dinsdag 12 mei 2009
  11 Replies
  5K Visits
  Subscribe
Ik ga in juli naar India met mijn zoontje van 6. Wij vliegen in eerste instantie op Delhi en vanuit daar..? Heeft iemand nog tips voor leuke plekken/ gebieden die ook voor kinderen leuk zijn?
Alvast bedankt!
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#5377
anaatje

wat spannend, India! zelf ben ik ook bezig geweest om te kijken maar ik vond niet zo heel veel dat echt op kinderen gericht is.
Tours naar de Tah Mahal en omringende steden zijn er genoeg te vinden en zullen voor kinderen ook wel te doen zijn, maar op de bonnefooi rondreizen, dat vond ik nog niet echt. Goa aan de kust moet ook heel goed te doen zijn, er komen tenslotte genoeg ( engelse) toeristen.
De Familie Nuijten is net terug van hun lange reis en hebben bijna een maand in India gereist ( http://familienuijtenopreis.reismee.nl/reisverhalen/ onderaan de verhalen uit India vanaf 18 feb tot 12 mrt ) Misschien dat zij je meer kunnen vertellen en tips geven als je ze een mail stuurt?

Ik ben wel benieuwd naar je avonturen, hou je ons op de hoogte?.
14 jaar geleden
·
#5378
Hardstikke leuk!!

One ervaringen lees je hier:

http://www.indiamike.com/india/journal. ... nal&j=9402" target="_blank

En hier hebben we algemene tips:

http://www.indiamike.com/india-articles ... with-kids/" target="_blank

hans
14 jaar geleden
·
#5379
Hoi Anaatje,

Ik weet dat je schrijft over Noord-India, maar ik kan het niet laten om je dan ook even de tip te geven om Nepal te bezoeken.
heel relaxt in de omgang vergeleken met de meeste indiers en heel kindvriendelijk! Geen gestalk en iets meer rust..

Waar je ook gaat...Heel veel plezier

groetjes Diana
13 jaar geleden
·
#5380
Ook iemand ervaring met zuid india met kinderen?
13 jaar geleden
·
#5381
Wat leuk dat je naar India gaat! Wij hebben in Bangladesh gewoond en van daaruit veelvuldig in India, Nepal en Pakistan gereisd. Het is een fascinerende en kleurrijke regio. In Nederland hoor je niet zo vaak dat mensen met jonge kinderen dit als (ideale) reisbestemming zien, maar vanuit Engeland wel.

Het noorden en zuiden hebben een heel andere vibe. De zomer is jammer genoeg op veel plaatsen de natte tijd - o.a. in Goa.

Ik ben benieuwd naar je plannen. Leuk!

Ken je deze website al?:
http://www.travelforkids.com/Funtodo/India/india.htm

Marcella
13 jaar geleden
·
#5382
U vraagt, wij draaien. Ons Zuid India verhaal vind je hier: http://tinyurl.com/2d2krtg

Veel plezier!
13 jaar geleden
·
#5383
Hartstikke leuk om naar India te gaan!
Wij (gezin met drie kinderen van 11, 9 en 6 jaar) hebben een half jaar gereisd door Azie en Australie en Fiji, waarvan 6 weken India (februari 2010 t/m aug 2010) en het was geweldig. We zijn in Dehli geweest daarna naar Rajasthan, Goa en Zuid India (o.a. Varkala, Munar (erg mooi_> theeplantages). We hadden van te voren niets geboekt en we hebben in India een auto met chauffeur gehuurd en we hebben met de trein gereisd. Doen!
13 jaar geleden
·
#5384
Pieter/Ellen, wat gaaf!
Wij willen naar zuid India. Dit omdat hier vrienden wonen (Pune en Chennai). Maar de trein vind ik niet echt te doen. Wij hebben 2e klas gereisd in India, zonder kinderen. Maar ik vond het wel heftig hoor. Van Goa naar Cochin. Wat zou je aanraden om te bezoeken in zuid india met twee kids bijna 3 en 5. Wij zelf zijn van Goa naar Cochin geweest en toen door naar Madurai, Kodaikanal, Tirunelveli en terug naar Bombay.
13 jaar geleden
·
#5385
Met de trein is goed te doen als je maar wel een AC (airco) klasse 2 of 3 neemt, dan heb je een eigen (slaap)coupe voor 4 personen voor jezelf inclusief eten. Wij zijn van Goa naar Trivandrum met de trein geweest en daarna naar Varkala gegaan (Preeth Beach Resort met zwembad). Wij zijn ook naar Cochin (en dan moet je bij Dal Roti gaan eten, daar hebben onze kinderen het nu nog over!) gegaan en hebben via het hotel een trip (auto met chauffeur) naar Munar geregeld in een heritage house (vroegere landhuizen van de eigenaren van de theeplantages). Ook leuk is Allepy waar we een dag en nacht op een "house boat" hebben gevaren en geslapen op de backwaters. Prachtig, maar misschien iets te lang voor jonge kinderen, je kunt ook een korte boottocht maken. Zeker met kinderen is het aan te raden om een hotel of resortje met zwembad te zoeken, wij kwamen in Varkala veel buitenlandse gezinnen tegen met jonge kinderen die aan het reizen waren. Veel plezier!
13 jaar geleden
·
#5386
Wat leuk om deze enthousiaste verhalen over India te lezen!!

Ook wij zijn aan het kijken waar we deze zomer naar toe gaan. India is een land die ik heel graag wil bezoeken, het liefst voor langere tijd. Deze zomer hebben we maar 3 weken maar misschien is dat prima voor een klein stukje zuid-india. Alleen is het dan regentijd, weet niet of je daar erg veel last van hebt. Meestal in andere delen van Azie valt dat wel mee en heb je niet de hele dag regen.
Kijken of we betaalbare vliegtickets kunnen vinden naar het zuiden van India, nog tips toevallig?

Wel leuk dat de hele vakantie nog open staat. We zijn ook nog aan het kijken naar het eiland Flores in Indonesie. Moet ook heel mooi zijn........
13 jaar geleden
·
#5387
Ik vond de trein heftig (2e klas) omdat wij zo vaak werden lastig gevallen door bedelaars en allerlei verminkte mensen. Hadden jullie daar dan geen last van? En met kinderen, hoe reageren de mensen daarop? Zitten ze steeds aan ze of valt dat mee.

Ik twijfel zo. We hebben een geweldige vakantie gehad in 2005. Maar ik twijfel of ik mijn kinderen er een plezier mee doe. Hoe zullen ze reageren op het bedelen, wat in Thailand toch echt aanzienlijk minder is. Etc. We willen graag onze vrienden ontmoeten. Maar het moet wel leuk en een relaxe vakantie worden.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!