zo6]http://www.changiairport.com/en/transport/transfer-between-terminals.html[/url:3fyz8zo6] De tijden van de treintjes, gemiddelde wachttijd en dus de uitval.

Het hangt uiteraard af van hoeveel overstaptijd je hebt, een half uurtje zou ik te krap vinden daar.
7 jaar geleden
·
#24364
Hoi Sinole,

Wij hebben de ervaring met verschillende vliegmaatschappijen en zelfgeboekte tickets dat we wel door de douane moeten bij aankomst van een ander land. Bijv. in 2010 vlogen we van Cambodja met Air Asia naar Bangkok en kwamen daar om 18.30 aan. Om 18.50 waren we al door de paspoortcontrole en we waren ruim op tijd voor onze vervolgvlucht met Bangkok Air naar Koh Samui om 20.30. Dus het is wel mogelijk dat je bij 2 verschillende luchtvaartmaatschappijen en zelfgeboekte tickets toch nog door de douane moet. Toen in ieder geval wel... Dan kun je er in elk geval rekening mee houden voor het geval dat... Bij ons ging het allemaal supersnel, en wij hadden zelfs 2 koffers bij ons en een buggy. De buggy kwam gelijk bij de slurf uit het vliegtuig (hadden we bij vertrek aan de grondstewardess gevraagd) en onze koffers werden niet doorgelabeld en deze moesten we bij aankomst eerst bij de band afhalen en bij de incheckbalie van Bangkok Air opnieuw inchecken. We hadden van tevoren twijfels of we met zo'n korte overstap van 2 uur onze vervolgvlucht zouden halen, maar het is zeker goed mogelijk (Air Asia had nl de vertrektijd van onze vlucht in Cambodja verlaat waardoor de overstaptijd krap werd). En jullie reizen alleen met handbagage. Maar wat een gedoe voor jullie met die staking van een deel van het personeel van BA. Ik las gelukkig dat ze het proberen op te lossen. Succes, ik duim voor jullie en het komt vast goed.

Groetjes, Diana
7 jaar geleden
·
#24365
In jouw geval, klavertje4, ga je met een binnenlandse vlucht verder, dan is het logisch dat je bij aankomst in het land je door de douane moet, dat is tenslotte ook je land van bestemming.
7 jaar geleden
·
#24366
Dat is waar ook, logisch ook! Ik was blijkbaar nog niet helemaal wakker toen ik mijn reactie plaatste.

Maar het is misschien voor anderen fijn om te lezen dat je bij een vluchtwijziging waardoor er minder overstaptijd is, het toch mogelijk is om je vervolgvlucht te halen. Vooral met koffers die niet doorgelabeld worden, een buggy en in de rij voor de douane.

@Sinole, ik duim dat alles goed wordt opgelost door BA en dat jullie een hele goede vlucht en vervolgvlucht zullen hebben. Alvast een hele fijne vakantie!
6 jaar geleden
·
#24367
Uiteindelijk in Singapore nagevraagd of we door de douane moesten en dat was dus het geval. Dus papiertjes invullen en in de rij.

Dit jaar heb ik weer zoiets. Ik moet vluchten naar Londen boeken, maar hoeveel tijd er tussen?

heenreis - vertrek Londen 22.40u, ik denk aan vlucht uit Amsterdam die uiterlijk 20.00u aankomt
terugreis - aankomst Londen 17.45u, laatste vlucht naar NL gaat om 20.55u.

Het lijkt me beide haalbaar. Terug komen we vanuit Beijing en vind ik het risico wat groter op uitloop door de lange vlucht. Maar we kunnen natuurlijk ook vroeger landen ;-)
Wij reizen alleen met handbagage, dus het gaat om de tijd die je kwijt bent bij de paspoortcontroles en afstand aankomst-vertrek. In de zomermaanden kunnen de tijd aan controles best oplopen, dus natuurlijk liever niet daar doorheen. Ik ga bij KLM informeren wat er kan, dus wordt vervolgd..
6 jaar geleden
·
#24368
Als je alleen met handbagage reist, en al ingecheckt bent op je vervolgvlucht (online) zou het moeten lukken zonde r immigratie: https://www.heathrow.com/flight-connections

Ik zou altijd meer tijd inplannen, vooral op de heenreis. Als je je aansluiting mist, kun je zo maar een nieuwe ticket moeten kopen. En ook op AMS -Londen (doe ik regelmatig) kun je veel vertraging hebben.
6 jaar geleden
·
#24369
Ik zou ook ruim de tijd er tussen nemen.
Zelf zitten we met iets soortgelijks, wij vliegen vanaf Paris. Ik vind het aan de ene kant aantrekkelijk om met de Thalys er naar toe te gaan. Maar aan de andere kant het risico te groot dat we op ter terugreis later landen en onze trein missen. Dus toch maar op safe en met de auto waarschijnlijk.
6 jaar geleden
·
#24370
We vliegen op de heenweg om 17u, aankomst 17.10u dus We hebben 5,5 uur voor vertrek. Dat zou moeten lukken, maar ik zal blij zijn als we in Londen zijn. Je hebt niet echt een alternatief als bijv vluchten vanuit Schiphol niet vertrekken.

Terug heb ik toch maar de vlucht geboekt van 20.55u, we hebben dan 3 uur tussen (verwachte) aankomsttijd en vertrektijd. Maar dit geeft minder risico. In het ergste geval is het hotel zoeken en nieuwe vluchten boeken.
6 jaar geleden
·
#24371
Wij willen waarschijnlijk al in de ochtend rond 8.00 uur vanuit Eindhoven naar Stansted vliegen en daar dan de bus naar Heathrow nemen.
We zouden officieel om 23.00 uur vanuit Heathrow naar Denpasar vliegen maar ik kreeg een aantal weken geleden een mail met daarin een vluchtwijziging, we vliegen nu al om 18.45 uur, ik was dus blij dat ik de vlucht van 17.30 oid nog niet geboekt had.
We willen nu het zekere voor het onzekere nemen en de eerste vlucht van die dag boeken, dan zijn we in ieder geval al in Londen. We twijfelen nog wel of we niet beter al de avond ervoor zullen vertrekken, vind het wel weer zonde van de overnachting die totaal niets toe zal voegen. We komen dan rond 21.00 uur in Londen aan, slapen daar en moeten waarschijnlijk alweer om 10.00 uur ons hotel uit dat ons ruim €100 kost voor die ene nacht...... ik vind het een lastige beslissing.......
6 jaar geleden
·
#24372
Ik zou dat niet doen, avond ervoor. Als je de vlucht in de ochtend heb is er toch genoeg tijd? Zelfs als er een vlucht uitvalt zijn er nog genoeg die gaan.
6 jaar geleden
·
#24373
Ja dat denk ik dan ook maar we moeten natuurlijk nog wel met de bus van Stansted naar Heathrow. Aan de andere kant vraag ik me ook wel af hoe groot de kans is dat we nog een wijziging krijgen, en dan ook nog eens zo'n hele vroege.
6 jaar geleden
·
#24374
Wij hadden onze tickets al in september geboekt volgens mij en kregen dit jaar een wijziging. We vliegen in de zomervakantie.
Bij ons werd het tweede deel van de vlucht 24 uur uitgesteld. Uiteindelijk konden we omboeken en vertrekken nu een dag later en komen ook een dag later aan.
Als je in een hotel gaat, ben je het voordeel van je goedkope ticket ook deels weer kwijt.
Ik weet niet wat wijsheid is.
6 jaar geleden
·
#24375
Ja klopt, dat is ook zeker 1 van de dingen die me niet lekker zitten, dan hadden we onderhand net zo goed vanuit Amsterdam kunnen vliegen natuurlijk.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!