maandag 21 november 2011
  8 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Komend jaar willen we weer naar Azië, met op het eind een verblijf op Koh Chang, waar een vriend van ons woont. Nu willen we Thailand gaan combineren met Maleisië. Vliegen lijkt het goedkoopst i.c.m. met de kortste reistijd, om een retourtje DUS-BKK te boeken. Via airasia kun je vliegtickets boeken, maar er loopt ook een trein. Dan zouden we ook al [i:1tnlebq6]voor[/i:1tnlebq6] Kuala Lumpur uit kunnen stappen om onze reis door Maleisië te starten. Maar ik kom er niet echt uit wat dat kost of hoe je het kan boeken. Heeft iemand hier ervaring mee?
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9824
Hebben wij een paar keer gedaan zonder en met kids. Prima te doen, wel wat langzaam, maar de nachttrein vinden onze kinderen geweldig.

Kaartjes zijn eenvoudig te koop op het station van bangkok. Heel veel info vind je hier:

http://www.seat61.com/Malaysia.htm#Sing ... _-_Bangkok
12 jaar geleden
·
#9825
Boeken???

gewoon een kaartje kopen,

onderweg zijn er mooie plaatsen waar je nog kunt uitstappen.

je kunt een slaper nemen, ik heb de slaper genomen toen ik door maleisie ging, maar dit jaar gaan we weer en neem ik geen slaper omdat we alles onderweg willen zien. het is wikken en wegen, je kunt ook allemaal verschillende klasse reizen.

succes met kiezen, wordt een mooie treinreis!

groet kees en liza
12 jaar geleden
·
#9826
Bedankt voor jullie snelle reacties!
Bij ons vonden ze de nachttrein ook geweldig, ze praten er nog steeds over!

De reden om te boeken: Vorig jaar hadden wij de heenreis naar Chang mai de slaaptrein al geboekt (met airco). De terugweg hadden we nog niet geboekt om onszelf niet vast te zetten qua datum. Maar toen we 4 dagen van te voren op het treinstation wilden boeken, bleek alles vol te zitten. Uiteindelijk konden we de dag erna de nachttrein zonder airco terug boeken. De kinderen zouden bij ons slapen, omdat we dat uiteindelijk op de heenweg ook gedaan hadden (heenweg wel betaald voor een bed). Ik heb echt bijna geen oog dicht gedaan, zo heet was het, zeker met nog een kind bij je in het bed. De bedden waren ook smaller dan daar waar airco was. Aangezien we maar 3 weken hebben, en ik niet weet hoe het met de bezetting van deze trein is, dacht ik aan boeken... En we reizen ws. met 6 personen.

Seat61 had ik gezien, kon er nog niet zoveel wijs uit hoe te boeken. Maar wellicht moet ik nog eens goed lezen.

Ik ben iig overtuigd dat ik gerust een retourtje DUS-BKK kan boeken en niet per se op KUL hoef aan te vliegen!
11 jaar geleden
·
#9827
Wellicht een beetje mosterd na de maaltijd, maar wat wij gaan doen is trein vanuit Thailand naar Penang (Butterworth) en vanaf daar kun je vliegtuig naar Kota Bharu nemen via Jetair. Voor jullie wellicht te laat, maar tip voor toekomstige reizigers? Wij hebben nl vorig jaar ook gevlogen via KL en toen naar Kota Bharu, voelde wat omslachtig.
11 jaar geleden
·
#9828
Hoi Cathelijne,
De trein vanuit BKK naar Penang? Is dat een internationale trein en waar kan ik informatie vinden? Het klinkt als een goede optie om redelijk snel bij de Perinthans te komen.. ;-)

Groeten
Merel
11 jaar geleden
·
#9829
Op het adres waar de meeste hier de trein boekte, daar kan het niet meer. Dit was op <!-- w -->http://www.thairailticket.com<!-- w --> hopelijk is het van tijdelijke aard.
11 jaar geleden
·
#9830
Die site kun je niet meer gebruiken...
11 jaar geleden
·
#9831
Jammer hè, hopelijk is het maar tijdelijk. Je hebt nog wel seat61 en <!-- w -->http://www.thailandtrainticket.com<!-- w --> maar dat is geloof ik weer duurder. Beter iets dan niets zullen we maar denken, ik weet niet of je dat ook zo handig met je creditcards en een printje kan doen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!