maandag 27 februari 2012
  6 Replies
  3.1K Visits
  Subscribe
Zijn er ook reisverhalen waarin er in detail beschreven wordt hoe de vliegreis is verlopen. Over het reizen zelf maak ik mij geen zorgen maar ik zie wel op het lange vliegen. Graag lees ik hier meer over.
Ik heb een zoon van bijna 2, die geen eigen stoel heeft, nachtvlucht (expres zodat hij kan slapen) en 11 uur vliegen.
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#10358
Het is altijd anders bij ons maar het is nog nooit tegengevallen.
Neem het zoals het gaat, dan valt het altijd mee.
Ik zou wel proberen om vooraan in de rij te gaan zitten in het vliegtuig zodat je extra beenruimte hebt, dan kan je zoontje daar op de grond zitten en liggen tijdens de vlucht anders zal het voor de persoon die hem de hele tijd vast heeft best een zware trip worden.
11 jaar geleden
·
#10359
Ik denk dat er niet zo uitgebreid over geschreven wordt in reisverhalen omdat het tijdens de vlucht best zwaar kan zijn maar dat ben je al snel weer vergeten als je op de plaats van bestemming bent. Je weet zelf het beste hoe je kind is en of er dus een kans bestaat dat hij op je schoot gaat slapen of dat je eerder verwacht hem 11 uur lang te moeten entertainen. Maar dan nog kan een kind je altijd verrassen (positief of negatief). Wij reizen met een 4 en 1 jarige en het vliegtuig bleek halfleeg dus dan wordt het al stukken makkelijker.
11 jaar geleden
·
#10360
Ik ben met Nola van 1 jaar en 2 maanden en Sione van bijna 4 vorig jaar naar Jamaica gevlogen. Dat ging echt prima (zelfs op Schiphol zijn beiden nog HepA gevaccineerd). De vlucht duurde bij elkaar 14 uur (met tussenlanding op Dom.Repl waarbij we met handbagage het vliegtuig uit moesten).

De heenweg was overdag, voor Sione had ik kadootjes mee (kleurboek, stickertjes ed en een computerspel). Het computerspel (Vtech smile pocket) had ik met veel moeite op MP gezocht maar dat schoof ze naar 2 seconden aan de kant omdat ze leiver ging kleuren haha. Nooit meer zo een groot ding mee dus! Maar af en toe een kadootje uitpakken brak al een beetje de reis. Net als af en toe een stukje lopen, voorlezen.

Nola was nog erg klein, maar moest dus wel op schoot. Zij vermaakte zich erg met plakplaatjes (die je op autoruiten kan plakken) van 1 euro van de Zeeman. Op de stoel plakken, eraf en op het tafeltje en dat achter elkaar door. Verder gaf ik toen nog borstvoeding wat wel handig (preventief) was bij landen/stijgen en in slaap vallen.

Wat echt wel handig is en hier ook al genoemd, is om vooraan te zitten. Niet altijd handig met tv kijken (in mijn vliegtuig) maar wat meer beenruimte en je kan je kind makkelijker op de grond voor je zetten. Het kan ook prettig zijn als je een beweeglijk kind hebt, in die zin dat het niet de hele tijd tegen de stoelen van de mensen voor je schopt (wat ik zelf genant zou vinden want dat is echt een irritant gevoel).

Op de terugweg hadden we een nachtvlucht. Sione lag voor haar en mijn stoel op de grond te slapen en ik had Nola op de stoel van Sione gelegd. Als ik naar de wc moest vroeg ik de buurman of hij Nola 'tegen wilde houden' als ze sliep zodat ze zeker niet kon vallen. De dames hebben heerlijk geslapen, helaas gold dat niet voor mij. Het lukt mij niet om zittend te slapen. Met tijdsverschil was ik 26 uur wakker..en dan thuis ook niet goed kunnen inhalen door jetlag van de meiden. Voor de meiden was het prima die nachtvlucht en 2 fitte kinderen en rustige vlucht is het zeker waard. Alledrie moe is voor mij het slechtste scenario.

Dus een beetje afwisselen van activiteiten als ze wakker zijn, wat slaaprituelen (voor zover mogelijk) van thuis aanhouden en voor de terugweg ook nog wat houden (bijv velletje stickers ingepakt). Zeeman was voor mij topleverancer met lichte en platte kadootjes, waar ik op de bestemming ook nog wat aan had.
11 jaar geleden
·
#10361
Hoi,

Wij zijn met onze 2 kinderen (nu 5 en 3 ) al enkele keren vrij ver gevlogen. Nooit scènes meegemaakt maar hoe ouder, hoe makkelijker wel. Met ons zoontje hebben we naar Jordanië gevlogen toen hij 8 maand oud was en naar Thailand toen hij 13 maand oud was en beide keren heeft hij tijdens de heenvlucht NIET geslapen. We zijn nog eens voor 3 maand naar Azië gevlogen toen de kinderen 1,5 en 3 jaar oud waren, die keer sliepen ze tijdens elke vlucht allebei als roosjes. Probeer een plekje aan de tussenwand (met de babybedjes) te bemachtigen. Je hebt daar veel beenruimte en eventueel kan je zelfs je kindje op de grond te slapen leggen. Mijn kindjes hebben altijd op mijn schoot geslapen. Deze zomer keren we terug naar Thailand en ik verwacht geen problemen meer...
11 jaar geleden
·
#10362
Op onze blog staan wel wat verhalen over het vliegen met onze kids. Grootste probleem is vooral de ruimte. Ik snap dat je geen stoel reserveert als het niet hoeft, maar ik zou het wel weten. het is ook vakantie tenslotte en zelfs met en eigen stoel heb je met een volwassenen en een kind nog niet veel ruimte. Die van ons liggen altijd in een gekke bocht op ons te slapen en wij slapen vervolgens niet. Verder is het maar de vraag of je de voorste rij krijgt, die is vaak weer gereserveerd voor kinderen in een bassinet en met 2 jaar is ie daar te oud voor. Zie verder de tips op onze site.
11 jaar geleden
·
#10363
Ohja dat is heel herkenbaar joh!
Je gaat er nu vanuit dat je zoontje lekker slaapt, maar hij moet ook even wennen aan het in een vliegtuig zitten en zal eerst even rondrommelen....zijn plekje vinden. En scènes zijn mij achteraf erg meegevallen, we zijn met een 1 jarige naar Cuba gevlogen, met 2 naar Mexico (3 stoelen), wereldreis incl Australië met 2, op 4 stoelen dus vanillestokje meegemaakt....en kan me geen echte ellendige vlucht herinneren. Wij slapen idd niet echt geweldig, maarde kinderen over het algemeen best redelijk. Het personeel is over het algemeen heel vriendelijk en behulpzaam. De kinderen hebben nog nooit op de grond mogen slapen, dat mocht nooit.
Als je denkt dat hij gaat slapen, ga even plassen en dan maar jezelf uitschakelen en zorgen dat je wat te doen hebt of ook kan slapen, dekentje erbij voor jou en je kind....
Probeer je niet te druk te maken over zijn nachtrust, je slaapt wel weer bij. Neem ook genoeg lollies ed mee om weer wat tijd door te komen!! Ook al is het niet zo verantwoord snoep, wel tijdverdrijf .... En die 11 uur moetje toch door.
Misschien hebben we op onze website eea beschreven....we hebben eea wel beschreven.
Succes , het komt goed!!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!