New

Marokko

  woensdag 29 augustus 2012
  21 Replies
  8.4K Visits
  Subscribe
Wij zitten er sterk over te denken om in de meivakantie van 2013 naar Marokko te gaan. Het zal onze eerste verre reis zijn met kinderen. We vinden ze te jong om naar Azie ofzo te gaan, vandaar dat Marokko ons een mooie beginner lijkt.

Het mooiste zou de zomervakantie zijn, maar van het reisbureau en op internet heb ik toch vernomen dat het middenin de zomer wel erg heet is daar. April en mei lijken de beste maanden te zijn. Helemaal als we ook nog dingen willen zien.

We staan echt nog aan het beginpunt, maar vind het nu al spannend.

Wie geeft ons tips en ideeen en misschien een kostenplaatje voor ongeveer 2 weken Marokko?
Welke kustplaatsen zijn mooi? Enz.....
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11377
1 tip voor Marokko: ga er niet heen in de zomervakantie! inderdaad zeer heet, maar daarenboven verdubbelt de bevolking ;-), wij zitten er regelmatig(echtgenoot van marokkaanse origine), maar hebben het snel afgeleerd de zomervakantie hiervoor te gebruiken! daarbuiten is het zalig reizen ginder ;-)
theoretisch is april/mei ideaal, (lente, alles staat in bloei, Marokko op zijn mooist!) al kan dat altijd tegenvallen, zoals 2 jaar geleden bij ons: koud en regen.

toeristisch gezien ken ik Marokko eigenlijk niet zo goed, wij gaan steeds naar het Noorden, waar het eigenlijk helemaal niet toeristisch is!

goedkope luchtvaartmaatschappijen(Belgie, geen idee of die ook op nederland vliegen, zou wel moeten): ryanair, jet4you, jetairfly,... . kijk eens op skyscanner.net; momondo.com, ... 300euro pp voor een ticket buiten seizoen lijkt me veel.

succes met de voorbereidingen!

joke
11 jaar geleden
·
#11378
Ik zag net een aanbod van Ryanair van EUR 99 naar Marokko. Weet niet waar vandaan en ik verwacht dat het enkele reis is, maar dan is het in ieder geval max 200 euro. Dus dat is niks (haha, ik zit zelf meteen mijn vrije dagen te rekenen of ik dat ook niet moet doen in de meivakantie)
11 jaar geleden
·
#11379
Ivm de meivakantie zouden we dan ongeveer 2 weken daar willen zijn. We hebben de kids nog jong, dan zijn ze 3 en bijna 5 jaar. Maar we willen niet de hele dag reizen. Als ik de schema's van rondreizen bekijk reis je elke dag minimaal 100 km. Dat is ons veel te veel. Ik besef dat we dan minder van het land zullen zien. Maar we kiezen er voor om dan in een kleinere omgeving meer te zien.

Wat zou een leuk reisschema kunnen zijn als je ongeveer 3 a 4 dagen op dezelfde plek wilt blijven? Wanneer we van plaats veranderen mag het reizen uiteraard wel verder dan 100 km zijn, maar niet dagelijks zoveel.

Iemand tips?
11 jaar geleden
·
#11380
Ik lees nu veel over temperatuur. Is mei wel een geschikte periode om te gaan? Wij willen echt niet te heet!
En ondanks dat onze dochter nog geen 5 is dan willen we haar toch liever niet van school houden. Dus we zijn wel gebonden aan de meivakantie, die komend jaar gelukkig 2 weken duurt.
11 jaar geleden
·
#11381
Wij zijn ook een keer 16 dagen in Zuid Marokko geweest in mei, weliswaar toen nog zonder kinderen, maar kwamen wel een gezin tegen met kinderen (die hadden een auto gehuurd).
Het was toen lekker warm, niet te heet. Mei is een goede maand.
Wij hebben 8 dagen auto gehuurd. De wegen zijn heel erg goed in Marokko.
Daarna met openbaar vervoer. Goede busverbindingen.

Dit hebben wij gedaan:
Marrakech (slapen in de medina in een riad !!)
omgeving Tafraout, Oumsnat (hotel met zwembad) en palm oases
Ouarzazate, Ait Ben Haddou
Skoura, vlakbij Ouarzazate (aanrader!: rustig dorpje in palm oases, erg mooi en rustig, daar hebben we 3 nachten geslapen)
2 nachten in Sahara (vanuit Ouarzate naar Zagora, M'hamid en verder Sahara: een tocht met gids)
Essaouira (mooie stad aan de kust, met een lekker windje)
11 jaar geleden
·
#11382
Qua financiën, hoeveel geld zou je in totaal kwijt zijn voor 2 weken Marokko met 2 vol en 2 kids?
11 jaar geleden
·
#11383
Ik heb nu toch al een paar keer gelezen dat de bevolking in Marokko heel wisselend is. Of heel aardig en behulpzaam of heel opdringerig en proberen geld af te troggelen.

Wat is jullie ervaring hiermee?
11 jaar geleden
·
#11384
In november 2010 zijn wij met 2 kinderen (1,5 en 3 jaar) voor 8 dagen naar Marokko geweest. Voor ons de eerste verre reis met kinderen, niet te ver zodat we eens konden kijken hoe dat ging.
Het was echt een succes! Wij zijn ivm de korte periode alleen naar Marrakech en Skoura geweest. We hebben een auto gehuurd. In Marrakech hebben we in een Riad overnacht en in Skoura in Auberge Chez Talout. De bevolking van Marokko vonden wij erg vriendelijk. Ook het rijden in de huurauto was prima te doen.
Wij hebben toen een individuele reis geboekt met Koning Aap. Wij hadden een reisvoorstel en Koning Aap heeft daar hotels bij gezocht.

De kosten voor deze georganiseerde reis (zonder vlucht, die hebben we zelf geboekt) waren bijna 1500 euro
Inclusief
- Transfer bij aankomst in Marrakech.
- 7 Overnachtingen in bovengenoemde hotels op basis van logies en ontbijt. In Skoura is dit
op basis van half pension. De kamers zijn inclusief extra bed en kinderbed.
- 6 dagen autohuur in Intermediate Class (incl. airco,), inclusief CDW verzekering, exclusief
eigen risico 5%.
- Inclusief kinderstoel en maxi cosy.
- Inclusief afleveren bij hotel Marrakech en drop off kosten luchthaven Marrakech.

Omdat Marokko zo goed bevallen is zijn we momenteel bezig met een nieuwe reis naar het noorden en midden van Marokko (ook in de meivakantie van 2013).
Dit keer boeken we zelf de hotels, dit geeft wat meer mogelijkheden en scheelt een hoop in de kosten.
Ik heb nu een grove schatting van de kosten voor een reis van 14 dagen.
Vlucht met Ryanair vanaf brussel charleroi totaal 4 pers. : 900 euro (is een schatting, deze vlucht is nl nog niet te boeken/ ik heb al veel rondgekeken maar ryanair of jetair zijn volgens mij de goedkoopste aanbieders van vluchten)
Huurauto met airco, 4 deuren voor 2 weken : 600 (sommige trajecten kun je blijkaar ook goed doen met de trein of bus, dan kun je besparen op kosten voor een huurauto)
Verblijf per nacht 70 tot 100 euro per nacht x 14 = 980 tot 1400 (in de grote steden vaak in Riads in de medina, buiten de grote steden in hotels of riads met zwembad/ hotels in de middencategorie, het kan ook goedkoper)

Totaal: 2500 – 3000 euro



Als je meer info wil kun je altijd mailen.
11 jaar geleden
·
#11385
Charissa,

Je schrijft dat je vast zit aan de meivakantie omdat je je dochter niet van school wilt houden. Maar denk daar nog eens goed over na. Op deze leeftijd mist een kind vrijwel niets op school. En het is absoluut je allerlaatste kans om nog buiten de vakantie te gaan!

Ik wil niet dramatisch doen, maar straks zit je zo'n 15 jaar lang vast aan het schoolsysteem en de dure schoolvakanties. Pak je kans nu het nog kan!

Wij zijn in Oktober 2008 naar Marokko geweest met twee kleintjes (toen 3,5 en bijna 2). Dat was echt super. En ruim een jaar later hebben we de laatste kans gegrepen om naar Zuid-Afrika te gaan. Nu helaas vast aan de schoolvakanties...
11 jaar geleden
·
#11386
Ik zit nu ook in Marokko, in Fes op dit moment. We zijn nu een weekje met het gezin op een citytrip. De temperatuur is goed, meestal 25-30 graden. Maar vandaag een stuk minder, het regent, bah!

Fes vind ik echt ook een aanrader. In het voorjaar en najaar is de temperatuur niet meer zo hoog, en is het wel drukker met toeristen dus.
4 Jaar geleden waren wij hier in de zomervakantie en hebben toen van Marrakech, over de Atlas naar de Sahara en terug gereisd in 3 weken.
Het was toen echt tegen de 40 graden aan en in de Sahara wel 50 graden.
Dus de meivakantie lijkt me super geschikt.
Marokko is wel duurder dan Azië, maar wel veel goedkoper dan Europa.

Eten doe je hier lunch of diner voor 5 tot 7 euro pp.
Fles water 70 cent 1,5 l)
Drinken, grote fles fris 1,5l lokaal merk cola of fanta 65 cent
Trein Fes-Meknes 2 euro enkele reis, 2e klas. 2e klas reizen per trein is zeer goed te doen, net zo luxe als bij ons.
Petit taxi ritje van 10 minuten 1 euro voor de hele taxi. max 3 pers per taxi.
Auto met chauffeur voor daguitstap wel duur plm 100 euro.
Glas muntthee 1 euro.
Zomaar wat prijzen die in me op komen.

Mocht je meer info willen specifieke dan mail me maar.
Voor sfeerimpressies en verhalen,
<!-- w -->http://www.boschvertrekt.weblog.nl<!-- w -->
Citytrip Fès of het verhaal Marokko (3weken in de zomer)

Groetjes Lianne
11 jaar geleden
·
#11387
Dag Charissa,

Je hebt in bovenstaande mailtjes al heel wat tips gekregen. Ik ben zelf de afgelopen 6 jaar een 18-tal keer naar Marokko gereisd en zowel het Noorden, midden als het Zuiden verkend. Persoonlijk vind ik Essaouira en het zuiden (dadesvallei, Skoura, woestijn, ...) de leukste plekken. En zeker te doen met kleine kinderen!

Het zuiden heb ik verkend met Omar, een zelfstandige reisbegeleider die in Ouarzazate woont. Hij heeft een eigen 4x4 en kent de regio op zijn duimpje. Ik wil hem je aanraden omdat hij schitterend is met kinderen! Echt een fijne man, sociaal en grappig. En bovendien betrouwbaar. Moest je dus op zoek zijn naar tips en begeleiding (al is het een paar dagen) door een local dan raad ik hem zeker aan! Je kan op zijn website ook meer info vinden over de regio en de trajecten dat hij mogelijks kan aanbieden. Maar hij kan ook een traject uitwerken dat meer aangepast is aan de kindjes.

Meer info op:
[url:1hinijhp]http://www.fikratravel.com[/url:1hinijhp]
[url:1hinijhp]https://www.facebook.com/FikraTravel[/url:1hinijhp]


Veel succes!
11 jaar geleden
·
#11388
Wij zijn vorig jaar geweest (do - zo -> 10/11 dagen) in de junivakantie. Wij boekten via Ryanair (Dusseldorf) en we betaalden iets van 800 euro voor 5 retourtickets! Ik vond Marokko een heel erg leuk land! Een heel andere wereld op nog geen vier uur vliegen. De nacht in de woestijn was echt geweldig! (Geboekt via Kanz Erremal: dagkamer, middagje zwemmen, kamelen tocht, overnachting in woestijn, diner in woestijn, ontbijt voor ons allemaal 100 euro).
Wij betaalden per nacht in echt authentieke hotelletjes met zwembad en ontbijt en diner 150 tot 200 euro per dag voor ons vijven.

matstijmenlune.reismee.nl
11 jaar geleden
·
#11390
Is dit een reeel kostenplaatje voor 2 weken Marokko in mei 2013?


Tickets Marrakech € 500 a € 600
Autohuur € 600 (dit is een gok, geen idee)
Accomodaties € 1400 (ongeveer 100 euro per nacht voor een 4 persoonskamer)
Eten/drinken € 600

Totaal kom ik dan op € 3100. Hier zou dan alleen nog de excursies enzo bij komen..


Zit ik aardig in de buurt?

Is de maand mei een goede periode of zou het eerder beter weer zijn voor reizen met 2 kids?
11 jaar geleden
·
#11391
Wij zijn trouwens een gezin met 2 kleine kids (3+5 jaar oud)
11 jaar geleden
·
#11392
Kijk eens bij NRV onder zelf samenstellen bv, je kan ook voor rondreizen kiezen, de prijzen vallen er behoorlijk mee.
11 jaar geleden
·
#11393
Charissa,

Ons kostenplaatje voor 1 week ziet er nu zo uit:
Vlucht 4 personen € 600
Overnachting 4 persoonskamer tussen € 35/€80 per nacht inclusief ontbijt
Autohuur € 250

Dat komt dus op zo'n € 1250 voor ons vier. Daar komt nog eten bij en evt. Excursies. Denk dat we met € 1750 wel klaar zijn.
11 jaar geleden
·
#11389
Hoeksie, dat is echt een mooie prijs hoor. Haast nog goedkoper dan kamperen in Frankrijk :)
11 jaar geleden
·
#11394
Nou kamperen in Frankrijk is bij ons toch nog wel echt ietsie goedkoper, maar inderdaad het scheelt niet zo heel veel.
11 jaar geleden
·
#11395
Enne, autohuurkosten kun je heel goed bekijken op sunnycars.nl. Zij zijn een soort van bemiddelaar voor verhuurmaatschappijen en wij hebben hele goede ervaringen met hen (Thailand). Het fijne is dat zij standaard een goed verzekeringspakket bieden incl. In de prijs en die prijs is prima te noemen.
11 jaar geleden
·
#11396
Hoi Charissa,

Wij hebben voor 10 dagen een auto gehuurd voor 430 euro. We hadden hier al eens eerder voor gekeken en kwamen toen 50 euro goedkoper uit (tja, soms vraag je je wel eens af waarom hadden we toen niet al geboekt!!).

Niet voor die 5 tientjes maar we hadden de tickets al in september en hebben de autohuur 'even' laten liggen... Eind december hebben we pas de auto gehuurd en ons type wat we wilden (op aanraden van een ander forum lid overigens) was werkelijk nergens meer te krijgen. De keus was beduidend minder dan in oktober/november... Ik zou dus niet meer te lang wachten met reserveren van een auto voor de meivakantie... (wij zijn uiteindelijk geslaagd bij Hertz)

Buiten de meivakantie weet ik overigens niet...

Tickets voor 600 euro voor de meivakantie gaat je denk ik niet meer lukken. We hebben afgelopen dagen opnieuw (zie een berichtje onder "wie in 2013 naar Marokko";) voor de meivakantie moeten kijken zat/zat 2 weken. Van NL of Belgie en Weeze betaal je zeker 1700 euro, vanaf Frankfurt Hahn betaal je vandaag 1575 (dit is bij Ryanair met 2 koffers van 15 kg),maar gezien de leeftijden van je kids gaan jullie wellicht buiten de meivakantie?!? Dat scheelt maar ook dan denk ik niet dat 600 euro nog haalbaar is.... tenzij jullie niet vastzitten aan bijv. een zat - zat of zondag/zondag vlucht.

Ga je bijv dinsdag 14 mei t/m 28 mei dan kan je nog voor 500 euro (zonder ingecheckte bagage).

Ga je toch in de meivakantie dan kan je er ook voor kiezen iets minder lang te gaan. Voor zondag 28 april - donderdag 9 mei kom je nu op zo'n 800 euro (deze 'goedkope' optie is dan wel vanaf Frankfurt... Weeze etc is ook dan duurder).

Succes!
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!