dinsdag 22 oktober 2013
  6 Replies
  3.3K Visits
  Subscribe
Ook bij ons is de kogel door de kerk: we gaan met zn vijfjes naar Maleisie, Australie en Bali. De route wordt ongeveer:

Kuala Lumpur, Malaka, Kuching, Kota Kinabalu, Singapore, Brisbane, Cairns, Darwin, Den Pasar. Ongeveer... wij vinden het een heel gepuzzel om alles rond te breien en uit te denken. Tegelijkertijd willen we ook niet alles van te voren vastleggen, omdat we ook flexibel willen blijven. We hebben een kleine drie maanden en onze kinderen zijn (dan) 10, 10 en 7. Iemand tips en tricks? Of handigere routes? Scherpe deals? Advies over de vraag of het toch verstandig is om alles vanuit Nedelrand al te laten regelen? Of juist niet?
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#14359
Hangt waarschijnlijk voor de populaire plaatsen af of je in het hoogseizoen reist. In welke periode hebben jullie de reis gepland?
10 jaar geleden
·
#14360
Van juni tm augustus 2014.
10 jaar geleden
·
#14361
Let bij de indeling vd reis wanneer de ramadan valt. Ik weet alleen dat het eind juli is afgelopen. Het kan dan extra druk zijn. Of tijdens ramadan zijn sommige landen minder leuk of praktisch te bereizen dan zonder ramadan.

Als je je zinnen hebt gezet op bepaalde acco is het wel handig te resereveren. Kan vaak ook met booking.com waarbij je vaak nog kosteloos kunt annuleren. Op bali zijn acco's al vol die ik graag wilde.
10 jaar geleden
·
#14362
Leuk vooruitzicht! Gaan jullie ook les geven aan de kinderen?

Wij zijn van maart tot juni 3 maanden naar Maleisie en Australie geweest. Wel herkenbaar jullie dilemma's over hoeveel vooraf vastleggen. Wij hebben ook voor Maleisie en de eerste week Australie alles vast gelegd en daarbij speciaal gekeken naar accommodatie die we tot vlak van te voren konden annuleren. In Australie hadden we verder een camper en hoefden we dus niets te reserveren.
Nadeel van de camper vond ik dat de campings altijd buiten de stad of op een industrieterrein liggen. Je mist daardoor de mogelijkheid om 's avonds nog even in de stad rond te lopen en te zien hoe de mensen daar hun gewone dagelijkse dingen doen. Misschien dat we de volgende keer een auto huren en onderweg huisjes huren op een camping (dat kan op vrijwel elke camping daar) en in wat grotere steden hotels.

Wij hebben Sydney-Cairns gereden in 6 weken. Als we het nog een keer moesten plannen, dan zouden we het stuk Sydney-Brisbane gaan vliegen en niet rijden. En meer tijd plannen voor het stuk Brisbane-Cairns. Verder heb ik het gevoel dat we nog niet het "echte" australie gezien hebben. Geen roadtrains, verlaten lange wegen, etc. Als je het stuk van Cairns naar Darwin rijdt, dan heb je dat waarschijnlijk wel. Ik weet niet of er verder veel te zien is op dat stuk. Wat ik in reisverslagen gelezen heb is er niet iets bijzonders te zien.
Wat voor ons het hoogtepunt was, was onze 3 daagse tocht naar het eiland Lady Elliot. Een prachtig koraaleiland waar je met een klein vliegtuigje naartoe vliegt. Een hele relaxte sfeer, ook voor de kinderen, prachtig snorkelen en interessante verhalen door biologen en studenten.
En wat ook geweldig was was een bootje huren in Port Douglas en daarmee de rivier opvaren. Je ziet de krokodillen daar zo aan de kant in het zonnetje liggen. Een heel ander gevoel dan ze in de dierentuin te zien.

Kuala Lumpur vonden wij erg leuk, veel te doen voor de kinderen. In Singapore zijn we maar 1 dag geweest. Erg jammer want het is ook een hele leuke stad. Wel allebei erg warm en vochtig.
10 jaar geleden
·
#14363
Nee, lesgevenn gaan we niet. Ik heb niet de indruk dat de leerplicht daar gevoelig voor is, dus we gaan gewoon lekker vakantie vieren en accepteren de boete die we uiteindelijk zullen krijgen voor het weghouden van de kinderen van school. Hoe hebben jullie dat gedaan?
Zoals het nu lijkt boeken we losse vluchten (via WTC) en zullen we op onderdelen al accommodaties reserveren (denk via riksha). We gaan via Dubai naar KL. Vanuit daar naar Kota Kinabalu. Daar veel strand, schildpadjes, cocktails, liggen en snorkelen. Dan via Kuching door naar Singapore (evt stop over doen?. Vanaf daar naar Brisbane. Het deel Brisbane - sydney doen wij inderdaad niet. Ook omdat wij gehoord hebben dat het noordelijker mooier en (in onze zomer) warmer is.
Het deel naar darwin doen wij vervolgens weer per vliegtuig omdat ik heb begrepen dat het daar slecht rijden is, en een tikkie saai. Vanaf Darwin vliegen wij nog even naar Bali.
Je tips over port douglas en lady elliot spreken me aan. Ga ik nog even wat research voor doen! tenx1
10 jaar geleden
·
#14364
Beste Abe,

wij (mijn man, zonen van 8 en 10 en ik) gaan in okt/nov voor 6 weken naar Australie. Wij beginnen in Cairns. Misschien leuk om te kijken welke mogelijkheden daar zijn. Ons spreekt het erg aan. Wil je meer weten dan hoor ik het wel.

groetjes Monique
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!