maandag 20 mei 2013
  2 Replies
  2.7K Visits
  Subscribe
Beste reizigers....

Ik heb het plan om volgende zomer voor 4 a5 weken naar Maleisië en Bali te gaan met 3 kk (9,7,3) Maar ik blijf al een tijd twijfelen. wij zijn een aantal jaren terug met de 2 oudsten naar Thailand geweest, 5 weken . Dit was heerlijk. Ben een enorme Thailand fan , dit was mijn 5 de bezoek aan het land. Zo'n twintig jaar geleden ben ik 6 weken in Indonesië geweest.Bali had voor mij toen iets magisch. Ik wil daar graag heen met onze kk . Maar ik hoor toch steeds aker verhalen dat het er erg druk is. Aangezien wij met schoolgaande kk zitten wordt het zomervakantie en dus hoogseizoen. Dus ik twijfel of het geen afknapper zal worden. Maar goed ach ik ga daar niet zo lang naar toe, zal Ubud worden om te fietsen en wellicht de gilli'sof...
Meer twijfel ik aan Maleisië. Ik hoor en lees er wisselende verhalen over. het eten zou minder zijn. Het land zou minder afwisselend zijn dan in Thailand. Terwijl als ik over Maleisie lees lijkt het me behoorlijk gevarieerd. Ook lees ik vaak dat het duur is. Ik vraag me af hoeveel duurder is het dan. Wat ben je daar kwijt per dag ?? In Thailand waren we ruim 100 Euro kwijt voor 4 personen (2009)

De route die ik in Maleisië zou gaan doen is in ieder geval naar de perhentians, en fietsen en verblijven op een kampong in buurt kotha baru en jungle (T.N) maar ik weet niet of
dat ook geschikt is voor een 3 jarige. Ook las ik iets over de jungle train , lijkt me ook leuk. Ik krijg de indruk dat de oostkust niet zo toeristisch is maar misschien klopt dat niet. Nou is het niet zo dat ik niet van toeristische plekken hou maar het moet niet te zijn. Ik vroeg me nog af of ik wellicht in de mei vak kan gaan. Nadeel dan heb ik hooguit drie weken als school mee werkt. Zou dat volgens jullie een betere optie zijn?
Ik had zo de indruk dat Maleisie wel wat op Thailand lijkt maar misschien toch niet en is te een heel andere sfeer.

Wie kan me wat advies geven. Ik hoor het graag.

bedankt Greetje
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13414
Ik ben nooit in Thailand geweest dus kan niet vergelijken. Maar Maleisie is een islamitisch land. En zeker aan de oostkust is dat heel goed te merken. Dat zal een groot verschil met Thailand zijn.
Wij zijn er 6 weken geleden geweest.

Perhentian is heel mooi. Vooral snorkelen vanaf het strand. Verder is er niet veel te doen (wel met een speedbootje naar een ander strandje varen en daar zwemmen of bij een eethuisje eten). Maar verder geen winkeltjes ed. Wij zaten in Tunabay. Erg mooi, maar wel duur. Het kostte ons 162 euro per nacht voor 1 zeezicht en 1 tuinzicht kamer (samen voor 5 personen).
Wij hadden voor eten zo'n 50 euro per dag begroot en daar zijn we ook wel op uitgekomen (incl terrasjes). Onze hotels waren verder rond de 120-140 euro per nacht voor 5 personen. Daarvoor hadden we wel overal een zwembad (behalve in Taman Negara).
De oostkust vond ik helemaal niet toeristisch. We zijn er in 1 dag langs gereden, dus hebben er niet zoveel van gezien. Aan de oostkust zijn verder geen highlights behalve strand (en schildpadden?).
Ik denk dat de westkust met de eilanden afwisselender is. KL vond ik wel erg leuk, veel te doen.
Taman Negara is voor wat betreft de canopy en bezoek aan orang asli stam goed te doen voor 3-jarige. Langere trektochten zal vooral van je eigen conditie afhangen (kun je je 3-jarige mee slepen).

Wij zijn met de trein van KL naar Kotha Bahru gegaan. Dat is de jungletrein. We hadden de nachttrein en dat vonden de kinderen erg leuk. Het uitzicht uit de trein is inderdaad mooi. Maar na een paar uur heb je dat wel gezien.

Ze hebben allerlei soort eten in Maleisie. Chinees, Thais, westers, veel Japans. En ook wat Maleisisch. Dat is vaak sate. Maar we hebben ook ergens een soort roti gehad waarvan men zei dat het typisch maleisisch was. Wij vonden het lekker en niet zo scherp als Thais eten. De kinderen aten vrijwel altijd westers.

Wij vonden west Maleisie een leuk en relaxt land om te reizen. Maar zonder echte higlights.
10 jaar geleden
·
#13415
Als je in de zomervakantie van 2014 reist, zit het er dik in dat je te maken krijgt met de Ramadan, die volgend jaar van 28 juni -27 juli valt. In het oosten van Maleisië zul je dat behoorlijk merken, omdat de bevolking daar erg religieus is.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!