maandag 24 mei 2010
  2 Replies
  2.4K Visits
  Subscribe
ja ja dat ken je als je [color=#FF0000]de highlights [/color]van maleisie kent, maar ik wil het graag nog even benadrukken.
We hebben in 'Jeratut" een leuk (nieuw) hotel gevonden en zijn vanuit daar 1 dag naar het NP geweest, we hadden te lang in Thialnad doorgebracht dus niet zo veel tijd meer over voor Maleisie. En dan hadden we nog 2 jonge kinderen bij ons dus heel veel wandelen gaat dan toch niet zo gemakkelijk.
Je gaat met een bootje de rivier over en meld je bij de 'receptie'van het park, waar je je entree betaald en je inschrijft in hun logboek. Je kan daar nog mooie foto's met voorkomende dieren zien en off you go! ga je de canopy walk doen moet je wel rekening houden met een behoorlijke wandeling.

uit ons reisverhaal:
een activiteit die je gedaan moet hebben is de canopy walk. Dit is een soort wandelpad door de boomtoppen van het bos. De tocht er naar toe zou ongeveer anderhalve kilometer zijn die in drie kwartier te lopen moet zijn, maar nadat wij een half uur hebben gelopen komen we een bordje tegen dat het nog 1.6 km is (en we zijn deze keer niet verkeerd gelopen). We denken dat de afstand dus gauw drie kilometer is. Het pad is nogal natuurlijk en het tempo met de kinderen ligt dus niet zo hoog. Na twee uur wandelen zijn we er. De kinderen hebben wel bijna alles zelf gelopen en we zijn aardig moe. We hebben onderweg nog wel een paar eekhoorns gezien en een wandelende tak. De canopy walk is indrukwekkend. De kinderen zijn eerst een beetje terughoudend en vinden het schommelen van de bruggen eng, maar al gauw hebben ze de smaak te pakken. Het is wel duidelijk dat we geen van allen last van hoogtevrees hebben, want de brug loopt op zo’n 45 meter boven de grond.


Maar goed het blijft een MUST
Marjan
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7457
Taman Negara, zal ongetwijfeld wild zijn, maar zeker niet bij de ingang. Mooie afgetimnmerde paden, waar het in Juli net de Kalverstraat is. Het stikt er van de nederlanders, vaal onder leiding van een gids (€ 12,50 pp voor heen en terug naar de canopywalk). Dat kan dus best zonder.

De canopy is best leuk overigens, maar zeker geen topatractie.
13 jaar geleden
·
#7458
@Hans,
Het blijft persoonlijk natuurlijk maar ik vond het wel een TOPPER, misschien ook omdat wij geen oostkust konden doen en veel regen hadden in de Cameron Highlands? Mijn kinderen waren nog best klein en het was een hele toffel voor die korte pootjes om er te komen (kan idd best zonder gids) maar wij vonden het zeker de moeite van de wandeling en inspanning waard.
Marjan
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!