vrijdag 20 augustus 2010
  7 Replies
  6K Visits
  Subscribe
Volgens mij is dit hotel in een aantal reisverslagen al wel aan bod geweest, maar het staat hier nog niet apart vermeld en dat verdienen ze wel!

Kapas Turtle Valley is bekend uit de serie "Ik vertrek" (die uitzendingen zijn nog te bekijken via de site van dit programma trouwens). Eigenaars zijn de Nederlanders Sylvia en Peter.
Wil je aantal dagen zorgeloos relaxen op een bounty-eiland, dan zit je hier op de goede plek!

De enige kanttekening die ik erbij kan plaatsen, is dat je een beetje geluk moet hebben met de andere gasten. Omdat het zo'n kleinschalig resort is, krijg je natuurlijk met elkaar te maken. Tijdens de week dat wij er waren, vonden wij dat in de meeste gevallen erg gezellig: er waren veelal leuke gasten. Bovendien niet alleen maar Nederlandse gasten.
Twee dagen lang waren er echter twee Nederlandse gezinnen nogal dominant aanwezig. Overdag op het strand kun je elkaar gemakkelijk uit de weg gaan, 's avonds bij het eten werd dat lastiger. Vanwege de regen moesten alle gasten namelijk aan een lange tafel zitten onder het afdak. Deze mensen plaatsten hun (in totaal zes) luidruchtige kinderen aan het ene eind van de tafel en gingen zelf gezellig met z'n viertjes aan het andere eind zitten. Zo konden ze lekker ongestoord eten. Zij wel, maar de rest van de gasten (waaronder een paar kinderloze stelletjes) niet, want die werden ongevraagd 'opgescheept' met hun kinderen. Gesprekken waren daardoor zo'n beetje onmogelijk. Grrrrrrr!
Is het droog, dan hoef je hier echter niet zo'n last van te hebben, want dan heb je gewoon je eigen tafeltje.

En zoals gezegd: deze mensen waren een uitzondering, wij hebben de rest van de week erg leuke gasten getroffen!
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#7878
Leuk om hier wat over te lezen.... we hebben het verzoek om een kamer vorige week bij Turtle Valley uitgezet.
Het lijkt te gaan passen in de planning dus met een beetje mazzel zijn we daar over iets meer dan een maand.

We kregen een tip voor deze locatie van een andere reiziger die ook met kind en vrouw rondreisde en hier een aantal afsluitende dagen had gepland.
10 jaar geleden
·
#7879
Wij zijn hier een aantal jaar geleden geweest. Helaas vonden wij het erg tegenvallen...

Vooral de botte manier van doen van de eigenaren (en het is zo kleinschalig dat je echt niet om hen heen kunt...):
- de patat die er gemaakt werd voor de kinderen was erg lekker. Toen ze er de volgende dag naar vroegen, was de reactie 'je denkt toch niet dat je hier dat vaker krijgt?'
- en opmerkingen als 'eh gaan we dat niet opeten?' En dan echt niet op een vriendelijke manier...
- de toilet liep over en wij melden dat meteen 'ja dan moeten de kinderen er ook geen wc papier in gooien!!' (eh... dat was de eerste keer dat we er naar de wc gingen en er werd echt geen wc papier door gespoeld)
- bij uitchecken kregen we te horen dat je wel met visa-card kan betalen maar dat het bedrag dan wel x% hoger is want je denkt toch niet dat wij zelf de kosten voor onze rekening nemen die visa in rekening brengt??

Dit zijn slechts een paar voorbeelden...

Ik heb zojuist even gespiekt bij tripadvisor en daar staat een review die geschreven is op 31 augustus j.l. (http://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review- ... ml#REVIEWS). Dit verwoord exact onze ervaring van toen...

Maar ja, anderen zijn weer lovend over het stel (en op basis van de goede reviews zijn we er toen ook heengegaan....).
10 jaar geleden
·
#7880
Kosten voor creditcard.... meestal wordt er circa 3% extra inrekening gebracht.
Dat is de vergoeding voor de creditcardmaatschappij...
Als jij wil betalen met creditcard... waarom moet een ander dan voor de kosten opdraaien?
10 jaar geleden
·
#7881
Adventue girl, het lijkt me in het voorbeeld niet om het extra betalen te gaan maar de toon en de manier waarop het gezegd wordt..
10 jaar geleden
·
#7882
Wij vonden de eigenaren erg onaardig, en verder was het er niet bijzonder. Ik kopieer even een stukje uit ons reisverslag (2011):

De dag erop rijden we naar Marang, waar we de volgende dag de boot nemen naar het eiland Kapas. Daar slapen we in Kapas Turtle Valley, het ‘resort’ van een Nederlands stel dat meedeed aan het televisieprogramma Ik vertrek. De twee uitzendingen hebben ons nieuwsgierig gemaakt. Als via een mailwisseling blijkt dat zij ons – als eersten in een half jaar – verplichten om twee kamers te huren in plaats van één, willen we eigenlijk niet meer gaan. Maar dan horen we de enthousiaste verhalen van C. en M. (die we bij Lake Kenyir ontmoetten). Zij waren er twee jaar geleden voor het eerst en komen er nu speciaal terug om de veertigste verjaardag van M. te vieren. Dan moet het wel bijzonder zijn.
Na twee dagen zijn we erachter dat smaken verschillen. Wij vinden het er maar ‘zo zo’. Er is geen airco, waardoor we twee nachten maar matig slapen. In de kamers wemelt het van de mieren en muggen. Vooral J. moet het ontgelden, ze scoort in twee nachten meer muggebulten dan in een half jaar. Ook het snorkelen valt er tegen; veel dood koraal en weinig vissen. Het eten is er heerlijk, dat moet gezegd worden.
10 jaar geleden
·
#7883
We hebben er niet overnacht maar we hebben wel eens gevraagd of we daar konden verblijven. We kregen het volgende antwoord terug. "In augustus zitten we vol" Geen aanhef, geen vriendelijke groet, etc. Mijn man heeft toen nog wel aangegeven "We willen graag in juli verblijven'. Toen kregen we als antwoord "vol". Niet een uitnodiging om uberhaupt nog eens een keer te verblijven! Achteraf ben ik blij dat we daar niet zijn verbleven; we kwamen reizigers tegen die daar waren geweest en het zwaar vonden tegenvallen: eten, accommodatie maar vooral ook de eigenaren. Zij hadden zich er geen moment thuis en welkom gevoeld. En dan is zo'n eiland heel klein...
7 jaar geleden
·
#7884
Wij zijn er in 2013 of 2014 geweest.. Ik vond het qua resortje niet bijzonder.
Sylvia was niet aanwezig, en de eigenaar was er met een vriend die hem meehielp.

Wij zijn uiteindelijk eerder weggegaan. Dat lag niet aan het resort maar aan het feit dat mijn man met hernia gewoon niet kon rondlopen, het was teveel naar boven en naar beneden. Dat maakt het erg beperkt.
Daarbij was het in september een moment dat er ongelovelijk veel kwallen waren. Snorkelen was daardoor geen optie.
En dan wordt het wel erg beperkt..
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!