woensdag 27 juli 2016
  2 Replies
  2.4K Visits
  Subscribe
Wij hebben hier wel al het één en ander voorgehad, met name dan buikklachten en moesten regelmatig eens een pharmacy binnen voor medicatie. Handig om weten misschien wat hier alleszins verkrijgbaar is:

-nurofen (ibuprofen) siroop voor kinderen
-imodium pillen (geen instant smelttabletjes, die kennen ze hier niet)
-buscopan pillen
-actieve kool (heet hier 'car-bon', verkrijgbaar in elke 7/11 aan de kassa en een WONDERmiddel voor acute reizigerdiarree!)
-canesten-zalf tegen voetschimmel
-dactacort-zalf ook tegen schimmel en met cortisone erbij tegen de jeuk en de ontsteking (enkel in grotere apothekers)
-fenistil-gel tegen de jeuk bij muggenbeten
-afterbite
-oor- en oogdruppels met antibiotica en cortizone erin (voor als je kind een loopoor heeft), gelijkaardig aan Ciloxan zoals bij ons
-zirtec in tabletten (tegen jeuk en allergie, niet voor (kleine) kinderen)

Dat is het zowat, vul gerust aan!
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21412
Hebben jullie dit allemaal nodig gehad???

Wij hadden jaren terug iets nodig ivm een allergie, we hebben de klacht gewoon bij de pharmacy laten zien en hadden eerder al onze eigen apotheek gebeld om te vragen wat we dan nodig hadden. Ze had deze allergie 2 jaar eerder ook al in Nederland gehad, we weten nog steeds niet waarvan, maar toen duurden het echt weken voordat we resultaat zagen. Het middel dat ik van onze eigen apotheek door had gekregen werd ook niet meegegeven bij de pharmacy, ze hadden iets beters, en inderdaad na 1 half tabletje was ze al bijna van haar klachten af. Ze moest er 2 dagen 2 halve van slikken en de kosten waren €1,80.

Zorg dat je altijd het telefoonnummer van je huisarts en apotheek bij hebt, kan altijd handig zijn.
7 jaar geleden
·
#21413
Helaas bijna wel ja... Ik heb hier serieus wat maag- en darmproblemen gehad en wilde liever niet meteen aan de antibiotica (had ik mee van thuis). Op zich waren de erg pijnlijke maagkrampen het ergst, maar niks bleek te helpen. Eén van mijn zoontjes kreeg hier ook oorpijn en de dag erna een loopoor. Enkele dingen heb ik erbij gezet omdat ik in de pharmacy gezien had dat ze die hadden en zirtec neem ik al jaren voor allergieën en kost hier stukken minder! Maar vanaf nu zweer ik bij actieve kool, ongelooflijk dat een natuurlijk middel zo kuis kan houden in je spijsverteringsstelsel!

Telefoonnummers neem ik inderdaad ook altijd wel mee. Ik heb ook ondervonden dat het soms handig is de werkzame stof van een geneesmiddel op te zoeken en die benaming te gebruiken hier want die is universeel.

Ik geef dit lijstje vooral mee omdat wij eigenlijk echt wel veel meegenomen hadden uit België dat achteraf dus niet nodig bleek te zijn. Spaart heel wat baggage uit dus!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!